Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

3G 'nin Zararları


birkumtanesi

Önerilen İletiler

3G ile bu hastalıklar artacak

 

 

30 Temmuz 2009 Perşembe 09:10

 

3G'nin hep iyi yönlerini anlattık. Boğaziçi Ünv. Prof. Şeker, zararlarına yönelik öyle şeyler saydı ki... Bu 3G hayatımızı karartacak.

3G hizmete girdi. Bugüne kadar hep faydalarını saydık, sunduğu olanaklardan bahsettik. Ama 3G'nin de kötü yönleri var ve dahası hayatımızı karartacak derecede tehlikeleri. ..

 

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Şeker çok ama çok önemli uyarılarda bulunuyor; Diyor ki, "Bu ateşi elinize almadan düşünün!"

HANGİ HASTALIKLAR ARTACAK?

 

*"Kalp ameliyatı geçirmiş olanlar İstanbul gibi büyük metropollerde yaşayamaz hale gelecek.

 

*Alerji vakalarında büyük artışlar gözlenecek. İsveç'te yapılan bir araştırmada 3G sisteminin gelmesinin ardından alerji vakalarından büyük artış gözlenmiş.

 

*Almanya'da yapılan bir araştırmada da çocuklarda erken ergenlik ve obezite, kadınlarda menopoz sorunlarında artışlar ortaya çıkmış."

 

 

 

Bu uyarı boşuna değil... Saydığı zararları öğrenince biraz içiniz ürperecek... İşte teknolojinin vereceği zararlar;

 

1 YERİNE 9 BAZ İSTASYONU

 

"Bu sistemde iletişim aracı olarak kullandığımız, bir odayı dolduran bütün elektrik aksamını bir telefona soktular. Bu teknoloji ile beraber bugüne kadar 1 baz istasyonu olan yerde, artık 9 tane baz istasyonu olacak! İngiltere'de 3G ile beraber baz istasyonu sayısı 50.000-70.000 civarında artış göstermiş. Daha çok baz istasyonu; daha çok radyasyon, daha çok manyetik kirlilik demek! 3G hem insan hem de çevre sağlığı açsından büyük riskler içeriyor.

 

3G'NİN İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLARI

 

İsveç'te, 3G'de bulunan 3 UMTS sistemini test etmişler. İnsan vücudu üzerinde çok önemli zararları olduğunu görmüşler.

 

TV istasyonunda çalışan kişiler, çalıştıkları ortama girince bir ağırlık ve baş ağrısı hissederler, yoğun stres yaşarlar. Bunun sebebi o istasyonda bulunan alıcı ve vericilerdir.

 

Bazı alışveriş merkezlerine giren insanlar da rahatsızlık duyarlar, rahat nefes alamazlar, kalp hastaları daha fazla rahatsız olur. Bunun sebebi de o alışveriş merkezinde bulunan baz istasyonlarını n sebep olduğu kuvvetli radyasyondur.

 

2G'nin DNA'yı olumsuz etkilediği, kansere sebep olduğu birçok ülkede yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlandı"

 

BAZ İSTASYONU ÖLÜM YAYIYOR

 

"Baz istasyonuna ilk 300 m mesafede oynayan çocukların, diğerçocuklara oranla %500 daha fazla kanser olma riski taşıdıkları yine bilimsel araştırmalarla kanıtlandı. Okul, hastane, park gibi alanların çevresinde kesinlikle baz istasyonu ve yüksek gerilim hattı bulunmaması gerekiyor. Bizim ülkemiz maalesef bu konuda da gariplikler ülkesi! Birçok hastane, park ve okul çevresi baz istasyonları ile çevrili."

 

CEP TELEFONU ÖLÜMCÜL BİR ALET

 

"Anne ve babalar cep telefonunu çocuklara ödül olarak kesinlikle vermemeli! Çünkü bu ödül değil, onların hayatından sağlıklarını çalan ölümcül bir alet!

 

BAZ İSTASYONLARINDA ÖRÜMCEK BİLE OLMAZ

 

"Dikkat edin baz istasyonlarında örümcekler yaşamaz, kuşlar da çevresine yuva yapmaz! Elektromanyetik kirlilik hayvanları ve doğalhayatı da çok olumsuz etkiliyor. Yeni sistem doğal hayatı tehdit ediyor!"

 

PEKİ ÇÖZÜM NE?

 

"Cep telefonlarının mümkün olduğunca az kullanılması gerekiyor. Çünkü sağlığa tamir edilemeyecek derecede büyük zararlar veriyor. Mevcut sistem insanları korumuyor. Sigara konusunda devlet ve toplum çok geç uyandı ama artık büyük hassasiyet gösteriliyor. Çok geç olmadan cep telefonu konusunda da aynı hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

3G nedir bence çok da abartılacak bişey yok.ışınlamıyo bizi yani

 

3G nin açılımı

 

Gencim Güzelim Geçirgenim : biggrin.gif bu üçüncü G saçma mı oldu nee tongue.gif kimyasal anlamda şekerrrlerrr

 

Yinede güzel bir açılım yakalamışsın sevgili godzilla...

 

smile.gif

 

Bende bu açılımı şöyle değerlendiriyorum...

3G :

Galiba,

Gaza,

Geliyoruz...

smile.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yinede güzel bir açılım yakalamışsın sevgili godzilla...

 

smile.gif

 

Bende bu açılımı şöyle değerlendiriyorum...

3G :

Galiba,

Gaza,

Geliyoruz...

smile.gif

kesinlikle gaza geliyoruz doğrudur

 

ciddi söylüyorum ki (bu az bulunan bişey bende :D ) bu 3G nin böyle abartılacak bişeyi yok.diyolar ki abiler internetten kesintisiz tv izleyebileceksiniz.Eeee zaten 200 tl ye çin malı ayna gibi gösteren -internete bağlanmadan hem de- tv ler var.

Zaten internete girebiliyorum şu andaki telimle gerçi ben bir kere denedim bir daha da öyle bi delilik yapmadım :P

Bugün otobüste çocuk kız arkadaşı ile konuşuyo kız diyo ki dışarıyı göster (görüntülü konuşuyolar) o da otobüste cama tutuyo kız da dışarıyı izliyo...

Teknolojiden yararlanmada son nokta :D bütün durakları tavukçuları gördüüü helal olsun hoşgeldin 3G 3Gardaşşş

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

3G'nin dolaylı zararlarından biri de, bu teknolojiye AKePe döneminde AKePe sayesinde kavuştuğumuzu sanmaktır. Durmak yok yola devam yalanıyla taçlandırılmış karamboller iktidarında, bu teknolojiyi de bir sonraki seçim meydanlarında malzeme olurken göreceksiniz eminim.

 

E aslı astarı nedir peki bu 3G'nin, öğrenelim.

 

3G’li hayat, mobiliteyi artırıyor, pek çok yeniliği de abonelerin hayatına yansıtıyor. Dünyada 3G abone sayısı 449 milyona çıktı. 3G servisleri veren 290 operatörün sayısı Vodafone Türkiye, Avea ve Turkcell’le beraber 293’e çıktı.

TÜRKİYE, yıllardır tartıştığı cep telefonunda üçüncü nesil (3G) teknolojisine geçerek dünyada bu teknolojiyi kullanan 121’inci ülke oldu. Global Mobile Supplier Association (GSA)- Küresel Mobil Tedarikçiler Birliği’nin son verilerine göre, hepsi üçüncü nesil teknoloji olan 3G, WCDMA, HSPA, LTE kullanan ülke sayısı dünyada 120. Türkiye 30 Temmuz itibariyle bu teknolojiye geçen 121’inci ülke oldu. Angola, Özbekistan, Ermenistan, Nijerya, Nikaragua, Suriye, Türkiye’den önce 3G’ye geçen ülkeler arasında yer aldı. (*)

 

Bildiğiniz kaç ülke var?

Çıkarın 121'i.

Sonucu da kimseye söylemeyin.

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bence bu 3G olayini biraz abartmaktasiniz.. Biz yillardir 3G'yi kullaniyoruz ama hic bukadar konusulmadi vede reklami olmadi ama turkiyede sanki yeni bir doneme girildi havalari yasanmakta sanki ortacag kapandida yeni cag basladi ... normal siradan bir olay..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kesinlikle gaza geliyoruz doğrudur

 

ciddi söylüyorum ki (bu az bulunan bişey bende biggrin.gif ) bu 3G nin böyle abartılacak bişeyi yok.diyolar ki abiler internetten kesintisiz tv izleyebileceksiniz.Eeee zaten 200 tl ye çin malı ayna gibi gösteren -internete bağlanmadan hem de- tv ler var.

bişeyi düzelteyim. bu 200 tl dediğim şeyler cep telefonu (ben tv var demişim de..yani tv var ama hem cep telefonu hem tv hem 200 tl ) smile.gif

 

 

 

Yakışıklı

Bence bu 3G olayini biraz abartmaktasiniz.. Biz yillardir 3G'yi kullaniyoruz ama hic bukadar konusulmadi vede reklami olmadi ama turkiyede sanki yeni bir doneme girildi havalari yasanmakta sanki ortacag kapandida yeni cag basladi ... normal siradan bir olay..

 

abi İstanbul fethedildi derebeylikler yıkıldı biggrin.gif yeniçağa geçildi

 

yok yok derebeylikler tekrar kurulmuyo mu şimdi tongue.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.