Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İSLAMCI KESİM BÖLÜNDÜ... (Prof. Suat Yıldırım'ın, yazdığı Kuran mealinde İncil ve Tevrat'tan ayetlere yer vermesi farklı yorumlara neden oldu...)


OBJEKTİVİST

Önerilen İletiler

.

 

Prof. Yıldırım'ın, yazdığı Kuran mealinde İncil ve Tevrat'tan ayetlere yer vermesi farklı yorumlara neden oldu...

 

İSLAMCI KESİM BÖLÜNDÜ...

 

Yeniçağ gazetesi yazarı Arslan Bulut, Prof. Yıldırım'ın 1964'te Edirne'de müftü olarak görev yaparken Fethullah Gülen ile iki odalı bir evde birlikte kaldığını belirterek Yıldırım'ın, ''Diyalogcu'' kesimden feyz aldığını ima ediyor.

 

Prof. Suat Yıldırım'ın yazdığı ''Kuran-ı Hakimin Açıklamalı Meali''nde İncil ve Tevrat'tan ayetlere yer verilmesi nedeniyle başlatılan ''Kuran İncilleştiriliyor'' tartışmasına Ali Bulaç ile Arslan Bulut farklı yorumlar getiriyor. Tartışmayı manşetine taşıyan Yeniçağ gazetesinin yazarı Arslan Bulut, Öztürk'ü haklı bulurken Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç, Kuran mealinde İncil ve Tevrat'tan ayetlere yer veren Prof. Suat Yıldırım'ı destekliyor.

Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Prof. Yaşar Nuri Öztürk 'ün ''Kuran İncilleştiriliyor''

sözlerinden yola çıkılarak başlatılan tartışmayı dinci basının büyük bölümü sessizce izlemeyi tercih ediyor. Tartışmayı manşetine taşıyan Yeniçağ gazetesi yazarı Arslan Bulut , Öztürk'ü haklı bulurken Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç , Kuran mealinde İncil ve Tevrat'tan ayetlere yer veren Prof. Suat Yıldırım 'ı destekliyor.

 

Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Suat Yıldırım'ın yazdığı ''Kuran-ı Hakimin Açıklamalı Meali'' nde İncil ve Tevrat'tan ayetlere yer verilmesi nedeniyle başlatılan ''Kuran İncilleştiriliyor'' tartışmasına Ali Bulaç ile Arslan Bulut farklı yorumlar getiriyor. Arslan Bulut, Prof. Yıldırım'ın 1964'te Edirne'de müftü olarak görev yaparken Fethullah Gülen ile iki odalı bir evde birlikte kaldığını belirterek Yıldırım'ın, ''Diyalogcu'' kesimden feyz aldığını ima ediyor. Yıldırım da anılarında bunu doğruluyor. Bulut, Zaman gazetesiyle Aksiyon dergisinde yazılan ''Mesih gelecek, dünya kurtulacak'' sloganlarının Hıristiyanlık propagandası olduğunu ifade ediyor.

 

''Kuran İncilleştiriliyor'' diyen Prof. Yaşar Nuri Öztürk'ü ''Yerden göğe kadar haklı'' diye niteleyen Bulut, dünkü köşesinde şu görüşlere yer veriyor:

''Çünkü Kuran, mevcut Tevrat ve İncil'in tahrif edilmiş olduğunu bildirir. Dolayısıyla Allah'ın vahyi olan Kuran'ın mealini yazarken insanların yazdığı iki kitapla kıyas yapmak, oralara atıfta bulunmak tahrifat değil de nedir?..

Diyalogcular, şimdiden Hz. İsa etrafında toplanalım diyor? Biz geleceğine de inanmıyoruz ama, şimdiden Hz. İsa etrafında toplanacaksak ki, diyalogcular bunu proganda ediyor, o halde bizim dinimiz ne olacak?''

 

Bulaç meali destekliyor: Kuran'ı İncilleştirmeye çalışmakla suçlanan Prof. Suat Yıldırım'a Zaman gazetesi yazarları destek vermeye devam ediyor. Gazetenin yazarlarından Ali Bulaç dünkü yazısında, ''Yıldırım'ın çalışmasının birkaç seçkin Kuran mealinden biri olduğunu'' öne sürüyor. Bulaç şöyle diyor: ''Hoca belki diğer meallerden biraz daha fazla miktarda Tevrat ve İncillere yeri geldikçe atıflarda bulunmakta, Kuran'da söz konusu edilen bir mesele ya da olayın Tevrat ve İncil'de nasıl geçtiğini göstermektedir. Hocanın bu yönünün belirginleşmesi onun Yahudi ve Hıristiyan kaynaklarına vukufiyetini gösterir ki bu tenkit değil, tebrik edilmesi gereken bir noktadır.''

Prof. Yaşar Nuri Öztürk'ün, gazetemizin dünkü sayısında, Yıldırım'ın Kuran meali çalışmasını ''Hıristiyan Kuran'ı olarak tanımlanan'' ''Gerçek Furkan'' adlı kitaba benzetmesi ise dikkatleri bu yöne çekiyor.

 

Hz. İsa'nın memleketi Nazaret'te doğan Evangelist papaz Dr. Anis A. Shorrosh, ''Hıristiyan Kuranı' nı yazdığını iddia ediyor. Kuran, Tevrat ve İncil'den oluşan bu çalışma, ''yeni bir kutsal kitap'' diye tanımlanıyor. ''Biriz.biz'' adlı web sitesinde, Furkan'la ilgili gazetelerden yapılan bazı alıntılarda şöyle deniliyor: ''Gerçek Furkan adındaki bu kitap, öz ve stil olarak Kuran'a benziyor. Zaten, kelime anlamı 'doğruyu yanlıştan ayırt eden' demek olan Furkan, aynı zamanda Kuran'ın isimlerinden de bir tanesi. İncil mesajını bütün uluslara duyurmayı misyon edinen Evangelist tarikatının üyesi olan papaz Shorrosh, Gerçek Furkan kitabıyla tüm Müslümanları Evangelist tarikatı saflarına katmayı hedefliyor. Kitap Ortadoğu'da bedava dağıtılıyor. ABD'de 20 dolara satılan kitap Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde bedava veriliyor. Mısır ve Kuveyt'te yayımlanan iki derginin 'Yeni Şeytan Ayetleri' olarak yorumladığı kitapta 77 sure ve aşktan barışa, cennetten zinaya birçok konu üzerinde Kuran, Tevrat ve İncil'den derlenen ayetler bulunuyor.''

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu ise Kuran'ın İncilleştirilmesi konusundaki tartışmalarla ilgili görüş belirtemeyeceğini söylüyor.

 

.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sinsi hareketin salvolarından biri daha... Son yıllarda yapılmak istenen sözümona çok uyanık bir plan bu.. Kuranı Kerimi değiştirmeye çabalama.. Çünkü Kuran islam düşmanları ve müslüman gibi gözüken ama müslüman olmayan takiyyeci zihniyetin önünde ki en büyük engel. Bu amaçla halkın kafasını bulandırmak ve zihinleri karıştırmak maksadıyla bu tür aciz girişimler yapılmakta... Ciddiye alınacak bir yanı yok. Herkes Diyanetin kabul ettiği Kuranı Kerimlerine sıkı sıkı sarılsın .. Bunun dışındakilere ise inanmasın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kuranı biz indirdik biz koruyacağız bu ayeti kerime çok açık hiç kimse kuranı değiştiremez allahın koruduğu bir şeye asla zarar dokunamaz bak kuran da fil suresi vardır allah kabeyi yıkmaya gelen ebrehe yi ne hale sokmuştur hatta birde misal vermiştir yenmiş yapraklar olur delik delik yıkmaya gelenler işte öyle başlarından giripte ayaklarından çıkan taşlarla o yapraklar gibi delik deşik perişan bir şekilde can vermiştir.orda sadece ebreheyi yaralı bir vaziyete yaptığı hareketin ne sonuç verdiğini görmesi açısından

bak kurana yenilikler katmaya çalışan zekeriya beyaz yaşar nuri gibiler toplumda ne derece saygınlıkları kaldı inandırıcılıkları bırak senden beter oldular sen bi nebzede olsa onlardan iyisin, tamamen karşısın, ama münafığın durumu kafirdende kötütür bekle gör bunun gibilerin akibeti hem dünyada perişanlıktır hemde ahirette

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

.

 

ben sahsen sizin bu forumdaki yaz1lar1n1z1 merak ile okuyorum acaba sizin"OBJEKTİVİST" net amac1n1z nedir özellikle dini hususlarda yazman1z1n nedeni?????????????????????????

 

Öncelikle yazılarıma olan ilginizden ötürü teşekkür ederim sevgi muhacir...

Özellikle din konusunda yazma amacım bildiklerim sizlerle paylaşmak ve insanların doğruları bilme isteğimden başka birşey değildir. Biliyorsunuz ki dinimizde birçok tezatlıklar, ikilemler, kuşkular ve tereddütler mevcut. Ama ne yazıkki insanlarımız bunları görmeyecek kadar gözleri köreltilmiş, kulakları duymayacak kadar paslandırılmış ve bilimselliği ortadan kaldırılarak düşünsel anlamda gelişmeyi sağlayan mantık v felsefesi tamamiyle yok edilmiştir. Kaldı ki bu yüzyıllardır böyle sürüp gitmiş ve bugünlere kadar gelmiş bir ülkenin genci olarak eğer durum bu şekilde devam ederse (30 yıl sonra örneğin) önümüzdeki süreçte bizi dış güçlerin de desteği ile bölgemizde yanlız bırakılarak bir iran'a doğru götüreceği inancıdır...

Sevgiyle kalın

 

____________________________________________________________

 

Ana konumuz ile ilgili birtakım gelişmeler var onları paylaşmak istiyorum...

 

HYP Genel Başkanı Prof. Öztürk, canlı yayında Prof. Yıldırım'ı sert sözlerle eleştirdi fakat yanıt alamadı

'BOP İslamına hazırlık' Dinlerarası diyalog propagandasıyla Müslümanlara korkunç bir oyun oynandığını belirten Yaşar Nuri Öztürk, ''Nurcular bunun için bizi de kullandılar. Şeytanın değirmenine su taşımaya alet edildiğimizi gördük ve bunlarla ilişkimizi kestik'' dedi.

 

Fethullah Gülen yanlısı din adamları, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Yıldırım 'ın Kuran meailine Tevrat ve İncil'den bölümler eklemesi nedeniyle başlayan ''Kuran İncilleştiriliyor'' konusunun tartışıldığı Ceviz Kabuğu programına katılmaktan kaçındı. Yıldırım'ın hatasını düzeltmesini isteyen Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Prof. Yaşar Nuri Öztürk , ''Bu işi sonuna kadar irdeleyeceğiz. Bu mealler, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) İslamına mukaddes kitap hazırlama şeklidir'' dedi.

 

''Kuran İncilleştiriliyor'' tartışması, Kanal Türk televizyonunda Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu Ceviz Kabuğu programında önceki gece yeniden ele alındı. Prof. Yaşar Nuri Öztürk'ün konuk olduğu programa, Cevizoğlu'nun ısrarlı çağrılarına karşın ''Kuran-ı Hâkimin Açıklamalı Meali'' adlı kitabıyla tartışmalara yol açan Suat Yıldırım katılmadı.

 

''Kuran mealinde İncil ve Tevrat'a yer verilir mi'' ve ''İslamiyete göre Hz. İsa dönecek mi'' sorularına yanıt aranan programda konuşan Öztürk, İncil ve Tevrat'tan yapılan alıntıların Kuran ayetlerinin arasına konulmasının kutsal kitabı İncilleştireceğini söyledi. Suat Yıldırım'ın yaptığı alıntıları dipnota indirmesini ve hatalarını kitabın yeni baskısında düzeltmesini isteyen Öztürk, şöyle konuştu:

 

''Bu tür bir yapılanma Kalvinist İslam propagandasıdır. Bu mealler bir yıkım getirir. Bu mealler, BOP İslamına mukaddes kitap hazırlamanın bir şeklidir. Kalvinizme ve Protestan mezhebinin kurucusu Martin Luther 'e hizmet ediyorlar. Suat Yıldırım mealinde Saint Paul 'ün yazdıklarını da çıkarsın. Yıldırım bunu yapmıyorsa, bu olayı sonuna kadar irdeleriz.''

 

Öztürk, dinlerarası diyalog konusunun ise İslamı ve Müslümanlığı tahrip eden bir propaganda olduğunu söyledi. 1985-1987 yıllarında ünlü ilahiyatçılarla birlikte İslamı anlatma uğruna iyi niyetle Nurcu toplantılarına katılarak dünyanın birçok ülkesinde konuşma yaptıklarına dikkat çeken Öztürk, şöyle devam etti:___''Dinlerarası diyaloğa hayır!.. Müslümanlara korkunç bir oyun oynanıyor. Bunun için bizi de kullandılar. Şeytanın değirmenine su taşımaya alet edildiğimizi gördük ve bunlarla ilişkimizi kestik.''

Fethullah yanlıları kaçtı

 

Zaman gazetesine yaptıkları açıklamalarda Suat Yıldırım'a iftira edildiğini öne süren Fethullah Gülen yanlısı ilahiyatçı profesörler Veli Ulutürk, Yakup Çiçek, Lütfullah Cebeci ve Hayrettin Karaman da Ceviz Kabuğu'nda Yaşar Nuri Öztürk'ün karşısına çıkmadı. Cevizoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu 'nun ise tartışmalara girmek istemediği için programa katılmadığını açıkladı.

 

Programa telefonla bağlanan İstanbul Müftüsü Prof. Mustafa Çağrıcı da, Zaman gazetesindeki sözlerinin aksine Suat Yıldırım'ın, kitabının yeni baskısında hataları düzeltmesini ve İncil ile Tevrat'tan yaptığı alıntıları dipnota indirmesi gerektiğini söyledi. Çağrıcı, Cevizoğlu'nun, "İslama göre Hz. İsa dönecek mi'' sorusuna ise ''Kişisel temayülüm bunların yorum olduğu şeklindedir'' diyerek yanıt vermekten kaçındı.

 

Aksiyon'un İsa aşkı!..

Hulki Cevizoğlu, Zaman yazarı Ali Bulaç ile Yeni Çağ gazetesi yazarı Arslan Bulut 'un da telefonla katıldığı programda, üzerinde Hz. İsa'nın resmi ile ''İnsanlık onu bekliyor'' başlığının bulunduğu Fethullah yanlısı Aksiyon dergisinin 8 Aralık 2003 tarihli sayısını gösterdi.

 

Suat Yıldırım'ın dergide yer alan, ''Müslüman ve Hıristiyan ümmetlerinin Hz. İsa'nın şahsiyeti etrafında bütünleşerek hem kendilerini hem de bütün insanlığı kurtarmaya yönelmeleri hepimizin ideali olmalıdır'' şeklindeki açıklamasını da okuyan Cevizoğlu, ''Bizim peygamberimize karikatürlerle hakaret edilirken biz Hz. İsa'nın etrafında mı toplanacağız'' diye sordu. İstanbul Müftüsü Çağrıcı, ''Batı, Hz. Muhammet'ten haberdar olduğundan bu yana hakaret içindedir'' demekle yetindi.

 

 

 

 

 

 

 

 

_______________________________________________________

24.02.06 / Cumhuriyet...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 yıl sonra...
  • 2 ay sonra...

Sinsi hareketin salvolarından biri daha... Son yıllarda yapılmak istenen sözümona çok uyanık bir plan bu.. Kuranı Kerimi değiştirmeye çabalama.. Çünkü Kuran islam düşmanları ve müslüman gibi gözüken ama müslüman olmayan takiyyeci zihniyetin önünde ki en büyük engel. Bu amaçla halkın kafasını bulandırmak ve zihinleri karıştırmak maksadıyla bu tür aciz girişimler yapılmakta... Ciddiye alınacak bir yanı yok. Herkes Diyanetin kabul ettiği Kuranı Kerimlerine sıkı sıkı sarılsın .. Bunun dışındakilere ise inanmasın.

 

ALICISININ OKUYUP ANLAYAMAYACAĞI BİR MESAJI GÖNDERİRMİSİNİZ?

 

Kuranı Notradamusun kitabı gibi gösterme çabaları vardır.Kuranın hiçbirşey anlatamadığı islamcılar tarafından kabul görmeye başlamıştır.Bunun kanıtı olarak,Kuranın anlaşılır ve net olmaması nedeni ile kelimelerin içinde başka anlamlar olduğunu yayma çabaları gösterilebilir.Allah anlatmak istediklerini neden gizlesin? Kuranı Allah bir bulmaca kitabı olarak göndermiş olabilir mi? Söylenen her sözün başka bir anlamı olmasının mantığı nedir? İslamcılar Kuranın ilkelliğinin kanıtı olan çelişkileri saklamak isterler.

 Müslümanlar İslamın tüm zamanlarının dini olduğunu söylerler. Görüyoruz ki İslam kendi zamanının bile dini değildir.Kendi zamanında ve günümüzde kuranda yazanların anlaşılamadığı ortadadır.Her önüne gelenin Kuranı farklı anlamasıyla mezhepler,tarikatlar yüzlerce çeşit müslüman toplulukları oluşmuştur.

 

Müslümanlar Kuranı herkes anlamaz diye Kurandaki çelişkileri gizlemeye çalışırlar.Müslümanlar Allahın söylemek ve anlatmak istediğini anlatamadığını,Kuranda yazılı olanların anlaşılması için bilen birilerinin açıklama yapması gerektiğini söylerler. Allah öyle demek istememiştir aslında şunu anlatmak istemiştir diyerek Allahın Anlaşılma konusunda aciz bir yaratıcı olduğunu öne sürmüş olurlar.”Allah Kuranda oku duğunuz gibi öyle demek istememiş,öyle yazıyor ama anlatmak istediği bizim söylediğimiz gibidir” benzeri şeyler söylemeleri aslında islamcıların Allaha ortak koşmalarından başka bir şey değildir.

Ey Dinadamı ve imam veya müslüman,Allahın ne demek istediğini Allah tan daha  mı iyi biliyorsun? Eğitimin nedir ki yazılı bir metni bir profesörden daha iyi anladığını iddia edebiliyorsun?Allah anlatamaz ben anlatırım gafleti içerisindesin.Allah hem yücedir diyorsun hemde ondan daha iyi anlatabileceğini söyleyebiliyorsun. Oysa Kuranda Allahın ayetleri açık açık herkesin anlayacağı şekildedir yazıyor.

 

NUR SURESİ-46AYET"Andolsun ki, biz, bilmediklerinizi size açık seçik bildiren ayetler indirdik."

 

Kuran da kimse bana hakemlik yapmasın yazar.Kuran da ne yazıyorsa anlamıda O dur yazan ayetler vardır. Yazan başka,anlamı başka olmaz.Allah tan geldiğini iddia ettiğiniz  bir kitap için “öyle yazdığına bakmayın aslında başka bir şeyi anlatmak istiyor”” Aslında öyle yazıyor ama böyle demek istememişti “veya “orada mecaz var”gibi şeyler söylemek Onu inkar etmektir.Kitabın aslından uzaklaşmakdır. Hiç kimsenin doğru anlayamıyor olması Kuranın Allahın kelamı olmadığının kanıtı demektir.

 

Bu gibi şeyleri söyleyenlerin aslında şunları savunmuş olduğu aklına gelmiyor.Kuran 1400 yıldır İslam aleminde yanlış anlaşılıyorsa ortada Allahın gönderdiği kitap kalmamıştır.Her mezhep ve tarikat kendi yaptığını doğru görmektedir.Mezhep tarikat ve cemaatler islamın ve Kuranın anlaşılamaması nedeniyle oluşmuştur. Kuranı Allah gönderse bir kitap daha gönderip bu yanlış anlaşılmaları düzeltmek zorundaydı. Eğer islamın Allahla ilgisi varsa günümüzde bile yeni kitapla düzeltmek zorundadır.

 

En’am-114:Allah size Kitab’ı açıklanmış  indirmişken, ondan başka hakem mi isteyeceğim?(hakem=hadisci)

 

Binlerce mezhep ve tarikat olması her biri için İslamın farklı anlaşılmasındandır. Biri için doğru olan diğeri için ayetleri yalanlanmakdır,Ayetlerimi yalanlayanları suda boğdum yazan Allah yeni bir Tufan yapmak zorundaydı.Şimdiye kadar yapmamış olması Kuranda Nuh tufanını yapma nedenini geçersizleştirmiştir. Kuran ve Tufanda masal olmuştur.Bu nedenle geçerliliğini yitirdiği için anlayarak okunmasını engellerler.  

 

Önceki kitaplar Tevrat ve İncilin bozulması sonucunda Kuran'ın gönderildiğini iddia ediyorlar.Kuranda Ayetlerin uygulamasının mantık dışı kalması sonucu sonradan ilave edildiği çok açık olan Ayetler vardır. Surelerin bir çoğunun en son ayetleri yanlışlıkları örtme çabaları sonucunda eklenmişlerdir.  

 

Yüzlerce mezhep tarikat ve cemaat varsa Kuran bozulmamıştır diye savunulması geçersizleşir.

Kuran'ın bir harfi bile değişmemiştir bahaneleri anlamsız olur.Anlam değiştikten sonra harfler aynı kalsa ne olur? İsteyen mecaz var diye istediği yere çekiyor.Önemli olan şekil mi? yoksa verilen mesaj mıdır?

Mezhep ve tarikatların çok olması Kuran'ın artık anlaşılmaz hale geldiğini kanıtlar.Kuranı siz anlamazsınız diye söyleyenler. Mecazlar,müteşabih ,anlaşılırlığı ve geçerliliği kalmamış ayetler var diye söyleyenler. Kuranın kutsal kitap olmadığını ve anlaşılamadığını belirterek“Kuran'da artık işe yaramıyor”diye kendileri söylemiş oluyorlar. Islamcılar aslında bunu söylüyorlar ama ne söylediklerinin farkında bile olamıyorlar.

 

KURANDA İYİLİK VE GÜZELLİKLE İLGİLİ HİÇ BİR ŞEY YOKTUR.

Bulan yazabilir.(ayeti mutlaka olmalı)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...

Kuranı kerim diğer bütün dinlerin ve dolayısıyla kitaplarınında tahrif olduğunu bir çok ayette bizlere bildiriyor.Bence suat yıdırımın bu meali tamamen bir amaç uğruna yazılmış oda dinler arası diyolog diye nitelendirdikleri bir inanç Kuran bizlere yahudi ve hristiyanları dost edinmememiz biz onlardan olmadıkça onların bizden olmayacağı konusunda sürekli uyarmıştır bu kitabı yazan PROFESÖRRRR bilmiyomu kuranda geçen ne o yoksa siz ayetlerin bir kısmına inanıp bir kısmını red mi ediyorsunuz ayeti kerimesini bilmiyomu Birde ALLAH diyorki bu dini kitabı biz indirdik biz koruyacağız diye iyi cesaret resmen Allaha savaş açmış bu profesörrrr yazık yüreğimiz aslında yanmalı bizim tertemiz kul kelamı girmemiş kitabımıza tahrif olmuş diğer kitapları sokmuş acaba soruyorum bu tevrat ve incilde Şanı Ahlakı yüce olan peygamberlerimizin kiminin kızlarıyla cinsel ilişkiye girdiğini kiminin daha birçok ahlaksızlıkla iftira edildikleri kitabı Yüce kuranımızla aynı kefeye koyuyor yazıklar olsun sen ki koskoca profesör olmuşsun bizim dinimizde tek kaynak kurandır sadece güzel bir söz olduğu için bunu ekleyeyim ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir sen kendin bilmezsen bu nice okumaktır ve bu profesörü tek başına zannetmeyelim fethullah gülenin yoldaşı dostudur

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

Ey Allah ın Birliğine tevhide kitaplarına  peygamberlerine inanalar. Allah ın Farz Kıldığı Davranışları 

Enam 151 ) Deki onlara;"Gelin,ben size Rabbinizin neleri OLMAZSA OLMAZ.(söyleyelim)

                   DOLAYISIYLA NELERİ FARZ KILDIĞINI SÖYLEYEYİM.

                   ALLAH A HİÇBİR ŞEYİ EŞ VE ORTAK KOŞMAYIN.

                   ANA BABANIZA İYİ DAVRANIN.

                   FAKİRLİK YÜZÜNDEN BAKIP BÜYÜTEMEYİZ ENDİŞESİYLE ÇOCUKLARINIZI ÖLDÜRMEYİN 

                   Zira sizinde onların da rızkını veren biziz.

                   ÇİRKİN VE UTANÇ VERİCİ FİİLLERİ (AHLAKSIZLIKLARI) AÇIKÇA YADA GİZLİ İŞLEMEKTEN UZAK DURUN.

                   HAKLI BİR SEBEP BULUNMADIKÇA  ALLAH IN KUTSAL DOKUNULMAZ SAYDIĞI CANA KIYMAYIN.

                   İŞTE ALLAH SİZE BÜTÜN BUNLARI EMREDİYOR Kİ DÜŞÜNÜP DERS ALASINIZ,YANLIŞ YOLA SAPMAYASINIZ

ENAM152). RÜŞT ÇAĞINA GELİNCEYE KADAR YETİMİN MALINA DOKUNMAYIN

                   BUNUNLA BİRLİKTE ONUN YARARINA OLMASI İÇİN MALININ DEĞERİNİ ARTIRMAYA YÖNELİK TASARRUFLARDA BULUNABİLİRSİNİZ.

                   (TİCARETTE) ALIP SATTIĞINIZ MALLARI DOĞRU ÖLÇÜP TARTIN VE BU KONUDA DÜRÜSTLÜKTEN ŞAŞMAYIN.

                   Biz kimseye altından kalkamayacağı bir sorumluluk yüklemeyiz.

                   HERHANGİ BİR KONUDA SÖZ SÖYLEDİĞİNİZ ZAMAN AKRABANIZIN ALEYHİNE DAHİ OLSA MUTLAKA DOĞRU SÖYLEYİN

                   GEREK ALLAH A GEREK İNSANLARA VERDİĞİNİZ  SÖZLERE SADAKAT GÖSTERİN. 

                   İŞTE ALLAH SİZE BÜTÜN BUNLARI EMREDİYOR Kİ DÜŞÜNÜP DERS ALASINIZ,YANLIŞ YOLA SAPMAYASINIZ

ENAM 153).(EY MÜMİNLER) BENİM GÖSTERDİĞİM DOSDOĞRU YOL İŞE BUDUR; SİZE DÜŞEN DE BU YOLDA YÜRÜMEKTİR.

                   SAKIN HA SİZİ BU YOLDAN AYIRACAK BAŞKA YOLLARA SAPMAYIN

                   İŞTE ALLAH SİZE BUNU EMREDİYOR  Kİ TEMEL SORUMLULUĞUNUZ KONUSUNDA DUYARLI OLASINIZ.

ENAM 154 155 156  157 158 159 160 161 162 163 .) AYETLERDE DE İSRAİL OĞULLARINA MUSA YI  VE MUSAYA DA TEVRATI VEREN ALLAH

                  155) EVET İŞTE BU KURAN DA ( TIPKI MUSA YA İSA YA VE ÖNCEKİ PEYGAMBERLERE İNDİRİLENLER GİBİ) BİZİM TARAFIMIZDAN İNDİRİLMİŞ                                       MÜBAREK BEREKETLİ VAHİYDİR.

                           ( EY PEYGAMBER VE İNANALAR) ARTIK ONA UYUN VE RAHMETİNE NAİL OLABİLMENİZ İÇİN ALLAH A KARŞI GELMEKTEN SAKININ.

                  159) ( EY PEYGAMBER VE İNANALAR) DİNLERİNİ TERK EDEN VE FARKLI İNANÇ GURUPLARINA AYRILAN KİMSELERLE SİZLERİN HİÇBİR İLGİSİ                                    OLAMAZ.ONLARI İŞİ ALLAH A KALMIŞTIR .VAKTİ GELİNCE ALLAH ONLARA YAPTIKLARI HER ŞEYİ TEK TEK BİLDİRECEK VE HAK ETTİKLERİ KARŞILIK VERİLECEKTİR.

                   YORUM1      

          BİR MÜMİN OLARAK  ADEMDEN PEYGAMBERİMİZE KADAR GELMİŞ GEÇMİŞ TÜM PEYGAMBERLERE ONLARA İNDİRİLENLERE İNANMAKTAYIM.

         YUKARIDAKİ AYETLERE UYAN MİLLETİ KAVMİ IRKI NE OLURSA OLSUN İNSANA ALLAHI  DOST EDİNDİĞİ İÇİN DOST OLARAK GÖRÜRÜM

        GELELİM YAHUDİLİK HRİSTİYANLIK VB. ALLAHIN İNDİRDİĞİ DİNLERDİR. YAHUDİLER HRİSTİYANLIĞI TANIMIYABİLİRLER HRİSTİYANLAR MÜSLÜMANLIĞI TANIMIYABİLİRLER.HERKES KENDİNDEN SONRA GELENİ TANIMIYABİLİR. AMA BEN MÜMİN OLARAK HEPSİNİ TANIYORUM. ÇÜNKÜ BİR İNSAN 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU

KAYBETSİN. 25YIL SONRA KARŞISINA ÇIKARSINLAR VE BU SENİN BEKLEDİĞİN KAYBOLAN ÇOCUĞU DESİNLER .

O ANDA NE DÜŞÜNÜRSÜN. GERÇEKTEN O MU ? TANIMAK İÇİN YÜZÜNE MİMİKLERİNE VARSA VÜCUDUNDAKİ İZLERE BAKARSIN BİRÇOK HESAP YAPARSIN.DİREK BU BENİM ÇOCUĞUM DEĞİLDİR DİYEMEZSİN.YA ÇOCUĞUMSA

DİYE. GEREKİRSE HİÇBİR MASRAFTAN KAÇINMAZ DNA TESTİ BİLE YAPTIRIRSINIZ. ÇOCUĞUNU KAYBEDEN HİÇBİE ANNE VEYA BABA BİR BAKIŞTA KESİN DELİLERE DAYANMAYAN LAFA SÖZE GÖRÜŞE BAKARAK HİÇBİR DAYANAĞI OLMAYAN ŞEYLERE BAKARAK BU BENİM ÇOCUĞUM DEĞİL DİYEMEZ.

ÇOCUĞU OLDUĞUNU ANLADIĞI AN ONA SIMSIKI SARILIR ÖZLEMİNİ GİDERMEK İÇİN ONU KOKLAR ARAYA HİÇ BİRŞEY GİREMEZ. LÜTFEN KURANI BEKLEDİĞİNİZ ARADIĞINIZ ÖZ ÇOCUĞUNUZA YAPTIĞINIZ YAPACAĞINIZ YAKLAŞIMLA BAKINIZ.

        YORUM2

İNSANLAR BÖLÜK BÖLÜK OLABİLİRLER MESHEPLERE AYRILMIŞ OLABİLİRLER TÜM İNDİRİLEN DİNLERDEKİ GİBİ KATOLİK ,PROTESTAN ORTADOKS HANEFİ ŞAFİ  CAFERİ VS  BUNLARIN HİÇBİRİ NE İNCİLDE NE TEVRATTA NEDE KURANDA ADLARI  OLMAYAN GRUPLARDIR.BUNLARA İNSANALAR ALLAHA DAHA YAKIN OLMAK İÇİN DOĞRU OLDUKLARIN DÜŞÜNEREK İNANIRLAR. ARALARINDA FARKLILIKLAR VARDIR.AMA ALLAHIN İNDİRDİĞİ KİTAPLARINDA FARKLILIKLAR YOKTUR. BİZ İNSANLAR KOLAYA YAKINA MEYİLLİ OLDUĞUMUZDAN KİTAPLARIMIZI OKUYUP BU ÇOCUK GERÇEKTEN BENİM KAYBOLAN ÇOCUĞUMDAKİ GİBİ ARAŞTIRIP GÖZLEMLEYİ DÜŞÜNMEDİĞİMİZ İÇİN  HER DENİLEN İNSAN SÖZÜNE İNANAIR OLMUŞUZ.AKIL MELİKESİNİ KULLANMAMAKTAYIZ.

 YORUM3

YA HOCAM İYİ GÜZEL  BEN ALİM DEĞİLİM PEK BİLGİM YOK DİYEBİLİRSİNİZ PAPAZ DEĞİLİM RAHİP DEĞİLİM ALİM DE DEĞİLİM HOCA DA DEĞİLİM DİN ADAMI DEĞİLİM PEKALA BİZ BU KİTAPLARDAN HİDAYETİ NASIL BULUP YAŞAYACAĞIZ DİYE SORABİLİRSİNİZ.

TEK CEVAP 

HİDAYET SADECE ALLAH VERGİSİDİR.

İNSANLARI SADECE HİDAYETE ALLAH ULAŞTIRIR.

 

PEKALA O ZAMAN HERKESİ ALLAH NİYE HİDAYETE ULAŞTIRMIYOR DİYE BİLİRSİNİZ.

BİZ SİZLERİ SINAMADAN İMTİHAN ETMEDEN HİDAYETE ULAŞTIRMAYACAĞIZ.

KARANLIK DALGALI BİR DENİZDE BATMAK ÜZERE OLAN BİR GEMİNİN İÇİNDEKİLERİN KARAYA ULAŞMA İSTEKLERİ VE ALLAHA SAMİMİ YAKARIŞLARI  OLURSA ALLAH FENERİ YAKAR IŞIĞI GÖSRTERİR .ÇALIŞIP KARAYA ULAŞMANIZ İÇİN ÇALIŞANDA KAZANIR.HİDAYET ERDİRİLECEKLER BÖYLE KARAYI ARZULAYANLARIN VE ÇALIŞANLARIN ELDE EDECEĞİ BİR DAVRANIŞLA OLUR .YOKSA ADALET OLMAZ.

SAYGILAR 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...

 

ALICISININ OKUYUP ANLAYAMAYACAĞI BİR MESAJI GÖNDERİRMİSİNİZ?

 

Kuranı Notradamusun kitabı gibi gösterme çabaları vardır.Kuranın hiçbirşey anlatamadığı islamcılar tarafından kabul görmeye başlamıştır.Bunun kanıtı

.

.

.

KURANDA İYİLİK VE GÜZELLİKLE İLGİLİ HİÇ BİR ŞEY YOKTUR.

Bulan yazabilir.(ayeti mutlaka olmalı)

Tamamen iyiniyetle, dürüstçe yazdığını varsayarak cevap veriyorum;

Aynen senin söylediğin gibi "Kuran gayet açık ve net, herkesin anlayacağı dilde yazılmıştır" diyen müslümanları dinle, sende kuran'ı en yalın haliyle kendi dilinde ve birkaç farklı çeviriden oku. 

Bence müslüman geçinen münafıklardan daha müslümansın sadece doğru kaynakları anlamak için çaba harcamaya ihtiyacın var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.