Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Artistik Buz Pateni Yarismasi/Türkiye


Misafir birce

Önerilen İletiler

slicecenter2wq.jpg

 

2006 Avrupa Şampiyonası 17 - 22 Ocak 2006 tarihleri arasında Fransa'nın Lyon kentinde yapıldı.

 

Tuğba Karademir

 

kısa programda 17'nci oldu ve ilk 24 patenci srasında yer aldığı için serbest programı kayma hakkını kazandı. Pierre Porte'un "Coeurs à Cordes" adlı parçası üzerine hazırlanan kısa programına güzel bir üçlü toeloop-ikili toeloop kombinasyonuyla başlayan Tuğba, ardından üçlü salchow yaptı. Ancak jumpın çıkışında sendeleyen Tuğba dengesini kaybetmemek için öbür ayağının üzerine sıçramak zorunda kaldı ve bu da kendisine puan kaybettirdi. İkili axel'ını da temiz biçimde atan Tuğba, spinleri, spirallleri ve sakin, telaşsız kayışıyla dikkati çekti.

 

 

Teknik değerlenidrmede 23.27, bileşenler değerlendirmesinde de 18.15 puan alan Tuğba, toplam 41.42 bölüm puanıyla kısa programda 17'nci oldu. Böylece Avrupa Şampiyonalarında kısa programda en iyi derecesini elde eden Tuğba, bu şampiyonada en yüksek kısa program puanını aldı (Bir önceki 40.42 puan).

 

İnşallah Türkiye'yi (Olimpiyatlarda) temsil edebilirim" diye konuştu.

 

Tuğba, yarışmadan sonra "Çok mutluyum. Böyle güzel bir program şimdiye kadar hiç sunmamıştım. Şimdiye kadarki en iyi kayışımdı. Böyle büyük bir yarışmada Türkiye'yi iyi temsil ettiğim için memnunum" dedi.

 

 

bildanzeige0dv.jpg

 

1985 yılında doğan Tuğba Karademir.

 

Türkiye birinciliklerinin yanısıra Balkan Şampiyonasında da Altın madalya kazanmıştı. Tuğba, Kanada'da elde ettiği başarılarla, Kanada Figür Pateni Federasyonu'nun da dikkatini çekti.

 

 

Tuğba'nın Türkiye'deyken elde ettiği dereceler şöyle:

 

- 1997'de Türkiye'de birincilik ve Bulgaristan'da yapılan Balkan Şampiyonasında ikincilik

- 1996'da Türkiye'de birincilik, Yugoslavya'daki Balkan Şampiyonasında ikincilik ve Hollanda'da

birincilik

- 1995'de Türkiye'de ikincilik ve Türkiye'de yapılan Balkan Şampiyonasında birincilik

(Bir Türk patencisinin Balkanlarda kazandığı ilk altın madalya)

- 1994'de Türkiye'de birincilik ve Hollanda'da birincilik

(Turkiye'nin Artistik Buz Pateni'nde yurt dışında kazandığı ilk altın madalya)

- 1993'de Hollanda'da beşincilik

Tuğba, bunlara ek olarak, Türkiye Teşvik Şampiyonalarında madalya kazandı.

 

 

Tuğba Karademir`in sözleri: Ülkeme böyle bir başarı kazandırdığım için çok sevinçliyim"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tuğba tarih yazdı

 

İtalya'nın Torino kentinde devam eden 20. Kış Olimpiyat Oyunları'nda, Artistik Buz Pateni'nde Tuğba Karademir ilk 24 sporcu arasına girerek serbest programda mücadele etmeye hak kazandı.

Kısa programda gösterdiği performansla 25.70 teknik, 18.50 artistik ve toplamda da 44.20 puan alarak kariyerinin en iyi derecesini elde eden Karademir, olimpiyat tarihinde, buz pateninde serbest programa kalan ilk Türk sporcu oldu.

 

 

Gözler Tuğba'da

 

Torino 2006 Kış Olimpiyat Oyunları'nda, ülkemizi buz pateninde ilk kez temsil edecek olan genç yetenek Tuğba Karademir, bugün buz üstüne çıkacak.

 

Avrupa Şampiyonası'nda 13. sırayı alarak önemli bir başarı kazanan ve olimpiyata kontenjandan katılma şansını yakalayan Karademir, TSİ 20.00'de başlayacak kısa programda 29 sporcu arasında en iyi sonucu almaya çalışacak. Palavela Buz Pateni Salonu'ndaki müsabakada temsilcimiz, birinci grupta ilk sporcu olarak yarışacak. Bayanlar serbest program ise 23 Şubat'ta yapılacak. ABD'li Michaelle Kwan'ın sakatlığı nedeniyle yarışmalardan çekildiği bayanların en büyük favorisi Rus Avrupa ve Dünya şampiyonu Irina Slutskaya olarak gösteriliyor.

 

Bu arada Türk kafilesinin ve Torino'da yaşayan bir grup Türk'ün de Tuğba Karademir'i desteklemek için tribünde olacağı öğrenildi.

 

York Üniversitesi'nde Bioteknoloji eğitimi alan Karademir de "Her yarışmada deneyiminin artıyor. Olimpiyatta yarışacak olmak çok farklı bir duygu. Şu anda genellikle Sultans of the Dance ile yarışıyorum. Birkaç yıl sonra kendimi iyice kabul ettirdikten sonra sürekli Türk müziği ile yarışmak istiyorum" dedi.

 

spo080rc.jpg

 

 

Tugba Karademire basarilar diliyorum

 

:clover:

 

 

 

Ilk defa Türkiye`yi temsil eden tek basina mücadele eden, sonucta basarili olsun yada olmasin...

 

kendince savasini tüm Türkiye adina veren...verecek olan.

 

Spor kanalarinda neden acaba bukadar az gündemde...?

 

Bir topun arkasindan kosmak 365 gün ve aninda media `da tüm ayrintilari ile... o düsdü bu düsdü, yok su ati yok bu ati... haksiz yeredi bu gol yok degil....? dahami önemli..?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

fun9.gif

ard00-1.jpg

Benim buz patenini sevmemdeki en büyük neden Evgeni Plushenko olmuştur.

 

Rus milletinin en yetenekli üyesi. artistik patinaj erkekler klasmaninin kugu prensi. yagudin'e kök söktüren yetenek abidesi.

 

Ayrıca anatomik nedenlerle yetiskin erkeklerin yapamadigi kastiran Dennis Billman hareketini de yapabilen tek erkek sporcu olması hayranlığımı bir kez daha katlıyor. Ne de olsa eşi benzeri yok!!!!

gifpic008.jpg

 

Gösterilerinde genelde mizahi bir yan bulunur.

 

2004 avrupa artistik patinaj şampiyonasında sanırım heyecan ve gerginlikten olsa gerek talihsizlik yaşadı ve birinci olamadı fakat spiker bile yorum yaparken duraksadı, "düştü" diyemedi hatta inanamadı.

 

O dans etsin ben sabaha kadar izlerim, dans etmek bir erkeğe bu kadar ancak bu kadar yakışabilir..

 

Son dünya şampiyonluğuyla beraber toplamda 3 avrupa 3 dünya şampiyonluğunu aldı sanırım..

poem-pic.jpg

Birazda teknik bilgi yazayım :

( teknik kısmı alıntı tabiki )

 

 

Kesinlikle buz pateni için yaratilmis, spinlerinin agir çekimleri bile bir çok profesyonel patencinin normal spinlerinden daha hizli olan, buzun üstünde kayarken dünyanin en kolay isini yapiyormus izlenimi veren, gala programlarinin basli basina yildizi olan, kendisiyle özdeslesmis 4'lü toeloop 3'lü toeloop 2'li ritberger hareketini neredeyse her programinda izledigimiz, yine erkeklerin yapamadigi Denise Bielmann spinini bir çok bayan patenciden daha güzel yapan, nasil bir hizla yaptigini anlamadiginiz ayak oyunlariyla akil sinirlarinizi zorlayan, yanilmiyorsam geçen sene yaptigi 4'lü salchowla jumplarin çitasini biraz daha yükselten muhtesem adam... Bir de 4'lü axel yapsa tam tamina bir efsane olur ki atlayis teknigi göze alindiginda bunu Plushenko yapamazsa kimse yapamaz. Ben simdiye kadar jumplari onun kadar temiz ve rahat yapan kimseyi görmedim açikçasi...

 

Ayrica bu sene Macaristan'daki Avrupa Sampiyonasindaki 3'lü flip ve 3'lü salchow atlayislarindaki düsüsleriyle 2.ci olmus ve hayranlarini büyük hayal kirikligina ugratmistir. Ben de uzun süre düsenin o olduguna inanamamistim... diyor spiker...

 

Ama ben hayal kırıklığı bölümüne katılmıyorum o programını izlemiştim salon hınca hınç bağırıyordu ve düştüğü halde ikinci oldu düşünün yani normal yarışmacılar düşmeden temiz bir program çıkardıkları halde ilk ona zor girerken Evgeni düşüyor ve ikinci oluyor süper kesinlikle izlenmeli..

results.gif

 

Bu arada birce umarım bana kızmamışsındır ama pateni ve Evgeni Plushenko'yu çok seviyorum mutlaka birşeyler eklemeliyim diye düşündüm affına sığınarak :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gururumuz Tuğba

 

Kış Olimpiyat Oyunları'nda serbest programa kalan Tuğba, başarılı bir performans sergiledi.

 

Torino 2006 Kış Olimpiyatları'nda, Artistik patinaj serbest programda yarışan Tuğba Karademir, başarılı performansıyla gururumuz oldu. Tuğba'nın aldığı puanlar şöyle:

 

Teknik puan : 42.64

 

Program puanı : 36.80

 

Toplam : 79.44

 

Genel Toplam : 123.64

 

r35706231192pe.jpg

 

5. sırada yarışan Tuğba, yarıştığı yarışmacılar içinde 2. sırada yer aldı.

 

:clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Birkaç gündür takip ediyorum sporcumuzun başarılarını,ama futbol için ülkemizde bakıyorum da trilyonlar harcanmaktan çekinilmiyor da başka spor dallarına gelince devlet elini eteğini çekiyor..Olimpiyat oyunları gibi bir organizasyonda bu sporcumuz buralara gelebildiyse bence bireysel çalışmalarındandır,federasyon çünkü doğru düzgün destek olmuyor.Ama buz pateni izleyicisi olarak kızımızın orada oluşu hakikaten göz yaşartıcı bir mutluluk...

Derece alsa da alamasa da şimdiden tebrikler..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Tuğba Karademir patladı

‘Neyi bekliyorlar’

Torino’da yapılan Kış Olimpiyatları’nda finalde yarışarak tarihi bir başarıya imza atan milli buz patenci Tuğba Karademir, Efes Pilsen’e sitem etti... Efes Pilsen’in yıllardır Avrupa Şampiyonaları’nın resmi sponsoru olduğunu belirten Karademir, “Rusya Buz Pateni Federasyonu’na da sponsorlar. Türkiye’de Efes Pilsen içen herkes, Rus patencilere destek oluyor. Torino’da bir Rus sporcuyu geride bırakmayı başardım. Acaba bana da destek olmak için daha neyi bekliyorlar” dedi.

 

Ailesine borçlu

Rusya’nın çok büyük lobisinin bulunduğu da söyleyen genç sporcu, “Rusya’da çok büyük işlerinin olduğunu biliyorum. Bu nedenle ticari yönden belki Rus patencilere sponsorluk yapmaları anlaşılabilir. Ancak, benim annem ve babam da, en iyi eğitimi alabilmem için, Türkiye’deki tüm kariyerlerini bırakıp Kanada’ya yerleştiler. Bu firmanın anneme ve babama da bir ölçüde yardımcı olabileceğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

 

Masrafı 60 bin dolar

Eğitim aldığı Mariposa Buz Pateni Okulu’na her ay 2 bin dolar ödemesi gerektiğini sözlerine ekleyen Karademir, şunları söyledi: “Yarışmalara giderken antrenörüme günlük 350 dolar veriyoruz. Yılda ortalama 5 yarışmaya gittiğimi düşünürseniz antrenörümün yıllık maliyeti 20 bin doları buluyor. Diğer masraflarla birlikte yaklaşık aileme 60 bin dolar bir yük biniyor. Ancak bu kadarını karşılayabiliyoruz. Fakat bir sponsor bulabilirsem başarıya ulaşmam çok daha kolay olur.”

Alıntı:İnternethaber

 

Yukarıdaki yazımı araştırmadan yazmıştım ama maalesef haklı çıkmışım...

Gözümüz yaşlı,gurur dolu bir Dünya Artistik Patinaj Şampiyonası izliyorum..Tuğba Karademir her geçen yıl daha da yükseliyor...Yolu Açık olsun...DEVLET DESTEĞİ LÜTFEEENNN...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Tuğba Karademir´e yoğun yılbaşı programı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin milli buz patencisi Tuğba Karademir, buz sporunun en çok revaçta olduğu yılbaşı

 

döneminde önemli organizasyonlara davet edildi.

 

 

Karademir 28-29-30 Aralık 2007 ve 1 Ocak 2008 tarihlerinde Avrupa ve dünyanın önde gelen buz patencileriyle

 

gösterilere çıkacak.

 

ÖNEMLİ SPORCULAR DAVET EDİLDİ

 

Katıldığı birçok ulusal şampiyonada aldığı başarılarla adından sıkça söz ettiren Büyükşehir´in milli buz patencisi Tuğba

 

Karademir, Avrupa´da önemli organizasyonlara davet edildi. Son olarak Zagrep´te yapılan Golden Spin yarışmasında 36

 

önemli isim arasından 5. olan Karademir, bu kez de yılbaşı döneminde Avrupa ve dünyanın önde gelen buz patencileriyle

 

gösterilere çıkacak. Tuğba Karademir Almanya ve İtalya´da yapılacak gösterilerde Carolina Kostner (İtalya), Emanuel

 

Sandhu (Kanada), Jason Graetz (Kanada) Jenni Meno & Todd Sand (USA) gibi önemli sporcularla piste çıkıp hünerlerini

 

sergileyecek.

 

EUROSPORT YAYINLAYACAK

 

28 Aralık Cuma günü Almanya´nın Regensburg kentinde start alacak olan Show in Regensburg;

 

29 Aralık Cumartesi günü Show in Bolzano (İtalya),

 

30 Aralık Pazar günü Show in Oberstdorf (Almanya) ve

 

1 Ocak 2008 Salı günü Show in Salzgitter´de (Almanya) yapılacak gösteri ile son bulacak.

 

 

Bugüne kadar katıldığı birçok uluslar arası organizasyonda başarılı sonuçlara imza atan Büyükşehir´in milli sporcusu

 

Tuğba Karademir, bu önemli organizasyonlarda da iyi dereceler elde etmeyi hedefliyor.

 

30 Aralık Pazar ünü Almanya´nın Oberstdorf kentinde yapılacak olan gösteriyi saat 20:00´den itibaren Eurosport kanalının

da canlı olarak yayınlaması bekleniyor.

 

 

~~~

 

2008 senesinde de kendisine başarılar diliyorum... :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Tuğba Karademir bugün piste çıkıyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin milli patencisi Tuğba Karademir Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Şapiyonası'nda

 

bugün kısa programda piste çıkacak.

 

Karademir'in finale kalması için 40 sporcu arasında ilk 24'e girmesi gerekiyor.

Program 17.50'de TRT 3'ten naklen yayınlanacak.

 

25.01.2008

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tuğba yarıştı ve başarılı bir seri çıkardı. Sanırım serbest programa geçti. Çok temiz ve şık bir seriydi. İnşallah başarısı daim olur...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

10567099.png

 

 

Tuğba dünya yirmibirincisi oldu

Dünya Artistik Buz Pateni Şampiyonası sona erdi.

 

ABD'nin Los Angeles kentindeki Staples Center'da düzenlenen şampiyonada

 

Türkiye'yi bayanlarda temsil eden Tuğba Karademir, serbest programda teknik

 

değerlendirmede 40.59 puan, bileşenler değerlendirmesinde de 40.48 puan aldı

 

ve (düşme-3'lü salchow) 1 ceza puanı kesilmesinden sonra toplam 80.07 bölüm puanı elde etti.

 

Karademir, kısa program sonunda 22. sırada olduğu yarışmada,

 

serbest program sonunda toplam 124.31 puana ulaştı ve dünya 21.'si olarak şampiyonayı tamamladı.

 

Bayanlarda, Güney Koreli Yu-Na Kim birinci olurken, Kanadalı Joannie Rochette ikinciliği

 

ve Japon Miki Ando da üçüncülüğü elde etti.

 

Şampiyonada, 1'er altın ve gümüş madalya elde eden ABD, en başarılı ülke oldu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...

buzpateni02.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Boğaziçi Uluslararası Artistik Paten Gençler Grand Prix'si adıyla gerçekleştirilecek organizasyon,

 

Macaristan, ABD, Polonya, Belarus, Almanya ve Hırvatistan'daki yarışmaların ardından 7. ve son ayak yarışı olarak düzenlenecek.

 

Erkekler buz pateni, bayanlar buz pateni ve çiftler buz dansı kategorilerinde yapılacak yarışmalarda Türkiye'yi, bayanlar buz pateninde

Aybike Kahraman, Birce Atabay, Sıla Saygı, erkekler buz pateninde ise Engin Ali Artan, Salih Bahadır Aydın

ve Ali Demirboğa temsil edecek.

 

İstanbul ayağı ile sona erecek grand prixlerin ardından yeterli puanı toplayan sporcular,

 

 

3-6 Aralık tarihlerinde Japonya'da düzenlenecek finallere katılma hakkı kazanacak

 

Tüm Katılanlara Şimdiden Başarılar Diliyorum... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.