Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

"UYGUR KATLİAMI" YALANI


Misafir CYRANO

Önerilen İletiler

Bu kadarı yeter.

 

Türkiye bir yandan, haksız "soykırım" ithamlarıyla uğraşırken öbür yandan, dünya insanları ile dalga geçer gibi yürütülen bir propagandanın bayraktarılığını yapmakta.

 

"Soykırım" bir devlete yapılacak en büyük ithamdır. Amerika'nın, Çin'e karşı yürüttüğü bu propaganda savaşı, İran'a karşı geçen hafta yürüttüğü propaganda savaşının devamıdır. Görünen O ki Obama yönetimi, Çin ve İran'a karşı, Bush gibi kamuoyuna rağmen yaptırımlar yerine, bu ülkeleri dünya kamuoyu vicdanında mahkum ederek girişeceği yaptırımların yolunu yapmakta.

 

Bir soykırım düşünün ki haberlerden ibaret olsun. Bir soykırım düşünün ki, sadece "yapıldığı iddia edilen" den ibaret olsun. Bir soykırım düşünün ki, sokakta ki çocuğa kadar herkesin elinde, teknolojik iletişim ve kayıt cihazları olduğu halde, hiçbir görüntü, iddiayı destekleyecek hiçbir kanıt olmasın.

 

Rabiya Kadir adında ki kadın eli ile yürütülen propaganda da, insanlar açık olarak aptal yerine konulmaktadır. Bu kadın, elinde sahte bir fotoğrafla dünya basınının karşısına çıkmış bir kadındır.

 

Rabia Kadir Her ağzını açtığında yalan söylemektedir.

 

Bu kadının "bakın Çin ordusu Uygurlar'a saldırıyor" diyerek dünya basınına gösterdiği fotoğraf, 17 Haziran tarihin'de Çin'in Hubei eyaletinde iki rakip işçi sendikasına üye tamamı Çin'li işçilerin aralarında ki çatışmasına askerler müdahele ederken çekilen, ve Çin'in resmi haber ajansının sitesinden copy-paste yapılan bir fotoğraftır.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Rebiya-u...-fake-photo.jpg

 

http://english.aljazeera.net/news/asia-pac...2926395491.html

 

Bu propaganda kampanyasında, en çirkin yöntemler kullanılmaktadır.

 

Örnek:

 

Sabah gazetesinin foto galerisinde, "Çin'lilerin katlettiği Uygurlar'ın görüntüsü" diye gösterilen fotoğraflar, 5 Haziran tarihinde, Uygurlar'ın, evlerini ve işyerlerine yaptığı saldırılarda öldürülen Çin'lilerin fotoğraflarıdır. Fotoğraflar, Çin'in resmi haber ajansının sitesinden, kopyalanmış ve Çin'li cesetler "katledilen Uygurlar'ın görüntüleri adıyla verilmiştir.

 

 

 

Bölgede bulunan uluslararası haber ajanslarına mensup hiçbir muhabir, Rabiya Kadir ve avanesinin iddia ettiği, yerlerde iddia ettikleri katliamlara şahit olmamış, iddia ettikleri cesetleri görmemişlerdir.

 

Uluslararası ajanslarda, "intikam" sloganıyla toplanan Han'larla Çin polisi arasında çıkan çatışmalara ait görüntüler, Türk medyasında "Çin polisi Uygurlar'a saldırıyor" manşetiyle yayınlamıştır.

 

2009 yılındayız, sokaktaki her iki adamdan en az birinde kameralı cep telefonu olduğu gibi, her iki evden birisinde de, daha ileri görüntü kaydedici cihazlar vardır. İddia edilen infazlar, binlerce ceset vs, hiç mi bir görüntü kaydedici cihaza takılmamıştır. Hiç mi bir muhabir binlerce kişinin "katledildiği" olaylara şahit olmamıştır?

 

 

Rabiya Kadir ve avanesi, ellerinde sahte fotoğraflar, öldürülen Çin'lilere ait görüntüler dışında, ve hergün değiştirdikleri "ölü sayısı" dışında ne koymuşlardır ortaya ?

 

Bu nasıl bir soykırımdır, hiç mi bir delil, bir veri, bir emare bulunmaz ? Fotoğraflar, video görünütleri ? Dünya dışında mı gerçekleştir bu "soykırım" ?

 

TRT ve diğer yerli özel basın kuruluşlarıda dahil, Urumçi'de her ülkeden muhabirler vardır. Hiç mi biri, rastlamadı bu görüntülere ?

 

 

 

Olaylar ilk günden itibaren, bağımsız basın kuruluşları tarafından, Gösteriler sırasında taşkınlık yapan Uygurlar'ın Han sivillere saldırıları, yüzlerce Han'ın öldüğü saldırılardan sonra, Han'ların "intikam" sloganlarıyla yaptığı karşı saldırılar olarak duyurmuştur. Onbinlerce Han'lı 6 Temmuz'da Urumçi'yi terkederek iç bölgelere sığınmıştır. Tüm Çin'de hükümete karşı Han'ları korumak için 3 gün boyunca yeterli önlemi almadığı yönünde eleştiriler protesto gösterileri yükselmektedir. TRT 9 Temmuz tarihinde, "Olaylara seyirci kalmakla suçlanan Çin yönetimi duruma el koydu" haberini geçmiştir.

 

Çin Ölü sayılarını, ölenlerin görüntüleri ile birlikte açıkladı. 184 ölü, 137 si Çin'li, 46'sı Uygur, 1 tanesi, yerel Hui etnik grubundan.

 

Rabia Kadir ve Avanesi ise, her gün yeni sayılar vermekte, iddia ettikleri olayların yeri ve zamanını hergün değiştirmekte. Basın kuruluşlarının, bilgi ve belge taleplerini ise, öldürülen Çin'lilere ait görüntüleri, olaylardan haftalarca önce, Sincan'la alakası olmayan başka bir Çin eyaletinde, bir tane bir Uygur'un yer almadığı olaylara ait görüntüleri sunarak "karşılamaktadır".

 

Şu ana kadar, iddia ettikleri yerler ve olaylar, bölgede bulunan muhabirler tarafından araştırılmış, yüzlerce, binlerce cesedin var olduğu iddia edilen noktalarda çekimler yapılmış, iddia ettiklerinin izine bile rastlanmamıştır.

 

İran'a yönelik geçen ay yürütülen propaganda kampanyası, şimdi Çin'le devam etmektedir.

 

Uygur Türkleri'nin , Çin hükümetinin baskıcı ve asimilasyoncu politikalarına karşı mücadele araçları, kendileri gibi işinde gücünde Çin'lilere saldırmak olmamalıydı. Olmamalı. ABD'yi mesken tutunmuş, provakatörlerin (Rabia Kadir saldırılardan önceden haberdardır ve ailesini Urumçi'yi terketmeleri konusunda 3 gün önce uyarmıştır) Sincan'da bir etnik çatışma yaratma niyetlerine alet olmamalıdırlar.

 

Bu olay ne devletin giriştiği bir katliam ya da soykırımdır. Ne de toplu infaz. Bu olay, ABD'yi mesken tutmuş kışkırtıcıların provakasyonuyla, "hak arama mücadelesi" adına yapılabilecek en büyük hatayı yaparak, Uygular'ın Han'lara saldırıp etnik bir çatışmanın fitilini ateşlemelerinden ibarettir.

 

 

Çin, baskıcı, totaliter bir devlettir. Ancak, Çin'e karşı yürütülen bu emperyalist propagandanın sebebi bu değildir. İran'a karşı yürütülen propagandanın sebebininde İran'ın totaliter bir devlet olmaması gibi. Bu propagandanın sebebide çıkarlarla ilgilidir.

 

Türkiye benzer propaganda saldırılarına sürekli maruz kalan bir ülke olduğu halde. Hükümet, emir almış gibi propagandada ki vazifesini ifa etmek üzere hareket geçmiş haldedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin CYANRO, umarim Türk düsmani ve soykirim destekcisi ilan edilmezsiniz.

 

Ülkemizde dönem dönem Cin'deki vahsetten daha beteri olmasina ragmen top yekün "sözde soykirimi" diyebiliyoruz, en azindan insanlara karsi yapilan haksizliktan dolayi özür dileyenlerimiz olsada, onlarin tümünü Türk düsmeni ilan ediyoruz, ama Cin'de ki bu kabul edilemeyecek etnik kökenlilere karsi yapilan olaylari hic tereddüt etmeden derhal "SOYKIRIMI" olarak ilan edebiliyoruz.

 

Bizim farkimiz bu olsa gerek. Biz ne yaparsak yeridir, ama baskalari ne yaparsa onun dogru tesbitinide sadece biz yapariz.

 

Kim ne derse desin Cin'de cereyan eden olaylara, ben bu olayi dünyada ki tüm etnik kökenli toplumlarin ortak kaderi olarak degerlendiriyorum. Tüm etnik kökeni degisik olan azinliklarin belirli ülkelerde milliyetci ve fasisit gücler tarafindan devlet destegiyle beraber zulme ugramalaridir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sn cyrano' Halüsinasyon görüyorsunuz.

 

Gerçekte var olmayan bazı olayları yanlış ama gerçekmiş gibi algılıyor yada bilinçli olarak sözde birilerine empoze etmeye çalışıyorsunuz.

 

Olmayan şeye varlık katıp Kızıl kominist Çin ve rusya'yı hoş göstermek amacıyla oluşturulan bu olgu ancak kendi zihniyetini peşinden sürükleyebilir ve inandırabilir.Bu demek değildirki Kızıl kominist çin ve Rus'u kötü gösterip Emperyalist AB/D'yi hoş göstermektir.

 

Biz ne kızıl kominist nede Emperyalistlere aldanmayız.Biz TÜRK'ÜZ, MÜSLÜMANIZ .

 

Bize Bu zihniyetlerden zarar gelmedikçe bizim onlarlada işimiz olmaz.

 

Bu günün dünyasında ,örneklerini gördüğümüz Türk Düşmanlığı olduğu sürece Bu MİLLİYETÇİLİK ruhumuzda var olacaktır.Çünkü güçlü olmak zorundayız.Ne kızıl kominist Çin-rus nede Sömürgeci haçlı emperyalist güç AB/D bizi yok edemeyecektir.

Bunların oyununada gelmeyeceğiz...Çin soy kırım yapmadı demek basitliktir...Yok efendim ABD nin oyunuymuş bilmem kimin neyiyimiş.

 

Bu teknoloşide neden görüntü yokmuş!

 

Görüntü var fakat, yapılan bu katliamları görmeyenlerin teknolojinin neresinde olduğunu öğrenmek gerek.

 

Görmek istedikten sonra bu olay ile ilgili görüntü istemediğin kadar çok fazla .

İsterseniz bu konuda zahmet etmeyin ve aşağıdaki linkleri tıklayın...Belki görüntülerden ve öldürülen uygur türklerinin cesetlerinin üzerine işediği görüntüleri vediğer haberleride görmüş olursunuz.

Vahşet hörüntüsü....

-

-http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/0cb592aae3edf7993b7d185fb028cad29ababf8c81613a0a3851e6e0bb91ecc4fd6f21554bba9dd7

15965-

 

 

-http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/0cb592aae3edf7993b7d185fb028cad29ababf8c81613a0a3851e6e0bbb3ddc3e02f640025bad38c

15965-

 

-http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/0cb592aae3edf7993b7d185fb028cad29ababf8c81613a0a3851e6e0bb94d3bef47c1275158dddf5

15965-

 

Bu insanlık dışı uygulamalar bugün oladı yıllardan beri doğu Türkistandaki insanların üzerinde çin baskısı var ve bu insanların üzerinde nükleer denemeler yapılıyor.

 

Bu gün olduğu gibi Dünya hem kör hemde sağır.

 

Çin'in daha öncen uyguladığı insanlık dışı uygulamalardan bazıları..

 

Çin hükümeti , Doğu Türkistan'da Müslüman Türk nüfusunun artmasına engel omak için , "doğum kontrolu kanunu"nu acımasızca uygulamıştır.

 

Bu kanuna göre sehirlerde oturanların 2 köylerde oturanların 3 ten fazla cocuk sahibi olmaları yasaklanmıştır. Bu yasağa uymuyanlar çok ağır cezalara çarptırılmaktadır.

 

Geniş kırsal kesimlerde yasağa uymuyan kadınlara; hiçbir tedbir alınmadan toplu kürtaj operasyonları yapılmaktadır. Hamile kadınların çocukları karınlarında çocukları zorla çıkarılarak öldürülmektedir.

 

Kural dışı doğan çocuklara isim verilmemekte , vatandaşlık hakkı tanınmamaktadır.

 

Dini inaçları gereğ , yönetimin bu konusaki yasaklarına karşı gelenler ise hapsedilmektedir. 1991 yılına Hoten vilayetinin Karakaş ilçesinde zorunlu kürtaja tabi tutulan annelerin sayısı 18.765'tir. Bu rakam ilçede anne adaylarının %49'unu teşkil etmektedir.

 

Doğum yasağını tam kontrol edebilmek için 1992'de bu bölgeye 432 Çinli memur tayin edilmiştir.

 

Çin'in en büyük nükleer merkezi ve deneme alanı Doğu Türkistan'dadır .Hükümet hiçbir koruyucu tedbir almaksızın, bölgede nükleer denemeler yapmaktadır.

 

Halk çeşitli hastalıklara yakalanmakta, çocuklar ise sakat doğmakta yada ölmektedir... vucutlarının farklı yerlerinde hormon bozukluğundan dolayı şekil bozukluğu yaralar vs çıkmaktadır.

Bu tehlike ve tehdit karşısında halk tamamemn savunmasız ve korunmasızdır.Sebze ve meyve çeşitlerinde azalma ve radyoaktif etkiler görülmektedir.

 

bu nedenle batı ülkelerinin Çin'den ithal ettikleri Doğu Türkistan'da üretilen kuru yemişlerde radyasyon tespit etmeleri üzerine Doğu Türkistan kaynalklı ürünlerin ithalini yasaklamaları, bunu bir kanıtıdır.

 

Bunca zulüm ve insanlık dışı olaylardan sonra sonra, Yok efendim Çin masummuş,bu Amerikan prpogansaıymış demek gerçekten çok komik bir durum

 

 

BİZE SADECE ÖZÜMÜZE DÖNMEK,DEĞERLERİMİZE SAHİP OLMAK YARAŞIR….BAŞBUĞ ATAÜRK’ÜN DEDİĞİ GİBİ

 

” BİZ HER ŞEYDEN ÖNCE VATANPERVER TÜRK MİLLİYETÇİSİYİZ” MİLLETİMİZİN VE DEVLETİMİZİN BEKASI İÇİN BÖYLE OLMALIYIZ…

 

''GÜÇLÜ OLMALIYIZ,GÜÇ BİRLİKDEN DOĞAR.''

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Rabia Kadir'in hayat hikayesini okuyanların hiç mi dikkatini çekmiyor acaba. Kendisi rüşvet, karaborsacılık gibi işlerle uğraşarak büyük bir servet elde etmiş. Yani üç kağıt zaten kendisinin yaşam tarzı.

 

Ayrıca Çİn Büyükelçiliği önünde yapılan gösteride yere saçılmış ölülerin ve otomobillerin olduğu bir fotoğraf var. Bu fotoğrafta 15 mayısta Hangcou şehrinde meydana gelen bir trafik kazına aitmiş.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sn cyrano' Halüsinasyon görüyorsunuz.

 

Gerçekte var olmayan bazı olayları yanlış ama gerçekmiş gibi algılıyor yada bilinçli olarak sözde birilerine empoze etmeye çalışıyorsunuz.

 

Olmayan şeye varlık katıp Kızıl kominist Çin ve rusya'yı hoş göstermek amacıyla oluşturulan bu olgu

 

Hemen söyleyeyim. açtığım "İran'da neler oluyor" topiğinde İran'a karşı yürütülen propagandayı eleştirirken de şeriatçı İran'ı mı hoş göstermeye çalışıyordum ?

 

Benim işim gerçekledir. Ben bu furya arasında gerçekleri yazdığım için yaftalar yiyeceğimi zaten biliyorum ve umrumda bile değil. Ki , bazılarının tek kendini savunma formatı olan yafta yapıştırma ile yazılacaklar Çin'de olan biteni değiştirmeyecektir.

 

 

ancak kendi zihniyetini peşinden sürükleyebilir ve inandırabilir.Bu demek değildirki Kızıl kominist çin ve Rus'u kötü gösterip Emperyalist AB/D'yi hoş göstermektir.

 

Biz ne kızıl kominist nede Emperyalistlere aldanmayız.Biz TÜRK'ÜZ, MÜSLÜMANIZ .

 

Bize Bu zihniyetlerden zarar gelmedikçe bizim onlarlada işimiz olmaz.

 

Bu günün dünyasında ,örneklerini gördüğümüz Türk Düşmanlığı olduğu sürece Bu MİLLİYETÇİLİK ruhumuzda var olacaktır.Çünkü güçlü olmak zorundayız.Ne kızıl kominist Çin-rus nede Sömürgeci haçlı emperyalist güç AB/D bizi yok edemeyecektir.

Bunların oyununada gelmeyeceğiz...Çin soy kırım yapmadı demek basitliktir...Yok efendim ABD nin oyunuymuş bilmem kimin neyiyimiş.

 

breh breh breh. kim tutar seni.

 

Sen buradan gümbür gümbür sloganlar attın diye, Çin'de 5 Temmuz'da başlayan olayların içeriği ve niteliği değişmeyecektir. Öldürülenler dirilip, diriler ölmeyecektir.

 

 

 

 

Bu teknoloşide neden görüntü yokmuş!

 

Görüntü var fakat, yapılan bu katliamları görmeyenlerin teknolojinin neresinde olduğunu öğrenmek gerek.

 

Görmek istedikten sonra bu olay ile ilgili görüntü istemediğin kadar çok fazla .

İsterseniz bu konuda zahmet etmeyin ve aşağıdaki linkleri tıklayın...Belki görüntülerden ve öldürülen uygur türklerinin cesetlerinin üzerine işediği görüntüleri vediğer haberleride görmüş olursunuz.

Vahşet hörüntüsü....

-

-http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/0cb592aae3edf7993b7d185fb028cad29ababf8c81613a0a3851e6e0bb91ecc4fd6f21554bba9dd7

15965-

 

 

-http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/0cb592aae3edf7993b7d185fb028cad29ababf8c81613a0a3851e6e0bbb3ddc3e02f640025bad38c

15965-

 

-http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/0cb592aae3edf7993b7d185fb028cad29ababf8c81613a0a3851e6e0bb94d3bef47c1275158dddf5

15965-

 

verdiğin linklerde hiçbirşey çıkmamaktadır.

 

Videoları yeniden linkle ve tarihinide ver.

 

 

Bu gün olduğu gibi Dünya hem kör hemde sağır.

 

Olmayan bir katliam için, ABD'nin bahçesinden elinde sahte fotoğraflar, öldürülen Çin'lilere ait görüntülerle dünyayı kandırmaya çalışan, üç gün sonra foyası ortaya çıkan Rabia Kadir'in anlattıklarından mı bahsediyorsun ?

 

 

Çin'in daha öncen uyguladığı insanlık dışı uygulamalardan bazıları..

 

Çin'in totaliter, baskıcı bir devlet olması da 5 Temmuz'da yaşananların niteliğini değiştirmeyecektir. Biz ne yaşandığına, neler olup bittiğine mi bakacağız. Yoksa kimin kimi öldürdüğünü boşverelim, Çin zaten böyle o yüzden "soykırım" diye kaydedelim mi diyeceğiz ?

 

 

 

Çin hükümeti , Doğu Türkistan'da Müslüman Türk nüfusunun artmasına engel omak için , "doğum kontrolu kanunu"nu acımasızca uygulamıştır.

 

Bu kanuna göre sehirlerde oturanların 2 köylerde oturanların 3 ten fazla cocuk sahibi olmaları yasaklanmıştır. Bu yasağa uymuyanlar çok ağır cezalara çarptırılmaktadır.

 

Hayır biraz bilgi sahibi olsan, zaten böyle konuşmayacaksın da.

 

Neymiş Çin , Müslüman Türk nüfusunun artmasına engel olmak için, doğum kontrolü kanunu uyguluyormuş.

 

İşte insanlar bilmedikleri konularda sağdan soldan duyduklarıyla slogan atarlarsa böyle olur ;

 

Çin'de, Çin milliyetine mensup olanların sadece 1 çocuk sahibi olmalarına izin verilir. Uygurlar gibi Çin milliyetine mensup olmayanlarda ise 2 hatta 3 çocuğa kadar izin vardır. Yani Çin milliyetine mensup Çin vatandaşları sadece 1 çocuk sahibi olabilirken, Uygurlar 2 hatta 3 çocuk sahibi olabilmektedirler. Yani, Çin, doğum kontrolü kanununda, Uygurlar'a Çin'lilerden daha fazla serbestlik tanımaktadır.

 

Dolayısıyla doğum kontrolü kanunun "müslüman türk nüfusunun artmasına engel olmak için uygulandığı" tamamıyla uydurmadır. Çin'liler sadece 1 çocuk sahibi Uygular ise 2 hatta 3 çocuk sahibi olabilirken, nasıl "Müslüman türklerin artmasına engel olmak için" uygulandığını iddia edebiliyorsun ?

 

sebebi bilmemektir. Sağdan soldan duyup, slogana yönelmektir.

 

 

Çin'in en büyük nükleer merkezi ve deneme alanı Doğu Türkistan'dadır .Hükümet hiçbir koruyucu tedbir almaksızın, bölgede nükleer denemeler yapmaktadır.

 

Halk çeşitli hastalıklara yakalanmakta, çocuklar ise sakat doğmakta yada ölmektedir... vucutlarının farklı yerlerinde hormon bozukluğundan dolayı şekil bozukluğu yaralar vs çıkmaktadır.

Bu tehlike ve tehdit karşısında halk tamamemn savunmasız ve korunmasızdır.Sebze ve meyve çeşitlerinde azalma ve radyoaktif etkiler görülmektedir.

 

bu nedenle batı ülkelerinin Çin'den ithal ettikleri Doğu Türkistan'da üretilen kuru yemişlerde radyasyon tespit etmeleri üzerine Doğu Türkistan kaynalklı ürünlerin ithalini yasaklamaları, bunu bir kanıtıdır.

 

Bunca zulüm ve insanlık dışı olaylardan sonra sonra, Yok efendim Çin masummuş,bu Amerikan prpogansaıymış demek gerçekten çok komik bir durum

 

 

BİZE SADECE ÖZÜMÜZE DÖNMEK,DEĞERLERİMİZE SAHİP OLMAK YARAŞIR….BAŞBUĞ ATAÜRK’ÜN DEDİĞİ GİBİ

 

” BİZ HER ŞEYDEN ÖNCE VATANPERVER TÜRK MİLLİYETÇİSİYİZ” MİLLETİMİZİN VE DEVLETİMİZİN BEKASI İÇİN BÖYLE OLMALIYIZ…

 

''GÜÇLÜ OLMALIYIZ,GÜÇ BİRLİKDEN DOĞAR.''

 

5 Temmuz günü, Uygurlar Urumçi'ye göç ederek, işlerini ellerinden aldıklarını düşündükleri Han'lara ait evlere ve işyerlerine saldırmış yüzlerce Han öldürülmüştür. Onbinlerce Han, Urumçi'den kaçarak iç bölgelere sığınmıştır. Han'ların "intikam" sloganlarıyla yaptıkları karşı saldırılar sonucu tekrar çatışma çıkmış, bu çatışmalarda Uygurlar ile beraber Han'lar ve polisler ölmüştür.

 

Öldürülenlerin büyün çoğunluğu Han'dır.

 

Bu gerçekler, ne Çin'in nasıl bir devlet olduğu ile, ne senin atacağın sloganlarla, ne de ne düşündüğünle değişecek gerçekler değildir. 5 Temmuz'dan beri süregelen olaylar bu şekildedir.

 

Türk Medyası'nda şu ana kadar "uygur katliamı" manşetiyle verilen görüntülerde ki ceserler çinlilere aittir. Rabia Kadir denen kadının, basına gösterdiği fotoğraflar, sahte, Urumçi ile alakası olmayan şehirlerde daha önce yaşanmış, Uygurlar ile alakası olmayan olaylarda çekilen görüntülerdir.

 

Bölge'de Türk gazetecilerde dahil görev yapan hiçbir muhabir, Rabia Kadir ve avanesinin anlattıklarına tanık olmamıştır.

 

Olaylar ve yaşananlar, Uygurlar'ın Han'lara saldırmasıyla başlayan bir etnik çatışmadır.

 

Hiçbir yalan, hiçbir sahte fotoğraf, hiçbir hamaset edebiyatı, hiçbir slogan bu basit gerçeği değiştirmeyecektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ayrıca Çİn Büyükelçiliği önünde yapılan gösteride yere saçılmış ölülerin ve otomobillerin olduğu bir fotoğraf var. Bu fotoğrafta 15 mayısta Hangcou şehrinde meydana gelen bir trafik kazına aitmiş.

 

işte böyle bir propaganda yürütülmektedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İyi de benim izlediğim haberlerde uydu aracılığyla canlı bağlantı kurulan şahıstamı yalandı? :unsure: ve onun söyledikleri...

Ki tercüman aracılığıyla aktarıldı söyledikleri bunu konuyla ilgli diğer başlıkta aktarmıştım..

 

ver bana bir telefon sana istediğini söyleyeyim. Fransa'da mültecilik başvuru yapanların doldurduğu formlarda, Türkiye'de sokaklarda Kürt'lerin kıtır kıtır kesildiğinden, hristiyanların evlerinin basılıp çocuklarının karnının deşildiğine kadar ne hikayeler var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Rabia Kadir'in hayat hikayesini okuyanların hiç mi dikkatini çekmiyor acaba. Kendisi rüşvet, karaborsacılık gibi işlerle uğraşarak büyük bir servet elde etmiş. Yani üç kağıt zaten kendisinin yaşam tarzı.

 

Ayrıca Çİn Büyükelçiliği önünde yapılan gösteride yere saçılmış ölülerin ve otomobillerin olduğu bir fotoğraf var. Bu fotoğrafta 15 mayısta Hangcou şehrinde meydana gelen bir trafik kazına aitmiş.

 

Mişleri mışları yazarak kendimizi kanırmayalım diyoruz bizde.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çin, Rabia Kadir'i, "sahte fotoğraflarla halkı kışkırtmak" la suçladı. Associated press, Rabia Kadir'in "çinde uygur katliamı" iddiasıyla basına sunduğu fotoğrafla ilgili "Urumçi'deki olaylarla bir ilgisi olmadığı" ibaresiyle düzeltme yayınladı. Rabia Kadir'in yalana dayalı kışkırtıcılığı tescillenmiş oldu.

 

Milliyet Gazetesi, bir kaç gün önce "Sincan Katliamı" manşetiyle verdiği haberde kullandığı resmin, Mayıs ayında Çin'de gereçkleşen bir trafik kazasına ait olduğunu belirtti.

 

http://www.milliyet.com.tr/Dunya/HaberDeta...20fotografiymis

 

Tabi gazete hiç utanmadan çıkıp, sanki kendileri alakası yokmuş gibi "trafik kazası fotoğrafıymış" demektedir.

 

Böyle bir medya, böyle bir propaganda.

 

Türkiye'ye karşı yapıldığında, isyan ettiğimiz, derdimizi anlatmak için çırpındığımız şeyin aynısı başka bir ülkeye yapılınca, en önde atlıyoruz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

.

.

Hayır biraz bilgi sahibi olsan, zaten böyle konuşmayacaksın da.

 

Neymiş Çin , Müslüman Türk nüfusunun artmasına engel olmak için, doğum kontrolü kanunu uyguluyormuş.

 

İşte insanlar bilmedikleri konularda sağdan soldan duyduklarıyla slogan atarlarsa böyle olur ;

 

başlayan bir etnik çatışmadır.

 

Hiçbir yalan, hiçbir sahte fotoğraf, hiçbir hamaset edebiyatı, hiçbir slogan bu basit gerçeği değiştirmeyecektir.

[/b]

 

Kimsenin beni tutmaya gücü yetmez .

 

İşinize gelince sessiz kalmayalım''susma sustukça sıra sana gelecek'' diyen sizlersiniz, ortalığı yayagaraya verenler şimdi bizim sözlerimizi slogan diye nitelnediriyor. Belki çin'de birşey değişmeyecek ama buradaki zihniyetler değişecek ... :D

 

Evet verdiğim linkleri ktunnelden verdim dikkat etmedim o nedenle yeniden veriyorum.tarihide yazıyor zaten.

 

-http://www.youtube.com/watch?v=l7FGHqxl87s -Temmuz 09, 2009

 

-http://www.youtube.com/watch?v=SyiS0hgqeGU&feature=related -Temmuz 09-2009

 

-http://www.youtube.com/watch?v=ZSLmp8a_bkk&feature=related -Temmuz-08-2009

 

-http://www.youtube.com/watch?v=PWHz3cdoj5M&feature=related -Temmuz-07-2009

 

 

 

Olay Rabia Kadir falan değil bu zulmü göstwermemek için bu oyuna Rabia Kadir gibi birini başrol oyuncusu gösterip olayı onun üzerinden baside indirgemeyin .fayda getirmez.

 

Bu bugün yapılan bir uygulama değildir ne kadar anlamazdan görmezde gelseniz bu gerçeği değiştiremesiniz.

 

Ben sizin gibi bilmişlik yapmıyorum...

 

Milerle, mışlarla''idda ediliyor''larla yazmıyorumda.

 

2001 yılında Doğu Türkistanda arştırma yapan bir araştırmacı ile tanıştım ve yaklaşık 3-5 ay yazıştık orada olan bitenleri hatta resimleri benimle paylaştı...Hormon bozukluğu nedeni ile kulağı büyüyen,ensesinde mantar oluşan,doğduğunda sakat dünyaya gelen çocuklar vs.

Asıl sağdan soldan duydularını mişleri mışları doğru kabul edip kendi ideolijisine uyarlayarak bilgi sahibi olmadan yalan yanlış haberleri gerçekmiş gibi gösremeye çalışanlar ,dünyanın gördüğünü telvizyonların,gazetelerin açık açık gösterdiği ,sağır sultanın duyduğu bildiğini bile buradan yalanlamaya çalışıyorsunuz...daha ne diyelim.

Sizede pes'mi desek. :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mişleri mışları yazarak kendimizi kanırmayalım diyoruz bizde.

 

beni kimse kandıramaz zaten... görmek istediklerinden başka bir şeyi görmeyenler kansın bunlara. Nasıl bir sahte propaganda yürütülüyor hala görmüyormusunuz. Orada yaşananların etnik bir çatışma olduğunu görmüyormusunuz. Açın bakın gazetelere orada geçen mış 'ın kulaktan dolma bir bilgi olmadığını zaten göreceksiniz.

 

Ayrıca Rabia KAdir'i başrole de yerleştiren kim? , ona Uygur Türklerinin Anası diyen kim ? Kesinlikle ben değilim. :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bugün Çin'de oturan bir arkadaşımla konuştum.

Olayların geçtiği bölgenin çok karışık ve patlamaya hazır bir bölge olduğunu söyledi.

Olay, fabrikada Han Çinlileri ile Uygur Türkleri arasındaki bir kavgadan dolayı çıkmış.

Büyümesinin nedeni ise Çin Hükümetinin 2 Uygur, Uygurluların ise 20 kişi olarak söylemesi ve Uygurluların düzenledikleri protestolarmış.

Uygurlara yönelik bir katliamın olmadığını söyledi ancak kargaşa ve arbede varmış gerçekten.

Onların oturdukları bölgede ise bir sorun yokmuş.

 

Benim anladığım kadarı ile Cyrano haklı olmakla birlikte, hiçbir şey yok da denilemez...

Katliam varmış gibi bir izlenim uyanmadı bende, konuştuktan sonra.

 

Arkadaşım Türkiye ile karşılaştırınca,

Doğu ve Güney Doğu Anadoludaki sorunlarla aynı ama daha büyük boyutlu sorunlar olduğunu söyledi.

Uygurlar ekonomik olarak çok zor koşullarda bırakılmışlar.

Geri ve çaresiz bir haldeymişler.

Çin Hükümetine karşı bu açıdan bir karşıtlıkları varmış ve asıl sorunun bu olduğundan bahsetti.

 

Bunlar, medya dışında, Çin'de yaşayan bir Türk'ün aktardıklarındanedindiğim izlenimler sadece...

 

Saygılarımla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çin’den özel temsilci

13 Temmuz 2009

Türkiye’nin Uygur Türklerine verdiği destek Pekin’i hareketlendirdi.

 

Dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi yapan Çin Dışişleri Bakanı, bugün apar topar Ankara’ya özel temsilci gönderdi.

 

Çin Dışişlerinin özel temsilcisi olarak gelen kişi aynı zamanda Çin’in Ankara’daki eski

 

Song Ankara’da ilk olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

 

Görüşmede Şincan’daki olaylar hakkında bilgi veren özel temsilci Türkiye’nin Çin için “Stratejik Ortak” olduğunu vurguladı ve ilişkilerin bozulmasını istemediklerini söyledi.

 

Türkiye’de basının aksettirdiğinin aksine Şincan’da ölenlerin büyük kısmının Han Çinlisi olduğunu da öne süren özel temsilci, konunun araştırılmakta olduğunu faillerin yakalanacağını belirtti.

 

Temsilci ayrıca TBMM Başkanı Köksal Toptan’ı da ziyaret ederek ona da benzer mesajları iletti.

 

TEMSİLCİDEN GAZETECİLERE DAVET

 

Görüşmede, özel temsilci Song’un “Türk gazeteciler gelsin, oradaki durumu kendileri görsün Türk kamuoyuna gördüklerini aktarsınlar” dediği, Toptan’ın bunu memnuniyetle karşıladığı öğrenildi.Zeynep Gürcanlı/ANKARA

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kimsenin beni tutmaya gücü yetmez .

 

İşinize gelince sessiz kalmayalım''susma sustukça sıra sana gelecek'' diyen sizlersiniz, ortalığı yayagaraya verenler şimdi bizim sözlerimizi slogan diye nitelnediriyor. Belki çin'de birşey değişmeyecek ama buradaki zihniyetler değişecek ... :D

 

Evet verdiğim linkleri ktunnelden verdim dikkat etmedim o nedenle yeniden veriyorum.tarihide yazıyor zaten.

 

-http://www.youtube.com/watch?v=l7FGHqxl87s -Temmuz 09, 2009

 

Bu video yok

 

-http://www.youtube.com/watch?v=SyiS0hgqeGU&feature=related -Temmuz 09-2009

 

Bu videoda, Çin ordusunun olayların şüphelilerini gözaltına alırken çekilen görüntüler. Türk spikerde "olayları başlatan uygularları gözaltına alıyorlar" diyor.

 

-http://www.youtube.com/watch?v=ZSLmp8a_bkk&feature=related -Temmuz-08-2009

 

 

Bu videoda 26 Haziran tarihinde bir fabrikada çıkan olayların görüntüleri ile bir altta ki videoda ki görüntüler veriliyor.

 

 

-http://www.youtube.com/watch?v=PWHz3cdoj5M&feature=related -Temmuz-07-2009

 

Evet, işte arkadaşımızın kendi verdiği video. Öldürülen ve yaralananların görüntülerinin olduğu video. Bu videoyu ne diyerek gösteriyor arkadaşımız. "Bakın Uygurlar katlediliyor"

videonun sol üst köşesinde ki ablem ne ? CCTV9, Çin'in resmi televizyonu. Görüntüler ? 5 Temmuz günü, Urumçi'de öldürülen ve yaralanan Çin'lilere ait görüntülerin yer aldığı haber bülteninden alınmış. Ve yine bize "uygur katliamının görüntüleri" diye sunulmuş.

 

Böyle bir propaganda işte.

 

 

 

 

 

 

Olay Rabia Kadir falan değil bu zulmü göstwermemek için bu oyuna Rabia Kadir gibi birini başrol oyuncusu gösterip olayı onun üzerinden baside indirgemeyin .fayda getirmez.

 

Bu bugün yapılan bir uygulama değildir ne kadar anlamazdan görmezde gelseniz bu gerçeği değiştiremesiniz.

 

Ben sizin gibi bilmişlik yapmıyorum...

 

Milerle, mışlarla''idda ediliyor''larla yazmıyorumda.

 

2001 yılında Doğu Türkistanda arştırma yapan bir araştırmacı ile tanıştım ve yaklaşık 3-5 ay yazıştık orada olan bitenleri hatta resimleri benimle paylaştı...Hormon bozukluğu nedeni ile kulağı büyüyen,ensesinde mantar oluşan,doğduğunda sakat dünyaya gelen çocuklar vs.

Asıl sağdan soldan duydularını mişleri mışları doğru kabul edip kendi ideolijisine uyarlayarak bilgi sahibi olmadan yalan yanlış haberleri gerçekmiş gibi gösremeye çalışanlar ,dünyanın gördüğünü telvizyonların,gazetelerin açık açık gösterdiği ,sağır sultanın duyduğu bildiğini bile buradan yalanlamaya çalışıyorsunuz...daha ne diyelim.

Sizede pes'mi desek. :)

 

miş muş dışında bu "sanal katliam" ile ilgili ortaya birşey koyarsan değerlendiririz. Sen çok slogan atıyorsun diye, bir "sanal katliam" a inanacak değiliz.

 

Sağır sultanın dahi aslını öğrendiği, sahte fotoğraflar ve sahte, çarpıtılmış görüntülerle "aha bakın katliam var" diye ısrarı sürdürmeye pes denilebilir ancak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cyrano, bu bilgileri bizimle paylaştığın için öncelikle sana teşekkür ederim.

 

Açtığın bu konu başlığı sayesinde dolaylı olarak ne öğrendik?

 

"Türküz, müslümanız, bir numarayız, hadi gidip protesto edelim :angry:" derken "biz neydik? kaç numaraydık? Hadi gidip ne yapacaktık? :huh::blink: " gibi bir şaşkınlığın içine düşebiliyor muşuz :) Ne çabuk gaza gelen bir yapımız var değil mi? Milliyetçilik ve din deyince akan sular duruyor :) Halbu ki o sular yine akıyor; ama tersten :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cyrano, bu bilgileri bizimle paylaştığın için öncelikle sana teşekkür ederim.

 

Açtığın bu konu başlığı sayesinde dolaylı olarak ne öğrendik?

 

"Türküz, müslümanız, bir numarayız, hadi gidip protesto edelim :angry:" derken "biz neydik? kaç numaraydık? Hadi gidip ne yapacaktık? :huh::blink: " gibi bir şaşkınlığın içine düşebiliyor muşuz :) Ne çabuk gaza gelen bir yapımız var değil mi? Milliyetçilik ve din deyince akan sular duruyor :) Halbu ki o sular yine akıyor; ama tersten :D

 

öyle dostum malesef, gerçekler sloganların yanında önemsizleşiyor. global chat kanallarında Türkiye'den olduğunuzu öğrenince insanların sorduğu sorular vardır ki aklınız mafsalınız almaz, "gerçekten alevileri devlet hastanelerine sokmuyorlar mı ? Kürtleri gördükleri yerde yakalayıp kesiyorlar mı? Ağaçlara asıyorlar mı ?" vs gibi. Türk'lerin hala fes giyip deve ile dolaştıklarından emin oldukları kadar emindirler böyle şeylerin olduğuna Türkiye'de. Anlayamazsınız , nasıl olurda insanlar bunlara inanır dersiniz. Artı anlatamazsınız da. Türkiye sokaklarının böyle olduğuna dair yüzlerce haber duydukları gibi. Böyle olduğunu iddia eden yüzlerce de Türkiye göçmeni mülteci görmüşlerdir. Ancak bu olay gösteriyor ki, aslında hiçte zor değilmiş.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aşağıda ki video 5 Temmuz günü Uygurlar'ın düzenlediği "barışçıl!" gösterinin görüntüleri.

 

http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8135203.stm

 

Kaplan arkadaşımızında "aha bakın uygur katliamı" diyerek bize link verdiği videoda ki görüntülerin alıntığı haberden.

 

Haberde 5 Temmuz günü caddelerde dükkanları ve arabaları ateşe veren, sokakta gördükleri Çin'lileri genç yaşlı, kadın çocuk demeden öldüresiye döven Uygurlar'ı seyrediyorsunuz.

 

Bu videoda ki görüntüleri alıp. Üstüne "bakın çin'liler uygurlar'ı katlediyor" yazıp yayımlamaktan ibaret yapılan.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu video yok

.

.

.

Sağır sultanın dahi aslını öğrendiği, sahte fotoğraflar ve sahte, çarpıtılmış görüntülerle "aha bakın katliam var" diye ısrarı sürdürmeye pes denilebilir ancak.

 

Yok dediğiniz video var,birdaha bakın görürsünüz.

 

Özellikle bu vahşete bakın.

 

-http://www.youtube.com/watch?v=l7FGHqxl87s -

 

Ayrıca

-http://www.youtube.com/watch?v=ZSLmp8a_bkk&feature=related-

 

fotoğraflardan ibaret değildir ,resimden sonra video görüntüleride içermektedir ayrıca dış işleri bakanı açıklama yaparak çin ile irtibata geçeğini söylüyor.

 

-http://www.youtube.com/watch?v=PWHz3cdoj5M&feature=related -

 

5 Temmuz günü, Urumçi'de öldürülen ve yaralanan Çin'lilere ait görüntülerin yer aldığı haber bülteninden alınmış. Ve yine bize "uygur katliamının görüntüleri" diye sunulmuş.

 

Birdaha bakın, öldürülen ve yaralanalar çinlileremi ait diyor...Haberin neresinde çinliler öldürülmüş diyor...Bu kadarınada Harbiden pes....

 

Olayın çıkış nedenini ve gelişen olayları açıklıyor ve daha sonrasını zaten biliyoruz.....

 

Masum çin nasılda iftira atıyoruz çin'e.

 

Biz çin aleyhine propaganda yapalımki AB/D pirim alsın ! yahu ne zihniyet vallahi pes.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aşağıda ki video 5 Temmuz günü Uygurlar'ın düzenlediği "barışçıl!" gösterinin görüntüleri.

 

http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8135203.stm

 

Kaplan arkadaşımızında "aha bakın uygur katliamı" diyerek bize link verdiği videoda ki görüntülerin alıntığı haberden.

 

Haberde 5 Temmuz günü caddelerde dükkanları ve arabaları ateşe veren, sokakta gördükleri Çin'lileri genç yaşlı, kadın çocuk demeden öldüresiye döven Uygurlar'ı seyrediyorsunuz.

 

Bu videoda ki görüntüleri alıp. Üstüne "bakın çin'liler uygurlar'ı katlediyor" yazıp yayımlamaktan ibaret yapılan.

Bu haberde olayların nasıl başladığını gösteriyor...DEiğerlerinde ise yaptıkları zulumleri gösteriyor.

 

Sopalarla ve taşlarla nasılda vahşice öldürdüğü görüntüden hiç bahs etmiyorsun. İşine gelmediği için görmüyorsun,yok efendim açmıyormuş vs. Size gelincemi bu görüntü açılmıyor hayret.

 

-ttp://www.youtube.com/watch?v=l7FGHqxl87s - birdaha deneyin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DOĞU Türkistan’da soykırıma girişen Çin’in uyguladığı şiddet her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Türklerin evlerine baskınlar düzenleniyor, protestocu gençler makineli tüfeklerle avlanıyor, cenazelerin defnine bile müsaade edilmiyor.

 

 

 

Nerede insan hakları!

BAĞIMSIZ Doğu Türkistanlılar Birliği Genel Başkanı Abdulmecit Avşar, “Binden fazla Türk’ün cenazeleri, yakınlarına teslim edilmedi. Verilenleri de gece gizlice gömebildik. Türk katliamına dünya kamu-oyu seyirci kalıyor” dedi.

 

 

 

Batı’ya öfke

Çin’in akıl almaz zulmüne isyan eden yaşlı bir Uygur, Türklerin maruz kaldığı katliamı izlemekle yetinen Batı’ya da ateş püskürdü.

 

 

 

Dünya vahşete seyirci!

Çin yönetiminin Doğu Türkistan’daki soykırımına tüm dünya seyirci. Urumçi’de katledilen Türklerin cenazelerinin defnine bile izin verilmiyor. BM ve AB ülkeleri soykırımını görmüyor

 

 

 

Doğu Türkistan’da Çin yönetiminin Uygur Türklerine yönelik uyguladığı şiddet her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Uygur Türklerinin evlerine baskınlar düzenlenmeye devam ediyor. Uygurlu protestocu gençler ise Çin polisi tarafından makinalı tüfeklerle avlanıyor. Katledilen Türklerin cenazeleri ise ortada kalıyor.

 

 

 

İnsanlık dışı uygulama

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği Genel Başkanı Abdulmecit Avşar, protestolar sırasında öldürülen binden fazla Türk’ün cenazelerinin yakınlarına teslim edilmediğini, verilen cenazelerin belli bir kısmının da geceleyin gizlice gömülebildiğini kaydetti. Türk katliamına dünya komuoyunun seyirci kaldığını ve katliam sonrasında ölülere reva görülen insanlık dışı uygulamalara dikkat çeken Avşar, “ Çin polisi Türkleri başına kurşun sıkarak katletti. Ölenlerin çoğu sokak ortasında bırakılıyor. Cenazelerin defini sırasında sözde güvenlik gerekçesiyle hiçbir şekilde katılıma izin verilmiyor” dedi.

 

 

 

Soykırımına tepki çığ gibi

Londra, Paris, Berlin ve Washington merkezli protestolar dün de devam etti. Çin

katliamını protesto eden, insan hakları örgütlerinin duyarsızlığına tepki gösteren Uygur Türkleri elçilik binalarınıa siyah çelenk bıraktı. Protestolarda Pekin yönetimi “ Medeni dünya nerede”, “Çin katliamını durdurun” sloganlarıyla kınanırken dünyanın Uygur Türklerinin katliamına seyirci kalması lanetlendi. Haziran ayında yapılan seçimlerin ardından oluşan yeni Avrupa Parlamentosu ise Çarşamba günü, tüm dünyanın tepkisini çeken Çin’in Doğu Türkistan’da Türklere yönelik şiddet eylemlerini gündeme alacak.

 

 

 

Katliama dur deyin!

Birleşmiş Milletler (BM) ve Beyaz Saray önünde önceki gün protestoda bulunan Uygur Türkleri, dün de eylemini sürdürdü. Japonya’nın başkenti Tokyo’da sokaklara dökülen binlerce genç “Katliama seyirci kalmayın” sloganları atarak

Pekin’e lanet yağdırdı.

 

 

 

 

Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne Avrupa tepkisiz

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerinin Çin yönetiminin Doğu Türkistan’daki soykırımına sessizliği devam ediyor.BM bünyesinde Güvenlik Konseyi kanalıyla katliama dikkat çekmek isteyen Türkiye’nin önündeki en büyük engel ise Çin’in birim veto sistemine sahip olması. Veto hakkını elinde tutan Pekin’in aleyhine alınacak kararlara karşı çıkmasını ise uluslararası ilişkiler uzmanları, kurumun ikilemi olarak yorumluyor. Avrupa ülkelerinde yaşayan Uygur Türkleri, Türkler ve Azerbaycanlıların desteği ile Doğu Türkistan’daki katliama tepki gösterirken, uluslararası insan hakları örgütlerinin ve sivil toplum örgütlerinin bölgede yaşanan vahşeti görmezden gelmesi dikkat çekti.

 

 

 

Gözleri kör kulakları sağır

Medeni dünyanın gözleri önünde soykırımın görmezden gelindiğine dikkat çeken Doğu Türkistanlı sivil toplum örgütleri ve dernekler ise Türkiye başta olmlak üzere bölge ülkelerinden ve Türk dünyasından destek beklediklerini belirtti. Dün de başkent Urumçi, Kaşkar, İli ve Aksu kentlerinde protestosunu sürdüren Uygur Türkleri Çin vahşetinin durdurulması amacıyla eylem yaptı.

 

 

Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’de Çin zulmüne tepki gösteren Uygur Türkleri sokaklara çıkarak protestosunu sürdürdü. Pekin’e lanet yağdırılan eylemde Avrupa ülkelerinin katliam karşısında harekete geçmemesi kınandı.

 

 

 

Türk kardeşlerimiz bize sahip çıkıyor

Dünya Uygur Kongresi lideri Rabia Kadir, dün yaptığı açıklamada, “Bütün Uygur Türklerinin ve kendisinin yaşamının trajedilerle dolu olduğunu” söyledi. “Türk halkı, ataları aynı olan Doğu Türkistanlı kardeşlerini bağrına bastı. Bunun için çok minnettarım ve ben bu trajedinin zaferle biteceğine inanıyorum.” diyen Kadir şöyle devam etti: ”Liderlerimiz sürekli öldürüldüğü için oradaki insanları ve dışarıdaki Türkleri bir araya toplayıp sesimizi bütün dünyaya duyuran bir kişi çıkamamıştır. Liderlerimiz çıkmışsa da Türkiye ile sınırlı kalmıştır. Bütün dünya halkı şimdi ’Uygur Türklerinin liderleri kimdir’ diye sormaya başladı. “Hayatımda bu tür katliamlarla en az 10 kez karşılaştım” diyen Kadir, “Çinliler 1951-1954 yılları arasında yaklaşık 60 bin aydın ve tarihçimizi katlettiler.Bunlar arasında Özbek, Kırgız, Kazak kardeşlerimiz de vardı.” yorumunda bulunarak, 11 Eylül saldırıları sonrası da Müslüman oldukları için işkencelere maruz kaldıklarını kaydetti.

 

 

‘Soykırımı politikası uyguluyorlar’

Dünya Uygur Kongresi Kurucu Başkanı Erkin Alptekin de Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine karşı 60 yıldır gerçek anlamda bir soykırım yürütüldüğünü söyledi. Olayların nedeni olarak, 26 Haziran’da Guangdong eyaletine bağlı Shaoguan şehrindeki bir fabrikadan çıkan Uygurların hiçbir sebep yokken saldırıya uğramasını gösteren Alptekin, resmi kaynaklara göre 12 kişinin öldüğü olayda saldırganlar hakkında bir işlem yapılmamasının Uygurları sokağa döktüğünü söyledi.Alptekin, o gün yüzde 90 civarında Çinli’nin yaşadığı bölgede Çinlilerin ellerine kılıç, bıçak, balta gibi ne varsa geçirip, önlerine gelen Uygura saldırdıklarını söyledi.

 

 

-Son görüntüler

 

-http://www.youtube.com/watch?v=kCpFzBtoleY-

 

-http://www.youtube.com/watch?v=zxy9w4xtQ78-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DOĞU Türkistan’da soykırıma girişen Çin’in uyguladığı şiddet her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Türklerin evlerine baskınlar düzenleniyor, protestocu gençler makineli tüfeklerle avlanıyor, cenazelerin defnine bile müsaade edilmiyor.

.

.

.

‘Soykırımı politikası uyguluyorlar’

Dünya Uygur Kongresi Kurucu Başkanı Erkin Alptekin de Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine karşı 60 yıldır gerçek anlamda bir soykırım yürütüldüğünü söyledi. Olayların nedeni olarak, 26 Haziran’da Guangdong eyaletine bağlı Shaoguan şehrindeki bir fabrikadan çıkan Uygurların hiçbir sebep yokken saldırıya uğramasını gösteren Alptekin, resmi kaynaklara göre 12 kişinin öldüğü olayda saldırganlar hakkında bir işlem yapılmamasının Uygurları sokağa döktüğünü söyledi.Alptekin, o gün yüzde 90 civarında Çinli’nin yaşadığı bölgede Çinlilerin ellerine kılıç, bıçak, balta gibi ne varsa geçirip, önlerine gelen Uygura saldırdıklarını söyledi.

 

Dünya, uluslararası kuruluşlar, ve insan hakları örgütleri "görmezden" geliyormuş. Öldürülen Çinli'lerin görüntülerinin başına "öldürülen uygurlar" diye başlık atınca belki kendi sloganlarına malzeme arayanlar için "görülür" olur ama, bu geri kalan insanlar için böyle olacak değil.

 

Maşallah şöyle oldu , böyle oldu bol ancak siz bu yazının içinde bir tane bile bilgi görebiliyor musunuz arkadaşlar ?

 

Binlerce kişi öldürülmüş, iddia edenler tarafından ne adları, ne sanları, ne nerede öldürüldükleri vs hiçbirşey yok. Binlerce kişi öldürülmüş ancak, buna dair ne bir görüntü, ne bir emare, ne bir iz yok. Zira ölü bir insan için diri, diri bir insan için ölü demek mümkün olmadığı için anca bol bol slogan.

Ne var peki ? Hiç utanmadan, insanları aptal yerine koyarak, trafik kazası, alakasız bir şehirde çıkan kavga, öldürülen çinli'lerin görüntüleri vsyi kopyalayıp üstüne "uygur katliamı" yazmak.

 

Bütün uluslararası ajanslar, 5 Temmuz tarihinde, Uygur'ların, Han'lara saldırısıyla başlayan etnik çatışma olarak duyururken haberi, ellerinde, Urumçi ve Uygur'lar ile alakası olmayan sahte fotoğraflarla "Çin Polisi Uygur'ları katlediyor" diye ortalıkta dolaşanlar var.

 

Yalan bu açıklamayı yapan kişiyi öyle bir sıkıştırmış ki "Binlerce kişinin cenazesi geceleri gizlice gömülüyormuş."

 

Türk muhabirlerde dahil hiçkimsenin görmediği, adı sanı belirsiz binlerce ölü, hiç kimse görmeden gizlice gömülüyormuş.

 

Kaç cenaze verilmiştir adları nedir ? Kaç cenaze teslim edilmemiştir adları nedir ?

 

Şu ana kadar resmi kaynakların ve hastane kayıtlarının verdiği rakamlar dışında iddia edilen ölü sayısına dair, iddia sahipleri ne bir isim, ne bir adres ne de bir bilgi sunmuşlardır.

 

İddialar kendi sloganlarına malzeme arayan, insanların kanı üzerinden prim yapmaya çalışanlar dışında hiçkimseyi ikna edecek seviyede değildir.

 

-Son görüntüler

 

-http://www.youtube.com/watch?v=kCpFzBtoleY-

 

-http://www.youtube.com/watch?v=zxy9w4xtQ78-

 

Arkadaşımızın "Son görüntüler" dedikleri, 4-5 gün önce televizyonda yayınlanan, Çin polisinin olaylardan sonra yaptığı gözaltı operasyonları , sokağa çıkma ve cuma namazı yasağının olduğu haberler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Son durum hakkında benim de ciddi şüphelerim var. Durumun ne olup ne olmadığı hakkında zamanla bilgiler daha netleşecek. Ancak görünen o ki Çin'in Uygur Türkleri üzerindeki denetim ve yaptırımları giderek zayıflamakta. Bu da benim açımdan olumlu bir gelişme. Eğer son olaylarda Uygur Türklerinin katliam edildikleri haberleri doğru değilse, buna ancak sevinirim. Bu, Çin'in artık Uygurlara güç yetiremediği anlamına gelir ki, bu iyi haber...

 

Çünkü Uygurlar işgal altında, baskı altında yaşamaktalar. Devletlerini kurmuş ve akabinde Çin işgaline uğramışlardır. Çin'in insan hakları karnesi son derece kötüdür. Trafik suçlarına bile idam cezası verilen garip bir ülkedir. Tiananmen katliamı, bir devletin kendi halkını kent meydanında tank paletleri altında ezdiği akıl almaz korkunç katliam henüz belleklerde tazedir.

 

İran ile bağlantı kurulmuş, çok yerinde. Bu iki devlet çok benzer özelliklere sahip, idamlar, insan hakları ihlallleri ve baskıcı rejim bakımından. Zaten işbirliği içindeler. Herhalde insanları nasıl ezecekleri konusunda bilgi alışverişi yapıyorlardır. OpenNet Initiative adlı kuruluşun hazırladığı rapora göre, İran ve Çin internet filtreleme konusunda en yoğun çaba sarfeden devletler. Çin hükümetinin bu konudaki son girişimi, her satılan bilgisayara bir filtre programının yüklü bulunmasını zorunlu hale getirmek yönünde. (Tabii yazılımın bilgisayar yerine kurulduğu anda formatlanmasını önlemeleri gerek) Bu teknolojinin ilk alıcısının İran olacağı kesin...

 

(Kuruluşun raporuna göre diğer internet üzerinde baskıcı politika izleyen ülkeler: Vietnam, Küba ve Suudi Arabistan. Çin, İran ve bu ülkelerde internet kısıtlamalarının delinmesine hapis cezaları veriliyor!)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Son durum hakkında benim de ciddi şüphelerim var. Durumun ne olup ne olmadığı hakkında zamanla bilgiler daha netleşecek. Ancak görünen o ki Çin'in Uygur Türkleri üzerindeki denetim ve yaptırımları giderek zayıflamakta. Bu da benim açımdan olumlu bir gelişme. Eğer son olaylarda Uygur Türklerinin katliam edildikleri haberleri doğru değilse, buna ancak sevinirim. Bu, Çin'in artık Uygurlara güç yetiremediği anlamına gelir ki, bu iyi haber...

 

Valla nasıl ve ne gözle bakıyorsun olan bitene bilmiyorumda, eninde sonunda etnik bir çatışmada yüzlerce insanın ölmesinde ne gibi sevindirici bir yan bulduğunu anlayamadım.

 

"Katledilen Uygur'ların görüntüleri" diye servis edilen fotoğrafların, videoların, ölen Çin'lilere ait olması, öldürülenlerin çoğunun Çin'li olması, sevindirici midir ? Baskının ve yaptırımların zayıfladığının işareti midir ? Olumlu bir gelişme midir ? Çin devletinin güç yetiremediği anlamına mı gelir ?

 

Çin gibi totaliter bir devlet için 5 Temmuz'dan beri olup bitenler uygulayacağı baskıcı politikalar için büyük malzemedir. Tüm dünyada iki gün sonra sönen, ülkemizde de bir kaç güne kadar sönecek olan furya bitip, ne olup ne bittiği tam olarak ortaya çıktıktan sonra, Çin, Uygur politikasına serleştirecek, buna gerekçe olarakta saldırıları gösterecektir.

 

Bakma ülkemizde furya halen devam etsede, Rabia Kadir ve avanesinin, basına sunduğu fotoğrafların sahte, verdikleri bilgilerin asılsız olduğunun anlaşılmasından sonra, dünya medyası haberlerin şeklini 180 derece değiştirdi. Uluslararası ajanslar üç gündür, Çin Haber Ajansı'nın görüntüleriyle yayın yapıyor Urumçi konusunda. Yakınları öldürülen, sağ kurtulan Çin'lilerle röportaj yapıyor. Sağcı Avrupa gazetelerinde "müslümanların uyguladığı şiddet" etiketi bile vurulmaya başlandı. Bunun dönüp dolaşıp varacağı nokta bellidir. Çin'de bu tabloyu manipüle etme konusunda tecrübesiz değildir.

 

Otobüste seyahat eden, yolda yürüyen, dükkanında işini gören insanlara sürü halinde saldırıp linç etmek için güç gerekmediği gibi, özgürlükte gerekmemektedir. Bunun siyasi sonuçları ve kaybettirecekleri ise, özgürlük ve serbestlik olur. 5 Temmuz'da ki saldırılar, hem orada hayatını kaybeden ve yaralanan iki etnik gruptanda insanlar için büyük bir trajedi. Hem de Uygur davası için ağır bir darbedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.