Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Emre Yıldırım... YENİ SEZONDA FARKLI KOSTÜM ve FARKLI MÜZİK


hatice_21

Önerilen İletiler

6570.jpg

Uzun yıllardır Mevlevi semazeni olan Emre Yıldırım geçtiğimiz yıl farklı kostümleri ve elektronik müzikleri ile modern sufi dansa geçiş yapmıştı.

Türkiye’de ilk defa kendi duyguları ile aşkın dansını sergileyen Yıldırım, yeni sezonda ise yine çok farklı kostümler ve müzikler ile gösterilere hazırlanıyor.

KAYNAK: MAGAZİNKOLİK

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 yıl sonra...

Mevlevi Şeyhi Sufi Emre YILDIRIM

 

Kasım 1984 doğumludur.

 

Ailesinin Tek çocuktur.

 

Pîr Seyyid Hasan Hüsâmeddin-i Uşşâkî (k.s.a.) Hz. soyundan gelmektedir.

 

Doğumundan itibaren 21 yıl Pîr Seyyid Hasan Hüsâmeddin-i Uşşâkî (k.s.a.) Hz. türbesinde hizmet etmiş, türbenin temizlik işleri ile bizzat ilgilenmiş, aşçılık, çaycılık, meydancılık ve türbedarlık yapmış, Uşşaki dergahında Mevleviliğin tekrar uyanması için semazenler yetiştirip Mevlevilik talim ve terbiyesi hakkında malumatlar nakletmiştir.

 

1994 Senesinde Mevlevi Dedesi Nail Kesova'dan Mevlevilik ve Semâ dersleri almaya başlamış, 1997 Yılında Mevlevîliğin 1001 günlük çile olarak bilinen hizmetini tamamladıktan sonra galata Mevlevihane'sinde Semâ etmeye başlayıp, 2000 Yılı Mevlevi dervişleri yetiştirmek üzere İcâzet almıştır.

 

2004 - 2006 Yıllarında askerlik görevini tamamlamıştır.

 

2007 - 2014 Yıllarında Mana âleminde aldığı emir üzere Reisü’l Meşayih, Misbahu’l-meydan Hâdimu’l-fukara Mehmed Misbah Erkmenkul Efendi Hazretlerine yakın hizmetlerde bulunmuş, 5 Mayıs 2014 yılında Efendi Hazretleri hakka yürüyene kadar dergahının meydanında  Semâ etmiştir.

 

Rufâî, Kâdirî, Naksibendi gibi birçok şeyh efendiye yakın hizmetlerde bulunmasına rağmen Halvetiyye ve Mevleviyye  yolundan  ayrılmamıştır.

 

Şeyh Nâzım Kıbrıs-î  El-Hakkânî Hazretlerinin tek halifesi olan oğlu Şeyh Mehmet Nâzım Âdil El-Hakkânî ile olan yakınlıkları sebebiyle Nakşi - Mevlevi Şeyhi olarak da  tanınmaktadır.

1996 - 2011 Yılları arasında Türkiye başta olmak üzere; Amerika, Kanada, Almanya, Pakistan, Fas, Sırbistan, İtalya, Fransa, Cezayir, Rusya, Bulgaristan ve Azerbaycan'da sayısız Mevlevi ayinleri düzenlemiş ve Tasavvuf Konferansları vermiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.