Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hidayet Türkoğlu NBA'de FİNAL'e Kaldı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bugün sabaha karşı yapılan maçta

Orlando Magic Cleveland Cavaliers'i 99-89 yenerek seride 2-1 öne geçti ve dördüncü maç Orlando'da oynanacak...

 

Hidayet'in iyi oynamamsına rağmen Cleveland'ın Hidayet üstünde baskı kurması diğer forvetleri rahatlattığından Orlando için daha kolay bir maç oldu diyebiliriz. Hidayet sadece 11'de bir iki sayılık yapabildi ve diğer bütün sayılarını serbest atışlardan yaptı..

 

Bir sonraki maç Çarşamba günü sabaha karşı oynanacak....

 

Başarılar Hidayet... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Orlando finale çok yakın: 116-114

Orlando Magic, sahasında Cleveland Cavaliers'ı uzatmada 116-114 yenerek Doğu Konferansı final serisinde 3-1 öne geçti.

 

Doğu Konferansı final serisinin 4. maçında Hidayet Türkoğlu’nun takımı Orlando Magic, evi Amway Arena’da Cleveland Cavaliers’ı ağırladı.

 

Üç sayı çizgisinin gerisinden yakaladığı yüksek yüzdeyle Orlando, rakibini uzatma sonunda 116-114 yenerek seride 3-1 öne geçti.

 

Magic, sahasında oynadığı ikinci karşılaşmaya da hücumda etkili başladı. Dwight Howard’ın pota altından ürettiği sayılarla farkı 7 sayıya kadar çıkaran ev sahibi takım, ilk 6 dakikanın ardından skor bulmakta çok zorlandı. LeBron James’in hücumda devreye girmesiyle farkı kapatarak öne geçen Cavaliers, ilk çeyreği 25-21 önde bitirdi.

 

İkinci çeyreğe 8-2’lik seriyle giren Orlando, skoru 29-27’ye getirerek yeniden öne geçti. Konuk takımın savunmasını aşmakta zorlanmayan Florida ekibi, farkı devrenin bitimine 5 dakika kala 8 sayıya çıkardı. Rakibine 12-0’lık seriyle karşılık veren Cleveland, üstünlüğü ele geçirdi ve soyunma odasına da 58-50 önde gitti.

 

İkinci devreyi Rafer Alston'ın üst üste ürettiği 7 sayıyla açan Orlando, farkı 1 sayıya indirdi. LeBron James ve Mo Williams'ın skorer oyunuyla Cavaliers farkı yeniden 7 sayıya kadar çıkarmasına rağmen kolay sayılar bulmaya devam eden ev sahibi takım üçüncü çeyreği 79-78 geride tamamladı.

 

Mickael Pietrus'un üç sayılık basketiyle 81-79 öne geçen Magic, yakaladığı 13-4'lük seriyle farkı 8 sayıya çıkardı. Konuk ekip LeBron James'in önderliğinde son 1 dakikaya gidilirken 98-97 öne geçmeyi başardı. Bitime 8 saniye kala Rashard Lewis'in 3 sayılık basketiyle bu kez Orlando, 100-98 öne geçti. Son 0.5 saniyede serbest atış çizgisine gelen LeBron, kullandığı iki atışı da sayıya çevirerek skora 100-100 eşitlik getirdi ve uzatma dakikalarına geçildi.

 

Uzatma dakikalarında Dwight Howard'ın pota altından ürettiği basketlerle oyuna ağırlığını koyan Magic, LeBron James'in yorgunluğunu da iyi değerlendirdi ve sahadan 116-114'lük skorla galip ayrılarak seride durumu 3-1 getirdi.

 

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu 15 sayı - 8 asist - 7 ribaundla karşılaşmayı noktalarken, Dwight Howard 27 sayı - 14 ribaund - 4 asist ve 3 blokla double-double yaptı. Tecrübeli oyun kurucu Rafer Alston ise 26 sayı - 4 asistle salondan ayrıldı.

 

Konuk ekipte ise LeBron James'in 44 sayı - 12 ribaund - 7 asisti mağlubiyeti engellemek için yeterli olmadı. Öte yandan yıldız oyuncunun yaptığı 8 top kaybı da dikkat çekti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Cleveland pes etmedi: 112-102

Cleveland Cavaliers, LeBron James'in triple-double yaptığı maçta Orlando Magic'i sahasında 112-102 yendi ve Doğu Konferansı final serisinde durumu 3-2'ye getirdi.

 

Cleveland Cavaliers, Doğu Konferansı final serisinin beşinci maçında Orlando Magic ile evi Quicken Loans Arena’da karşılaştı.

 

Ev sahibi takım, süper yıldızı LeBron James'in triple-double yaptığı karşılaşmayı 112-102'lik skorla kazandı.

 

Seride 3-1 geride olan ve hayatta kalmak için sahadan galibiyetle ayrılmak zorunda olan Cavaliers, karşılaşmaya hücumda etkili başladı. Mo Williams’ın dış atışlardaki yüksek yüzdesi ve LeBron James’in sayılarıyla ilk dakikadan itibaren sürücü koltuğuna oturan ev sahibi takım, Orlando’nun kolay basketler bulmasına izin vermeyerek ilk çeyreği 35-18 önde bitirdi.

 

İkinci çeyreğe 8-0’lık seriyle giren Orlando, skoru 35-26’ya getirerek farkı tek hanelere indirdi. LeBron James ile kontrolü yeniden ele almaya çalışan ev sahibi takım, savunmada etkili olamadı. Rashard Lewis’in son bölümde kaydettiği 5 sayıyla Magic, soyunma odasına sadece 1 sayı geride gitti: 56-55

 

İkinci devreyi de 9-0’lık seriyle açmayı başaran Florida temsilcisi, ev sahibi takım karşısında geriden gelerek 64-56 öne geçti. Mo Williams ve LeBron James’in basketleriyle farkı kapatan Cleveland, Ilgauskas’ın da skora katkı yapmasıyla son çeyreğe sadece 1 sayılık dezavantajla başladı.

 

Son çeyreğe hücumda etkili girerek ipleri eline alan Cavaliers, Dwight Howard’ın faul problemine girmesini iyi değerlendirdi. Son 2 dakikaya 101-93 üstün giren ev sahibi takım, kalan sürede süper yıldızı LeBron James’in hücumda sahne almasıyla maçı 112-102 kazandı.

 

Bu galibiyetle Cleveland, Doğu Konferansı final serisinde durumu 3-2'ye getirdi. Serinin altıncı maçı cumartesi gecesini pazara bağlayan gece saat 03.30'da Orlando'da oynanacak ve bu karşılaşma da NTV'den canlı yayınlanacak.

 

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, 29 sayı - 6 ribaund - 2 asist - 2 top çalmayla takımının en skorer ismi olurken, kullandığı 18 şutun 10'unu sayıya çevirdi. 43 dakika süre alan yıldız oyuncu, üç sayı çizgisinin gerisinden 2/5, serbest atışlarda da 7/9 isabet kaydetti.

 

LeBron James, 37 sayı - 14 ribaund - 12 asistlik performansıyla triple-double yaparak geceye damgasını vurdu. Mo Williams 24 sayıyla skora önemli katkı yaparken, Litvanyalı pivot Zydrunas Ilgauskas da 16 sayı - 6 ribaund ile salondan ayrıldı.

 

Karşılaşmayı üç ve iki sayılık atışlarda yüzde 50 isabetle noktalayan ev sahibi takım, asistlerde rakibine 21-12 üstünlük kurmayı başardı.

 

Orlando'da dördüncü maçın yıldızı Dwight Howard, 8/10 saha içi isabetiyle 24 sayı üretirken, 10 da ribaund aldı. Rashard Lewis ise 15 sayı - 8 ribaund - 4 top çalma yaptı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ve Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic 6. maçta Cleveland'ı yenerek Doğru grubu şamiyonu olarak NBA Finalini oynamaya hak kazandı...

 

Orlando Magic : 103 - Cleveland : 90

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
Sayın Admin bu linkler benim işime pek yaramıyor :D

 

Forumda güncel konularda YOUTUBE nasıl izlenir başlığını bulduktan sonra o siteler yardımı ile bunların hepsini linkinden izleyebilirsiniz....

 

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Açılış Lakers'tan: 100-75

NBA'de final serisi heyecanı başladı. Serinin ilk maçında Los Angeles Lakers, Kobe Bryant'ın 40 sayılık performansıyla Orlando Magic'i 100-75 mağlup ederek 1-0 öne geçti.

 

NBA final serisinin ilk maçında Batı Konferansı şampiyonu Los Angeles Lakers, evi Staples Center’da Doğu Konferansı şampiyonu Orlando Magic’i ağırladı.

 

Süper yıldız Kobe Bryant'ın 40 sayı - 8 ribaund - 8 asistlik performansıyla Orlando'ya şans tanımayan Lakers, maçı 100-75'lik skorla kazandı.

 

İlk sayılarını Hidayet Türkoğlu’nun 3 sayılık basketiyle bulan Orlando, ilk 4 dakikayı 9-8 önde geçti. Kobe Bryant ve Pau Gasol’ün sayılarıyla kontrolü ele alan Lakers, 4 sayılık bir avantaj yakaladı. Hido’nun önderliğinde yeniden üstünlüğü ele geçiren konuk ekip, ilk çeyreği 24-22 üstün bitirdi. İlk çeyrekte milli basketbolcumuz 9 sayı ile takımına öncülük etti.

 

İkinci çeyreğe hızlı giren Magic, Jameer Nelson ve Marcin Gortat’ın üst üste bulduğu basketlerle skoru 29-24’e getirerek 5 sayı öne geçti. Rakibine Luke Walton’ın kaydettiği 8 sayı ile karşılık veren ev sahibi takım, farkı 1 sayıya indirdi. Kobe Bryant’ın hücumda sahne almasıyla sürücü koltuğuna oturan Lakers, öne geçti ve soyunma odasına gidilirken 10 sayılık avantaj yakaladı: 53-43

 

İkinci devreye 4-0’lık seriyle giren Batı Konferansı şampiyonu, savunma sertliğini de bir üst seviyeye çıkararak ilk 7 dakikada farkı 18 sayıya yükseltti. Konuk ekip Kobe Bryant’ı durdurmayı başaramazken, Lakers farkı 20 sayının üzerine taşıdı ve son çeyreğe de 82-58 önde başladı.

 

Son çeyreğe 24 sayılık farkın verdiği rahatlıkla giren ev sahibi takım, Lamar Odom’un sayılarıyla farkı 28 sayıya kadar çıkarmayı başardı: 88-60

 

Kalan 10 dakikalık bölümde oyunu kontrol eden Lakers, ilk beş oyuncularını dinlendirme fırsatı buldu ve sahadan zorlanmadan 100-75'lik skorla galip ayrıldı.

 

İlk çeyrekte takımını ayakta tutan Hidayet Türkoğlu, 13 sayı - 4 ribaund - 2 asistlik bir performans sergiledi. Kullandığı 11 şutun 3'ünü sayıya çeviren yıldız oyuncu, serbest atışlarda 6/6 ile oynadı. 33 dakika ter döken tecrübeli isim, 4 de top kaybı yaptı.

 

All-Star pivot Dwight Howard ise, 15 ribaund - 12 sayı - 2 asist - 2 top çalma ve 2 blokla salondan ayrıldı.

 

Lakers'ta süper yıldız Kobe Bryant 40 sayı - 8 ribaund - 8 asist - 2 blok - 2 top çalmayla takımını sırtlarken, 16/34 saha içi isabetiyle hücum etti. 38 dakika süre alan tecrübeli isim, serbest atış çizgisinden kullandığı 8 şutu da sayıya çevirdi.

 

Kariyerinde 10. kez bir play-off maçında 40 sayı üreten Kobe, final serisinde ilk kez bu başarıya imza attı.

 

İspanyol yıldız Pau Gasol 16 sayı - 8 ribaund - 3 asist - 2 blokla Kobe Bryant'a eşilik ederken, 7/12 saha içi isabetiyle oynadı. Kenardan gelen Lamar Odom ise, 14 ribaund - 11 sayı ile double-double yaptı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

50442009060810184031212.jpg

 

Hidayet'in azmi Magic'i kurtaramadı

Milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu'nun 22 sayı atarak devleştiği, normal süresi 88-88 tamamlanan maçta,

 

Los Angeles Lakers, Orlando Magic'i 101-96 yendi.

Los Angeles Lakers ile Orlando Magic arasında oynanan NBA final serisinin ikinci maçı müthiş bir heyecana sahne oldu.

 

Normal süresi 88-88 eşitlikle tamamlanan maçı 101-96 kazanan ev sahibi Lakers, seride durumu 2-0'a getirdi.

 

Staples Center'daki mücadele karşılıklı basketlerle başlarken ilk 6 dakika 6-6'lık eşitlikle geçildi.

 

Los Angeles Lakers Lamar Odom ile sayılar bulurken Orlando Magic bunlara son bölümlerde Dwight Howard ile karşılık

 

verdi ve karşılaşmanın ilk çeyreği 15-15'lik eşitlikle geçildi.

 

İkinci periyodun başlarında Lakers; Farmar, Odom ve Bynum ile sayı üretirken, Magic'te Rashard Lewis müthiş bir oyun

 

sergiledi.

 

Lewis ikinci periyotta attığı 18 sayıyla takımını ayakta tutarken devre ev sahibi Los Angeles Lakers'ın 40-35'lik

 

üstünlüğüyle tamamlandı.

 

İlk yarıda Hidayet Türkoğlu 3 sayı üretebilirken Orlando'nun 35 sayısının 20'sinde Rashard Lewis imzası vardı.

 

Karşılaşmanın üçüncü çeyreği başa baş bir mücadeleye sahne olurken Orlando Magic Hidayet Türkoğlu'nun skorer

 

oyunuyla son bölüme 65-63 önde girmeyi başardı. Magic'te Hidayet Türkoğlu bu çeyrekte 14 sayı kayedetti.

 

 

Son çeyreğe Los Angeles Lakers Lamar Odom'ın üst üste basketleriyle başlarken Orlando sayı üretmekte zorlandı.

 

İlk yarıdaki etkili oyunundan uzak görünen Rashard Lewis yeniden sahneye çıkarak Magic'i oyunda tutarken son 4.5

 

dakikaya 79-79 eşitlikle girildi.

 

Lakers bu bölümlerde Kobe Bryant'ın faul atışlarından bulduğu sayılarla oyuna tutunurken son 10 saniyeye 88-88'lik

 

eşitlikle girildi. Maçın en kritik hücumunda Hidayet Türkoğlu Kobe Bryant'a yaptığı blokla yıldız oyuncuya sayı şansı

 

tanımadı.

 

 

Bitime 0.6 saniye kala Orlando hücumu olurken Hidayet'in çembere doğru attığı topu Courtney Lee tipledi ancak sayı olmayınca normal süre 88-88 eşitlikle sonuçlandı.

 

Uzatma periyodunda ilk sayıları bitime 3 dakika 30 saniye kala faul atışlarından Gasol bulurken, Orlando Magic bu sayılara Dwight Howard ile karşılık verdi.

 

Magic kritik dakikalarda JJ Redick ile üst üste iki hucümdan boş dönerken Kobe Bryant ve Pau Gasol ile sayılar bulan Lakers bitime 1 dakika 17 saniye kala 97-91'lük üstünlüğü yakaladı.

 

Son 26 saniyeye 99-96 önde giren ev sahibi ekip, karşılaşmadan da 101-96 galip ayrılmayı başardı.

 

Uzatmada 7 sayı bulan Pau Gasol 24 sayı, 10 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ve 1 blokla galibiyette önemli bir rol oynarken 7 top kaybına rağmen takımının en skorer ismi olan Kobe Bryant 29 sayı, 8 asistle oynadı. Lakers'ta kenardan gelen Lamar Odom da 19 sayı, 8 ribaund ve 3 blok üretti.

 

Orlando'da Rashard Lewis, ikinci çeyreğinde 18 sayı bulduğu karşılaşmada 34 sayı, 11 ribaund ve 7 asistle mücadele ederken milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu da özel bir geceyi geride bıraktı.

 

Üçüncü çeyrekte 14 sayı atan Hido maçın son bölümünde oyun kurucu pozisyonuna geçti. Kobe Bryant'i savunma görevini üstlenen Hidayet, normal sürenin bitimine 0.6 saniye kala, Bryant'ın maçı kazandırabilecek şutunu bloklayarak karşılaşmanın uzatmaya gitmesini sağladı. Türkoğlu maçı 22 sayı, 6 ribaund ve 4 asistle tamamladı.

 

Magic'te Dwight Howard da 17 sayı – 16 ribauntla oynadı.

 

İki takım arasındaki serinin 3. maçı 10 Haziran Çarşamba günü saat 04.00'te Orlando'da oynanacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Evet abartısız, mağrur, kendine güvenen bir oyuncu Hidayet Türkoğlu,

Eğer maçı ingilizce izlediyseniz ilk defa bir Türk oyuncunun bizim gazetelerimiz tarafından abartılmadan maçın yıldızı olma ve sanki maçın ikinci yarısında spikerlerin onun hakkında konuşma yarışına girmeleri ile geçti diyebiliriz...

 

Herkes dururken o neredeyse LA LAKERS'a hele hele Jack Nicholson'un önünde maçı kaybettiriyordu ama ruki yani çaylak o güzelim pası kaçırınca yorgun Orlando LA Lakers'a teslim oldu....

 

Büyük oyuncusun HEDO TÜRKOĞLU (amerikalılar ona HEDO diyorlar) ama maçlarda soyisimle çağırıldığı için TURKOGLU Olarak anons ediyorlar

 

Bugün bu maç için amerikanın en çok okunan gazetelerinden birisi olan LA Times gazetesini ziyaret ettim:

One more routine play, and the folks in Orlando could be talking today about having the game's greatest closer, Hedo Turkoglu, who knocked the ball out of Kobe Bryant's hands and then made the perfect pass to the choker.

Özet olarak şunu söylüyor: Orlando taraftarları bugün en iyi maç sonlandıran kişiyi yani HEDO TURKOGLU'nu konuşacaklar, ki o Kobe'ye yaptığı blokla ve maç sonlandıran o mükemmel pası konuşacaklar, ama ne yazıkki ruki-çaylak bu mükemmel pasın devamını getiremedi...

 

Bir yazıda New York Times'dan:

http://www.nytimes.com/2009/06/09/sports/b...html?ref=sports

LA Times'ın yazısı:

http://www.latimes.com/sports/la-sp-jalen-...0,4405834.story

 

 

İşte maçtan sahneler:

http://www.youtube.com/watch?v=EA5hzIzwotE

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Magic Laker'sı 108-104 yenerek seride ilk galibiyetini aldı ve durumu 1-2 yaptı. Ancak maç sonunda Hidayet son derece yorgundu ve pek çok hata yaptı. Laker's geriden gelip durumu eşitlemesine rağmen, Brynt'ın büyük hataları Orlando'ya galibiyeti getirdi. Hidayet maçı 18 sayıyla kapadı. Böylece Orlando finallerdeki ilk galibiyeti almış oldu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ve Orlando finallerdeki ilk (bu bütün finaller içinde geçerli) galibiyetini alarak durumu farkı bire indirdi...

5 oyuncusu 18 sayı ve üstüne çıktı...

 

İkinici ve üçüncü maçı heyecanla bekleyeceğiz... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
Magic Laker'sı 108-104 yenerek seride ilk galibiyetini aldı ve durumu 1-2 yaptı. Ancak maç sonunda Hidayet son derece yorgundu ve pek çok hata yaptı. Laker's geriden gelip durumu eşitlemesine rağmen, Brynt'ın büyük hataları Orlando'ya galibiyeti getirdi. Hidayet maçı 18 sayıyla kapadı. Böylece Orlando finallerdeki ilk galibiyeti almış oldu.

 

Aynı maçtan bahsediyoruz sanırım ama çok farklı açılardan...

Şimdi Hidayet Türkoğlu çok hata yaptı diye bir ibare var ve ben bu açıklamanın ne anlama geldiğini pek anlamadığım için anladığım şekilde maçı biraz açacağım. Bu sanki daha önce çok iyi oynuyormuşta bu maçta kötü oynamış gibi bir ibareyide beraber getiriyor gibime geliyor: Şimdi maçın istatistikleri ile biraz bu düşünceye göz atalım...

 

Hedo Turkoglu

Sayı: 18

Rebound: 6

Asist: 7

Top Kaybı: 1

Top Çalma: 1

Oynadığı dakika: 42:14 (maçın en çok oyunda kalan oyuncusu)

Hem Forvet-Forward hem Oyun Kurucu - Playmaker- Guard oynayan yegane oyuncu bu maçta da çoğunlukla pick and roll denilen üst düzey hareketleri yaparak bir çok oyuncuya direkt asistle sayı yaptırdı.

 

Bu istatistikler Hedo'nun genelde playofflarda sergilediği oyn performansının ortalaması... :)

 

Anlatmak istediğim bazen görüntüde çok büyük hareketler yapmasada takımını sırtlayan bir oyuncu...

 

Yukarıdaki oyuncu istatistikleri ile sizin söylediğiniz yorumu bence haketmiyor. -_-

 

fft4mf278282.jpg

 

Saygılar :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Evet gene Hedo Turkoglu: dünyanın bütün her tarafındaki basketbol severler maçın devre arasındaki yorumlarda ABC televizyonunun maç kritiği yapan kişileri tarafından maçın en iyi oyuncusu olarak seçildi ve seçilmeylede kalmadı 2 dakikalık maç içindeki hareketleri gösterildi... Bundan daha güzel bir elçi olabilirmi. Hep söylemişimdir bir ülkenin Bilim insanları, sanatçıları ve sporcuları olacak tanınmak için. İlk yarıyı 15 sayı ile kapadı... İkinci yarıyı bekliyoruz. İkinci yarı başladı ve takımın geriye koşan oyuncusu olarak faullerini dörtledi... Maçın sonları Hedo Kobe’nin önünde sazı gene eline arıyor ve arka arkaya attığı beş sayı ile Orlandoya yeni bir hayat veriyor ama sanki takım arkadaşları kendi takımlarının aleyhine çalışıyorlar... Howard’ın kaçırdığı 5 serbest atıştan sonra maç uzatmaya gidiyor ve kaybediyorlar... Hedo Turkoglu maçı 25 sayı ve takımının en skoreri olarak tamamlıyor.

Yazık!!!!!!!

Maç Sonucu:

Orlando Magic: 91 - LA Lakers: 99

Finallerdeki son durum: Lakers 3-1 önde bir maç daha alırsa şampiyon olacak...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hidayet'e büyük övgü!

Hidayet’in takımı için önemli bir oyuncu olduğunu söyleyen Kobe, ‘Günündeyse durdurması çok güç’ dedi.

 

Trevor Ariza ise Hido’nun artık yıldız olduğunu belirtti

 

NBA’DEKİ gururumuz Orlando Magic’in yıldızı Hidayet Türkoğlu’na, finalde karşılaştığı Lakers’lı oyunculardan övgü yağıyor. Florida’nın Orlando kentinde devam eden final serisinde antrenman sonrasında basın mensuplarının karşısına geçen Lakers’ın yıldızları Hidayet’i yere göğe sığdıramadı.

 

NBA’in bir numaralı ismi olarak gösterilen Lakers’ın yıldızı Kobe Bryant, Hidayet için ’Günündeyse durdurulması imkansız’ yorumunu yaptı.

 

Hidayet’in Orlando’ya çok önemli katkı yaptığını söyleyen Kobe, "Hido her yerden şut atabilen bir oyuncu. Takımının adeta beyni. Önemli bir rol üstleniyor" ifadelerini kullandı.

 

‘TÜRK JORDAN’

LAKERS’IN İspanyol oyuncusu Pau Gasol de milli oyuncunun, kendisi gibi finallerin ilk beşte başlayan Avrupa kökenli basketbolcularından olduğunu ifade etti. Gasol, "Amerikalı oyuncuların hemen hepsi kolej basketbolu kökenli.

 

NBA’e hazırlık gibi olan kolej basketbolu tüm Amerikalılar için büyük avantaj.

 

Avrupa’dan gelen basketbolcular için buraya adaptasyon kolay değil. Hidayet yıllardır bu ligde ve kariyerinin en üst noktasında bulunuyor" dedi.

 

Lakers’a önceki sezon Magic’ten gelen Türkoğlu’nun eski takım arkadaşı Trevor Ariza ise Hidayet için "Türkler’in Jordan’ı son iki sezondur inanılmaz oynuyor.

 

Geçmiş yıllarda aynı takımdayken de çok iyiydi, ama artık o bir yıldız olmuş" ifadelerini kullandı. Final mücadelelerinde milli basketbolcuyu savunan Ariza, "Onu durdurabilirsek biliyoruz ki Magic’i durdurmak çok daha kolaylaşacak" derken, Derek Fisher ise Hidayet’in savunma oyunundaki üstün yeteneklerine dikkat çekti.

 

‘KOBE ÇOK FARKLI’

ORLANDO’NUN ve Türkiye Milli Takımı’nın yıldız oyuncusu Hidayet Türkoğlu, hem ABD’den hem de Avrupa ve Uzak Doğu’dan finalleri izlemeye gelen basın mensuplarının en çok ilgi gösterdiği isimlerden birisi oldu.

 

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hidayet, hücum oyunundan çok savunmaya önem vermeleri gerektiğini, savunması güçlü olan takımın şampiyon olacağını söyledi.

 

TÜRKOĞLU, bir gazetecinin Lakers’ın yıldızı Kobe Bryant’ı nasıl durduracakları sorusunu, "Kobe Kobe’dir. O çok farklı bir oyuncu, şut şansı tanımamak tek çözüm yolu. Dördüncü maç için antrenör mutlaka farklı taktikler hazırlıyordur" şeklinde cevapladı.

 

ÖTE yandan Başbakan Erdoğan da Hidayet’i arayarak tebrik edeceğini söyledi. Hido’nun, ABD’de Türkiye’nin tanıtımı için önemli rol üstlendiğini vurgulayan Erdoğan, "Hidayet’in resminin dolar banknotunun üzerinde, kullanılmış olması güzel. Bunlardan dolayı sevgilerimi gönderiyorum. Kendisiyle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Hido: Zor ama her şey bitmedi

NBA finallerindeki son maçı kaybeden ve LA karşısında 3-1 geriye düşen Orlando'nun yıldızı Hido, NBA Stüdyo'ya konuk oldu.

 

090613-hido.widec.jpg

 

NBA'de Orlando Magic formasını giyen milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu, NTV Spor'da katıldığı NBA Stüdyo prorgamında Murat Kosova'nın sorularını yanıtladı. Türkoğlu, "Her şeyin daha bitmediğinin farkındayız ama işimizin zorlaştığı bir gerçek" dedi.

 

Hido'nun NBA Stüdyo'daki açıklamaları şöyle:

 

Şu an bulunduğumuz durum itibarıyla işimiz çok zor diyebiliriz. Ama her şey bitmiş değil, hala kendimize inanıyoruz ve güveniyoruz.

 

Oyun içinde biraz daha aktif olmamız gerekiyor. Son maçı kazanmamız gerekirdi ama olmadı. Bazen sizin de yapabileceğiniz bir şey olmuyor ve bazı hatalardan dolayı maçı kaybediyorsunuz. Oyuncular olarak biz herkezden fazla üzüldük.

 

Son maçı da Los Angeles’taki maçla aynı şekilde kaybettik ve şu an biz 3-1 önde olabilirdik. Biraz önce takım olarak toplantıdaydık ve son maçı konuştuk. Her şeyin daha bitmediğinin farkındayız ama işimiz biraz daha zorlaştı; bu bir gerçek.

 

İyi antrenman yapıp, yapacağımız toplantılarla hatalarımız üzerine eğilip bunları düzeltmeye çalışacağız. Pazar günü daha akıllı oynayıp tekrar bir avantaj kazanmaya çalışacağız. Artık elimizden ne geliyorsa yapıp Los Angeles'a 3-2 ile gitmek istiyoruz.

 

"EN İYİSİNİ YAPACAĞIM"

Son maçın ardından bütüh şehir; oyuncular, antrenörler, yöneticiler herkes yıkıldı . Takım olarak şampiyon olabileceğimize inandık ve ilk maç dışındaki bunu sahada en iyi şekilde gösterdik. Yapmış olduğumuz hatalar durumu farklı yerlere getirdi. İnşallah bunlar bize iyi bir ders olur ve Pazar günü bunları tekrarlamayız; maçı kazanırız. Ben kendi adıma, sahaya çıkıp en iyisini yapacağıma inanıyorum. İnşallah takım arkadaşlarım da benim yanımda olur ve seriyi 3-2 yapıp Los Angeles’a gideriz.

 

ANTHONY JOHNSON MESELESİ

Son maç öncesi Jameer Nelson kendisini iyi hissettiğini ve hazır olduğunu söyledi. Antrenör de bu şekilde değerlendirdi ve ikinci guard olarak Jameer’i değerlendirdi. Anthony Johnson’ın ne bir antrenörle, ne bir oyuncuyla bugüne kadar problemi olmadı. Antrenör böyle bir karar verdi ve devam ediyor.

 

BAŞBAKAN ONURLANDIRDI

Sayın Başbakan dün beni aradı ve kutladı. Bu inanın beni çok mutlu etti. Şu ana kadar yapmış olduğum işlerden ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiğimden dolayı kutladı, tebrik etti. Beni ve ailemi onurlandırdığı için kendisine sonsuz teşekkür ediyorum.

 

Türk halkına da teşekkür ederim. İnanılmaz derecede beni takip ediyorlar ve beni destekliyorlar. Bu beni mutlu ediyor, gururlandırıyor. Yaptığın işten dolayı insanların beni sevmesi, sayması ve destek vermesi müthiş bir şey.

 

Hem profesyonelliğimle, hem kişiliğimle, hem sporculuğumla beni bu yerlere getirdikleri için hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah bu başarıların devamını yazın milli takımda da devam ettiririm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

her ne kadar daha çok haber verme niteliğinde olsa da bu başlık, basketbolseverlere bir haber konusunda fikirlerini sormak istiyorum...

seneye odom-hidayet takası yapılabileceği düşünülüyor..ne kadar doğru bir haberdir ve bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz..kobe-hido ikilisini bir düşünsenize..!!!

ben de shaq lı horry li kobe li fisher lı kadro varken fanatiği olduğum ancak daha sonra kobe-shaq kavga edince ve shaq ayrılınca ortalık kobe ye kalınca lakers dan nefret etmemden sonra tekrardan eski (ilk göz ağrımla) takımımla buluşabilir ve yürekten tutmaya tekrardan başlayabilirim .:D

ayrıca hidayet e her zaman bela olan ve her seferinde işlerine çomak sokan lakers karşısında şansızlığın kırılmasının tek yolunun da onun lakers a gitmesi olacağını düşünüyorum :D

düşünsenize hidayetin o müthiş sarı forma içinde kobe ye asist yaptığını, top alıp sayı yaptığını...bana inanılmaz geliyor..kendi kariyeri açısından zirveye ulaşacağı nokta olacağını düşünüyorum...

ama bu seride bugün tekrar oynacak maç için eski lakers tutkuma rağmen,

GO MAGIC, GO HEDO !!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
her ne kadar daha çok haber verme niteliğinde olsa da bu başlık, basketbolseverlere bir haber konusunda fikirlerini sormak istiyorum...

seneye odom-hidayet takası yapılabileceği düşünülüyor..ne kadar doğru bir haberdir ve bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz..kobe-hido ikilisini bir düşünsenize..!!!

ben de shaq lı horry li kobe li fisher lı kadro varken fanatiği olduğum ancak daha sonra kobe-shaq kavga edince ve shaq ayrılınca ortalık kobe ye kalınca lakers dan nefret etmemden sonra tekrardan eski (ilk göz ağrımla) takımımla buluşabilir ve yürekten tutmaya tekrardan başlayabilirim . :D

ayrıca hidayet e her zaman bela olan ve her seferinde işlerine çomak sokan lakers karşısında şansızlığın kırılmasının tek yolunun da onun lakers a gitmesi olacağını düşünüyorum :D

düşünsenize hidayetin o müthiş sarı forma içinde kobe ye asist yaptığını, top alıp sayı yaptığını...bana inanılmaz geliyor..kendi kariyeri açısından zirveye ulaşacağı nokta olacağını düşünüyorum...

ama bu seride bugün tekrar oynacak maç için eski lakers tutkuma rağmen,

GO MAGIC, GO HEDO !!!

 

NBA'de günün konusu free-agent olan Hedo'nun durumu, bu haberler hatta Magic'in final maçlarının bile önüne geçti diyebiliriz...

 

6 veya 7 ayrı senaryo dolaşıyor ortada ESPN yorumcuları bu işin üstadı olduğu için onların yorumlarından bazılarını buraya aktaralım....

 

Cleveland Rashid - HEDO takasını düşünüyor

Bucks'ta takas almayı düşünüyor

Lakers için sizin söylediğinizi düşünüyorlar ve Walton'u bile vermeye razılar...

Magic elinde tutmak için NBA'de zengin vergisi denilen bir vergiyi ödemeyi kabul ederek hedo yu tutmak istiyor

ve diğer üçü yukarıdakilere göre biraz daha olması zor olanlar olduğu için yazmıyorum....

 

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

NBA'de günün konusu free-agent olan Hedo'nun durumu, bu haberler hatta Magic'in final maçlarının bile önüne geçti diyebiliriz...

 

6 veya 7 ayrı senaryo dolaşıyor ortada ESPN yorumcuları bu işin üstadı olduğu için onların yorumlarından bazılarını buraya aktaralım....

 

Cleveland Rashid - HEDO takasını düşünüyor

Bucks'ta takas almayı düşünüyor

Lakers için sizin söylediğinizi düşünüyorlar ve Walton'u bile vermeye razılar...

Magic elinde tutmak için NBA'de zengin vergisi denilen bir vergiyi ödemeyi kabul ederek hedo yu tutmak istiyor

ve diğer üçü yukarıdakilere göre biraz daha olması zor olanlar olduğu için yazmıyorum....

 

Saygılar

 

inşallah bunlar birer senaryo değildir de gerçekten bir anda kariyerinin zirvesine çıkan hidayet in hak ettiği gerçek transfer haberleridir..ancak lakers a giderse hem kendisi açısından çok daha iyi olacaktır hem de benim açımdan daha seyredilebilir bir NBA yaratacaktır...:D

saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ve Los Angeles Lakers NBA'de şampiyon oldu...

 

Lakers: 99 - Orlando Magic: 86

 

Hidayet Türkoğlu son maçı 12 sayıyla bitirdi ama son maç kesinlikle antrenörün hatası olarak anılacak bir maç çünkü bilinen düzenin dışına çıkarak değişik varyasyonlar denedi ve sonucunda hemen hemen 20 sayılık fark oluştu.... Genede çok genç bir takım olan Magic iyi mücadele etti... Finallerde ilk defa iki maç uzatmaya gitti...

 

:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.