Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

F. GÜLEN HAREKETİ NEDİR?


Cengizhan212

Önerilen İletiler

"F. Gülen ve çevresi Nurcu çevrelerce lanse edilenin aksine ABD - İSRAİL ve Gizli servisler hizmetkarıdır" diyorum ben.

 

Güzel ve tartışabilir bir topic açmışsın segili Cengizhan212...

Size katılıyorum. F. Gülen ve çevresi Nurcu cevrelerce lanse edilenin aksıne ABD ve İSRAİL gizli servislerinin hizmetinde olduğu yolunda birçok kuşkular var. Rusya da zaden bu nedenle tüm okulların kapatma kararı aldı..

 

Bu tür konu ve suçlamalarda bence gibi muğlak ve sadece şahsi kanaati ifade eden kelimeler ve düşünce sistemleri çok tehlikledir.Kesin kanıtlara dayanan ve çok açık olan deliller getirmelisin.

Ayrıca vebali de ağırdır ona göre...

 

s__ozhan burada herkes düşüncesini forum kuralları dahilinde görüş ve düşüncelerini bildirmiştir ve bunu kimse engelleyemez. Hayrıca arkadaşımızın düşüncelerinde tehlike nedir ve "ayrıca vabil de ağırdır ona göre" şeklinde bir düşünce belirtmişsiniz. Sorarım size bu düşüncenizde arkadaşımızı tehditmi ediyorsunuz? Eğer ediyorsanız size şunu söyleyebilirim bizim bu gibi tehditlere karnımız tok...

 

Hayrıca F. Gülen denen adamın ne olduğu ile ilgili olarak birçok belgeyi bu forumda okuyucuların bilgisine sunmaya sonuna kadar devam edeceğim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın s__ozhan

 

Şahsi kanaatim olduğu sizin şahsi kanaatiniz :)

 

Yukardaki söylediklerime ek olarak Gülen cemaatinin Silah - Uyuşturucu - Kara Para - Cinayet gibi konularla iştigal eden örgütlerle işbirliği içerisinde olduğunu da iddia ediyorum.

 

Suçlamalar da bana değil inan ZAMAN GAZETESİne ait. Eğer zaman gazetesi yalan yanlış haber yazıyor çarpıtıyor SAHTEKARLIK yapıyor, Cemaat'in yayın organına güvenilmez diyorsanız o başka tabi ki :)

 

Ayrıca hiç bir vebali yoktur benim açımdan aksine bilipte bildirmemek vebaldir.

 

Sevgili OBJEKTİVİST,

 

İlginiz için teşekkürler. Sizden bir istirhamım olacak, mümkünse çok bilinen şeyleri yazmayın hemen konuyu farklı yönde çarpıtırlar :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eveet şimdi bahsettiğimiz konuları paylaşalım...

(Bedircan=Cengizhan)

 

Öncelikle çeşitli medyada yayınlanan bazı bilgiler ile Gülen'in ilginç ilişkilerine bir göz atalım ki konu sağlıklı anlaşılabilsin..

 

Dinlerarası diyalogun Türkiye mimarı Gülen neden FBI kontrolünde ABD'de sıkı koruma altında tutuluyor ve desteklenmektedir?

 

Bu soruların cevabını vermek için 1995 yılına uzanmak gerekiyor. Bu tarihte CIA eski ve kıdemli görevlilerinden Graham Fuller Türkiye'de Nurculuk hareketini incelemek üzere bir faaliyete girer.

 

Bu kıdemli CIA görevlisinin yaptığı önemli ve gizemli görüşmelerden ve Vatikan'ın özel misyoneri Prof. Michel Thomas'ın da çabalarından kısa bir süre sonra, 1997 yılında dinlerarası diyalog faaliyetleri kurumsal anlamda Türkiye'de örgütlenmeye başladı.

 

Gülen'in ABD günlerinde onu sürekli olarak gündemde tutmak için ilginç toplantılar düzenlenir.

 

Bunlardan biri 227 Nisan 2001 tarihlerinde Georgetown Üniversitesi'nde CMCU tarafından düzenlenir. Bu üniversite CIA okulu diye de namlıdır.

Konferansın konusu Fethullah Gülen:The Man and His Movement Adam ve Onun Hareketidir.

 

Bu büyük adamın(!)ve onun hareketinin anlatılacağı konferansa katılan bazı kişilerin isimleri..

 

Alan Makowsky:ABD Dışişleri İstihbarat Bürosu Eski Şefi.

George Harris : ABD eski dışişleri görevlisi, istihbarat uzmanı.

Roscoe Suddarth : Middle East Institue Başkanı, istihbaratçı.

Graham Fuller : Uzakdoğu CIA görevlisi, RAND şirketi yöneticisi.

Thomas Michel : Vatikan Cizvit Seksiyonu Sorumlusu.

 

Rab'bin aciz kulunun şu ilişkilerine bakın :)

 

Neyse devam edelim. Kısa bir süre önce yapılan konferans hatırlarımızdadır umarım.

Gülene yakın kişilerce kurulan "Dinlerarası Diyalog Enstitüsünün" gene aynı şehirde bulunan Rice üniversitesi bünyesindeki "Boniuk Dini Tolerans Merkezi " ve Houston üniversitesi "A.D Bruce Din Merkezi" sponsorluğuyla düzenlenen bu konferansa katılan kişiler hakkında kısaca bilgiler.

 

Rice üniversitesi petrolcülerin finanse ettiği bir üniversite ve yönetim kurulunda Afganistan'da petrol boru hattı kurma çalışmaları yapan Unacoal şirketi eski direktörlerinden James Crownover ve Shell petrol şirketinin büyük başlarından bayan Elsenhans gibi isimler bulunmakta.

 

Boniuk dini tolerans merkezinin en sıkı fıkı olup beraber çalıştığı ve Rice üniversitesi bünyesinde bulunan kurumun ismi de çok ilgi çekici. Bu kurum James Baker Siyaset Enstitüsü. Evet bu James Baker Reaganın dışişleri bakanı, Cumhuriyetçilerin ağa babası ve Başkan Bushun tartışmalı birinci seçiminde Florida da oyları yeniden saydıran James kişi.

 

Enstitünün kurucusu ve Boniuk dini tolerans merkeziyle ilişkileri sağlayan kişi ise Reagan ve baba Bushun Ortadoğu danışmanı, Clintonun İsrail büyükelçisi Ermeni asıllı Edward Djerejian. Bu James Baker Enstitüsünün danışma kurulunda diyalog konferansının yapıldığı Rice üniversitesinin başkanının yanı sıra Irak işgaline Birleşmiş Milletlerde söylediği yalanlarla teşne olan eski Amerikan dış işleri bakanı Colin Powell ve gene eski Amerikan dış işleri bakanlarından Yahudi asıllı Madeline Albright bulunmakta. Şimdi gelelim diğer sponsora yani Houston üniversitesi A.D Bruce din merkezine.

 

Kimdir bu A.D Bruce...

 

Kendisinin tam ismi General Andrew Davis Bruce. Birinci ve İkinci dünya savaşlarında subay olarak savaşan ve 1952 senesinde Deniz Piyadelerinden general rütbesiyle emekli olan bu şahıs emekli olur olmaz Houston üniversitesi başkanlığına gelmiş ve ilk işlerinden biri de kendi ismiyle anılan bu din merkezi yani kilise binasını hizmete açmak olmuş.

 

Şimdi bu bilgileri bir kere daha toparlayalım. Amerikanın Houston kentinde "Fikir ve Aksiyon Planında Fethullah Gülen Hareketi" isimli bir konferans düzenleniyor ve bu konferans Irak işgalinden en çok kar yapan petrolcülerin üniversitesinde ve Cumhuriyetçi düşünce kuruluşu James Baker enstitüsüyle yakın ilişkideki Boniuk dinler arası diyalog merkezi tarafından destekleniyor. SaiT Nursiden beri Yahudi Shell şirketi Cemaati gizli ve açık olarak desteklemektedir.

 

Böyle bir çok ilginç tesadüfler (!) var.

 

Silah - Uyuşturucu - Kara Para - Cinayet = Nur cemaati.. ilişkilerine sabah değiniriz inşallah.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle okulların hangi amaç ve kime hizmet için açıldığına dair Gülen efendi ne demiş bir bakalım.

 

Nevval Sevindi'nin Sabah Kitaplari'ndan çikan, "Fethullah Gülen İle New York Sohbeti" nde isimli kitaptan bazi seçmeler:

 

"Amerikalilar istemezlerse kimseye dünyanin degisik yerlerinden hiçbir is yaptirmazlar. simdi bazi gönüllü kuruluslar dünya ile entegrasyon adina gidip dünyanin degisik yerlerinde okullar açiyorlarsa, bu itibarla, mesela Amerika ile çatistiginiz sürece bu projelerin gerçeklestirilmesi mümkün olmaz." (s.8)

 

"Amerika ile iyi geçinmezseniz isinizi bozarlar. Amerika'nin bize yarim arpa kadar sadece bizim menfaatimize destegi yoktur. Buna ragmen surada bulunmamiza izin veriyorsa, bu bizim için bir avantajsa, bu avantaji sagliyor demektir." (s.9)

 

Yukarıdaki parağraflardan benim anladığım şu:

 

1- Özellikle Türk Cumhuriyetlerinde açılan okullar ABD'nin menfaatlerine hizmet etmektedir. Okullar bir şekilde Amerikanın çıkarları için bulunmakta, Amerika istediği için açılmış okullar Gülende açıkça ifade ediyor zaten.

 

2- Eğer birinci şık doğru değilse Gülen resmen YALAN söylüyor sahtekarlık yapıyor yada arkamda ABD var demeye getiriyor oda ayrı bir konu.

 

3- Bu kitap Hoca ve cemaate iftira ediyor. Böyle ise bu konuda hiç bir açıklama yapılmadığı gibi, ayrıca kitabın okunması için neden propaganda reklam vs yapıldı.

 

SİLAH - UYUŞTURUCU - KARAPARA - CİNAYET = GÜLEN VE CEMAATİ

 

Bunu okuyan Gülenci arkadaşlarımız tabiki yüksek perdeden itiraz edecek iftira attığımızı söyleyecek Gülen ve saz ekibinin Türk ve İslam için hizmet ettiğini savunacaklardır, bakalım öylemi imiş...

 

Birkaç ay önce yapılan bir etkinlik...

 

New York’un Türk okulu Brooklyn Amity School tarafından yapılan ‘Kudüs’te Gökyüzü: Yıldızlar, Haçlar ve Hilaller’ konulu illüstrasyonlar, New York Times’da haber oldu.

 

Gazetenin sanat eki, etkinliği “Üç İnanç, Tek Ders” başlıklı haberiyle duyurdu. Etkinlik, Yahudi okulu Hannah Senesh Community Day, Hırsitiyan mektebi Holy Name of Jesus ve Türk okulu Brooklyn Amity School tarafından ortaklaşa yapıldı... Yazar Mark Podwall’ın ‘Kudüs’te Gökyüzü: Yıldızlar, Haçlar ve Hilaller’ adlı kitabından esinlenildi.

 

Etkinlik projesi, Yahudi hakları koruyucusu Anti-Defamation League (ADL) tarafından desteklendi. Eserler büyük beğeni kazandı”

( Bkz. AA, 20.12.2005; www.samanyoluhaber http://www.samanyoluhaber/>.com/index.p...id=19941&sec=19 )

 

Tekrar ediyorum " Etkinlik projesi, Yahudi hakları koruyucusu Anti-Defamation League (ADL) tarafından desteklendi. "

 

****

 

Zaman’dan bir başka haber “3 gündür Türkiye’de bulunan Yahudi Liderler Heyeti, Başbakan Yılmaz, Orgeneral Çevik Bir, TBMM Başkanı Çetin ve Dışişleri Bakanı Cem’den sonra Fethullah Gülen ile görüştü...

 

Görüşmede; Gülen’in, ABD’nin en etkili Yahudi Lobisi olan ADL’nin (Anti–Defamation League) teklifiyle hazırladığı “hoşgörü ve diyalogla ilgili kitap” da gündeme geldi.

 

Gülen, İngilizce olarak hazırlanan kitap üzerindeki çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Kitap, ADL tarafından basılarak dünyanın dört bir yanında dağıtılacak...”

 

(Zaman, Selçuk Gültaşlı, Diyalog çabaları devam ediyor, 10 Mart 1998).

 

Tekrar ediyorum.. "Gülen’in, ABD’nin en etkili Yahudi Lobisi olan ADL’nin (Anti–Defamation League) teklifiyle hazırladığı"

 

Sizlerinde dikkatini çekmiştir sanırım, Anti-Defamation League (ADL) nedir? kimlerdir bunlar?

 

Bu konuda gülen ve ekibince en güvenilir en sağlam en doğrucu kaynağa Zaman Gazetesine bakalım acaba ne imiş bu ADL :)

 

ABD’de Yahudi mafyası: ADL... İngiliz Farmasonluğu’nun Yahudi kolu olan B’nai Brith’in etkisi altındaki ADL (Anti-Defamation League) 1913 yılında kurulmuştur...

 

ADL adeta, Amerikan mafyasının halkla ilişkiler bürosu gibidir... Kurdukları “Denizaşırı Yatırımcılar Servisi” adlı şirketle milletlerarası silah ve uyuşturucu kaçakçılığı, kirli parayı aklama gibi işleri yürütmektedir...

 

İşgal altındaki Filistin topraklarında ve Kudüs’ün Hıristiyan ve Müslüman bölgesinde geniş arazilerin kanunsuz alım-satımının ortaya çıkarıldığı emlak skandalı da yine işin içinde ADL’nin varlığını ortaya koyuyor...

ADL, Amerika içinde FBI kanallı muhtelif operasyonlarla ilişkisini sürdürdü. FBI ise kongre tarafından suçlandığı zaman suçu daima ADL’nin üzerine attı...

 

ADL, tam mesai ile çalışan gizli istihbarat memurlarının bir kısmını Amerikan Hükümeti Adalet Bakanlığı’na bağlı Özel soruşturmalar Ofisi’nde (OSI), bir kısmını da İsrail otoriteleriyle Tel Aviv’de çalıştırmaktadır... İsrail Devleti kurulduğundan beri ADL, İsrail Gizli Servisi MOSSAD ile hususi ilişkilerini daima sürdürmüş, İsrail mafyasıyla da yakın bağlantılar kurmuştur... ADL-Sharon grubu ihtilaflı bölgelerde satın aldıkları evlerde militan Yahudiler’i yetiştirdiler...”

 

(Zaman, Yunus Altınöz, 20 Kasım 1992, s. 2)

 

Silah - Uyuşturucu - KaraPara - Cinayet = Nur cemaati..!!!?

 

Böyle özellikleri olan ADL ile Gülen'in ve cemaatin, uzlaştığı konu nedir?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

gülen hareketinin bilmeyenler iççin alt yapısından bahsedeyim.

 

gülen yandaşları temel olarak gençleri hedef alan bir harekettir. özellikle üniversite şehirlerinde oluşur. her üniversite şehrinde sayıları onlarca olan öğrenci evleri açılır. bu öğrenci evlerinde yaklaşık 5-8 kişilik öğr grubu bulunur. bu öğrencilerin başında her evde bir ağabey bulunur bunlar yönetici grubundandır. en iyi eğitimi almaları ve işlerinde başarılı olmaları doğrultusuna motive edilirler. aynı şehirlerdeki üyelerden esnaf olanlardan bağış adı altında aylık belli bir miktar para toplanır. bu paralar merkez elinde bir havuzda toplanır. temel hedeflerden biri öğrencilerin askeri, polis , devlet kadrolarında bir yerlere yerleşmesidir. bunlardan onlarcası bağlantıları ortaya çıktığında devlette ki görevlerinden azl ettirilmektedir. ynede önemli bir sayı devlet içinde önemli mevkilerde bulunmaktadır. bu halde mevkiler hareket kime hizmet ediyorsa ona hizmet eder.

 

din temelli gruplr içerisindeki en masum görünşlü gruptur. halk arasında sempati kazanmışlardır. bu da fettullah gülen in hoşgörü anlayışına dayandırılır. tüm bunlara karşın en etkili en örgütlü ve en tehlikeli grubu oluştururlar.hatta ilerici insanların bile iyimser baktığı bu güçteki bir grubun hizmet edeceği birimin(abd, gizli servisler vs) tehlikeli olduğu aşikardır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın bayte,

 

Lütfen dikkat ediniz herhangi bir suçlama YOK, Zaman Gazatesi ADL örgütünün ne olduğunu yazmış. Eğer bir suçlama var ise onlara ait. ADL örgütünün ne olduğunu yazan kendileri, ilişkilerini de yazan kendileri ben alt alta topladım ve sonucu yazdım.

 

Yukarda yazılan özellikleri toparladığımızda " Silah - Uyuşturucu - KaraPara - Cinayet = Nur cemaati..!!! " bu sonuç çıkmıyorsa söyleyin hatamız nerede ise düzeltelim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili Cengizhan,öncelikle bu konuyu gündeme getirdiğin için gerçekten teşekkür ederim.

 

F. Gülen'in de CIA'yle ilişkiler içerisinde olduğuna inanmaktayım. Bende bu kanaatin oluşmasındaki temel sebep, F. Gülen cemaatinin, Türkiye'de eğitim alanında bunca yetersizlikler bulunmasına rağmen, üçüncü dünya ülkelerinde sürekli cemaat okullar açmasıdır. Bu insanlar söylemlerinde çok fazla milliyetçi öğeler taşımalarına rağmen niye, kendi ülkelri yerine başka yerlerde okullar açmaktadır. F. Gülen ve cemaatinin bu kadar global bir vizyona!!! sahip olmasının nedeni nedir???

 

Dinler arasında bir köprü kurulacaksa (-ki F.Gülen sıklıkla böyle bir misyon üstlendiklerini vurgulamaktadır) bunu neden F. Gülen üstlenmiştir. T.C. diplomasisi bunu yapabilecek nitelikte değil midir yoksa. Oldu olacak F. Gülen;i Filistin-İsrail meselesinde arabulucu olarak görevlendirelim!!!.

 

F. Gülen'in dinler arası diyalog konusunda, sivil bir girişim olması açısından destekleyenler de vardır. Biz de bu tür sivil girişimlerin ve devletten bağımsız sivil toplum örgütlerinin devletten bağımsız inisiyatif alabilmelerinden yanayız. Fakat mesele şu ki F. Gülen hareketi'ni acaba sivil bir hareket ya da cemaat dernekleri sivil toplum kuruluşları mıdır?

 

Tanımına göre sivil toplumun birinci şartı devletten bağımsız örgütlenmeler olmalarıdır. Oysa F. Gülen'in ve cemaatinin başlangıcından beri devletle yakın ilişkiler içerisinde olduğu bilinmektedir. Örneğin 12 Eylül döneminde en radikalinden en yumuşağına kadar bütün İslami cemaatlerin liderleri tutuklanırken F. Gülen devletle olan derin ilişkileri sonucunda dışarıda kalan tek cemaat lideri olmuştur. F. Gülen'in devletle olan bu derin ilişkileri ve bürokrasi içindeki itibarı bugüne kadar pek çok araştırmacı tarafından ortaya konulmuştur.

 

Sivil toplumun bir diğer önemli şartı ise, sivil toplum kuruluşlarının kendi içlerinde demokratik örgütler olmaları ve devletle ve toplumla olan ilişkileirnde demokratik hakları ve özgürlükleri savunmalarıdır. Oysa cemaatin iç yapısı oldukça otoriter bir nitelik göstermekte, F. Gülen medya önünde ne kadar mütevazi pozlar verse de, cemaatte mutlak söz hakkına sahip kişidir.

 

Diğer yandan özgürlükler noktasında da cemaatin kötü bir karnesi vardır. Buna en güzel örnek 1980'lerde Türkiye'de bütün İslami cemaatlerin birleşerek başartösü yasağını protesto etmek için düzenledikleri mitinge F. Gülen cemaatinin devletle ilişkilerini bozmamak için katılmamış olması, katılanları da provakatör, militan olarak nitelemesidir.( Bu konuda ayrıntılı bilgi için; Ruşen Çakır'ın Ayet ve Slogan adlı eserine bakabilirsiniz.) Dini inancı olsun olmasın meseleye soğukkanlılıkla bakan herkesin açıkca bir insan hakkı ihlali olarak nitelediği bu konuda F. Gülen'in resmi söyleme bu kadar yakın durması düşündürücü değil midir.

 

Vel hasıl-ı kelam böyle bir insanın medyadaki görüntülerinin, davranışlarının ve demeçlerinin aksine ne samimi bir müslüman olduğuna ne de samimi bir milliyetçi olduğuna inanmaktayım. Kamera karşısında gözyaşı dökmek insanı, insan-ı kamil yapmadığı gibi başka ülkelerin çocuklarına İstiklal Marşı okutmak (-ki son derece anlamsız bir iş ve emparyalistçe bir zihniyet) insanı milliyetçi yapmıyor. Yine de bu cemaatin ülkemiz eğitimine ve insanına en ufak bir katkısı olduysa teşekkürü de borç biliyorum. Allah razı olsun. Fakat son söz olarak, gerçek hak dostlarının düstur edindiği bir ilkeyi burada aktarmak isterim:

 

İKTİDARA YAKIN OLAN ALLAH'A UZAK OLUR.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar konuyu saptırıp da tartışma boyutuna getirmek çok anlamsız.Bay objektivist herşey sizin fikrinizin anladağı kadar dar çerçevelerde değildir.Biz işin iftira ve kul hakkı boyutundayız yoksa insanların cezasını vermek bize düşmez.Elbet bir mahkeme-i kübra kurulacak ve karınca bile cezasını çekecektir...Bu böyle biline..

 

ayrıca Nur cemaati demek Fethullan Gülen demek değildir.Fethullah Gülen Bediüzzaman'ın risale-i nur külliyatından esinlenmiş ve kendisi bediüzzaman'ı takip etmeyerek yeni bir hizmet tarzı geliştirmiştir.Sadece medya Fethullah Gülen üzerine esinlendiği için herkes bu konuyu yanlış anlamaktadır.

 

Ben Fethullah Gülen ve cemaati hakkında fazla bilgim olmadığı için savunabilecek durumda değilim.Zaten benim ilk mesajım da açık.

 

Bu tür konu ve suçlamalarda bence gibi muğlak ve sadece şahsi kanaati ifade eden kelimeler ve düşünce sistemleri çok tehlikledir.Kesin kanıtlara dayanan ve çok açık olan deliller getirmelisin.

 

Ayrıca vebali de ağırdır ona göre...

 

 

 

Açık bir şekilde delil getirin biz de toplum da önder konumunda olan insanları tanıyalım.Eğer İslam'a millete ve vatana gerçekten zararı varsa biz de ona göre konum alırız.

 

Tehlike de toplum içinde belli delile dayanmadan yapılan tahmin fikir ve suçlamalar insanlar üzerinde çok yanıltıcı etkiler bırakır buda kargaşa doğurur.

 

 

Bu açıdan sayın objektivist sizden rica ediyorum bir bardak suda fırtına koparmayın.Bir iki satırlık yazı yazmışım beni hemen tehditkar ilan ettiniz.Kesinlikle böyle bir anlam taşımayan, ve yöneltiğiniz suçlamaları netice vermemesi gereken bu yazıya nasıl böyle anlamlar yükleyebildiniz..Zaten cengizhan

Ayrıca hiç bir vebali yoktur benim açımdan aksine bilipte bildirmemek vebaldir.
diyerek anlaşılması gerekeni almış.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben ne f.güleni nede digerlerini tanIrIm ancak sunu biliyorum "ben simdi durup bir beyin cerrahisi ile ilgili bir konuda konusurken tutupda bir araba tamircisinin terimleriyle bu beyin cerahisini anlat1r1m edes1nda olursam ancak herkez bana güler :D:D:D:D benimde bu gibilere güldügüm gibi yani artIk gerisi size kalmIs :stuart::stuart::stuart:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

"F. Gülen ve çevresi Nurcu çevrelerce lanse edilenin aksine ABD - İSRAİL ve Gizli servisler hizmetkarıdır" diyorum ben.

bende sana hadi ya diyorum lütfen ispatlarmısın lütfen çamur atmayın diyorumki biraz araştırın hizmetlerini hoca efendinin mesela diyelimki senin kız kardeşin var ve onu okulda her türlü pislik bekliyor uyuşturucu fuuş vsy re sen hiç bir fetullah çıların yaptıgı ve yönettigi 500 bine yakın okulda bugüne kadar birtane pislik haberi duydunmu ve elinde kamera okul kapıları beklendigi halde kardeş bura da sanece bilgi var paylaşım var egitim var öğrenim var tabiki istenmiycek çamur atılacak çünkü artık türkiye de isteyen istediğini çalamıyacak yani türkiye emin ellere doğru gidiyor ama sizin için farketmez siz e.......k olmaya alışmışınız semeride sevmişiniz malesef ondan sonra yok gizli servis falan atın tutun başka birşey yok bu ülke bizim hizmette yarışacağımıza çamur atalım yok böyle yağma sevgiler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"F. Gülen ve çevresi Nurcu çevrelerce lanse edilenin aksine ABD - İSRAİL ve Gizli servisler hizmetkarıdır" diyorum ben.

 

 

ya tabi tabii...

hatta birde bunların asıl niyeti misyonerlikti ya..

milleti hristiyanlaştırmak istiyorlar bunu da unutmayalım lütfen :lol::lol::lol:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

F.gülen orta yaşlardayken izmirde camide bir imamdı.verdiği vaazlar çok etkileyici olduğu için,o yıllarda f.gülenin ünü çevre illere kadar yayılmıştı. f.gülenin 2 amacı vardı. birincisi dinler arası diyalogu başlatmak. ikincisi, dinine bağlı müslüman gençler yetiştirmek. ama bunun yanında f.gülenin bir siyasi çıkar peşinde olduğunu söyleyenler de var.adam zaten gelmiş 70 üstü yaşlara... daha ne uğraşsın siyasetle falan...ve f.gülenciler genelde atatürkü sevmezler,mustafa kemali severler.şimsi sorcaksınız ne fark var diye.. mustafa kemal çanakkale savaşlarında kurtuluş savaşlarında dinine imanına bağlı 5 vakit namaz kılan bir insandı. cumhurbaşkanı olunca ne olduysa,sanki biraz dininden soğudu.mehmet akif bile şiirlerinde diyor: Bu nasıl inkılaptır Yarabbi! Din elden gidiyor... işte.f.gülenciler genelde mehmet akifin bu görüşlerini savunuyorlar. yeri geldi bunlara karşı olarak da hizbullah(derin devlet) kuruldu. hizbullah ın yaptıklarıyla f.gülencilerin yaptıkları aynı gösterildi. sonradan hizbullah sapıttırıldı ve böylece f. gülencilere de halk arasında bir antipati oluşturuldu.

sonuç olarak bu insanların görüşüne göre,türkiye de islamiyetin yaşanılmasına yeterince izin verilmiyor, daha geçen ay bir kadın müdürü,sokakta başını bir kez kapattığı için müdürlükten attılar. işte f.gülenciler buna karşı çıkıyor.ve dediklerine göre bu ülkeden ne kadar önemli mevkide insan geçtiyse,ne kadar genel kurmay başkanı geçtiyse,hepsinin mezarı ya selanikte ya da israil de..(isteyen araştırabilir)...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

F.gülen orta yaşlardayken izmirde camide bir imamdı.verdiği vaazlar çok etkileyici olduğu için,o yıllarda f.gülenin ünü çevre illere kadar yayılmıştı.

Ajan Lawrens'de Kuran-ı Kerim okurken hamile kadınlar düşük yaparlarmış.

 

f.gülenin 2 amacı vardı. birincisi dinler arası diyalogu başlatmak.

Gerisini okumaya bile gerek görmedim!

Çüşş,Dinler Arası Diyaloğ Vatikan patentlidir!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya kardeşim ben burda f.güleni falan savunmaya kalkmadım,sadece o cemaatlerin içinde bir müddet bulunmuş bir kişi olarak gördüklerimi yaşadıklarımı ve öğrendiklerimi anlatım. ben sadece f.gülencileri tanımayanlara f.gülencileri tanıtmak istedim,isteyen o görüşleri benimser isteyen benimsemez. 4 yıldır o cemaatte bulundum(şimdi pek alakam yok), f.gülen hareketi dersen; insanları dine ısındırmak akla geliyor, tabi bu eylem adı altında pislikler yapan hiç yok mu? elbette vardır ama benim şu an ki din bilgimin oluşmasını sağlayan,içki içmemi engelleyen,namazımı kılmamı sağlayan-hiç çekinmeden söylüyorum- f.gülenciler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşlar kusura bakmayında

ben böyle bilmeden birilerini suçlamaya karşıyım

bu konumuzda olabilir başka bir şeyde olabilir

içine girip onu tam anlamıyla görmeden yorum yapmamanızı

tavsiye ederim

 

Türk istihbarat ve polis teskilati Fethullahcilarin elindedir.Istemedikleri kisilere önce iftiralar atip sahte raporlar düzenleyerek o kisinin görevden uzaklastirilmasini saglarlar.Bu kisiler genelde Üniversite üyeleri ve Atatürkcü bir yapiya sahiptirler.bunlarin bircok örnekleri vardir.F.Gülen'in Amerikan gizli servisi tarafindan korunmasini hickimse basit bir yorumla gecistiremez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

F.gülen orta yaşlardayken izmirde camide bir imamdı.verdiği vaazlar çok etkileyici olduğu için,o yıllarda f.gülenin ünü çevre illere kadar yayılmıştı. f.gülenin 2 amacı vardı. birincisi dinler arası diyalogu başlatmak. ikincisi, dinine bağlı müslüman gençler yetiştirmek. ama bunun yanında f.gülenin bir siyasi çıkar peşinde olduğunu söyleyenler de var.adam zaten gelmiş 70 üstü yaşlara... daha ne uğraşsın siyasetle falan...ve f.gülenciler genelde atatürkü sevmezler,mustafa kemali severler.şimsi sorcaksınız ne fark var diye.. mustafa kemal çanakkale savaşlarında kurtuluş savaşlarında dinine imanına bağlı 5 vakit namaz kılan bir insandı. cumhurbaşkanı olunca ne olduysa,sanki biraz dininden soğudu.mehmet akif bile şiirlerinde diyor: Bu nasıl inkılaptır Yarabbi! Din elden gidiyor... işte.f.gülenciler genelde mehmet akifin bu görüşlerini savunuyorlar. yeri geldi bunlara karşı olarak da hizbullah(derin devlet) kuruldu. hizbullah ın yaptıklarıyla f.gülencilerin yaptıkları aynı gösterildi. sonradan hizbullah sapıttırıldı ve böylece f. gülencilere de halk arasında bir antipati oluşturuldu.

sonuç olarak bu insanların görüşüne göre,türkiye de islamiyetin yaşanılmasına yeterince izin verilmiyor, daha geçen ay bir kadın müdürü,sokakta başını bir kez kapattığı için müdürlükten attılar. işte f.gülenciler buna karşı çıkıyor.ve dediklerine göre bu ülkeden ne kadar önemli mevkide insan geçtiyse,ne kadar genel kurmay başkanı geçtiyse,hepsinin mezarı ya selanikte ya da israil de..(isteyen araştırabilir)...

 

Dinler arasi diyalog sacmaliklarina gülmekten öte birsey yapamiyorum.Biz müslümanlar bizden önceki bütün peygamberleri kabul etmek durumundayiz yani onlarin hak peygamber olduklarini AMENTÜ ile tastik etmeye mecburuz,cünkü bu Allahin bir emridir.Gayri müslimler ise birakin Islamiyeti onu teblig edeni bile kabul etmiyorlar.nezaket icabi Islamiyeti tolere ediyor görünüyorlar.düsünebiliyormusunuz,benim inancimi peygamberimi red eden fakat nezaket icabi tolere eder görünenlerle biz Dinler arasi diyalog cigirtkanligina cikmisiz.Bunun basini F.GÜLEN DENEN adam cekmis ve simdide AKP lideri.birbirlerine nekadarda benziyorlar degilmi.neyin diyalogunu yapmak istiyoruz,biz kimsenin dinine inancina düsman degilizki.Dinler arasi diyalog diye cigirtkanlik yapacagina önce icindeki kökten dincileri ATATÜRK düsmanlarini temizle,Ajitasyon ve takiyye yapmaktan vazgec.Islamin Türban sakal ve Salvar olmadigini acik acik söyle,Islamin 3-5 kadinla imam nikahi ile yasamak olmadigini söyle.TC.icin canlarini hice sayanlari kafirlikle suclamayi birak iste senin dininden olmayanlara verebilecegin en güzel seyler bunlardir.Benim dinime inanan inanir inanmayanada Allah selamet versin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

butun yazıları okudum demek istediğim şu,yazılanlar gibi olsaydı şimdiye müdahale edılmesı gerekmez mıydı?

neden okulları kapatılmıyor ve milli eğitim bakanlığına devredılmıyor

o okullarda verilen eğitim çok iyi,ve olımpiyatlarda derece alıyorlar

bazılarının tabırı ıle -fettullahçı-değilim,ama yapılanları görmemek te mümkün değil

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tüm bu yazılanlara bakınca " vay be ne haşere adamlar bunlar" demek işten bile değil. Yapılan suçlamaların neresinden tutarsanız tutun dökülüyor.

 

1- Amerika ve İsrail ajanı olduğu için Rusya'daki okulun kapanması tamamen yalan. -http://www.turkokullari.net/index.php?option=com_zoom&Itemid=29&page=view&catid=1&PageNo=1&key=1&hit=1-

linkinden kapandığı iddia edilen okulun başarısını izleyebilirsiniz. Ayrıca o okul Moskova'yı temsilen yakın bir zamanda bilim olimpiyatlarına giriyor. (Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz)

 

2-Dinler arası diyalog faaliyetleri yeni bir şey mi? Yani ilk defa duyuyorsanız, tarih okumanızı tavsiye ederim. Eğer vatan hainliği buysa, Osmanlı en başta hatalıymış (Fatih'in Ortodoksları desteklediğini, Avrupada Protestanlığın yayılmasında Osmanlının etkinliğini, Osmanlı reayası içinde herkesin özgürce kendi dinini yaşadığını tarih kitaplarında bulabilirsiniz.)

 

3- Bir gün peygamberimizle görüşmeye gelen hristiyan din adamlarının görüşme esnasında ibadet etmek istemeleri üzerine Peygamberimizin onlar için yer hazırlatması örneği kitaplardan rahatlıkla bulunabilecek bir örnek. İslam peygamberinden daha iyi biliyorsanız, buyrun.

 

4-"Bir insanın müslüman olması üzerine güneşin doğup battığı herşeyden hayırlıdır" hadisini herkes bilir. Bu durumda diyalog faaliyetleriyle insanların islamla tanışmasının, islamın bir terör dini olmadığını insanların öğrenmesinin neresi yanlış.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

sedelina demişki nie okulları kapatılmıor demek ki o kişi ve adamları o okulları kapatmaya yetkisi bulunan mercilere bile baskı yapabiliyorlar bunların başında da amerika va israil gelior konuyu açan arkadaşımıza tşk ediorum bende böle bi konu açacaktım ama bunu görünce bir tane yeter dedim

 

Türk istihbarat ve polis teskilati Fethullahcilarin elindedir.Istemedikleri kisilere önce iftiralar atip sahte raporlar düzenleyerek o kisinin görevden uzaklastirilmasini saglarlar.Bu kisiler genelde Üniversite üyeleri ve Atatürkcü bir yapiya sahiptirler.bunlarin bircok örnekleri vardir.F.Gülen'in Amerikan gizli servisi tarafindan korunmasini hickimse basit bir yorumla gecistiremez.

 

kardeşim söylediklerine dikkat et o söylediğin teşkilattaki adamlar namazında abdestinde die fetullah gülenin adamı ilan edemezsin ben de bir anti-fetocuyum ama bu görüşüne katılmıyorum ama askeriye gibi olmalarınıda tabii ki isterim (Türk istihbarat ve polis teskilati) ve bir görüyorsun ki ne kadar çeteler çökertilio bunlar şanlı meniyet teşkilatımızın başarısını göst.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gurur Duydum...

 

1. SÜPPER KOMLO TEORİSYENLERİMİLE GURUR DUYDUM. EĞER BBU ARKADŞALARDAN 1-2- Tanesini AMERİKAYA YOLLAYIP ETKİLİ YERLERE (PENTAGON GİBİ) YERLEŞTİRİRSEK 2 GÜNDE AMERİKA ÇÖKER... BU NE İNCE NÜANSTIR YA RABBİ BU NE FERASETTTİR. 3-5 İSTİHBARATÇI AMERİKALI BİR ARAYA GELİP FETHULLAH GÜLEN HAKKINDA KONUŞUNCA FETHULAH GÜLEN AJAN OLUVERİYOR. NE ÂLÂ...

 

2. "Silah - Uyuşturucu - KaraPara - Cinayet = Nur cemaati..!!!" BAĞLANTISINI KURAN ARKADAŞLA GURUR DUYDUM... BU NE ATEŞPARE BİR ZEKA, BU NE MATEMATİK DEHA BU NE MANTIK ABİDESİDİR BEYLE? HANGİ SİLAH'IN FETHULLAH GÜLENLE ALAKASI VARMIŞ (OLSA OLSA ASKERDE KENDİSİNE ZİMMETLENİP SONRA GERİ ALINAN SİLAHIDIR) - HELE UYUŞTURUCU ZIRVASI VARYA AYOL RESMEN KOOPPPTUMM - KARA PARA MI ? HANİ YEŞİL SERMAYE İDİ? (ÖNCE ARANIZDA BİR KARAR VERİN İTTİFAK EDİN ÖYLE GELLİN... AYNI MESELE ABD AJANI İLE İRAN AJANI OLMAKLA SUÇLAMAKLA DA KARŞIMIZA ÇIKIYOR)

ZUHAHAHAH - CİNAYET'E ANCAK ÇÜŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ DENİR. ŞİMDİYE KADAR KİMİN ÖLDÜRÜLMESİNDEN CEMAAT SORUMLU TUTULMUŞ? BİR DE NUR CEMAATİ DEMİŞSİNİZ Kİ TAM EVLERE ŞENLİK ÇÜNKÜ FETHULLAH GÜLEN'İ SEVEN İNSANLARDAN BAŞKA NUR CEMAATİ İÇERİSİNDE YAZICILAR VE OKUYUCULAR OLRAK BİLİNEN YENİASYA, KURDOĞLU, ZEHRA VE KIRKINCILAR (MEHMET KIRKINCI HOCAMDAN ÇOK ÖZÜR DİLİYEREK BU TABİRİ KULLANDIM EĞER HOŞUNA GİTMEYECEKSE BENİ MAZUR GÖRSÜN) VE BENİM BİLMEDİĞİM BAŞKA NUR CEMAATLERİNİN HEPSİ "NURCU" KAPSAMINA GRİYOR. ŞİMD SİZ HANGİ BİRİNDEN BAHSEDİYORSUNUZ.

 

3. KENDİMLE GURUR DUYDUM. KADEŞİM 14 YILDIR GÖNÜL BAĞIM VAR.. 17 YILDIR DA TANIRIM... YANİ EĞER BENİ DE "KARDEŞİMİZDİR" DİYE NİTELEYECEK OLSA DÜNYADAN BAŞKA BİR ŞEY İSTEMEM...

 

BİLİYORUM Kİ KİN VE HASETLERİNDEN ÇATLAYAN BU MÜFTERİLERİN SAYISI AZ... VE DİNAZORLAR GİBİ NESİLLERİ TÜKENMEK ÜZERE. SAYILARI GİTTİKÇE AZALIYOR. ELDEN DE BİRŞEY GELMİYOR...

 

SEVGİ VE HOŞGÖRÜ ETRAFINDA ANADOLU HALKI BİRLEŞİYOR.

SON SÖZ: YUKARIDA FETHULLAH GÜLEN HOCAMIN ALEYHİNDE YAZI YAZAN ARKADAŞLAR. HİÇBİRİNİZE KIZMIYORUM VE HOCAMIZ DA EMİNİM KIZMIYORDUR. ÇÜNKÜ İNSAN BİLMEDİĞİNİN DÜŞMANIDIR. ZAMAN (GAZETESİ ANLAŞILMASIN :) ) HERŞEYİN İLACIDIR. BUGÜN DOĞRU BİLDİĞİMİZ BAZI ŞEYLER YANLIŞ; YANLIŞBİLDİĞİMİZ BAZI ŞEYLERİN DE DOĞRU OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ. O ZAMAN UTANMANIZI İSTEMEM.

 

Bir kapıdan ÇIKARKEN ÇARPMAMAYA DİKKAT EDİN, O KAPIDAN GİRMENİZ GEREKEBİLİR. ÇARPMAYIN Kİ GİRERKEN YÜZÜNÜZ KIZARMASIN...

 

DİNLER ARASI DİYALOG MESELESİNE BİR ARA DEĞİNİRİM.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.