Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TÜRKAN SAYLAN’I KAYBETTİK


Misafir cloud

Önerilen İletiler

Lazım da değildi, göndermemekle isabet buyurmuşlar... Hiç ama hiç lazım değildi. Kendilerini üzmeyen kişiye hak emri vaki olup huriler alemine intikal ettiğinde bol bol çelenk göndersin, eksik bırakmasın aman...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi işin gerçeği şu ki, Türkan Saylan cenazesindeki o muhteşem atmosferi bunlar kısır kısır kıskandılar, içleri içlerini yedi. Bu psikozu açıkça dışa vuruyorlar. Türkan Saylan misyonunun büyüyeceğini ve dogmatik misyonlara bundan sonra da pabuç bırakmayacağını açıkça görmenin huzursuzluğunu yaşıyorlar.

 

******

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Düşüncelerin sadece karalama ve çarpıtlamalardan ibaret olduğu bir ülkede,benim için yapılanlar çok daha önemli.Düşündükleri benim için doğru olmasa da yaptıkları için kendisini saygı ve minnet ile anıyorum.

 

Mekanı cennet olsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dik ve gercek AYDIN durusuyla Türkan Saylan minnetle anilacaktir.Onun bu ülkeye bu millete kazandirdigi binlerce genc onun adini yükseltecektir.Köy Enstitülerini kapatarak, insanimiza egitim acisindan en büyük darbeyi vuranlar bugünde Türkan Saylan'a saldirmaktadirlar.

 

****

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Beşiktaş-Galatasaray maçında açılmak istenen ‘Türkan Saylan onurumuzdur’ ve ‘Alkışlar Türkan Hoca için’ yazılı pankartlara ‘Siyasi amaçlı, gerginlik yaratır’ denilerek izin verilmedi

 

SAYGI İFADESİNİ SİYASİ BULDULAR

 

Beşiktaşlı taraftar grubu Çarşı’nın, geçen hafta vefat eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan anısına yaptırdığı ve Beşiktaş-Galatasaray derbi maçında açmak istediği iki pankart, polis engeline takıldı. Polis, “siyasi amaç taşıdığını” iddia ettiği pankartların, Çarşı grubuyla ülkücü gruplar arasında gerginliğe neden olabileceği iddiasıyla toplandığını belirtti.

Beşiktaş-Galatasaray arasında önceki gün İnönü Stadyumu’nda oynanan futbol maçında şaşırtıcı bir durum yaşandı. Beşiktaşlı taraftar grubu Çarşı’nın üyeleri, maç sırasında “Türkan Saylan onurumuzdur” ve “Alkışlar Türkan Hoca için” yazılı pankartı açmak istedi.

 

‘Gözaltı’yla tehdit

Bunu fark eden asayişten sorumlu özel üniformalı polisler, siyasi içerikli olduğunu öne sürdükleri iki pankartı toplamaya başladı. Buna karşı çıkan Çarşı grubu üyeleri, polise direnmeye kalktı ancak gözaltına alınacakları söylenince geri çekildi.

Pankartların siyasi amaç taşıdığını ve Çarşı grubuyla alt kısımda oturan ülkücüler arasında gerginlik yaratmaması için toplandığını belirten emniyet yetkilileri, 5149 Sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da konunun net bir şekilde anlatıldığını, yapılan işlemin de bu kanuna uygun olduğunu söyledi.

Ülkücü taraftarların aynı stadyumda yerel seçim öncesinde bir maçta MHP Beşiktaş belediye başkan adayı Cennet Süzer lehinde pankart açtığını belirten emniyet yetkilileri, siyasi olduğu için pankartların toplandığını, polise direnen 5 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi.

 

‘TFF yetkilileri onay verdi’

Saylan’la ilgili pankartların polis tarafından kaldırılmasına şaşırdığını belirten İnönü Stadyumu’ndan bir yetkili şunları anlattı:

“Maçtan bir gün önce Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yetkililer gelip asılacak pankartları kontrol ederler. ‘Fair play’ kurallarına uygun olanlara izin verip ‘Diğerlerini asmayın’ derler. Maç gününden bir gün önce Beşiktaş ve Galatasaray’ın asacağı pankartlar da geldi. Hepsini açıp tek tek baktık.

Aralarında Türkan Saylan’la ilgili olan iki pankart vardı. Federasyon yetkilileri, ikisini de okudu ancak asılmasına engel olacak bir durum görmeyince ‘Tamam’ dedi. Biz de asılacak olanların içerisine aldık.

Maç günü pankartların bir çoğu asılmıştı. Emniyet mensupları da asılan pankartları siyasi ve asayişi bozacak yönde olup olmadığı konusunda inceliyor. Kendilerince uygun olanlara ‘Kalsın’ diyor, olmayanları da indiriyor. ‘Türkan Saylan onurumuzdur’ pankartının asılı olduğunu görünce kendi aralarında konuşmaya başladılar. Ardından da kaldırılmasına karar verdiler. Bu durumda ikinci pankart da asılmadan toplanmış oldu.”

 

 

(Alıntı-www.milliyet.com.tr)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir kısım malum cemaatlerin kandırıp okuttuğu çocukları sonra kendilerine hizmet etmeleri için kullananlar gibi yapmadığı için, daima karalanmak istendi...

 

Burs verdiği öğrencilerin herşeyden önce "bağımsız birey ve özgür düşünen insanlar" olmaları için çok büyük çabalar harcadı Türkan Hoca, Kardelenlerin annesi, ölüm döşeğinde bile aklında okutulacak çocuklar ve bağımsız Türkiye vardı...

 

Bu ülkede birileri baş tacı edilir, birileri karalanır!

 

Kimler karalanır, kimler baş tacı edilir onları bir kısım medya kuruluşu belirler, kendilerince tehtid unsuru olarak gördükleri kişileri manşetlerinden vererek hedef gösterirler bunların hepsi birbirine bağımlı kişiliklerin oluşturduğu cemaatlerdir...

 

Türkan Saylan bağımsız, kültürlü, zeki, paylaşımcı, fedakar, eğitimli, modern Türk kadını için semboldür, bu ülke için yaptıklarının karşılığını ona son günlerinde iftiralarla ve ithamlarla acılarını ikiye katlatarak ödettiler! Tek suçu Atatürkçü Türk Aydını olmaktı...

 

Fakat hür nesiller onu asla unutmayacaklar, daima kalplerimizde saygı ve sevgi ile anımsayacağız ve onu kendimize rehber edineceğiz... Türkan Saylan'a Allah'tan rahmet diliyorum, ulusumuzun ve Kardelenlerin başı sağolsun, mekanı cennet olsun ve kabri nur dolsun... Yapmış oldukları için Allah kendisinden razı olsun...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Beşiktaş-Galatasaray maçında açılmak istenen ‘Türkan Saylan onurumuzdur’ ve ‘Alkışlar Türkan Hoca için’ yazılı pankartlara ‘Siyasi amaçlı, gerginlik yaratır’ denilerek izin verilmedi

 

 

‘Gözaltı’yla tehdit

Bunu fark eden asayişten sorumlu özel üniformalı polisler, siyasi içerikli olduğunu öne sürdükleri iki pankartı toplamaya başladı. Buna karşı çıkan Çarşı grubu üyeleri, polise direnmeye kalktı ancak gözaltına alınacakları söylenince geri çekildi.

 

faşizmin ayak sesleri daha yüksek gelmeye başladı..

cenazeye katılmadığı için eleştirilmeleri çok komik...ne bekliyorduk ki..?

1 mayıs 1977 katilleri bulunsun pankartından,

ülkeye hizmetlerde bulunmuş bir kişiyi anmaya çalışmak için açılacak olan pankart bile onları rahatsı ediyor !!!

daha fazla ne denilebilir ki ??

muhalif olmak, darbeci olmak olmuştu,

şimdi ise .....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Vicdansızlığın bu kadarı

 

İSTANBUL İl Genel Meclisi, Türkan Saylan’ın isminin 21 yıl gönüllü başhekimliğini yürüttüğü İstanbul Lepra Hastanesi’ne verilmesi teklifini AKP’li üyelerin oylarıyla reddetti.

 

Kendilerinden bekleneni yapmaları normal!

 

Türkan Saylan’ın adı, onlar isteseler de istemeseler de bu ülkede yaşayacak.

 

Gerek hekim olarak yaptıklarıyla, gerekse çağdaş yaşam değerlerine bir yurttaş olarak bağlılığı ve bunun gereklerini yerine getirmekte tereddüt etmemesiyle yaşayacak.

 

Tarih, o ret oylarını verenleri hatırlamayacak bile.

 

Türkan Saylan’a, bu çevrelerin neden düşman olduğu belli.

 

O, okuma olanağı bulamayan çocukları, tarikat yurtlarının ve okullarının eline düşmekten kurtardığı için bu beyler tarafından hiç sevilmiyor.

 

Düşmanlıkları o kadar gözlerini bürümüş ki şimdi Saylan’ın öncülüğünü yaptığı dernekten burs alan gariban çocuklar bile savcılık emriyle "terör araştırmasına" tabi tutuluyorlar.

 

Vicdansızlığın bu kadarına tanık olduktan sonra, Saylan’ın adının hastanesine verilmemesine neden şaşıralım ki?

 

 

(*)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cüppeli’nin ismini verin o hastaneye

 

 

Türkan Saylan.

 

Elalem, Gandhi Ödülü verdi.

Bizimkiler ise, hayatını adadığı, hayatlar kurtardığı cüzzam hastanesine ismini vermeyi bile çok gördü.

 

 

Feribot var bu arada...

 

Tayyip Erdoğan Feribotu.

 

Pendik-Yalova arası çalışıyor.

 

Tayyip Erdoğan Mahallesi var.

 

Antakya’da, 2 bin nüfuslu.

 

Tayyip Erdoğan Stadı var.

 

8 bin 500 koltuklu.

 

Tayyip Erdoğan Caddesi...

 

Tayyip Erdoğan Bulvarı...

 

Tayyip Erdoğan Parkı...

 

 

Tayyip Erdoğan Orkidesi var abi!

 

(Sri Lanka’nın Türkiye Fahri Konsolosu, başkent Kolombo’daki çiçek laboratuvarında özel olarak yetiştirilen ve salkım yapraklı orkide türü olan Dendrobium’a Tayyip Erdoğan ismini verdi; Büyük Britanya Kraliyet Bahçecilik Kurumu’nda da tescil ettirdi.)

 

 

Fazla detaya girmeyeyim ama...

 

Akif Gülle Ormanı var mesela.

 

AKP Amasya Milletvekili.

 

Hamdi Bayraktar İlkokulu var.

 

TOKİ Başkanı’nın babası.

 

Rahmi Mollaalioğlu Parkı var.

 

TOKİ Başkanı’nın dayısı.

 

Melih Gökçek Bulvarı.

 

Melih Gökçek Camisi.

 

Melih Gökçek Mahallesi.

 

Seyfi Saltoğlu Caddesi...

 

Gökçek’in vekiliydi kendisi.

 

Kemal Unakıtan Spor Kompleksi var bi de... Yanlış hatırlamıyorsam, altın madalya getirmişti güreşte, olimpiyattan!

 

Özetle... Hastalarımızı, kızlarımızı kurtaracağım diye uğraşacağına, keşke AKP’ye girseydi rahmetli Saylan.

 

(*)

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.