Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türk balet ABD sahnesinde kürsüye çıktı


Misafir Bastet

Önerilen İletiler

fft5_mf161222.Jpeg

 

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 2. sınıf öğrencisi balet Kadir Okurer, dünyanın en önemli bale yarışmalarından Youth America Grand Prix'de ikinci oldu.

 

NEW YORK - Genç balet Kadir Okurer, New York’ta düzenlenen dünyanın en önemli bale yarışmalarından "Youth America Grand Prix"de (YAGP) ikincilik ödülü aldı.

Dünyanın en büyük ve en önemli gençlik bale yarışmalarından olan "Youth America Grand Prix" (YAGP)in 10. yıl dönümü çerçevesinde 17-21 Nisan tarihlerinde 9-19 yaş arası düzenlenen yarışmada finalde yarışan balet Okurer, erkekler kategorisinde 2. oldu. Okurer, finalden bir gün sonra dereceye girenlerin açıklanmasının ardından düzenlenen ödül töreninde madalyasını aldı. Balet Okurer yarışmanın 21 Nisan’da düzenlenen finalinde salonu dolduran kalabalıktan büyük alkış almıştı.

Okurer ödülünü aldıktan sonra, yarışmada elde ettiği dereceden dolayı çok mutlu olduğunu, bir Türk balet olarak dünya çapındaki bu yarışmada ödül almanın çok güzel olduğunu ve çalıştırıcıları Armağan Davran ile Serhat Güdül’e teşekkürlerini sunmak istediğini söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 2. sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Okurer, yarışmanın dünyanın pek çok ülkesinden genç balerin, balet ve jüri üyelerini bir araya getirdiğini belirterek bu yarışmada ödül almanın kendisi için çok önemli olduğunu ifade etti.

"1. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması Büyük Ödülü" sahibi de olan balet Kadir Okurer, ABD’de önemli teklifler aldığını ve Ankara’ya dönüşünde bu teklifleri değerlendireceğini, şu an, mutluluğunu yaşamaktan başka bir şey düşünemediğini söyledi.(aa)

 

Alıntı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.