Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Zihinsel engelli askere alınıp tutuklandı.....


Yayamaz Kayımca

Önerilen İletiler

İstanbul Gümüşsuyu Askeri Hastanesi Baştabipliğinin 'zihinsel engelli' olduğuna dair rapor verdiği Hüseyin Alp isimli askerin 23 Şubattan bu yana Ankara Mamak Askeri Hapishanesinde tutulduğu açıklandı.

 

 

 

 

İstanbul Gümüşsuyu Askeri Hastanesi Baştabipliği’nin “zihinsel engelli” olduğuna dair rapor verdiği Hüseyin Alp isimli askerin 23 Şubat’tan bu yana Ankara Mamak Askeri Hapishanesi’nde tutulduğu açıklandı. Baba Mustafa Alp “Oğlumun raporlarını ortada. İlgili kurumlara da gönderdi. Tutuklanırken işkence de görmüş” diyor. Mazlumder’den avukat Emrullah Beytar “Zihinsel özürlü olan bir yurttaşın yeri cezaevi değil hastane olmalıdır” dedi.

Arap kökenli Hüseyin Alp isimli genç Siirt’te yaşıyordu. Arkadaşları Alp’e “sen askere gitmezsen kimse sana kız vermezler” diye dalga geçmeye başladı. Bunun üzerine Alp her gün askerlik şubesine gidip kendisini askere alınmasını ister. Askerlik şubesi personeli Alp’in bu durumundan rahatsız olur. Diğer yandan Alp, evde birlikte yaşadığı ailesini de son aylarda bu yönde sıkıştırmaya başlar.

 

BABA: KOMUTAN ÖRGÜTÜ SORDU

Baba Mustafa Alp durumu şöyle anlatıyor: “Oğlumun bana ve annesine karşı tavırları, evin camlarını sürekli kırması ve insan tahammülünü zorlayan davranışları yüzünden onu askere göndermek zorunda kaldım. 23 Şubat 2009’da Konya’daki birliğine teslim ettim. Bir gün sonra bölük komutanı beni arayıp oğlunun herhangi bir örgütle bağlantısı olup olmadığını sordu. Ben de oğlumun zihinsel hastalığa sahip olduğu bugüne kadar Siirt’in dışına çıkmadığını söyledim ve raporlarını gönderdim. Oğlumun askeri birlikteyken rahatsızlanıp arkadaşlarının yanında bir sürü şey anlatıp durmuş. Bu sözleri üzerine oğlum tutuklanmış.”

 

ALP, SUÇU VE SUÇLUYU ÖVMÜŞ!

Zihinsel engelli Hüseyin Alp 27 Şubat’ta çıkarıldığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde tutuklanmasına karar verildi. Mahkemenin kararına göre Alp’in, “Suçu ve suçluyu övmek”, Askeri kuvvetleri alenen aşağılamak”, “Astlık ve üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye matuf olarak alenen tahkir veya tezyif edici fiiller ve harekette bulunmak” suçlarını işlediği iddia edildi.

 

MAHKEME İTİRAZI HEMEN REDDETTİ

Avukat Eyüp Ateşyakar karara 3 Mart’ta müvekkili Alp için “Akıl sağlığı yerinde değildir. Gerek hazırlık soruşturması sırasında, gerek sorgu aşamasında vermiş olduğu ifadeleri akıl hastalığı etkisiyle verilmiş bilinçsiz ifadelerdir” diyerek itiraz eder. Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nin değerlendirdiği itiraza ilişkin yanıt ise aynı gün sonuçlanır. Mahkeme, avukatın itirazını 353. Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılamalar Usulü Kanunu’nun 74/4. maddesinde belirtilen “yedi günlük süreyi geçmediği” gerekçesiyle reddeder.

 

AVUKAT: SORGUDA İLAÇ VERİLMİŞ!

Avukat Eyüp Ateşyakar, “Sorgu aşamasında sakinleştirici ilaç etkisinde, yarı uyuklar halde ifade vermiştir. Bu ifade ve daha önce verilen tüm ifadelerin sağlıklı olmadığı ortadadır. Ayrıca, sanık bu ifadelerinden dolayı cezaevinde saldırıya uğramış olma ihtimali olmakla beraber tehlikeli hali artmaktadır” diyor. Ateşyakar, Alp’in tutukluluğunun kaldırılarak, askeri hastanede tedavisine başlanması gerektiğini de belirtiyor.

 

ALP HASTANE KALDIRILMALI

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Başkan Yardımcısı avukat Emrullah Beytar ise Mamak Askeri Cezaevinde tutuklu bulunan Hüseyin Alp’ın zihinsel engelli olduğu bu durumdaki bir yurttaşın yeri cezaevi değil hastane olması gerektiğini söyledi.

 

OLİGOFRENİ NEDİR?

Çocuk psikiyatrisinde oligofreninin Türkçe karşılığı zeka yoksunluğu olarak geçiyor. Doğuştan gelen bu hastalığın anne karnındaki anormal bir gelişme neticesinde ortaya çıktığı ve bu durumda çocuğun zeka engelli olarak doğduğu belirtiliyor.

 

 

 

Merak etmedim degil acaba sayın başbakanımız Recep Tayip Erdoganın'da oglu askere gidememesinin nedeni nasıl bir hastalıktı !!!!

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.