Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İşitme engelli hastalar için rapor kolaylığı....


Yayamaz Kayımca

Önerilen İletiler

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işitme engellileri sevindirecek önemli bir düzenleme yaptı

 

 

 

Sağlık kuruluşlarında 'biyonik kulak (işitme cihazı)' alımına imkan sağlayan rapor için 3 kulak-burun-boğaz uzmanı ve 2 odyolog (işitme ve konuşma bozuklukları uzmanı) bulundurulması şartı kaldırıldı.

 

Hastanelerde odyolog yetersizliği sebebiyle bu cihazı alamayanların sıkıntısı giderildi. Türkiye'de halen 5 yaş altındaki 4 bin çocuk, 'biyonik kulak' olarak bilinen ve hiç duymayanların işitmesini sağlayan cihaza ihtiyaç duyuyor. Buna karşılık devlet ve özel hastanelerde sadece 35 odyolog görev yapıyor. Biyonik kulak ihtiyacını karşılamak için resmi sağlık kuruluşlarına başvuran vatandaşlar, raporda imzası istenen uzman bulunamadığı için büyük sıkıntı yaşıyordu. SGK'nın 3 Nisan'da yayımladığı tebliğ ile cihazın temini için istenen rapordaki 2 odyolog şartı '1 odyolog ya da uzman odyolog' şeklinde değiştirildi.

 

Öte yandan tebliğ kanser tedavisi gören hastaların da yüzünü güldürecek. SGK, önceden onkoloji ilaçlarını, 3. basamak sağlık kuruluşlarında medikal onkologların raporlarıyla veriyordu. Yeni düzenleme ile onkoloji uzmanı bulunmayan sağlık kuruluşlarında genel cerrahlarca verilen raporlarla da ilaç alınabilecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Raporlar Ankara'dan onaylanmayacak

 

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge, engelli raporları konusunda yeni bir çalışma yapıladığını ve bu çalışma sonuçlandığında Ankara'daki Kurulun onayı diye bir şey olmayacağını belirtti.

 

 

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge, engelli raporları konusunda yeni bir çalışma yapıladığını ve bu çalışma sonuçlandığında Ankara’daki Kurul’un onayı diye bir şey olmayacağını belirtti.

 

Çekirge'nin verdiği bilgiye göre "Yani vatandaşlarımız engelli oranlarıyla ilgili aldıkları belgeyi Ankara’ya onaylatmayacaklar… Özürlü gruplarına göre, engelli oranlarının belirlenmesini içeren, kapsamlı bir yönerge hazırlanacak ve bu yönerge tüm illerimizdeki, devlet hastanelerine, üniversite hastanelerine ve belirlenen diğer hastanelere gönderilecek. Bundan böyle belirlenmiş bu hastanelerden, özürlü belgesi ve oranı alan vatandaşımız artık Ankara’daki bir heyetten onay almaya gerek duymayacak… "

 

Konuya ilişkin çalışmalar devam etmekte olup, şuan için kesinleşmiş bir sonuç bulunmamaktadır

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Rapor verecek hastanelere ekleme

 

Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

 

 

Sağlık Bakanlığından:

ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRILMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK

 

SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE

 

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

 

MADDE 1 – 16/7/2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-1 sayılı Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinin (52) numaralı satırından sonra gelmek üzere aşağıdaki (52a) satırı, (88) numaralı satırından sonra gelmek üzere aşağıdaki (88a) satırı ile (133) numaralı satırından sonra gelmek üzere aşağıdaki (133a) satırı eklenmiştir.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.