Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sanal Av Başlıyor


Misafir Domuzbağı

Önerilen İletiler

Google Earth'de sanal av

 

Vahşi yaşam belgeseli fanatikleri, yakında ender görülen hayvanların en son görüntülerini kendi bilgisayarlarından yakalama imkanına kavuşacak. (ntvmsnbc)

 

090401-earthwatch.hlarge.jpg

 

Günümüzde nesli tükenmekte olan hayvanları vahşi doğada rahatsız etmeden gözlemlemek oldukça sabır gerektiren bir çalışma kolu. Ancak sistemin çalışması için kamera tuzaklarının kurulması ve bu tuzakların belirli aralıklarla takip edilmesi gerekiyor.

 

Kamera tuzağı olarak bilinen ekipmanlar, vahşi doğada izole edilmiş alanlarda yaşayan hayvanların fotoğraflarını çekmek için kızılötesi algılayıcılar ile donatılıyorlar. Bu kameralar büyük memelilerin sayılarını tespit etmek için de kullanılıyorlar.

 

Bu günlerde, Earthwatch araştırma ekibinden gönüllüler, Ekvatorun bulutlu ormanlarından kamera tuzaklarıyla elde ettikleri fotoğrafları Google Earth veritabanına ekliyorlar.

 

Araştırmacıların umudu, bu şekilde daha çok insana nesli tükenmekte olan hayvanların fotoğraflarını göstererek bu konudaki farkındalığın arttırılmasını sağlamak. Farkındalığın artmasıyla, doğal hayata katkı amaçlı yardımların ve bağışların arttırılması öngörülüyor.

 

Earthwatch, çalışmanın daha ilgi çekici olması ve elde edilen görüntü sayısının arttırılması amacıyla, kurdukları kamera tuzaklarını 24 saat çalışır vaziyette tutarak, her kameranın o an gördüğü görüntüyü kamuoyuna açmayı planlıyor. Bir nevi nesli tükenmekte olan hayvan avı olarak adlandırılan çalışmada, 24 saat açık olan kameraları takip eden kullanıcılar, bir hayvan gördüklerinde onun fotoğrafını çekerek kaydedilmiş görüntü sayısını arttıracak.

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.