Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Cinsel Şiddete Karşı Kadın Platformu


Misafir gelincik

Önerilen İletiler

Bu platformun ilk hedefi , tecavüz kriz merkezleri kurulmasını sağlamak. Çünkü taciz ve tecavüze uğramış kadınların ikinci kez aynı travmayı yaşamadan başvuracakları bir hukuk , muayene süreci oluşsun istiyorlar. Sadece İstanbul'dan değil, Anadoludan kadın örgütleri de bu oluşuma destek veriyor. Platform sözcülerinden Özlem Çolak , " cinsel şiddete maruz kalmış kadınlar çoğunlukta adli süreçlere girmekten çekiniyor, çünkü buralarda ikinci, üçüncü kere travmaya maruz kalabiliyorlar. Kadının taciz ve tecavüze uğradığını ispat etmesi aranıyor, oysa öyle bir ispat yükümlülüğü yok" diyor. 25 Kasımda tecavüz kriz merkezlerinin kurulması için hazırladıkları bir yasa taslağı ile meclise gidecekler.

 

Önem verdikleri bir konu da farkındalık yaratmak; konunun , her yerde olabildiğince konuşulmasına olanak tanımak, tecavüz konuşulmaz tabusunu çatlatıp, kırabilmek. Sözcü Songül Akıncı ," tecavüz kadınlar arasında bile en son konuşulan konu" diyor, " bir çok kadın bunun korkusu ile yaşamasına rağmen medyadaki üçüncü sayfa haberleri dışında kimse tecavüzden bahsetmiyor. Son zamanlar da Pippa Bacca cinayeti, milletvekili Ayşe Tükrükçü'nün tecavüze uğradığını söylemesi ve en son Hüseyin Üzmez olayında tecavüz, "mağdur" eksenli değil, fail eksenli konuşulmaya başlandı. Tecavüz kriz merkezinin gerekliliğini anlamak için her üç kadından biri tecavüze uğruyorken sadece % 20 sinin rapor edildiğini bilmek yeterli." Tecavüz artık suskunluğa gömülmeyecek. Kadınlar var ve konuşuyorlar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ufak bir düzeltme Ayşe Tükrükçü milletvekili değil adaydı..

Ve gerçekten oldukça hazin,tüyler ürperten bir hayat hikayesine sahiptir.Daha 9 yaşındayken öz amcasının içip ,içip tecavüz ettiği üstelik bu tecavüzlere kimseyi inandıramadığı için aylarca çocuk bedeniyle katlanan,hayata kendi tercihi olmadan kadın olarak gelmenin bedelini en ağır şartlarda yaşayan biri..

Cinsel şiddet yalnızca kadına uygulanan bir eylem değil elbette...

cezaların hafifliği caydırıcı özelliğini kaybettirdiği için suçların artış sebeblerinde en büyük etkendir.

 

Bu öyle kokoş kadınların bir araya gelip balolar organize ederek çözümlemeye çalışılacak kadar basit bir sorun değildir..

Bu mesele son derece ciddi toplumsal bir sorundur ve yalnızca tecavüzlede sınırlı kalmamalıdır.

Kadına karşı yapılan her türlü şiddet dayak,başlık parası adı altında dedesi yaşındakilere satılması,okutulmaması aklınıza gelebilcek tüm olumsuzluklar bizzat devlet kontrolunde ele alınıp yeniden yapılandırılmalıdır..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet notlarıma baktım ben eksik yazmışım "Milletvekili adayı" düzeltme için teşekkür"ederim.

 

Konu zaten basit bir konu değil. Ancak bir yerden bir biçimde başlamak gerekir. Bazı devlet kurumlarının olaylara yaklaşımlarına bakalım isterseniz

 

-biz aile kavgasıdır karışmayız dayağa

 

- tecavüzü araştırması gerekirken kadını tahrik mi ettin acaba mantığı ile sorgulayan

 

-Kendisine tecavüz eden ve daha sonra tehdit eden adamı polise şikayet edince ; polisin göbeğini kaşıyıp "ne kadar gerizekalıymışsın ", "korkma hem havlayan köpek ısırmaz " diye cevap veren

 

-Savcılığa şikayet dilekçesi verdiğinde devletin savcısı tarafından " önce sen karar ver normal hayata mı döneceksin yoksa kötü kadın mı olacaksın " gibi bir mantıkla yargılayan

 

-14yaşındaki kıza tecavüzü ve cinsel saldırıyı şikayete bağlı bir suç durumuna getirmek için uğraşan bu memleketi yönetmeye aday milletvekillerinin hazırladıkları kanun taslakları varken

 

Bu devletten ne beklememiz gerekiyor. Samimi bir adım atılabilir mi sizce? Tabiki gönül ister ki devlet bu konuda gerekenleri yapsın ve böyle kuruluşlara gerek kalmasın. Ama biraz zor görünüyor.

 

Özellikle şu savcının söylediği söz ile ilgili olayı çok uzun olduğu için yazmamıştım buraya. Bir ara vaktim olursa yazacağım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet maalesef bunlara benzer haberler bende okumuştum..

güya hukuk devletiyiz,işte bu yüzden diyorum ya yeniden ağır cezalar ile yapılandırılmalı kanunlar diye..

birde kocaları tarafından terk edilip çoluk çoğuyla ortada bırakılan hiç bir ekonomik güvencesi olmayan kadınlarada sahip çıkmalı devlet en azından bir maaş bağlamalı..

Çokmu hayal kuruyorum ne? :unsure:

ciddi anlamda kocasının şiddetine,ihanetlerine her türlü işkencelerine gidecek bir yeri olmadığından maddi imkansızlıklar yüzünden katlanan nice kadınlar var..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Afgan kadınları 'evlilikte tecavüz'e isyan etti; ERKEKLER TAŞLADI

Afganistan'da bir grup kadın tartışmalı evlilik yasasını protesto etti. Karşı gösteri yapan erkekler ise onlara taş attı.

 

afgankadinprotestocularafganistan111.jpg

afganerkekprotestocularafganistan111.jpg

 

Afganistan'da bir grup kadın tartışmalı evlilik yasasını protesto ederken, karşı gösteri yapan erkekler protestocu kadınları taşladı.

 

Başkent Kabil'de yasayı protesto etmek için toplanan çoğu genç 300 kadar kadının, karşı gösteri yapanların taşlı saldırısına uğradığı ve polisin karşı gösteri yapan grubu olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştığı bildirildi.

 

Karşı gösteri yapan erkeklerin, kadınların sesini bastırarak, "Hristiyanların kölelerine ölüm" sloganları attıkları belirtildi.

 

Tartışmalı evlilik yasasına göre, bir erkek karısının onayı olmadan onunla cinsel ilişki kurabilecek.

 

Kadınların hangi şartlarda ve ne zaman evden kendi başlarına çıkabileceğini de belirleyen yasa, 30 milyonluk nüfusa sahip ülkenin yüzde 10 ila 20'sini oluşturan Şii nüfusu için geçerli.

 

Parlamentoda geçen ay onaylanmasına ve Karzai'nin imzalamasına rağmen henüz yürürlüğe konulmayan yasa, kadın hakları konusunda uluslararası tepkilere neden olmuştu.

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Daha önce tanımadığım bir 1 ocak 2008 de beni aradı.Telefonu kapatınca nerden tanıdığımı hatırladım;bana tecavüz etmişti! Başta şizofren olduğumu düşündüm,ancak bir psikolog, bir terapist tedavisi, terapiler ,ilaçlar ve birkaç testten sonra gerçek olduğunu anladım.Yaşadığım travma neticesinde hafıza kaybıymış.Yani tecavüze uğruyorsun ve unutuyorsun, bir tetikleyici hatırlamana sebep olana kadar...Hafızam 20 günde geri geldi. Bir avukata, sonra damor çatıya gittim...

 

Olay,2007 temmuzda fethiyede oldu.Tanıdığım bir öğretmen, öğretmen emeklisi arkadaşının işlettiği kaplıcaya davet etti. Nazik daveti kabul etmemin bedeli ağır oldu, o gün 10 ya da daha fazla kişinin tecavüzüne uğradım.Sanırım ilaç vermişlerdi, zihnim açıktı,ancak hareket edemiyor,sadece söylenenleri uyguluyordum. Tecavüz ederlerken kameraya el sallamam, zevk aldığımı söylemem için zorluyorlardı Söylemeyince bir sopa ile tecavüz ettiler. Rahimdeki yaralanmadan ötürü halen tedavi görüyorum...Kahkahalar atıyorlardı .Halen erkek kahkahaları tüylerimi diken diken eder. Tecavüzden sonra beni öldürmek için bir koya götürdüler. Beni "çalıştığım otele götürün "dedim. Biri "ne olduğunu hatırlıyormusun " diye sordu. "Ne oldu ki "diye sordum .gerçekten o an unutmuşum 6 ay öyle kaldı.

 

İki avukatımla Fethiyeye gittik,Ş ikayet dilekçeme , hastaneden aldığım travmatik amnezi travma sonrası stres bozukluğuy aşadığıma dair raporu ve jinekoloji tedavi raporumu ekledim. Adliyeye sunduk, savcı "bu işle uğraşmayınbir şey çıkmaz " dedi. Sekiz ay önce gerçekleşmiş cinsel saldırı için beni adli tıp kurumuna sevketti. Doktor hiç bir veri olmadığına , psikolojik olarak iyi olduğuma dair rapor yazdı. Yer ve kişi tesbiti yaptım.Karakola tecavüzcümle aynı araçla götürüldüm. İkisi 18 inden küçük 5kişinin ifadesi alındı. Bu kişilerin evlerine baskın yapılmasını pc ve kameralara el konulmasını istemiştik.,yapıldı yapılmasına da 1 ay sonra. Tabiki hiç birşey elde edilemedi. İstanbul adlıitıp 6 ihtisas kurumu cinselşiddet neticesinde travmasonrası stres bozukluğu yaşadığımı raporladı ,ancak dava açılmasına yetmedi,çünkü savcı istanbul adli tıp 6 ihtisas kurumunun bu konuda yetkin olmadığına kanaat getirdi.

 

Oysaesas olan kadının ifadesiolmalı.Şimdi AİHM başvurusuna hazırlanıyorum.Travma tecavüzden sonra da devam ediyor ,savcıya , olise anlatırken adli tıpta jinekolojik muayenede ...tecavüz kriz merkezlerinin kurulması şart.

 

Tecavüze uğradığımızda ilk aklımıza gelen soru " neden ben "olur.Daha sonra "ben nasıl farketmedim ", " orada ne işim vardı", " neden o adama güvendim " demeye ve kendinizi suçlamaya başlarsınız..

 

Bizde bu suçluluktan kurtulmak , dayanışmak, deneyimlerimizi paylaşmak için biraraya geldik.İki kişiydik ,,kadın örgütlerini dolaştık, AMARGİ bize kapılarını açtı. Şimdi çok kişiyiz.En azından yalnız olmadığımızı görmek çok güzel. O zaman kendinize acımaktan vazgeçiyorsunuz.

 

Bundan sonra tecavüzler olmasın istiyorsak,susmamalıyız, çünkü biz sustukça cesaretleniyorlar, bana tecavüz edenler o kadar soğukkanlıydı ki bunu ilk kez yapmadıklarını düşünüyorum..

 

 

Hala konuşulmayan tabular arasında .Oysa rakamlar korkunç her üç kadından biri tecavüze uğruyor.Yalnızca % 20 si rapor alabiliyor. Susukunluk rakamları büyüte dursun, Cinsel Şiddete Karşı Kadın Platformu artık buna birson verecek .Onları harekete geçirense cinsel şiddete maruz kalmış kadınlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dünya dan

 

 

TECAVÜZDE İLK SIRADA YER ALIYOR

Hayat standardının en yüksek olduğu ülkelerden biri ancak yılda 5 bin tecavüzle Avrupa'da birinci. İsveç'in, Avrupa'da en fazla tecavüz suçlarının işlendiği ülkelerden biri olduğu bildirildi. İsveç'te yılda 5 bin tecavüz olayından sadece yüzde 13'ünün mahkemelere taşınabildiği belirtildi. Avrupa ülkelerindeki tecavüz suçlarıyla ilgili olarak Avrupa Birliği'nin sağladığı kaynakla yapılan araştırmaya göre, yılda her 100 bin İsveçliden 46'sı cinsel taciz ve tecavüze uğradığı şikayetinde bulunuyor. Tecavüz olaylarının yüksek olduğu belirtilen İngiltere'de ise her 100 bin İngilizden 23'ü tecavüze uğradığı şikayetiyle polise başvuruyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.