Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünya Işıklarını Söndürdü, ya siz?


Misafir Domuzbağı

Önerilen İletiler

Dünya dün IŞIKLARINI SÖNDÜRDÜ; siz söndürdünüz mü?

ANTARKTİKA'DAN PİRAMİTLERE DÜNYA 1 SAATLİĞİNE KARARDI

 

İklim değişikliği tehdidine dikkat çekmek üzere "Dünya Saati" adıyla düzenlenen 1 saatlik ışıkları kapatma eylemi nedeniyle Antarktika'daki araştırma üssünden Mısır'ın Büyük Piramitlerine, New York'taki Empire State binasına kadar birçok yer dün gece karanlığa büründü.

 

Dünya Doğal Yaşamı Koruma Vakfı'nın (World Wildlife Fund-WWF) girişimiyle küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla 20.30-21.30 arasında yapılan 1 saat karanlık eylemine 88 ülkede yaklaşık 4 bin kent ve kasaba katıldı.

 

New York'ta Times meydanı, Brodway'de bazı tiyatrolar, Washington'da da Dünya Bankası, Howard Enstitüsü, Smithsonian Müzesi dahil çok sayıda bina 1 saatliğine karardı.

Şili'nin başkenti Santiago'da, "Dünya Saati" eylemi nedeniyle Şili Cumhurbaşkanı Michelle Bachelet'in ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden için yemek verdiği devlet başkanlığı binası dahil bazı kamu binalarının ışıkları 1 saatliğine söndü. Bachelet ve Biden ile kendilerine eşlik eden onlarca konuk, yemeklerini mum ışığında yediler.

 

Meksiko'da ise, yerel yönetim ve iş yeri sahipleri gerekli olmayan tüm ışıkları kapatınca, 17 otel, 31 bina ve anıtın da aralarında bulunduğu 100'den fazla bina karardı.

 

Eyleme ilk kez katılan Çin'de, başkent Pekin'de ise 2008 olimpiyatlarına evsahipliği yapan Kuş Yuvası Stadyumu ile su sporları merkezi Su Küpü kararan binalar arasında yerlerini aldı.

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Özellikle eğitim seviyesinin yüksek olduğu semtlerde kesilmesi bu yüzden tabi, duyarlılık had safhada...

 

Elbette zaten egitim duzeyinin dusuk oldugu semtlerde fatura odemedikleri icin hepten kesilmistir elektirikleri.. :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ANKARANIN EN BUYUK VE EN AYDIN İLÇESİ ÇANKAYA.. VE NE HİKMETSE TÜM SIKINTILAR ORDA.. ELEKTRIKLER KESILIYOR.. OKUL ONLERINDE AKP OTOBUSLERI BEKLIYOR.. SANDIKALRIN ACILMASINA IZIN VERILMIYOR.. DAHA SAYAYIM MI :(

 

Ehh yanlis ampul kullaniyorlar demek cankayadakiler ampulleri degistirsinler.. :))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir de şu dedikodu geldi kulağıma,paylaşayım.

 

Seçimlerde çok yardımsever olan partimiz, oy kullananlar eğer mühür basarken cep telefonuyla kendilerine oy verdiklerini fotoğraflayıp sonra gösterirse, yardımları bekletmeden verebiliyormuş, seçim sonrası :o

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sabah oyumu kullandıktan sonra konusmalar vardı dısarda. Onlara katıldım. Cankaya secmenıyım ben bu arada. Keyifliydım sabah. Sunu diyerek bindım arabaya.. "Ampulu patlatacagız.." ama hala umudum var ankara adına. Gonderılmeyen 86500 oyumuz varmıs merkezden ogrendım :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evet. Cankayada okullar karıstı. Sayılamayan sandıklar var. Kacırılmaya calısılan oylar sandıklar var.. Gercekten elektrıklerı kestıler. Melıh gokcek kesintı yok dedı ama gozumuz kesildi diyor :) kızılayda bı okulda kavga cıktı. Sandıkların acılıp sayılması engelleniyor maalesef

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

korkumuz şu ki, pusulalara 2. Muhru basıp gecersiz hale getirmeleri. Ya da pusulaları kacırmaları. Karanlıktan istıfade edeceklerı kesın. Ankaranın en gelısmıs ılcesınde tam da oylar sayılırken elektrıklerın kesılmesı buyuk tesaduf. Arıza ne acaba :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Seçim rezaleti bu olsa gerek!

 

Herseyimizle genelde rezillik yasamaktayiz... sadece secim olsa neyse.. bankada rezalet.. alisveriste rezalet... konserlerde rezalet.. okullarda rezalet.. artik toplum olarak rezilliklere alismisiz bir kere :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.