Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Cedric'in Düşündürdükleri


NICLENO

Önerilen İletiler

Cedric'i izliyor musunuz? Hani Cine 5 de yayımlanan 'Eğer sekiz yaşınızdaysanız....' diye başlayan. Daha önce bu konuda foruma yazmıştım. Bu sabah yine ondan bir inciyle güne başladım. 'Hayatta okulda derslerden iyi not almaktan daha önemli şeyler de vardır.' diyordu.

 

Bu söz üzerinde biraz düşündüm ve ufaklığın ne kadar haklı olduğunu anladım.

 

Çocuklarımızı yarış atı gibi yıllarca sınavalara hazırlarken onların neler kaçırdığının (kaçırttığımızın) farkında mıyız acaba. Aklıma gelen soruları yazayım.

 

Öğrencilikleri boyunca ders dışı herhangi bir kitap okuyabiliyorlar mı ? Buna vakitleri oluyor mu? Başuçlarında ders dışı bir kitap oldu mu hiç?

 

İnsanı insan yapan, yeteneklerinin sergilenmesine ortam yaratan hobilerine ayıracak zamanları oluyor mu?

 

Hiç bir ciddi müzik eserini, atıyorum, RACHMANNİNOFF'un dünya şaheseri sayılan o güzelim piyano konçertosunu hayatlarında bir kez başından sonuna kadar dinlediler mi ? Ahmet Altan bir hikayesinde bu eseri tam olarak yorumlayabilmek için bir konser piyanistinin bıkıp usanmadan bir ömür çalışması gerektiğini vurgulamıştı. İstatistiklere göre ise konser piyanisti bu eğitimi alan piyanistlerden sadece binde biri olabiliyor.

 

Okulda 'doldur, boşalt' kabilinden ezberciliğe dayalı bir eğitim sistemi yüzünden kısa sürede hurdaya çıkan beyinleri; gittikçe yaratıcılığın yerine dogmacılığın yer aldığı eğitim sürecinin çağdışılığı; çalışıp çabalamalar sonucu diplomalı işsizler ordusuna yeni bir nefer olarak katılmak durumunda olmanın farkındalığı ve gençcecik yaşlarında üzerlerine düşen kasvet.

 

Peki, biz bu gençlerden ne bekliyoruz? Onlar bizlerin, 80 lerden bu yana ülke zihniyetinin ürünü değil mi? Köşe dönücülüğün, çürümüş ve kokuşmuşluğun, kısır çekişmelerin, maddiyattan başka bir şey tanımayan değer yargılarının...

 

Özetle, maalesef insani değerleri çocuklarımız öğrenemiyorlar. Belki bir yüksek tahsil yapıp diploma sahibi oluyorlar ama o kadar boşlar ki? Sanat yok, edebiyat yok, hobi yok, müzik dersen disko tarzı ya da uçkur peşkir havasının ötesine geçemiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.