Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslamcı yazarların belaltı kavgası


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

020320091644583841556_2.jpg

İslamcı yazarların belaltı kavgası

Cübbeli Ahmet Hoca ile Mustafa İslamoğlu arasında şok tartışma... İşte Ahmet ünlü'nün o sözleri

 

İslami kesimdeki ağır suçlamalarla dolu tartışmayı, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü başlattı. İsmailağa tarikatının desteğini alan Cübbeli, Mustafa İslamoğlu'nu "tekfir" (küfür) içinde bulunmakla suçlayıp "reddiye" kampanyası başlattı. Geçen ay da Fatih'te Cübbeli'nin vaazından sonra cemaate belge dağıtıldı. Belge, İslamoğlu'nun bir çocuğa fiili livata suçu işleyip hapis yattığını içeriyordu. O da Hilal TV'den, "Rabbimizi üzenlerin başına geçmişte ne geldiyse gelecekte de o gelir" dedi.

 

BU ADAMI DİNLEMEYİN

 

İSLAMİ kesimde bugüne kadar görülmemiş sertlikte ve biçimde yaşanan kavgada Cübbeli Ahmet, adına kurulan internet sitesinde Mustafa Islamoğlu hakkında uyarılar yapıyor. Tartışmayı sürdüren Cübbeli, "Ehlisünnet ve cemaatin dışında görüşler sarf etmektedir. Bu adamı kesinlikle dinlemeyin" uyarısı yaptı.

 

KAVGA SERTLEŞTİ

 

Son bir yıldır islami kesimin önde gelen iki ismi arasında devam eden kavga sertleşti. Cübbeli Ahmet Hoca ismailağa cemaatine ait Arifan Dergisi'nde Islamoğlu hakkında reddiyeler yayınlayacağını açıkladı.

 

MEZHEPSİZ SUÇLAMASI

 

Cemaatine konuyla ilgili şu çağrıyı yaptı: "Arifan Dergisi'nde önümüzdeki aydan itibaren reddiyeler yapacağım. Hangi kitabında ne demiş, ne yapmış ehlisünnete muhalif olan, bunları tek tek reddedeceğiz. Dolayısıyla bu kişinin sohbetleri dinlenilemez. Bize soruyorsanız kitapları da okunmaz. Çok zararlı, tehlikeli, yanlış bilgiler açıklamaktadır. Yani 'Şia'nın görüşü budur' dese anlayacağın. 'Ehlibeytin görüşü budur' diyerek Şia'nın pis bir görüşünü ehlibeyte mal ederek büyük iftiralara mal edecek şekilde konuşmaktadır. Sohbetleri dinlenemez."

 

Cübbeli, islamoğlu'nu mezhepsiz olmakla da suçlayıp islam'a aykırı görüşleri savunduğunu ileri sürdüler.

 

ADETLİ KADINA NAMAZ

 

Cübbeli Ahmet Hoca'ya göre, Islamoğlu mezhepleri yok sayarak imamları küçümsüyor, Şia'nın (Şii mezhebi) görüşlerini ehlibeyte (Hz. Muhammed've onun bağlıları) mal ediyor, kadın¬larla tersten ilişkiye cevaz veriyor, sahabeye yakışma¬yacak açıklamalarda bulu¬nuyor, adetli kadının oruç tutup namaz kılabileceğini söylüyor.

 

DÜŞMANIMIZI SEVİNDİRİP RABBİMİZİ ÜZÜYOR

 

MUSTAFA İslamoğlu da Cübbeli Ahmet'in bu iddialarına, sahibi olduğu Hilal TV ve internet sitesi üzerinden yanıt verdi, islamoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca için, "iyi insanların dilleri bazen kendilerine ihanet eder" açıklamasını yaptı. Mezhepçiliğe, hizipçiliğe karşı olduğu için yıllardan beri hakkında kampanyalar düzenlendiğini, iftiralar atıldığını söyleyen islamoğlu, "Benden müslümanların birliğini bölen, parçalayan, ayrıcı bir tavır ve saldırı görmeyeceksiniz, Karnımdaki bıçağın sapında kardeşimin elini görsem yine de dönüp, ona onun imanına laf etmeyeceğim. Bize bu yakışır. Herkes de kendine yakışanı yapsın. Unutmayalım ki dostu sevindirenler Allah'ı da sevindirirler. Düşmanı sevindirenlerse Allah'ı üzerler. Rabbimizi üzenlerin başına geçmişte ne geldiyse gelecekte de o gelir" dedi.

 

İYİ BİR İNSAN OLMASI LAZIMDI

 

islamoğlu, kendi internet sitesi aracılığıyla da Ünlü'nün kendi geçmişine ihanet ettiğini öne sürdü. Mustafa islamoğlu Cübbeli Ahmet için şunları söyledi: "Cübbeli Ahmet Hoca ile hiçbir tanışıklığımız yok. Fakat kendisini iyi bilirim. Zira o bir müslüman ve tasavvuf terbiyesi almış bir insan. Nefis tezkiyesi ve ruh tasfiyesinden geçmiş olması lazım, iyi insanların dilleri bazen kendilerine ihanet ederler. Ahmet Hoca'nm dili bize karşı kampanya düzenlerken, iftira atarken, kendisine ihanet ediyor. Yoksa kendisi iyi bir insan olsa gerektir."

 

FİİLİ LİVATADAN MAHKUM OLDU

 

Ünlü'nün geçen ayki bir vaazından sonra dağıtılan belge, İslamoğlu'nun fiili (ivata suçundan 1980 yılında 2.5 yıl hapis cezası aldığına ilişkin Develi Ağır Ceza Mahkemesi kararını içeriyor.

 

İddianamede, Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü'nde öğrenciyken, Tayfun D. isimli bir çocuğa karşı işlediği fiili livata suçuyla ilgili iddialar yer alıyor. Mahkeme Mustafa İslamoğlu'nu 2.5 yıl hapse mahkum olduğu iddia ediliyor. Mustafa İslamoğlu, Vakit, Akit, Selam gibi gazete ve dergilerde yazılar yazdı. Hilal TV adlı televizyonun ortağı olan İslamoğlu, mezhepler ve tarikatlara karşı görüşleriyle dikkat çekti. (Habertürk)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Yahu bu nasıl bir karalamadır , "fiili livata" suçlaması insanın avazı çıktığı kadar haykırası geliyor.

İslamoğlu 1,5 ve 1 er yıl "dikta" kelimesinden ve "kürt sorununa islami çzöümde" toplam iki buçuk yıl hapis yattı , ama bu iftira hakikaten çok *********

 

Bide belaltı vuruşlar tek taraflı karşılıklı değil.

 

Cübbeli laf etmeye dahi değmez bir adamdır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...

Emevi ve Abbasi halifelerinin Büyük mütefekkir ve rey sahibi,Imam-i Azam Ebu Hanife'ye ve peygamberin sahabelerine yaptigi zulümleri bilenler bugün Cüppeli gibi adamlara kimlerin deger verdigini bize anlatir.Allaha ve peygambere en büyük ihaneti yapanlar Islami yozlastirip Kurani carpitanlar ve Allahin dinini hurafe dini yapanlardir.Bugün eger müslümanlar bir acz ve cehalet icersindeyseler bunun nedeni Cüppeli gibi adamlarin pesinden gitmeleridir.Islami siyasallastirip koltuk ve iktidar kavgalarina tutusanlar Allahi tanimayanlardir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.