Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Büyük Düşünürlerin Dokuz Özelliği


İstanbul

Önerilen İletiler

Büyük düşünürler yeryüzünün en değerli insanlarıdır çünkü imgelemlerimizin kilitlerini açabilirler. Peki büyük düşünürleri ortak noktaları nelerdir? Onları özel kılan nedir? Büyük düşünürlerin dokuz özelliği olduğu sonucuna vardım:

 

1. Büyük düşünürler ateşlidir.

2. Büyük düşünürler hayal güçleri içinde yitip gitmezler.

3. Büyük düşünürler gözlerini budaktan esirgemezler.

4. Büyük düşünürler fikir içinde yoğrulurlar.

5. Büyük düşünürler bir araya geldiklerinde daha iyi düşünürler.

6. Büyük düşünürler hayır yanıtından hoşlanmazlar.

7. Büyük düşünürler fanteziyi gerçeğe dönüştürürler.

8. Büyük düşünürler bir amaç için yaşarlar.

9. Büyük düşünürler yürekleriyle düşünürler.

 

 

Nasıl Düşünür Olursunuz?

 

Bugünün Darwin’ci iş ortamında ilk kuralı Darwin’in kendisi koymuştur: Doğru çevreyi bul ki yeteneklerin gücünün en üst noktasına ulaşabilsin.

 

Çoğumuz için bu uzun bir deneme-yanılma süreci olabilir. Michael Jordan, beyzbolun çekici hızını sevmiş olabilir ama onun için doğru çevre kesinlikle basketboldur. Bill Clinton için istediğinizi söyleyebilirsiniz, ama o, gerçek anlamda politikacı olarak doğmuş bir insandır. Gerçek bir sanatçıyı izlemek kadar heyecan veren hiçbir şey yoktur. Bir başkasının düşlerini yaşayan birini izlemekte aynı ölçüde acı verir: ailenin hukuk şirketine saplanıp kalmış özgür bir ruh, heykeltıraş olmak isteyen bir cerrah, roman yazmak isteyen bir reklamcı...

 

Herkesin kendi ideal yaşamını yaşayabileceğini söylemeye çalışmıyorum. Ama, yaratıcılığı serbest bırakmak, her sabah işe heyecanla gidebileceğiniz biçimde yaşamak için yaratıcı fikirler üretmek istiyorsanız, önce yüreğinizi yoklayıp gerçekten ne yapmak istediğinizi sorgulamalısınız. Yaratıcılığınızın yöneldiği alanları keşfedip, istediğiniz şeyi yapmanın bir yolunu bulmalısınız.

 

İkinci kural, yavaşlamaktır. Kimse en iyi düşüncelerini koşar adım giderken üretemez. Yıllar önce kokain ve amfetamin gibi uyuşturuculara karşı bir kampanya yürütülmüştü. Tüm medyada öne çıkarılan başlık “Sürat öldürür.” idi. Bu hala geçerli, sürat büyük fikirleri öldürür. Hızlandıkça, kuluçkaya yatmak, düşünüp taşınmak ve düş kurmak için daha az zamanımız kalır. “Kurşundan hızlı” felsefesi reklam dünyasında hala geçerliliğini koruyor.

Bugün reklam yazarlarıyla, sanat yönetmenlerine bir görev verildiğinde işi çok kısa sürede bitirmeleri de isteniyor. Ücretleri yüksek, çalıştıkları ortamlar geniş ama fikirleri küçüldükçe küçülüyor. Çünkü kuluçka dönemi için kullanacakları zaman gittikçe azalıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.