Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yangına dayanıklı orman, Antalya'da


Misafir Domuzbağı

Önerilen İletiler

Yangına dayanıklı orman, Antalya'da

 

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, Antalya’da yapraklı ve yangına dayanıklı ağaçlardan oluşan ekolojik orman kurulduğunu söyledi.

 

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de ilk kez yangına dayanıklı orman çalışması yaptıklarını, Antalya’da yapraklı ve yangına dayanıklı ağaçlardan oluşan ekolojik orman kurulduğunu söyledi.

 

Bazı incelemelerde bulunmak üzere geldiği Afyonkarahisar’da konuşan Eroğlu şunları söyledi: "Antalya’daki alan daha önce yanmış, 20 sene sonra tekrar yanmış, 20 sene sonra tekrar mı yanacak burası? Onun için orman yangınlarına dayanıklı bir sistem kurduk. Nasıl mı? Şeritler açtık, orman köyüne yakın yerlere yapraklı, yangına dayanıklı ağaçlar, yani ekolojik bir orman kurduk. Bundan sonra bu tür problemler az yaşanacak. Yangın olmaması mümkün değil. Mühim olan en az zararla kurtarmak ve kısa sürede söndürmek." Yangın söndürme uçaklarının yetersiz kaldığı yönündeki eleştirileri de değerlendiren Eroğlu, "Mevcut yangın söndürme uçaklarının yanı sıra zaman zaman İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uçaklarını da seferber ettik. Filoyu güçlendirmek için geçen ocak ayında helikopter ve uçak ihaleleri yapıldı" dedi.

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

bence yangına dayanıklılıgın yanında ormanın ıcınde belırlı noktalarda patıkalı yollar yapılmalı bır ıtfaye ıcerye gırmesı ıcın en rahat ve en kısa yolu secmelıdır o yuzden buda gereklı bence.ayrıyeten bölmelere ayrılmalı ormanlar mesela her 1 hektar bır bölme olursa sadece yanıgnda o bolme yanar bölmeler arası hıc bır agac bulunmayacak tabı ;) sıcrama olayınıda engellemıs oluruz sanırım.tabı bu soyledıkelrım ormanın bulundugu mevkıyede baglı ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yangina dayanikli orman ilk defa duyuyorum.. Depreme dayanikli binalar duydumda yangina dayanikli ormanlarid yeni duyuyorum bir yasima daha girdim acikcasi.. Desenize burada yine hatali gorunen 9/8 kusurla ormanlar .. Ne diye alev alev yanarsiniz yanmak icin kimden izin aldilar.. Izin belgelerini kim verdi ormanlara.. Arkadaslar ne bu sakami yangina dayanikli orman nasil uretilir diye kara kara dusunecegimize.. Halki bilinclendirseler ya ormanlar bir ulkenin dogal ve tabi zenginligidir onlari evimiz canimiz malimiz gozumuz gibi korumaliyiz.. diye halki bilinclendirseler.. ormanlik bolgelerde piknik yapilmamasi sigara icilmemesinin sakincalarini anlatsalarya.. Caydirici cezalar uygulansa.. her yanan ormanin yerine yeni yeni ormanlar yapilsa ve hatta hatta sirf ormanlari yok edip bir kac yil sonra otel olarak dikilen binalari tekrardan yikip ormanlastirsalar olmazmi ... :)

Saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Halki bilinclendirseler ya ormanlar bir ulkenin dogal ve tabi zenginligidir onlari evimiz canimiz malimiz gozumuz gibi korumaliyiz.. diye halki bilinclendirseler.. ormanlik bolgelerde piknik yapilmamasi sigara icilmemesinin sakincalarini anlatsalarya.. Caydirici cezalar uygulansa.

 

e onlarda haklı be yakısıklı ınsan egıtmek hayvan egıtmekten daha zor onlarda kolayı secmısler :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.