Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2009 17 yıl E-postanızı internet yokken kullanın ! Gmail hesabınıza internet yokken de tarayıcı üzerinden ulaşmak istiyorsanız, en pratik çözüm Gmail Labs'ten geliyor ! Offline Gmail özelliğini hemen kullanın! Google Gears, kullanıcılara Google uygulamalarını farklı biçimlerde kullanabilecekleri bir platform oluşturuyor. Bu platformdan yararlanacağını bir ortam da Gmail. Gmail'i internete bağlı değilken de kullanabilmeniz için yapmanız gereken her şeyi sırasıyla anlatıyoruz. Bu adımları Gmail alt yapısını kullanan sitelerde de kullanabilirsiniz. Desteklenen Tarayıcı ve İşletim Sistemleri Biz anlatımımızda internet tarayıcısı olarak Firefox ve işletim sistemi olarak da Windows XP kullandık, siz isterseniz Safari veya Internet Explorer da kullanabilirsiniz. Google Gears, Linux veya Mac OS altında da, Firefox ve Safari internet tarayıcılarında çalışıyor. Önemli Uyarı: Çevrimdışı Gmail özelliğini kendinize ait olmayan bir bilgisayarda kullanmak, bilgisayarı kullanan herkesin tüm e-postalarınıza ulaşmasına sebep olacaktır ! Adım Adım Çevrimdışı Gmail
Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2009 17 yıl ...Gmail veya GMail alt yapısını kullanan e-posta sunucunuza giriş yapın. ....Ayarlar kısmına giderek hesabınızı İngilizce yapın (UK veya US fark etmez). ....En altta ayarları kaydetme tuşuna basınca artık hesabınız İngilizce oldu. ...Settings kısmına gidip en sağdaki Labs kısmına tıklıyoruz. Karşımıza en üstte Offline özelliği geliyor. Seçimi Enable şeklinde değiştiriyoruz ve Offline Gmail'ı etkinleştirmek için Save Changes tuşuna basıyoruz. ....Kaydettikten sonra tepede Gmail Labs ikonunun yanında Offline linkini görebiliyoruz. Henüz işleme başlamıyoruz; hesabımızı tekrar Türkçe yapacağız. ....Tekrar Settings kısmına giderek ayarlarımızı görüyoruz. Dil seçeneğini Türkçe yaparak tekrar en alttaki tuştan ayarları kaydediyoruz (Save Changes). ...Gmail, veya burada gördüğünüz üzere aynı alt yapıyı kullanan ShiftDelete.Net E-posta sistemi, tekrar yükleniyor ve her şey Türkçe! İşin ilginç yanı, Labs altında yüklediğiniz eklentiler de genellikle Türkçe çalışıyor. ...Ekranın en üstündeki Çevrimdışı yazısına tıkladığımızda karşımıza e-posta hesabımız için çevrimdışı özelliğini yükleme ekranı geliyor. Adımları takip edeceğiz.
Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2009 17 yıl ...Şimdi Yükle, dediğimizde bizi Google Gears'a yönlendiriyor. ...Gears'ı sistemimize yüklüyoruz, anlaşmayı kabul etmemiz yeterli. 500 kb'lık bir dosya indireceğiz. ...Gears yükleniyor... ...Şimdi tarayıcımızı baştan başlatalım. - Mozilla Firefox altında eklentilerde Google Gears bizi selamlıyor. ..E - posta hesabımıza giriş yapıyoruz. ...Güncelleme başladı! E-posta miktarınıza göre bu bir miktar süre alabiliyor.
Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2009 17 yıl ....Güncelleme ayrıntılarını bu ekranda görebiliyorsunuz. ...Yapılandırmak için ise ayarlar kısmında Çevrimdışı sekmesine gidebilirsiniz. ....Offline GMail'e erişmek için programlar menüsündeki veya masanızın üzerindeki kısayola tıklayabilirsiniz. ....Sisteme sadece kullanıcı adınızla giriş yapabilirsiniz. Bu sebeple KENDİNİZE AİT OLMAYAN BİR BİLGİSAYARDA BU ÖZELLİĞİ ASLA KULLANMAYIN. ...E - posta hesabınız her zamanki gibi burada ! ..E - posta yazıp kaydedebilirsiniz. ..E - postayı gönderdiğinizde "Giden Kutusu"na kaydediliyor. ...Buradan çevrimiçi olarak e-postalı hayatınıza internette devam edebilirsiniz. Bu şekilde çevrimdışıylken gönderdiğiniz e-postalar da otomatik gönderiliyor. Bilgi için: -http://gears.google.com/- Yazan: -http://shiftdelete.net/berkin_bozdogan-iletisim.html- SDN - -http://shiftdelete.net/offline-gmail-cevrimdisi-8379.html- Ben buraya aktarırken pes ettim, yapabilenlere kolay gelsin
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.