Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Beyniniz Çalışıyor mu Test Edin


Misafir birce

Önerilen İletiler

1291ei6.jpg

 

 

 

Beyniniz Çalışıyor mu Test Edin

Bu gerçek bir nöroloji testidir.

 

Eğer kendinizi hazır hissediyorsanız ilk soru için

 

Aşağıdaki metinde 'C'yi bulun. İmleç yardımı almayın !

 

 

 

1292cn2.jpg

 

 

 

 

 

Eğer C'yi bulduysanız, şimdi de 6'yı bulun...

 

1293rm2.jpg

 

Son olarak N'yi bulun, biraz daha zor gibi...

 

 

 

1294zs7.jpg

 

 

 

İlk iki şık için verilen süre ortalama 10 sn, son şık için ise 15 sn...

 

Bu süreler içinde bulmayı başardıysanız testi geçtiniz demektir.

 

Beyniniz muhteşem çalışıyor ve Alzheimer hastalığından uzaktasınız.

 

Tebrikler !

 

 

Ben N harfin de biraz zorlandim fakat bulabildim sonun da :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şükürler olsun hala çalışıyor... :P En korktuğum şey Alzheimer!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Beyin C ile 6yi cok kolay algiliyor ama N ile Myi neden biraz gec algiliyor alicilarda bir problemmi var yoksa gerci bende suan icin boyle birsey yok ama C ile 6 testinde direk gozumuz farketmetke beyin bunu hemen ayiriyor ama Nde birazdaha sanki zorlaniyor beyin bazi harflere duyarsizmi acaba... :))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ne yalan soylıyım baslıgı ılk okudugumda ne kadar sacma bır baslık dedım :Dama ıcıne gırınce guzle bır mevzuymus :D

 

bende ılk ılıkısını rahat buldum ama sızlerdekı gıbı nedense N harfını bulmakta zorlandım :D

 

ve ne yalan soylıyım ben hala bulamadım N harfını :D:D

 

bu sorun olur mu acaba??:D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, kahve ve çayın, dünyagenelinde 20 milyon insanın günlük yaşamını olumsuz etkileyen Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azalttığını belirtti.

 

 

Türkiye’de de 300 binAlzheimer hastası bulunduğunu belirten Dr. Yavuz, “İsveçli ve Finli nörologlar,10 yıllık bir çalışma sonucunda kahve içmenin Alzheimer oluşma riskini yarıyarıya azalttığını bulmuşlardır” dedi.

 

 

Günlük yaşamın koşturmacası, internet, yeteri kadar kitap okumamak gibi bir sürü nedenden kaynaklanan unutkanlık, pek çoğumuzun yakındığı bir sorun.

 

 

Biraz da, teknoloji sayesinde bilgiye kolayca ulaşabilmenin rahatlığı sayesinde zihnimizi tembelleştirdikçe unutkanlığımız daha da artıyor.Demek ki, unutkanlığa karşı beynimizi, kelimenin tam anlamıyla çalıştırmak, yormak gerekiyor.

 

Ama mesele dünya genelinde 20 insan bu kadar basit değil. Tüm dünyada 20 milyonkişi, Alzheimer hastalığı nedeniyle kronik bir unutkanlık yaşıyor.

 

 

Hastalık sadece hatırlama güçlüğü yaratmakla kalmıyor, kişiyi zihinsel karmaşaya sürüklüyor, günlük yaşamını her zamanki idame ettirmesini engelliyor.

 

Alzheimer hastalığında, unutkanlık ile önce hafıza ve bellek fonksiyonlarında başlayan dejenerasyon, zamanla diğer beyin fonksiyonlarına da sıçrayarak başta konuşma ve yürüme olmak üzere tüm kişisel ve sosyal faaliyetleri tedrici olarak bozabiliyor.

 

 

 

TEKNOLOJİ UNUTTURUYOR

 

Reem Nöroloji Merkezi kurucu doktoru Mehmet Yavuz, kronik bir beyin hastalığı olan Alzheimer’ı tanımlarken, “Hafıza ve beyin fonksiyonlarında ilerleyici bir bozulma ile karakterize, zaman içinde hastanın aile yakınlarının destek vebakımına ihtiyaç duyulan ilerleyici düşkünleştirici bir beyin hastalığıdır”diyor.

 

Alzheimer hastalığının, günümüzde tıp dünyasının en çok bütçe ayırdığı veüzerinde en çok uğraş verdiği hastalıkların başında geldiğini belirten Dr.Yavuz, sadece ABD’de her yıl 100 milyar dolar civarında bir para Alzheimer vetedavisi için harcandığına dikkat çekiyor.

 

 

Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz,sağlık alanındaki gelişmelerle birlikte ortalama insan ömrünün uzaması yanında,teknolojinin gelişimi ile beraber dev bir problem şeklinde ortaya çıkan elektromanyetik kirliliğin de Alzheimer hastalığını tetiklediğini belirtti.

 

 

 

GÜNDE 3-5 FİNCAN KAHVE smileyemoticonskaffee2.gif İYİ GELİYOR

 

İsveçli ve Finli nörologlar, 10 yıl süren çalışmalar sonucunda kahve içmenin, çağın hastalığı Alzheimer’ın oluşma riskini yarı yarıya azalttığını buldular.Dr. Mehmet Yavuz, kahvenin içerdiği kafein maddesinin, Alzheimer oluşumunda roloynayan beta amiloid birikimini önemli ölçüde azalttığı ve böylece Alzheimer gelişmesini önlediği tahmin edildiğini ifade etti.

 

İsveçli ve Finlin örologların 10 yılı aşkın bir zamanda bin 400 gönüllü hasta üzerinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren

Dr. Yavuz, günde 3 ilâ 5 fincankahve içenlerde, içmeyenlere göre yüzde 50 oranında Alzheimer oluşma riskinin azaldığının belirlendiğini söyledi.

 

Nöroloji Uzmanı Mehmet Yavuz, daha önceki yıllarda birçok bilimsel makalede,fareler üzerinde yapılan çalışmalarda, farelere içirilen kahvenin, beyinde Alzheimer’a neden olan beta amiloid birikimini önlediği tespit edildiğini hatırlattı.

 

KAHVE smileyemoticonskaffee2.gifSEVMİYORSANIZ ÇAYsmileyemoticonsteeglass.gif İÇİN

 

Birçok araştırıcının ortak fikri olarak kahvenin, sinir sistemini koruyucu bir özelliğe sahip olduğu biliniyor. Kahvenin çok miktarda içinde barındırdığı kafein, sinir sisteminin düzenleyici bir uyaranı… Unutkanlığı toparlayıcı,ayrıca hafıza ve ön bellek fonksiyonları üzerinde olumlu etkileri biliniyor.

 

Yani, asırlardan beri birçok insanın, zinde ve uyanık kalmak için her gün kahveiçmesi boşuna değil. Kahvenin aynı zamanda diyabet hastalığı, parkinson vekaraciğer hastalıkları üzerinde de koruyucu rol oynadığı iddia ediliyor.

 

2 fincan kahve, ihtiva ettiği kafein bakımından yaklaşık 10 fincan çaya tekabüleder. Dr. Mehmet Yavuz, “Henüz çay ile Alzheimer hastalığı arasında ilişkiyi izah eden herhangi bir bilimsel çalışma olmamakla beraber, kahve gibi çayın dahafıza fonksiyonları üzerinde olumlu etkiler gösterdiği söylenebilir” diyerek,kendi klinik gözlemlerine dayanarak, Alzheimer tanısı almış hastalarda oldukça fakir ve zayıf çay ve kahve tüketimi izlenimi edindiklerine dikkat çekti.

Dr. Yavuz, “Dolayısıyla her ne kadar bilimsel kesin bir veri olmamakla beraber, çay’ın da Alzheimer hastalığında koruyucu rol oynadığını söyleyebiliriz” diye konuştu.

 

ÇAYsmileyemoticonsteeglass.gif HASTALIĞA YOL AÇAN ENZİMİ ETKİSİZ KILIYOR

 

Aynı şekilde yeşil çayının da, barındırdığı antioksidanlar ve flavnoid maddesiile Alzheimer hastalığına neden olan beta amiloid birikimini azalttığını kaydeden Dr. Yavuz, şöyle devam etti: “Böylece yeşil çayın da Alzheimer’dan koruyucu bir role sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bilinen en iyi ve etkili antioksidanlardan biri olan EGCG (epigallocatechin-3-gallate) yeşil çay içinde bolca bulunmaktadır.

 

EGCG’nin ise unutkanlığa neden olan beta amiloidbirikimini önleyici etkisi mevcuttur. EGCG, C vitamininden 20 defa daha güçlübir antioksidandır.”

 

Bazı araştırmacıların da, ülkemizde tüketimi oldukça yaygın olan siyah çayında, yeşil çay gibi Alzheimer hastalığında koruyucu rol oynadığını iddia ettiğini belirten Dr. Mehmet Yavuz, sözlerini söyle sürdürdü: “Gerek siyah,gerekse de yeşil çay, Alzheimer hastalığında rol oynayan asetilkolinesterazenziminin aktivitesini yok etmektedir.

 

Halbuki kahvenin bu enzim üzerinde biretkisi yoktur.

 

Şu an günümüzde tek tedavi girişimi, ilaçlarlaasetilkolinesteraz enzimini yok etme amacına yöneliktir. Maalesef beyinde kiamiloid madde birikimini önleyen kesin bir ilaç henüz keşfedilmemiştir.

 

Hülasa olarak, Alzheimer hastalığı üzerinde aynı kahve gibi koruyucu ve önleyici biretki gösterdiğini düşündüğümüz geleneksel çayımızla alakalı olarak uzun vadelibilimsel araştırmaların yapılmasına ihtiyaç vardır. Ancak çayın da Alzheimer hastalığından koruması kuvvetle muhtemeldir.”

 

Dr. Yavuz son olarak, “Alzheimer’a karşı çay ve kahveden vazgeçmeyin”önerisinde bulundu.

 

 

 

En iyisi smileyemoticonskaffee2.gif hiç bırakmayım degil mi :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.