Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Plazma televizyonlara savaş açılıyor!


Misafir Domuzbağı

Önerilen İletiler

Plazma TV'lere savaş açılıyor!

Avrupa Birliği'nden çevreci atak...

 

Avrupa Birliği büyük ekran TV'lere karşı savaş açmaya hazırlanıyor. Özellikle son 5 yılda büyük ekran televizyonlar, dünya çapında hızla yaygınlaştılar. LCD'lerden önce yaygınlaşan plazma TV'ler, şu anda başta ABD ve Avrupa olmak üzere son derece yaygın bir şekilde kullanılıyor.

 

Televizyon dünyasının "4x4"leri olarak da bilinen plazma TV'lerin bu güzel günleri sona ermek üzere gibi görünüyor çünkü Avrupa Birliği, bu büyük ekran televizyonlara karşı savaş açma hazırlığında.

 

Savaşın sebebi ise aslında plazmaların lakabı olan "4x4"te gizli. Plazma TV'ler benzerlerinden tam 4 kat daha fazla enerji tüketiyor ve 4 kat daha fazla karbon dioksit yayıyor. Uzun zamandır çevrecilerin hedefinde olan plazma TV'ler ile ilgili çalışma başlatan AB yetkilileri, 2009 baharından itibaren bu tip televizyonların yasaklanması için harekete geçtiler.

 

AB'de evlerin yanı sıra bar ve alışveriş merkezlerinde yaygın olarak kullanılan plazma TV'lere getirilmesi düşünülen bu yasak, çevre dostu kuzeni LCD'leri etkilemeyecek. Çünkü LCD TV'ler plazmalara göre çok daha az enerji tüketiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Plazma televizyonlar yasaklanmayacak

Avrupa Birliği Minimum Enerji Standardı çerçevesinde Plazma TV’lerin üretimlerinin durdurulacağı haberi yalanlandı.

 

Son zamanlarda basında da yer alan Plazma TV teknolojisinin enerji verimliliği sebepleri ile yasaklanabileceği konusundaki haberler EICTA (European Information and Communications Technology Industry Association - Avrupa Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sanayicileri Birliği) tarafından yalanlandı.

Haberin devamı

 

EICTA tarafından yapılan açıklamada, konu ile ilgili AB direktifine göre plazma veya herhangi bir teknolojinin, enerji verimlilik koşullarına uyduğu sürece TV üretiminde kullanımının yasaklanmasının mümkün olmadığı belirtildi.

 

Avrupa Birliği ve EICTA üyesi kuruluşların TV üretiminde kullanılan Plazma TV, LCD(Liquid Crystal Display - Likit Kristal Ekran) TV, CRT(Cathode Ray Tube - Katot Işın Tüpü) TV ve diğer tüm teknolojilerin daha enerji verimli getirilmesini sağlayacak yeni düzenlemeler üzerinde çalışıldığı ifade edilen açıklamada yeni düzenlemenin 2009’un ikinci yarısında yayınlanacak.

 

EICTA, geçiş sürecinin ardından ürünlerin 2010 yılının ikinci yarısında uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor.

 

Plazma, LCD ve CRT gibi teknolojilerin enerji tüketiminde farklı yollar izlendiğini belirten EICTA, endüstrinin, tüketicilerin bu teknolojileri aynı şekilde karşılaştırabilmesi için kriterleri birleştirip tek bir ölçüm şekli kullandığını ifade etti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.