Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ölüdeniz (Fethiye)turizmi hakkında her şey(oteller -pansiyonlar-tarihi yerler)


enes_468

Önerilen İletiler

Fethiye’den Ölüdeniz’e çamlar arasından giden yol 14 km. Yokuşlu inişli yolun sonunda birden müthiş bir mavi çıkıverir karşınıza. Burası Belcekız Koyu’dur. Koyun içinden uzanan kumsalı yürüdüğünüzde ise eşsiz Ölüdeniz’i görürsünüz. Ölüdeniz büyülü gibidir, kıpırtısız durur öylece. Dibinde tek bir yosun bile yoktur, beyaz bir kumla örtülüdür. Suyun ve dibinde kumun kırdığı ışık turkuaz bir renk verir. Ölüdeniz’e Çamların gölgesi düşer ve bu etkileyici türkuazı zenginleştirir.

Belcekız adı da bir efsaneye dayanıyor. Eski çağlarda buralardan geçen gemiler açıkta demirler ve içme suyu almak üzere kıyıya sandalla çıkarlarmış. Bir gün yaşlı bir kaptanın genç, yakışıklı oğlu su almak için koya çıktığında güzel mi güzel Belcekız’ı görür. Görür görmez de vurulur.

Kızın yüreğine de ateş düşer. Ama delikanlı suyu alıp dönmek zorundadır. Gemi uzaklaşıp gider. Belcekız hep kıyıyı, sevgilisini kollar. Delikanlı da geminin buralardan her geçişinde su almaya gelir. Böylece görüşür, sevişirler.

Bir gün gemi buralardan geçerken fırtına patlar. Genç, babasına burada korunaklı, havuz gibi bir koy olduğunu söyler. İhtiyar kurt ise oğlunun gönül macerasını bilmektedir. Oğlunun sevgilisini görmek uğruna gemiyi parçalamayı göze aldığını sanır.

Dalgalarla birlikte kavga da büyür baba oğul arasında. Gemi tam kayalıklara çarpacakken kaptan bir kürek darbesiyle oğlunu denize atar ve dümene yapışır ki durumu görür. Deniz dönerek çarşaf gibi bir koya girmektedir. Oğlan orada ölür. Kayaların üzerinde sevdiğini bekleyen Belcekız da kendini kayalardan atıp ölür. İşte o gün bu gündür kızın öldüğü

yere Belcekız, oğlanın öldüğü yere Ölüdeniz denir. Günün ilerleyişine göre rengi değişip duran deniz belki de bir oğlana bir kıza yanmaktadır.

Ölüdenizde yeterli otel ve lokanta bulacaksınız.




Ölüdeniz’de 950 hektarlık alan Kıdrak Tabiat Parkı ilan edildi ve koruma altına alındı. Ölüdeniz Lagünü ve Kıdrak Plajını kapsayan bu alan aynı zamanda SIT bölgesi ve özel çevre koruma alanı içinde kalıyor.

Alanın içindeki Kumburnu Günübirlik Dinlenme Tesisleri Muğla Valiliğine bağlı MELSA Ltd. Şti. eliyle işletiliyor. Yılda 400.000’ e yakın kişi giriş yapıyor alana. Giriş ücretli. Bir büyük iki küçük kafeterya hizmet veriliyor. Fast food türü yiyecek ve içecek satışı yanında Şark köşesinde saçta gözleme yapılıyor. Piknik yapmak isteyenler için düzenlenmiş bir piknik alanı da var.

Ama mangal yakmak Mayıs – Ekim ayları arasında yasak. Şezlong ve şemsiye kiralamak mümkün. Otopark duş-WC hizmetleri ücretsiz. 650 araç kapasiteli otopark güvenlik kameraları ve görevliler ile denetim altına alınmış.

Plajda su sporları (kano, parasailing, su kayağı, banana) işletmesi de var. Meraklıları için not edelim.

MELSA’ya ait bir de el sanatları satış yeri de var. Muğla yöresinin el işi ürünleri satılıyor.

Bu olağan üstü doğa parçasının temizliği ve korunması için titizleniliyor.

Kurulan laboratuar ile Belcekız Plajının tamamında günlük olarak deniz suyuna ilişkin ölçümler yapılıyor.

Plaja ISO 14001 belgesi alınması çalışması başlatıldı. Türkiye’de ilk kez Kıdrak plajı bu belgeye sahip olmuş olacak.

Ölüdeniz ve çevresi(mutlaka görün)

Ölüdeniz-Belcekız:

Turizm otoritelerince "Tanrının Dünyaya bahşettiği cennet" olarak nitelendirilen Ölüdeniz, ülke dışına taşan ünü ile dünyaya mal olmuş bir turizm merkezidir.Kıyılara kadar uzanan yemyeşil çam ormanları, içinde yeşilin, mavinin ve morun her tonunun görülebileceği ılık denizi, uzun kumsalı ile Ölüdeniz bir Dünya harikasıdır.

Son yıllarda, 1975 m. yükseklikteki Babadağı'nın doruklarından paraşütle atlayanlar, dünyanın en nefes kesici manzarasıyla karşılaşmaktadırlar. Yılın on ayı denize girme olanağı sunan bu eşsiz koyda çok sayıda turistik tesis, restoran, alışveriş merkezi ile sağlık kabini, duş-tuvalet, büfe, kabin vb. üniteler bulunmakta, ilçeye 14 km. uzaklıktaki merkeze gün boyu dolmuşlarla ulaşım sağlamaktadır.

Kelebekler Vadisi:
Ölüdeniz 'den 3-4 mil uzaklıkta, etrafı 350 m. yükseklikte dağlarla çevrili bu ilginç kanyon adını, temmuz-eylül ayları arasında görülen "Jarsey Tiger" adlı kelebeklerden almıştır. Yaz kış akan küçük şelale, geniş kumsal, tertemiz deniz, pırıl pırıl çakıl taşları ve çevreyi süsleyen pembe zakkum çiçekleri ile küçük bir yeryüzü cenneti olan koya ulaşım, Ölüdeniz'den teknelerle sağlanmaktadır.

Dünya gezginlerinin buluşma yeri olan vadide çadırlı kamp alanı, restoran, bar, roof, duş, kabin vb. olanaklar sunulmaktadır.


Oniki Adalar:
Birbirinden güzel, sayısız koylarla süslü Kapıdağ Yarımadası ve adalardan oluşan, balıkçıların "Karanlık İçi" olarak tanımladıkları kesim mavi yolcuların uğrak yeridir. Fethiye ve Göcek 'ten düzenlenen günübirlik turlarla da ulaşılan Yassıca Adalar, Hamam Koyu, Kurşunlu Koyu, Yavansu, Bedri Rahmi Koyu, Tersane Adası, Göbün Koyu, Boynuzbükü, Göcek Adası, Domuz Adası, Zeytin Adası, Kızıl Ada yörede "12 Adalar" olarak ta anılmakta ve en önemli çekim alanı özelliğini taşımaktadır.

Göcek: İlçeye 30 km. uzaklıkta, Fethiye-Muğla karayolu üzerindedir. Şirin bir balıkçı kasabası görünümünde olan Göcek, son yıllarda yat turizminin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir. Doğal limanının yanı sıra etrafını çevreleyen çamlık tepeleri, yakınındaki ören yerleri, çok sayıdaki koy ve adaları ile eşsiz bir turizm cennetidir.

Kayaköy:
Kuruluşu kesin olarak bilinmeyen ve depremler sonucu birkaç ev tipi mezarı dışında bütünüyle yok olan antik Karmillassos'un üzerinde 14. yy. dan başlayarak kurulmuş bir Rum yerleşimidir. Eski adı Levissi'dir Yaşamı boyunca çevresindeki beş Türk köyünün halkı ile bütünleşen ve dostluk, kardeşlik, barış kavramları üzerinde insanlık dersleri veren Kaya köy bölgemizin gurur kaynaklarından biridir.

1922 yılında Türk ve Yunan hükümetleri arasında imzalanan bir "nüfus değişimi" anlaşması uyarınca, Kaya köyün Rum ahalisi ile Batı Trakya'da yaşayan Türk ahali karşılıklı olarak yer değiştirmiştir.

Yamaç Paraşütü:
Fethiye'de 6 Seyahat Acentesi tarafından, 1975 metre yükseklikteki Babadağı'n doruklarından gerçekleştirilen yamaç paraşütüne ilgi, tüm dünyada bir çığ gibi büyümektedir. Termik noktalarının zengin ve yaygın olması, atlayıştan sonra, daha da yükselerek deniz üzerinde uçabilme özelliği, çevredeki bitki örtüsünün zenginliği, doyumsuz güzellikteki Ölüdeniz manzarası, denize sıfır inen tatlı bir eğim ve daha pek çok nedenle Babadağ, rakipsiz bir yamaç paraşütü merkezi konumundadır. Muğla ilinin Fethiye ilçe sınırlarında yeralan Babadağ deniz kıyısından 7 km içeridedir. Ölüdeniz kumsalının hemen arkasında yükselir ve tam güneye bakar. Kalkış pistine Ölüdeniz'den 45 dakikalık stabilize ancak düzgün sayılabilecek yolla ulaşılır. Nisan - Ekim arası güvenli uçuşlar yapılmaktadır.


NOT: Yamaç paraşütü yapabilmek için alt yaş sınırı 16'ı üst yaş 55 'dır. Üst yaş sınırı için sağlık durumuna göre esnek olunabilir. Kilo sınırı en az 40 kg, en çok 130 kg'dir. Epilepsi, astım, kalp, bel ve omurga rahatsızlıkları olanlar yamaç paraşütü eğitimlerine katılamazlar.

ÖLÜDENİZ'DE YAMAÇ PARAŞÜTÜ



Kalkiş Pistleri: Babadağ da toplam üç pist vardır. 1700 metre güney pisti kalkış için çok müsaittir. 1800 metrelik kuzey pisti biraz küçük ve diktir. 1900 Metre kuzey zirve pistinin kalkış alanı oldukça rahattır. Genelde 1700 metrelik pist günün büyük bölümünde tam karşıdan güney rüzgarı aldığı için genelde buradan uçulur. Oldukça geniş olan piste aynı anda 20 civarında kanat serilebilir.

İniş Pisti: Ölüdeniz kıyısındaki Belcekız plajı, uzun ve genişliği ile oldukça rahat ve güvenli bir iniş alanıdır.

Meteorolojik Özellikler: Yaz sezonu boyunca hava tutarlılık gösterir. Bazen sabah saatlerinde kuzey rüzgarı eser ve kuzey pistlerinden vadi içine kalkış yapılır. Güney pisti günün büyük bölümünde 5-20 km arasında güneyden esen rüzgarı karşılar.

Dikkat edilmesi gerekenler: Özellikle sezonun başı ve sonu olan mevsim değişikliği aylarında havada hızlı değişimler olabilmekte ve kalkış alanına bulut inebilmektedir. Güney pistinde, öğleye kadar geçen sürede dağın batı ucundan gelen batı rüzgarı, sahte güney rüzgarı yaratarak yanıltabilmektedir.

paraşüt firmalarıFocus
Tel(0-252) 617 04 01
Exterme Tandem Paragliding
Tel(0-252) 617 01 20 - 617 00 18
Easy Rider
Tel(0-252) 617 01 14
Fethiye'de tatil yapmak plajda veya yüzme havuzu
başında uzanmaktan çok daha fazla bir anlam taşıyor. Her nekadar Bezay Hotel havuzundan ayrılmak istemeseniz de Fethiye civarında yapılabilecek bir sürü etkinlik vardır.

Örneğin, Yamaç Paraşütü sayesinde bir doğa harikası olan Ölüdeniz'i 1975 metre yükseklikten yavaş yavaş alçalarak izleyebiliyorsunuz. Bu yükseklikten sadece Patara Plajı ve Dalaman'ı değil açık bir günde Rodos'u bile görebilirsiniz. Ya da Fethiye'nin zengin florasını tanımak isteyenler trekking yapabilirler. Türkiye sularında bulunan önemli batıklar ve su altı mağaraları da dalıcılar tarafından keşfedilmeyi beklemektedir.

Ayrıca, önemli bir jeotermal kuşak üzerinde yer alan Türkiye, kaynak zenginliği ve potansiyeli açısından dünyada ilk yedi ülke arasına girmektedir. Kuşkusuz, eski Likya şehri Kaunos'un sakinleri, yakınlarındaki Köyceğiz Gölünün maden bakımından zengin çamurunda banyo yapmışlardır.

Trekking:
Antik dönemlerde, Likya kentlerini birbirine bağlayan patikalar zinciri, "Likya Yolu" olarak adlandırılıyor.

"Likya Yürüyüş Yolu" nun başlangıç noktası Ovacık Köyünde Babadağ'ın eteği. Bu etkinlik için yalnızca standart yürüyüş malzemesine ihtiyacınız olacak. Her 100 metrede bir karşılaşacağınız yön levhalarını izleyerek yürüyüşünüzle ilgili gerekli bilgileri edineceksiniz. Yolunuz üzerindeki küçük dağ köylerine uğrayacak, sıcak ve dost insanlarla ve onların yarı - göçebe yaşantılarıyla tanışacaksınız.
Fethiye ile Kaş arasında ve hatta Antalya'ya kadar uzatabileceğiniz yürüyüş, Likya Yolu'nun birinci bölümünü oluşturuyor. Faralya (Uzunyurt) Köyü, Dodurga, Pınara - Letoon - Xanthos antik kentleri ve Patara bu bölümün uğrak yerleri arasında. Fethiye - Marmaris yönündeki ikinci bölüm ise, Dalyan'ın ünlü kaplumbağa plajına da ziyaret olanağı sağlıyor. Likya Yolunun muhteşem doğal ortamında yapacağınız yürüyüş yaşamınıza büyük renk katacak..

Sualtı Dalışı:
Türkiye sularında bulunan önemli batıklar ve su altı mağaraları dalıcılar tarafından keşfedilmeyi beklemektedir.

Denizdeki yaşam, balıklar, ahtapotlar, kabuklular, yunuslar, mercanlar ve değişik türlerde bitki ve diğer canlılardan oluşan renkli bir çeşitliliğe sahip.Ölüdeniz ve Fethiye'deki dalış acentalarının organize ettiği günübirlik ve haftalık turlara katılarak deneyim kazanabilir ve usta eğitmenlerden sertifika kursları alabilirsiniz.

Sağlık sorunu olmayan herkesin bir dalgıç rehber - balıkadam eşliğinde kolayca yapabileceği bu spor, ilk denemenizden sonra vazgeçemeyeceğiniz bir tutkuya dönüşecek...

Eğer yüzmeyi biliyorsanız ve Akdeniz'in derinliklerini keşfetmek istiyorsanız tamamı tecrübeli ve lisanslı dalgıçlardan oluşan kadrolarıyla sizi derinliklerin büyüsüne götürecek olan dalgıç turlarından birine katılabilirsiniz.

Saklıkent
Eşen çayı, Saklıkent Kanyonu içinden çıkıp gün ışığı ile kucaklaşarak ovaya yayılırken; çayın kenarlarındaki dinlenme terasları, köşk, çarşı ve barlar ziyaretçilerle dolup taşıyor. Esas serüven ise, 1 milyon lira karşılığında girilen hınca hınç dolu kanyonun ağzında başlıyor. Dışarıya taşarcasına çıkan sular, bu bölümde geçit vermezken, daha 80'li yıllarda kanyon içine kurduğu restoranda turizm yapmayı kafasına koyan Ekrem Uçar'ın kayaları delerek açtığı yol ile sular üzerinden geçiş sağlanıyor.

Yolun bundan sonrasında Eşen Çayı kıyısına gelince, dizinize kadar yükselen buz gibi soğuk suları yürüyerek aşmanız gerekiyor. İşte tam bu noktadan sonra, her 10 metrede değişik bir yapı sergileyen gizemli kanyonun derinliklerine doğru yol alıyorsunuz. Bazen çatlak iyicedaralıyor, hatta gökyüzü görünmez oluyor. Zeminde çamur rengi sular, yer yer odacıklar ve kademeli yükseklikler, 18 kilometre boyunca sürüyor. Kayaları aşarken, el verip sizi yukarı çeken centilmen köy gençlerinin yardımıyla yol alıyorsunuz. Bu yolculuk sırasında güzellik uğruna koyu renkli çamurları kol ve bacaklarına süren ziyaretçiler; bir yandan da son derece dikkatli adım atıp, kayalara çarpmamaya ve düşmemeye çalışıyorlar. Fotoğraf çekenler, çamura buladıkları parmaklarıyla duvara yazı yazanlar, kameralarıyla belgesel hazırlamaya çabalayanlar, bir süre sonra artan nem ve yorgunlukla halsiz düşüp geri dönmeye başlıyorlar. Köpürerek çıkan sularda serinleyip çayın karşı yakasına gecenler ise, doğayla ettikleri bu mücadelede zafer kazanmanın sarhoşluğu içinde, su üzerine veya yanına kurulu ahşap masalara yerleşiveriyorlar. Sadece su sesinin duyulduğu restoranda, alabalık ve ızgara çeşitleri yenirken, içki de içilebiliyor. Masa yerine yer sofralarını tercih edenler arasında, ayaklarını suya sarkıtanlara ve sırt üstü yatanlara da rastlanıyor.
NE YENİR?
Ölüdeniz her bütçeye göre restoran, Pizza, cafe, Fast-food türü yemek yenecek bir çok yer barındırıyor. Çarşı içinde disko-barlar gerek dekorları gerekse çaldıkları müzik ile dikkat çekiyorlar. Kiminde Davut Güloğlu'nun "Oy Nurcanım" adlı parçası çalınca tüm turistler sokağa uzayan halaylar çekiyor kimisinde "Bıdı Bıdı Çekirge" parçasında kahkahalar kopuyor.
Asena caddesinde Belcekız'ın sevilen barlarından biri olan "Tequila Bar "Kovboy şapkalı servis elamanlarınca servis edilen özel kokteyleri, düzenledikleri "Lady is Night", Orman Partisi, 60 lı ve 70 li yılların müziği ile dikkat çekiyorlar. 4 işletmeci ve Hintli aşçının hazırladıklarının yanı sıra kokteyllerden bazılarının formülünü sihirlitur okurları için aldım. Tequila içine Fethiye yöresinin en acı biberleri toplanıp konuyor bu şekilde iki ay bekletiliyor. Tequila içinde aroma kazanan içkiye domates suyu ilave edilerek limitler ölçüsünde Tabasco (acı biber sosu) katılıp şişeyle servis ediliyor!bu içkinin porsiyon fiyatı 15 milyon TL.Bir başka kokteyl ise "Ölüdeniz" İçinde Malibu, Harmania, Baileys, portakal suyu, şeftali suyu, süt bulunuyor Bu kokteylin kadehi de 6 milyon dan sunuluyor.Konuklar serinleticilerini içerken "DJ Pako" lakaplı Hakan'ın seçtiği uyumlu müziği dinliyorlar.

NASIL GİDİLİR?İstanbul dan özel araçla çıkış yapanlar Yenikapı'dan feribota yükledikleri araçlarıyla Bandırma dan itibaren veya Eskihisar -Topçular arasını feribotla geçip Yalova-Bursa yoluyla Balıkesir e gelebilirler. Bursa yaklaşımında yol çalışmalar var.Tek yönlü yol Karacabey'e dek uzanıyor.Ağır tonajlı kamyonların asfalt üzerinde avuç içi şerit çukurlara neden olduğu bu nedenle sollamalarda dikkatli davranılması gereken Susurluk-Balıkesir arasında Susurluk bölümü sabırla geçilmesi gereken hala dar bölümler içeriyor. Manisa üzerinden rampalar aşılırken bazı bölümler de yol genişletme islah çalışmaları yapılıyor.İzmir e girmeden Aydın Otoyoluna bağlananlar bilhassa tünel içi tavsiye edilen 80 km hız limitlerine riayet etmeliler. Otoyol trafik görevlilerince radar kontrolünde bulundurulup gişelerde durdurulan araçlara ceza uygulanıyor. Çine Çayı sularını değerlendirmek amacıyla yapılan Çine Barajı nedeniyle üst bölümde yeni açılan yol kalitesiyle rahat bir yolculuk yapmanızı sağlıyor. Muğla çevre yoluyla Gökova Sakar Geçidi inilip Köyceğiz, Dalaman yolu ile genişletilen ve bir bölümünde yapımı devam eden Göcek üzerinden Fethiye girişi yoluyla Ölüdenize ulaşabilirsiniz. Belcekız'da birkaç otopark bulunuyor.
Not: Ölüdeniz'den çevreye yapılan tekne turları kasım ayına dek sürüyor.


NEREDE KALINIR?

ÜNLÜ OTEL
.
gunluk fiyatlarıtek kısılık 30 ytl ile 50 ytl arasında degısır.
Ölüdeniz turkuaz mavisi suları ve bembeyaz kumsalı ile ünü ülke dışına taşan, dünyaya mal olmuş bir turizm merkezidir. Otelimizin bulunduğu Hisarönü mahallesi, Ölüdeniz Belediyesine bağlıdır.

Bir eğlence merkezi olan Hisarönü; restoranları, mağazaları, barları, diskoları ve diğer eğlence etkinlikleri ile siz konuklarımıza hareketli ve renkli bir tatil ortamı sağlamaktadır.

Otelimiz Hisarönü merkezde olup, Ölüdeniz’e 3 km., Fethiye’ye 7km., Dalaman Havalimanına 60 km. dir.
2008 yılında tüm odaları yenilenen otelimizde, balkonlu ve klimalı 17 standart oda ve 5 apart daire bulunmaktadır.

Havuzumuz temiz ve yeterli büyüklüktedir.

Havuz barımız 24 saat açık olup, her çeşit içki bulunmaktadır.

Restorantımızda kahvaltı (ücretsiz), ızgara ve fast food ürünleri bulunmaktadır.

Ayrıca özel siparişleriniz doğrultusunda ev yemeği tadında öğle ve akşam yemeği yapılmaktadır.

Geniş ve yeşillikler içindeki bahçemizde çimlerin üzerinde oturup sıcak - soğuk içecekler içebilir, satranç - tavla - okey -bilardo - masa tenisi oynayabilir, nargile içebilirsiniz.

Otelimiz bünyesinde günlük turlara katılabilir, Fethiye’nin doğal güzelliklerini ve tarihi mekanlarını keşfe çıkabilirisiniz.



Club hotel Meri:

Ölüdeniz Resort Hotel:

Bella Vue Butik Hotel:

Green Forest Holiday

Tover Hotel

Monteverdi Hotel Villas

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 yıl sonra...

Fethiye’de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Muğla’nın Fethiye ilçesi son zamanlarda ülkemizde turizm bölgeleri arasında popülaritesi artan önemli bir tatil cennetidir… Özellikle doğa ile iç içe kalmak isteyenlerin ve günübirlik tatil yapma fırsatı yakalayanların uğrak ilçesi olan Fethiye, birçok güzelliği içerisinde barındırmaktadır. Fethiye’nin bir diğer avantajlı taraflarından bir tanesi de ülkemizde oldukça hesaplı tatil yapılacak en nadir ilçelerden biri olmasıdır. Bu yazımızda sizlere Fethiye’de gezilip görülmesi gereken yerleri tanıtmaya çalışacağız.

1- Saklıkent Kanyonu

Adeta ilçenin sembollerinden biri haline gelen Saklıkent kanyonu Fethiye’ye gelip de görülmeden gidilemeyecek harika bir yerdir. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti kendisine çekmeyi başaran bu kanyonun uzunluğu yaklaşık olarak 18 Km’dir. Yürüyüş ve doğa turları ile Saklıkent Kanyonunda doyasıya günün stresini atabileceksiniz.

2-Ölüdeniz

Masmavi ve berrak bir deniz görmek isteyenlerin uğrak yeri Ölüdeniz, Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başaran önemli bir yerdir. Dünyanın en popüler plajı olma özelliğini de gösteren Ölüdeniz harika bir kuşbakışı görünümü ile adeta tatilcileri kendisine hayran bırakmaktadır. Ölüdeniz denilince akla gelen ilk plajlardan olan Çalış plajı da tatilcilerin gözbebeği konumundadır.

3- Tlos Antik Kenti

Fethiye’nin muhteşem iklimi ve konumu nedeniyle binlerce medeniyete misafirlik etmesi günümüzde tarihin izlerini doğrudan görebilmemize imkân tanımıştır. Geçmişin izlerini yakalamak isteyenlerin uğraması gereken harika bir kent Tlos Antik Kenti…

4- İztuzu Plajı

Ülkemizde doğal halini korumayı başarmış ender plajlarımızdan biri olan İztuzu Plajı Caretta carettaların yaşam merkezi olması ile bilinmektedir. Bilindiği gibi Caretta carettalar sadece temiz plajlara yumurtalara bırakmaktadır. Bu da İztuzu plajının ne kadar da temiz olduğunun en büyük kanıtıdır.

5- 12 Adalar

Masmavi bir deniz muhteşem koy eşliğinde bir tatil planlayanlar mutlaka Fethiye 12 Adalara uğraması gerekmektedir. Turizm şirketlerinin düzenlemiş olduğu günlük turlar ile 12 Adaları doyumsuz bir şekilde gezebilmeniz mümkün.

6- Çalış Plajı

Özellikle gün batımını izlemek için harika bir plaj olan Çalış plajı doğallığını korumuş ender plajlarımızdan bir tanesidir. Buraya Caretta carettaların yumurtalarını bırakması bu doğallığını kanıtlayan en önemli göstergeler arasında yer almaktadır. Şat burnunda bulunan 214 kuş türüne ev sahipliği yapan doğa parkı ile de dikkat çeken Çalış Plajı tatilinizi tamamlamadan kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır.

7- Fethiye Kalesi

Ücretsiz bir şekilde gezip görülebilecek Fethiye kalesi günümüze kadar doğallığını korumuş önemli kalelerimiz arasında yer almaktadır. Kale’nin duvarlarında belli belirsiz birkaç kelime ve harflerin olması oldukça eski uygarlıkların buralarda yaşadığının en önemli göstergeleri arasında yer almaktadır.

8- Kayaköy

Fethiye’nin en çok gezilen yerlerinden biri olan Kayaköy taştan inşa edilmiş harika bir yerdir. Şuanda kimsenin yaşamadığı ve yakın zamanda restorasyona gireceği belirtilen Kayaköye tatil planlarınız arasında yer vermelisiniz.

9- Fethiye Kültür Merkezi

Fethiye Kordonunun sonunda bulunan Fethiye Kültür Merkezi tatilde uğramanız gereken yerler arasında yer almaktadır. Yılın her ayında aktif olan FKM’de oldukça önemli organizasyonlar yapılmaktadır. Özellikle yaz aylarında burayı ziyaret etmeniz halinde önemli şahsiyetlerin buralara uğradığını görebileceksiniz.

10- Kelebekler Vadisi

Ulaşımın Ölüdenizden teknelerle sağlandığı Kelebekler Vadisi adeta cenneti andıran yapısı ile doğa harikasıdır. Ölüdenizden 5-7 Km arasında bir uzaklığa sahip olan Kelebekler vadisi her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Kamp alanı, restoran ve bar gibi geniş olanakları tatil severlere sunan bu ender doğa harikası Fethiye tatil planlarınız arasında mutlaka yer almalıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.