Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türkiye'nin ETNİK HARİTASI


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

Yahu dostlar, bu dinci ve etnikçiler Cumhuriyet kurulalı beri ne huzur buldular, ne huzur verdiler. Din de din, etnik de etnik, dın dın tın tın kafa beyin koymadılar. Mehteran bölüğü gibi iki adım ileri atıldıysa haydiii bir adım geri. İki adım daha atıldıysa illa bir adım da geri...

 

Yani sonunda beceriksiz ve berbat bir hükümetin sayesinde bulunmaz bursa kumaşı sanılıp iktidarı nihayet ele geçirdiler. Bunda da vardır bir hayır, aman bir eteklerindeki taşları bir döksünler. Yeter ya! Din din din, etnik etnik etnik... Bir elli yıl daha kafadan beyinden olacağımıza, bu didişme bu köe dövüşü böyle sürüp gideceğine bir eteklerindeki taşları bir döksünler de nedirler, ne değildirler bir görelim, yeter ya!

 

O eteklerindeki taşları döktükten sonra, yerden her fırlatmak için taş almaya eğildiklerinde, takkeleri düşüyor, kelleri ortaya çıkıyor. Yok biz biliyoruz da, millet açıkça bir niyetlerini, içyüzlerini açıkça görsün artık. Nasıl bir düşmanlık, nasıl bir kendi doğrularından başka doğru tanımazlık içinde oldukları ve nasıl bir dikta hevesi peşinde koştukları görülsün.

 

Yani inanamıyorum ya! Bir anıtın bilmem kim hazretleri ile ne ilgisi olabilir, bu nasıl bir taliban kafasıdır, bu nasıl bir istismar zihniyetidir, bir bilmem kim hazretleri mi kalmıştı siyasete alet edilmedik, o da mı eksik kalmadı şükür yahu?

 

Yani bunlar dini de batıracaklar, din bu kadar ucuzlar, bu kadar her şeye alet edilirse saygınlığı nerde kalır? Bu kadar istismarına tepkisiz kalına kalına ortada din diye bir şey de kalmayacak! Yani biri çıkıp "dini bu kadar da alet etmeyin canım, yeter artık, gönüllerde kalsın, saygın kalsın" demedikçe ben öyle sanıyorum artık din diye bir şey de kalmayacak.

 

"Yani demirefe, sen de din muhafızı kesilme başımıza" demeyin, tamam ben dogma karşıtıyım ama hiç bir şeyin duyarsızlıkla, umursamazlık ve hoyratlıkla aşınmasını, yok olmasını istemem. Bilinçle, bilinçli bir tercihle etkisiz kalmasını isterim. Üstelik ben dinin bireysel, kişilerin vicdanında ve gönüllerinde yaşayan, toplumsal yaşama karışmayan formatına karşı değilim. Aksine son derece saygı ile karşılarım. Her zaman kendi alanlarında kalan, birbirine müdahale etmeyen din-felsefe-bilim üçlemesini savunmuşumdur.

 

Bakın çok ciddiyim, dinin bu derece umarsızca, duyarsızca istismarının bir süre sonra dine en büyük zararı verdiği anlaşılacak. Ben söylemiş olayım. İlerde hatırlarsınız. Bir demirefe vardı, böyle dediydi dersiniz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ülke bölünmez, böldürmeyiz diyenlere Prf. Dr. Yalçın Küçük ün dediklerini hatırlatmak istiyorum.' Musul ve Kerkük ü verirseniz Diyarbakır ı da verirsiniz; Musul ve Kerkük hatta Mısır kağıt üzerinde bizimdi ama başkaları yönetiyordu, Diyarbakır ı da aynı yapmak istiyorlar' buna benzer şeyler söyledi. Eyalet sistemi, özerklik diyerek emperyalizmin en büyük özelliklerinden biri olan böl, parçala, yönet prensibi hayata geçirilmek isteniyor; gelişmelere bakarsak malesef başarılı da oluyorlar.

Sayin Yalcin Kücük hala Apo'nun danismanligini yaptigini zannediyor galiba. Uyanin artik sayin Kücük, siz artik Apo ile ayni masada icki icmiyorsunuz, simdi Türkcüler ile berabersiniz, onlarin danismanligini yapyorsunuz. Apo'ya verdiginiz önerilerinizi burada Kürt'ler istiyormus gibi öne sürmeyin. Apo dahi szin danismanliginizi biraktiginizdan itibaren ayri devlet kurmaktan vazgecti. Siz hala ayriliktan dem tutuyorsunuz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yalçın Küçük benim de hiç onaylamadığım biridir. Çok provakatif bir tarzı var. O yüzden onaylamıyorum. Kendisini referans almam.

 

İnsanların geçmişleri bir ayrı, silip atılamaz ama değiştikleri varsayılabilir. Bu değişim kendi isteyerek veya zorunlu olabilir. Yalçın Küçük gibilerdeki değişim zorunlu olmuştur. Sovyetler yıkılınca dünya kökünden değişti. Sovyetlerin yanıbaşında olan Türkiye bu değişimin dalgalarının en şiddetli çarptığı sahiller oldu.

 

Bırakalım Y. Küçük gibi profları, C. Çandar gibi gazetecileri, D. Perinçek gibi siyasileri, İmralı bölücübaşısı bile değişimden etkilenenlerin başında geliyor. Ona bakışların değişmesi de gayet doğal. İmralı canisi başta Sovyetlerin emrindeydi. Sovyetler yıkılınca onun can düşmanının emrine girmek gibi 180 derecelik büyük bir başkalaşım geçirdi. Adeta evrim geçirir gibi, suda köpekbalığı iken karaya çıktı, balığı gitti, gerisi baki kaldı.

 

Dünyaya böyle bakmak gerekiyor. Sovyetler öncesi, Sovyetler sonrası. Tüm değişim ve başkalaşımların anahtarı bu gerçekte yatıyor. Sovyetlere en büyük darbeyi ise 12 Eylül vurmuştur. 12 Eylül öncesi Sovyetler Türkiye'yi yuttu yutacak, Varşova paktına kattı katacak pozisyon vardı. 12 Eylül olduğu anda bu proje büyük bir hezimete uğradı. Sovyetler en büyük atak girişiminde ağır bir hezimet ve hüsrana uğradı.

 

Bence yıkılmak üzere olan o devasa kütleye son indirici darbe 12 Eylül olmuştur. Bu başarısızlık ile Sovyetler daha fazla dayanamamış ve kaybettiği son umutları ile birlikte çökmüş, yok olmuştur. Tabii ideolojiler ve ideolojikler büyük bir şaşkınlık geçirmişlerdir. Eski tüfek Marksistlerin bir kısmı ulusalcılıkta karar kılarken, bir kısmı eski efendilerinin düşmanının safına geçerek ikiyaşayışlı canlılar gibi acayip bir başkalaşım geçirmiş, Amerikancı olmuşlardır.

 

Mekke'de krallığa baş kaldıran İslamcı militanlar başarısız olup Kabe'ye sığındıklarında Suudi yönetimi Amerikan askerlerini onlara karşı Harem'e soktuğunda ve Kabe içinde bir katliam yaşandığında bu şimdi ABD kucağında oturan Fethullah, yeri göğü birbirine katmış, "evine kafir ayağı bastı allahım" diye kıyametleri koparmıştı. Coniler ağızlarında sakız, lakayt lakayt formalite icabı ellerine tutuşturulan kağıtlara yazılı şehadet kelimesini güya heceleyip Harem'e dalmışlar (Harem'e sözde kafir girmesi haram ya!) ve içerde takır takır militanları öldürmüşlerdi.

 

İşte o kıyametleri koparan, göğü yere indiren fetullah, şimdi kucakta oturuyor, iyi mi?

 

İşte dünya ve özellikle Türkiye, böylesine değişti... Birileri yaratıklar gibiler, başkalaşım geçiren tuhaf sürüngenlere, böceklere benziyorlar. Hiç sinemada Alien izlemeye gerek yok. Alienler aramızda yaşıyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tabii eklemem gerek ki ulusalcılıkta karar kılanlara saygı duyuyorum. Birileri yok bilmem ne gömleğini çıkardım, bilmem ne ceketini giydim diye insanları uyuturken ve insanlık kültürüne "ucube" deyip gerçek yüzü ile sırıtırken, gerçekten değişen ve gerçeği görenlere lafım yok. İnsanların değişim hakkı her zaman elbette vardır.

 

Ama Yalçın Küçük güven vermiyor. "Militarist devrimciyim" dedi örneğin. Buna rağmen Doğu Perinçek hâla tutukluyken o serbest bırakıldı. Bu işte bir tuhaflık var. Militarist devrimci nedir, devrim ya siyaseten, seçimle yapılır, ya halk tarafından ihtilal ile yapılır, ya da askeri olarak darbe ile yapılır.

 

Ee? Daha yorum yapayım mı?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

amerikayının kıta olduğunu bulan bir kişi olduğu için onun onuruna bu isim verilmiştir bunun ırkçılıkla alakası yoktur bumanada amerika birleşik devletleri sadece kıta betimliyor türkiye ise öyle değildir ırkçılıkla alakalıdır çünkü devletin isminde bir ırk ismi geçiyor ve anlamı türklerin yaşadığı yer oysa bu ülke sadece türklerin değildir bu yaklaşım ırkçı bir yaklaşımdır.

 

sayın raif bey devletin ismine bakıp ırkçı olup olmadığına kanaat getirmenin yanlış bir yöntem olduğu kanaatindeyim amerika hep ırkçı bir devlet olmuştur w.a.s.p.yi bir araştırın göreceksiniz hakeza başka bir örnek güney afrika cumhuriyeti ve daha onlarcası var efendim saygılar sunarım

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Adlandırmalar atamalardır. Atama ile ne ırkçı olunur, ne başka bir şey.

 

Geçen bir çocukla karşılaştım, adı "Muhammed Mustafa" idi. Ne bu adı vermekle ailesi ona gökten vahiy ineceğini ummuştu, ne de çocuğun böyle bir beklentisi vardı. :lol: Tersine adının altında ezilmek gibi psikolojik bir tedirginliği vardı. Uzmanlar çocuklarınıza büyük iddialar yüklediğiniz isimler vermeyin diye uyarıyorlar antiparantez...

 

Adı "Seyfullah" olanlar da yurra cihad edip küffarı keselim diye kılıç kuşanmıyorlar. En azından şimdilik! :D

 

Bir şeylere atama yapacaksın, bu işler böyle yürür. Tarih ise atama yapılan kavramların en bol olduğu hazinedir. Maksat bilimsel, objektif, gerçekçi bir atama yapmak. Türkler Orta Asya'dan batıya doğru hareketleri ile dünya tarihini en etkin biçimde formatlamışlar. Bu tarihsel olaya bir atama yapmak hiç fazla değil. Son derece gerçekçi, doğru ve yerinde bir atama. Bir atamadan öte bir şey ise değil. Yoksa çekik gözlü çıkık elmacık kemikli orta boylu ırk üretme çiftlikleri kurulur, bu tipler damızlık olarak istihdam edilirdi. :lol:

 

Ben şahsen Orta Asya ırkı ile hiç ilgisi olmayan biriyim. Ama Türk atamasını son derece doğru ve yerinde buluyorum, Sezar'ın hakkını Sezar'a vermekte bir beis görmüyorum. Etnik kökenimi sadece folklor, müzik, dil söz konusu olduğunda belirtirim. Siyaseten sözünü açmaya bile gerek duymam. Türk ulusuna mensup olduğumu belirtmekten hiç bir gocunma hissetmiyor, etniğim ile bu ulusal atamayı hiç bir çatışma içinde görmüyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu ülkede ırkçılık yapmanın bir yolu yoktur. Bu ülkede ırkçılık diye bir tehdit de mevcut değildir. Bu ülkede ırkçılıkla hiç bir yere varılmaz.

 

Bu ülkede dogma tehdidi vardır. Ezberlerin bozulması gereken alan burasıdır. Irka yapılan atamaların gerçek algılanarak baskı unsuru olarak kullanılması riski binde bir ise, dogmaya yapılan atamaların gerçek olarak algılanması riski yüzde elliyi aşmaktadır. Yani yazı tura atsan yazı gelirse küs, tura gelirse barışalım desen bu riske eşit bir dogma tehlikesi ve tehdidi vardır. Bunun yanında ırkçılık tehdidi komik kalır.

 

ABD ise ırkçılık tehdidini güç bela savuşturmaya çalışıyor, ne ölçüde başardığını henüz göremedik. Mel Gibson'un yaptığı Bir Zamanlar Askerdik filmi Vietnam savaşını konu alır. Orada eşleri savaşta olan subay kadınları askeri lojmanların içinde yaşamaktadırlar. Zenci bir kadın beyaz kadınlara şöyle der:

 

"Çamaşırhanedeki makinada (beyazlar içindir) yazıyor. Peki renkliler için olanı hangisi?"

 

Onun eşinin de savaşta ve her an ölüm haberinin gelebileceği gerçeğini bilen beyaz kadınlar yutkunur, önlerine bakarlar. Lafın okkalısını yemiş, fakat dillerini yutmuşlardır. Evet, beyazların çamaşırlarının yıkandığı makinede zencilerin çamaşır yıkaması yasaktır!!! Yıl 1963!!! Gözünüzü iyi açarak tekrar okuyun: 1863 filan değil! 1-9-6-3!!! Ve beyazların çamaşırlarının yıkandığı makinede zencilerin çamaşırlarının yıkanması

y-a-s-a-k!!!

 

ABD bu sorunu halen tam olarak aşabilmiş değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

dünya devletlerinin hepsi ırka dayalıdır hepsi bu topraklar benim ırkıma aittir der ve sadece kendi ırkının çıkarını güder oysaki adalet herkesin hakkını gözetmeyi gerektirir ama devletler sadece kendi ırkının hakkını gözetir bu ise adalete terstir.

 

efendim daha önce amerikanın ırk temeline dayanmadığını iddia etmişsiniz demekki bu iddianızdan vazgeçtiniz bu iyi bir gelişme ama görüyorumki ırk ile ulusun aynı manaya geldiğini zannediyorsunuzki bu da doğru değil eğer ırk ile ulus aynı manaya gelseydi kullanım alanları farklı olmazdı her şeyden önce bununla birlikte bir ulus tek bir ırktan gelmez bir ulusun bireyleri yalnızca tek bir dilde konuşan insanlar değildir ulusun tanımına göre bir devletin sınırları içinde yaşayan insanlar ırkı dili ne olursa olsun bir ulus teşkil ederler amerikan ulusu gibi venezuella ulusu gibi türk ulusu gibi italyan ulusu gibi britanya ulusu gibi saygılar sunarım

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Türkiye’yi 23’e böldüler

 

CIA uzantılı Amerikan Vakfı USCWM, Türkiye’nin etnik haritasını çıkardı. Vakıf, Karakalpaklar ve Pomaklar gibi Türk boylarını da azınlık gruplar arasına soktu

*

**

YENİÇAĞ

 

Bu tür araştırmaların tam doğru sonuçları ortaya koyması imkansız.Bunlar bazı ölçüler kullanılarak hesaplanan tahmini rakamlardır.Ancak bundan daha önemli olan bu araştırmanın hangi amaçla yapıldığı ve hangi amaçla kullanılacağıdır.Daha önce İngilizler yapıyorlardı,şimdi de ABD hemen her ülkede bu tür araştırmalar yapıyor ve ilerde çeşitli amaçlarla kullanmak üzere arşivliyor.

 

Bu tür verileri sürekli kullanarak kamuoyunda bu yönde bir görüş oluşturuyor.

 

12 Eylül Darbesi'ne kadar Türkiye'de gündem oluşturmayan etnik yapı konusu ANAP Hükümeti,daha doğrusu Turgut Özal'la bilinçli olarak gündeme getirildi.Bugün AKP misyonu olan "Türkiye Cumhuriyeti yerine Anadolu Birleşik Devletleri'ni kurma" Turgut Özal'ın en büyük ideali idi.Bunu kardeşi Korkut Özal televizyonlarda defalarca açıkladı.Ancak -bizde bir akıl tutulması olmalı ki- bunu kimse önemsemedi.

Bugün çok net olarak ortaya çıkmıştır ki AKP 2011 seçimlerinden istediği sonucu alırsa,değiştirilemeyen ilk üç madde dahil,eyalet sistemine geçişi engelleyecek bütün maddeler paket halinde toptan değiştirilecek,asıl kıyamet ondan sonra kopacaktır.

 

Yıllar önce Siverek Karakeçili Türklerinden aksakallı bir dede aynen şöyle diyordu:"Biz Türk'üz ve yalnız Türkçe konuşuyoruz.Bizim çocuklarımız hem Türkçe hem Kürtçe konuşuyor,torunlarımız ise yalnız Kürtçe konuşuyor."

 

Bu,Güneydoğu'daki birçok Türk boyunun Kürtleştiğini gösteriyor.Ayrıca Alevi-Kürt'üm diyenlerin aslı araştırıldığında onların ya Kürtleşmiş Türk ya da Ermeni olduğu anlaşılmaktadır.

Deme ki bu tür araştırmalar iyi amaçlarla yapılsa çok değişik rakamlar ortaya çıkabilir ama maalesef biz ancak golü yedikten sonra savunmaya geçmeye alıştırılmışız.

 

Hangi etnik gruptan olursa olsun bu ülkenin vatandaşı olan iyi niyetli insanları tenzih ederek söylüyorum bugüne kadar Türkiye'yi niçin Türklerin yönetmediği,neden bizi yönetenlerin hep Gürcü,Ermeni,Arap,Kürt,Arnavut...olduğu düşünülürse ülkemizin bugünkü durumunu anlamak hiç de zor olmaz.Büyük Atatürk boşuna söylememiş:"Başınıza getireceğiniz insanların kanındaki cevheri iyi araştırın." diye.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye'de yasanan bu antidemokratik icraatlar Avrupa'nin en geri kalmis demokratik ülkesinde olsaydi inanin ki o ülkede kaos olurdu.Miting üstüne miting yapilarak yönetimin ve hukuku guguk yapan yönetim yanlisi yarginin yaptiklari protesto edilirdi.Bakin bizde bunlarin hicbirisi olmuyor.Yani millet hayatindan bezdirildi,aclik ve sefalet milleti artik hic birseyle ilgilenmez bir hale getirdi.Yarinini düsünemeyen yasadigina inanmayan bir toplum haline getirildi millet.Bölünmekmis,fasizmmis,diktaymis millet artik umursamiyor.Millet nefes almakta zorlaniyor.8 yildir bu millete zehir siringa edildi,bu millet hayatindan bezdirildi.

 

2011 secimlerinin sonuclari ile Türkiye ya solunum yollari acilmis bir ülke haline gelecek ya da kafasina öyle bir darbe inecek ki bir daha dogrulamayacak.

Demokrasi yalanlari ile millet bölüstürüldü.Millet birbirine düsman edildi.Milli Birlik ortadan kalkti.Milli Birligi gelistirmeye calisan ve kirli emelleri ortaya cikaran gazeteciler,bilim adamlari tek tek tutuklandi Malta'ya sürüldü.TSK cökertildi ve onu cökertenler simdi yüzleri bile kizarmadan onu savunuyorlar.

 

Türkiye en karanlik dönemlerini yasiyor.1919'da içte ve dışta kimlerle mücadele edileceği biliniyordu.Ama simdi öyle degil simdi en büyük tehlike kimin dost oldugunu artik bilmedigimizdir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Büyük Atatürk boşuna söylememiş:"Başınıza getireceğiniz insanların kanındaki cevheri iyi araştırın." diye.

 

iyi akşamlar efendim bu sözü nereden duyduğunuzu sorabilirmiyim kaynak verebilirmisiniz zira ben atatürkün böyle ırkçı bir söz söyleyebileceğini sanmıyorum saygılar sunarım

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Büyük Atatürk boşuna söylememiş:"Başınıza getireceğiniz insanların kanındaki cevheri iyi araştırın." diye.

iyi akşamlar efendim bu sözü nereden duyduğunuzu sorabilirmiyim kaynak verebilirmisiniz zira ben Atatürkün böyle ırkçı bir söz söyleyebileceğini sanmıyorum saygılar sunarım

 

Sayın Raşit;

 

Bu ifade [ 1925 (Nutuk II, s. 607) ] da yer alır.

Ama tam metin yukarıda ele alındığı gibi değildir.

Arkadaş Atatürk'ün Nutuk da geçen ifadelerinin bir bölümünü alarak yer vermiş iletisinde...

 

Tam metin Şu şekildedir....

 

"Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki,

Sinesinde yetişerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri, çok iyi incelemek dikkatinden, bir an vazgeçmesin!

1925 (Nutuk II, s. 607) "

 

Ancak tam metni esas alarak yapacağımız değerlendirmede,

Onun bu söylemi sizin değerlendirdiğiniz gibi "Irkcı bir yaklaşım" içermez.

Orada geçen "Kanındaki" kelimesini ırkcılık anlamında ele alamayız.

Tıpkı "Sen kansız bir kişisin" ifadesinde kişinin ahlaki ve davranışlarında görülen bozuklukları dile getiririken ırkcı bir yaklaşım göstermediğimiz gibi...

 

Sizi yanıltan; arkadaşın Atatürk'ün söylemindeki ifadelerin bütününü buraya aktarmamış olması olabilir.

Çünkü asıl metinde "kanındaki" kelimesinin devamında "(,)vicdanındaki öz cevheri" ile anlatılmak istenen pekiştirilmiştir...

Buradaki "Cevher" kelimesi "Bir şeyin özü" kişilik yapısı ve yeterliliği anlamında ele alınmıştır...

 

Özetle Atatürk burada; İçinizden yetişen, sizi yönetmeye talip kişileri değerlendiriken onların özünü,

yani kişiliklerini çok iyi değerlendirerek karar verin ve bundan asla vazgeçmeyin diyerek;

Muhterem milletime tavsiyede bulunmuştur...

 

"Kanındaki, Vicdanındaki Öz" ırkcı bir bir söz, yaklaşım olarak değerlendirilemez...

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

efendim elbetteki atatürkün böyle ırkçı bir söz söyleyebileceğini sanmıyorum dedikten sonra sayın iky5ün yazdığı sözü sizin gibi araştırmaya vakit bulamamış olmamdan dolayı karşı taraftan kaynak istemem bağlamında sayın iky53nün bundan bir önceki cümlesi ile yani türkiyeyi niçin türklerin yönetmediği neden bizi yönetenlerin hep gürcü,ermeni,arap,kürt,Arnavut...olduğu düşünülürse ülkemizin bugünkü durumunu anlamak hiç de zor olmaz cümlesi ile değerlendirip sorguladığımın anlaşılmış olması gerekiyordu yinede teşekkürler fakat sizede sorayım o zaman sayın iky53ün bu cümlesine katılıyormusunuz saygılar sunarım

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Atatürkün böyle ırkçı bir söz söyleyebileceğini sanmıyorum dedikten sonra....

... değerlendirip sorguladığımın anlaşılmış olması gerekiyordu

*

**

sizede sorayım o zaman sayın iky53ün bu cümlesine katılıyormusunuz

 

Sayın Raşit;

 

Sizi eleştirmedim...

Yazınız da neyi ne şekilde ele alarak değerlendirdiğinizin farkındayım...

"Sanmıyorum" diye devam eden ifadelerinizde bu apaçık ortada zaten...

Söz konusu iletide eksik ifadeler üzerine yaptığınız değerlendirme üzerine,

Konun açıklığa kavuşması gerekliliğini düşünerek bilgilendirme amaçlı olarak yazdım...

 

***

 

Bana yönelttiğiniz sorunuza izniniz olursa yanıt vermek istemiyorum...

Öncelikle neden yönelttiğinizi kavrayamadım ve anlam veremedim...

Sonrasında; zaman içinde beni tanıyıp, anlamlandıracağınızı düşünüyorum...

 

Saygı ve Sevgilerimle :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

efendim benim sayın iky53ün ataürkün sözü diye yazdığı söz için kullandığım nitelemeyi

 

Onun bu söylemi sizin değerlendirdiğiniz gibi "Irkcı bir yaklaşım" içermez.

 

cümlenizde tırnak içine almanız ve sayın iky53ün ondan bir önceki cümlesindeki yaklaşımı adeta görmezden gelip

 

Sizi yanıltan; arkadaşın Atatürk'ün söylemindeki ifadelerin bütününü buraya aktarmamış olması olabilir.

 

şeklinde sehven yapılmış bir hata gibi gösterir nitelikte savunan cümlenizi okuyan birisi sizce ne düşünebilir o soruyu sormakta haksızmıyım soru anlamsızmı saygılar sunarım

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Onun bu söylemi sizin değerlendirdiğiniz gibi "Irkcı bir yaklaşım" içermez.

 

 

Konu şimdi açıklığa kavuştu Sayın Raşit...

 

Ben "onun" derken arkadaşın yazdıklarından değil Atatürk'ün ifadesini ele alarak değerlendirmeler yapmışdım...

"onun" kelimesi yerine "Atatürk'ün" kelimesini koyarak yapılacak değerlendirme ile,

Ve devamında "sizin değerlendirdiğiniz gibi" bölümünü de kaldırırsak...

Sanırım aramızda ne kast ettiğimiz anlamında bir sorun kalmaması gerektiğini düşünüyorum.

 

Ancak tam metni esas alarak yapacağımız değerlendirmede,

"Atatürk'ün" bu söylemi "Irkcı bir yaklaşım" içermez.

Orada geçen "Kanındaki" kelimesini ırkcılık anlamında ele alamayız.

Tıpkı "Sen kansız bir kişisin" ifadesinde kişinin ahlaki ve davranışlarında görülen bozuklukları dile getiririken ırkcı bir yaklaşım göstermediğimiz gibi...

 

Buradan devamla arkadaşın buraya eksik olarak taşıdığı, Atatürk'ün ifadesinin öncesinde yer alan "bugüne kadar Türkiye'yi niçin Türklerin yönetmediği,neden bizi yönetenlerin hep Gürcü,Ermeni,Arap,Kürt,Arnavut...olduğu düşünülürse" bölümünü tek başına ele alıp, geriye kalanlardan bağımsız değerlendirildiğinde "ırkcılığın" öne çıkarılabileceği değerlendendirmeler yapılabilir.

 

Henüz yazmış olduğu tek bir iletiye bakarak arkadaşın bakış açısının "ırkcı bağlamda" olduğu üzerine yapacağımız değerlendirmelerin eksik ve erken olacağını düşünüyorum...

 

Böyle bir değerlendirme yapmadan önce bana göre;

Aynı paragrafta yer alan "Hangi etnik gruptan olursa olsun bu ülkenin vatandaşı olan iyi niyetli insanları tenzih ederek söylüyorum " ifadesinin ne anlama geldiğini göz ardı etmememiz de gerekiyor.

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayın gecekuşu elbette onun kelimesi yerine atatürk kelimesini koyarak okudum yazdıklarınızı sorun o değil efendim tırnak içine almanız tırnak içine alınan şey sizinde çok iyi bildiğinizi tahmin ettiğim gibi bir ifadeyi veya kelimeyi ya vurgulama amacı ile yani kalın harfler yerine yada katılınmayan sahibine ait olan görüş olduğunu belirtmek için kullanılır dolayısıyla ırkçı yaklaşım sözümü sizin tırnak içine almanızı sayın iky53ün sözüne yaptığım değerlendirmeye katılmadığınıza yordum beni yanıltan buydu tırnak içerisine almasaydınız sorun olmazdı ve gerekte yokmuş bakın efendim

 

diğer mesele ise yani ırkı türk olsunda çamurdan olsun yaklaşımı çok açık efendim yapmayın etnik türk olmayanların iyi niyetlileri ve kötü niyetlleri var ama etnik türk olanlar için bu ayrım yok etnik türk olmayanların kötü niyetli olanları ülkeyi yönettiyse yada yönetiyorlarsa buradan çıkan sonuç kötü niyetli etnik türk yokturdur efendim saygılar sunarım

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye'yi kimlerin yönettigine gelince;Tarihlerin yazdigi gercekleri gözardi ederek sonuca varamayiz.Gercek su ki;Osmanli'da Türklerin hicbir fonksiyonu olmamistir devlet yönetiminde.Cünkü Türkler sadece padisahlarin savas zevklerinin giderilmesinde kullanilan askerleri olusturuyordu.Yeniceriler Türk degildi onlar para ile adam öldürenlerdi.Türkler ise karavana yiyerek savasiyorlardi.Osmanli'da söz sahibi olmak icin;ya arnavut,ya sirp,ya cerkez,ya ermeni ya Kürt olmak gerekiyordu.Simdi bunlari söylemenin irkcilikla nasil bie iliskisi var onu cözemiyorum.Türkiye'yi TÜRKLER DEGIL BASKALARI YÖNETIYORDU demek neden irkcilik olsun.HITLER Avusturyaliydi derken irkcilikmi yapilmis oluyor,Avusturyalilara hakaretmi ediliyor.Hayir.Türkiye'yi cerkezler yönetiyordu derken de Cerkezlere hakaret edilmiyor.

 

Türkiye üzerinde oynanan oyunlardan biride Türkiye'nin etnik acidan bir mozaik ülke oldugu iddialaridir ki bugünkü durumda bu iddianin bilimsel hicbir dayanagi yoktur.Bir ülkede etnik olusumun,ülke nüfusunun yüzde 35'nin etnik kökene sahip olmasi ile mozaik tanimi gerceklesmis olur.Son yillarda yapilan birtakim haritalar,nüfus arastirmalari,etnik nüfusu oldugundan fazla gösterme girisimleri aslinda bilimsel olmayan iddialari bilimsel bir cerceveye sokma girisimleridir.

 

Türkiye'de ki Türk kökenli nüfusu düsük göstererek etnisiteyi cogaltmanin ardindaki kirli senaryonun amaci, Türkiye'nin bilimsel acidan mozaik bir ülke oldugu iddiasini güclendirmek ve bu cercevede ülkede farkli bir siyasi rejimi uygulama zemini yaratmaktir

 

Bazem masum gibi görünen bircok sey var ki aslinda ülkemizin gelecegi acisindan cok vahim sonuclara gebedir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sovyetlere en büyük darbeyi ise 12 Eylül vurmuştur. 12 Eylül öncesi Sovyetler Türkiye'yi yuttu yutacak, Varşova paktına kattı katacak pozisyon vardı. 12 Eylül olduğu anda bu proje büyük bir hezimete uğradı. Sovyetler en büyük atak girişiminde ağır bir hezimet ve hüsrana uğradı.

 

Cok hayalperest bir yaklasim sizinkisi. 12 Eylül ile Sovyetlerin hic bir alakasi yok. Yapan ve yaptiran ABD.

 

Madem 12 Eylül Sovyetlere büyük darbe vurmus ve hedeflerinin olmasini engellemis o halde herhalde elinizde bu idiialarinizi dogrulayan belgeler ve kaynaklar var olmasi gerekli. Nerede kaynaginiz sayin demirefe?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye'yi kimlerin yönettigine gelince;Tarihlerin yazdigi gercekleri gözardi ederek sonuca varamayiz.Gercek su ki;Osmanli'da Türklerin hicbir fonksiyonu olmamistir devlet yönetiminde.Cünkü Türkler sadece padisahlarin savas zevklerinin giderilmesinde kullanilan askerleri olusturuyordu.Yeniceriler Türk degildi onlar para ile adam öldürenlerdi.Türkler ise karavana yiyerek savasiyorlardi.Osmanli'da söz sahibi olmak icin;ya arnavut,ya sirp,ya cerkez,ya ermeni ya Kürt olmak gerekiyordu.Simdi bunlari söylemenin irkcilikla nasil bie iliskisi var onu cözemiyorum.Türkiye'yi TÜRKLER DEGIL BASKALARI YÖNETIYORDU demek neden irkcilik olsun.HITLER Avusturyaliydi derken irkcilikmi yapilmis oluyor,Avusturyalilara hakaretmi ediliyor.Hayir.Türkiye'yi cerkezler yönetiyordu derken de Cerkezlere hakaret edilmiyor.

 

efendim konumuz osmanlının ne olup olmadığı kimler tarafından nasıl yönetildiği değil konumuz türkiye ve türkler bu başlıkta gördüğünüz gibi türkleri baskın bir ırk ve türkiyeyi ırkçı bir isim gibi görme eğilimleri var sizde türkiyeyi türkler yönetmiyor denilince neden buna tepki duyduğumu sorgulamışsınız elbetteki bu şekilde bir sorun yok ve tepki duyduğum konuda bu değildir ama o söz türkiye kötü yönetiliyor ve emperyalizmle işbirliği yapan türk olmayanlar bağlamında ele alınmıştır buna göre bir kere daha düşünün derim yada ben size aynı cümleyi şöyle sorsam türkiyeyi etnik türkler yönetiyor o yüzden bu haldeyiz cia ile işbirliği yapanlar etnik türklerdir cümlesindede bir sorun görmeyecekmisiniz acaba saygılar sunarım

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sovyetlere en büyük darbeyi ise 12 Eylül vurmuştur. 12 Eylül öncesi Sovyetler Türkiye'yi yuttu yutacak, Varşova paktına kattı katacak pozisyon vardı. 12 Eylül olduğu anda bu proje büyük bir hezimete uğradı. Sovyetler en büyük atak girişiminde ağır bir hezimet ve hüsrana uğradı.

 

Bence yıkılmak üzere olan o devasa kütleye son indirici darbe 12 Eylül olmuştur. Bu başarısızlık ile Sovyetler daha fazla dayanamamış ve kaybettiği son umutları ile birlikte çökmüş, yok olmuştur.

 

efendim sizdemi 80 öncesi abd tarafından üretilen bu yalanlara inandınız bu kadar sene sonra sovyetler ve komünizm bahane edilerek türkiye üzerinde oynanan oyunların farkına varmamış olmanız imkansız şimdi üretilen darbe yalanlarınada inanıyormusunuz saygılar sunarım

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

efendim konumuz osmanlının ne olup olmadığı kimler tarafından nasıl yönetildiği değil konumuz türkiye ve türkler bu başlıkta gördüğünüz gibi türkleri baskın bir ırk ve türkiyeyi ırkçı bir isim gibi görme eğilimleri var sizde türkiyeyi türkler yönetmiyor denilince neden buna tepki duyduğumu sorgulamışsınız elbetteki bu şekilde bir sorun yok ve tepki duyduğum konuda bu değildir ama o söz türkiye kötü yönetiliyor ve emperyalizmle işbirliği yapan türk olmayanlar bağlamında ele alınmıştır buna göre bir kere daha düşünün derim yada ben size aynı cümleyi şöyle sorsam türkiyeyi etnik türkler yönetiyor o yüzden bu haldeyiz cia ile işbirliği yapanlar etnik türklerdir cümlesindede bir sorun görmeyecekmisiniz acaba saygılar sunarım

" Emperyalizmle isbirligi yapan Türk olmayanlar yönetiyor"sözünü neden kelime anlamiyla degerlendirmek gerekiyor bunu anlamakta zorlaniyorum.Bence ülkenisin cikarlarini,emperyalizme peskes cekenin etnik kökeni degildir önemli olan.Bir insana "kansiz" dendiginde,bundan o insanin kaninin olmadigimi anlasilmalidir yoksa baska bir anlamimi iceriyor bu söz?Kelimelerin mecazi manalari vardir.Emperyalistlerle isbirligi yapan TÜRK OLMAYANLAR sözcügü etnik anlamda degil mecazi bir anlamda söylenmis bir sözdür.Kaldiki eger gercekten etnik anlamda degerlendirmek gerekiyorsa EVET BASBAKAN GÜRCÜDÜR.Cumhurbaskani Arap asillidir.Özal'da Kürt asilliydi.Simdi yani buyurun cenaze namazinami dememiz lazim.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.