Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kan İçme Ayini


Kanlı Baykuş

Önerilen İletiler

KAN İÇME AYİNİ

 

 

"Et yiyin ve kan için. Yiğitlerin etini yiyeceksiniz ve dünya beylerinin kanını içeceksiniz. Sarhoş oluncaya kadar kan içeceksiniz." (Tevrat, Hezekiel Bölümü 39/18-20)

"Onları kasaplık koyunlar gibi ayır ve öldürme günü için onları hazırla." (Tevrat, Yeremya Bölümü, 12/3)

Bu sapık adet asırlardır bir kısım fanatik Yahudiler tarafından uygulanmaktadır. Bazı bağnaz Yahudi kolları, Tevrat'ın insan kanı içme ve insan boğazlama konusundaki emirleri doğrultusunda, sayısız insan kanları almak için öldürülmüşlerdir. Özellikle küçük erkek çocuklarını kaçırırlar ve 2 tür olayda kullanırlar; büyü ayininde ve Pesah (Mayasız) bayramında. Büyü ayinlerini yapmak için kan kullanırlar. Mayasız bayramında da kan kullanılır. Mayasız bayramında insanlar bir hafta boyunca mayasız ekmek yaparlar ve ekmeklerin en makbulü de kanla yapılmış olanıdır.

Kan alma törenleri "İğneli Fıçı" ile gerçekleştirilir. Hahamlar küçük çocuğu iğneli fıçının içine koyarlar ve dakikalar boyunca fıçıyı yuvarlarlar. Böylece çocuğun kanı tamamıyla çekilmiş olur.

Kan içme konusunu şimdiye dek en iyi açıklamış kaynaklardan biri, 1803'te Moldovyalı rahip Neophite'nin yazdığı kitaptır. Bir haham oğlu olan Neophite, Yahudilikten çıktıktan sonra Hıristiyanlığı kabul edip rahip olmuştur. Babasının inancındaki bütün kanla ilgili ayinleri açıklamıştır. Bazı Yahudi tarikatlarının, insan kanı kullandıklarında Yehova katında "üstün" olduklarına inandıklarını anlatmıştır.

İngiltere 1144

 

20 Mart (Musevilerin Pesah Bayramı), ilk kan içme töreni Avrupa'da görüldü. Norwichli Yahudiler ritüel cinayet, kan içme törenlerini yapmakla suçlandılar. Öldürdükleri çocuk Norwichli William (William of Norwich) idi. Zavallı çocuğu klasik çivili fıçı yöntemiyle öldürmüşler ve daha sonra da kanını içmişlerdi. Norwich halkı çocuğu kanı çekilmiş bir halde buldular. 1189 tarihinde Richard the Lionheart'ın taç giyme töreninde bir grup insan tarafından Yahudiler saldırıya uğradılar. Bu olay İngiltere'nin her yerine yayıldı. 6 Şubat 1190 tarihinde, Yahudiler, kaleye sığınan çok az Yahudi dışında, kendilerini kılıçtan geçirilmiş halde buldular. 1290 göçe zorlandılar. 1655 tarihine kadar da dönmelerine izin verilmedi.

Belçika 1250

 

Aynı tören 1250 tarihinde Belçika'da da yapılmıştır.

İngiltere 1255

 

1255 yılında da bu olaylar meydana gelmişti. Lioncolnlü Huge (Hugh of Lincoln) de aynı vahşi saldırıya maruz kalmıştı. Bu olayı ünlü İngiliz yazar Chaucer (1343-1400) dile getirmişti. Daha sonra da çok iyi bilinen bir olay haline gelmişti. 8 yaşında bir çocuk, adın Huge, adı Beatrice olan bir kadının çocuğu, Lincolnde 31 Temmuz günü kayboluyor. 29 Ağustos günü bulunuyor. Pisliğe bulanmış bir halde bir madende bulunuyor.

 

Almanya 1267

 

Yahudiler bu yıllarda da ayinlerine devam ettiler. Pforzheimda bir balıkçı tarafından yedi yaşında bir kıza ait ceset bulundu. Küçük kızın kanı tamamen çekilmiş ve tören için kullanılmıştı.

 

Almanya 1286

 

Bu inanılmaz olay Oberwesel'de tekrar yaşandı. Werner adında 11 yaşında ki bir çocuğun kanı çekilmiş cesedi bir nehrin yakınlarında bulundu. Sonuç olarak Oberwesel'de ve yakınlarda yaşayan pek çok Yahudi bu yıllarda zulme uğradı.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Kaynak:Jewish Encyclopedia "Blood Libel" başlığı altında.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hezekiel

 

1 "İnsanoğlu, Gog'a karşı peygamberlik et ve ona de ki, 'Egemen RAB şöyle diyor: Ey Roş'un, Meşek'in, Tuval'ın önderi Gog, sana karşıyım.

 

2 Seni geri çevirip sürükleyeceğim. Seni uzak kuzeyden çıkarıp İsrail'in dağlarına getireceğim.

 

3 Sol elindeki yayını vuracak, sağ elindeki oklarını düşüreceğim.

 

4 Sen de askerlerinle senden yana olan uluslar da İsrail dağlarına serileceksiniz. Sizi yem olarak her çeşit yırtıcı kuşa, yabanıl hayvana vereceğim.

 

5 Açık kırlarda düşüp öleceksiniz. Çünkü bunu ben söyledim. Egemen RAB böyle diyor.

 

6 Magog'un ve kıyıda güvenlik içinde yaşayanların üzerine ateş yağdıracağım. O zaman benim RAB olduğumu anlayacaklar.

 

7 "'Halkım İsrail arasında kutsal adımı tanıtacağım. Bundan böyle kutsal adımın aşağılanmasına izin vermeyeceğim. Uluslar benim İsrail'de kutsal olan RAB olduğumu anlayacaklar.

 

8 O gün yaklaştı! Söylediklerim olacak. Egemen RAB böyle diyor. Budur sözünü ettiğim gün!

 

9 "'O zaman İsrail kentlerinde yaşayanlar dışarı çıkıp topladıkları silahları yakacaklar. Küçük büyük kalkanları, yayları, okları, sopaları, mızrakları ateşe atacaklar. Bunlarla yedi yıl ateş yakacaklar.

 

10 Kırdan odun toplamayacak, ormandan odun kesmeyecekler. Yakmak için silahları kullanacaklar. Mallarını yağmalayanları yağmalayacak, kendilerini soyanları soyacaklar. Egemen RAB böyle diyor.

 

11 "'O gün Lut Gölü'nün doğusunda, Gezginler Deresi'nde Gog'a İsrail'de bilinen bir mezar yeri vereceğim. Gog'la bütün ordusu orada gömülecek. Oraya Hamon-Gog Vadisi adı verilecek. Oradan geçecek gezginlerin önü kesilecek.

 

12 İsrail halkı ülkeyi arındırmak için onları gömecek. Bu yedi ay sürecek.

 

13 Onları bütün ülke halkı gömecek. Görkemimi açıkladığım gün onlar için onur olacak. Egemen RAB böyle diyor.

 

14 "'Ülkeyi arındırmak için adamlar görevlendirilecek. Bazıları ülkeyi sürekli dolaşacak, öbürleriyse yerde kalan cesetleri gömecekler. Yedi aylık süre bitince, araştırma işine başlayacaklar.

 

15 Bu adamlar ülkenin her yanını dolaşacak. Bir insan kemiği görünce, mezarcılar onu Hamon-Gog Vadisi'ne gömünceye dek, yanına bir işaret koyacak.

 

16 Orada Hamona adında bir kent olacak. Böylelikle ülke arındırılacak.

 

17 "İnsanoğlu, Egemen RAB şöyle diyor: Her çeşit kuşa ve yabanıl hayvana seslen: 'Sizin için hazırlayacağım kurbana, İsrail dağları üzerindeki büyük kurbana gelin, her yandan toplanın! Orada et yiyecek, kan içeceksiniz.

 

18 Başan'ın besili hayvanlarının -koçların, kuzuların, tekelerin, boğaların- etini yiyip kanını içer gibi yiğitlerin etini yiyecek, dünya önderlerinin kanını içeceksiniz.

 

19 Sizin için hazırlayacağım kurbandan doyana dek yağ yiyeceksiniz, sarhoş oluncaya dek kan içeceksiniz.

 

20 Soframda atlardan, atlılardan, yiğitlerden ve her çeşit askerden bol bol yiyip doyacaksınız. Egemen RAB böyle diyor.

 

21 "Görkemimi uluslar arasında açıklayacağım. Bütün uluslar kendilerine verdiğim cezayı, üzerlerine koyduğum elimi görecekler.

 

22 İsrail halkı o günden başlayarak benim Tanrıları RAB olduğumu anlayacak.

 

23 Uluslar İsrail halkının işlediği suç yüzünden, bana ihanet ettiği için sürgüne gittiğini anlayacaklar. Yüzümü onlardan gizledim, onları düşmanlarının eline teslim ettim, hepsi kılıçtan geçirildi.

 

24 Onları kirliliklerine, isyanlarına göre cezalandırdım, yüzümü onlardan gizledim.

 

25 "Bundan ötürü Egemen RAB şöyle diyor: Yakup'un sürgündeki soyunu geri getirecek, İsrail halkına acıyacağım. Kutsal adımı kıskançlıkla koruyacağım.

 

26 Ülkelerinde güvenlik içinde yaşayınca, onları korkutan kimse olmayınca, utançlarını, bana ettikleri bütün ihanetleri unutacaklar.

 

27 Onları uluslar arasından geri getirip düşman ülkelerinden topladığım zaman, onlar aracılığıyla birçok ulusa kutsallığımı göstereceğim.

 

28 O zaman benim Tanrıları RAB olduğumu anlayacaklar. Onları uluslar arasına sürgüne göndermeme karşın, hiçbirini bırakmadan ülkelerine geri getireceğim.

 

29 Onlardan bir daha yüzümü gizlemeyeceğim, çünkü İsrail halkı üzerine Ruhum'u dökeceğim." Egemen RAB böyle diyor.

 

 

Yeremya 12

 

1 Davamı önüne getirsem, Haklı çıkarsın, ya RAB. Ama adalet konusunda Seninle tartışmak istiyorum. Neden kötülerin işi iyi gidiyor? Neden hainler tasasızca yaşıyor?

2 Onları sen diktin, kök saldılar, Büyüyüp ürün verdiler. Adın ağızlarından düşmüyor, Yürekleriyse senden uzak.

 

3 Beni tanırsın, ya RAB, Beni görür, yüreğimin seninle olduğunu bilirsin. Kasaplık koyun gibi ayır onları, Kesim gününe hazırla!

(Ben de bu vesile ile Amin diyorum)

 

4 İçinde yaşayanların kötülüğü yüzünden, Ülke ne zamana dek yas tutacak, Otlar ne zamana dek sararıp solacak? Hayvanlarla kuşlar yok oldu. Çünkü bu halk, "O başımıza neler geleceğini görmüyor" dedi.

 

5 "Ey Yeremya, İnsanlarla yarışa girip yoruldunsa, Atlarla nasıl yarışacaksın? Güvenli bir ülkede sendelersen, Şeria çalılıklarıyla nasıl başa çıkacaksın?

 

6 Kardeşlerin, öz ailen bile sana ihanet etti, Arkandan seslerini yükselttiler. Yüzüne karşı olumlu konuşsalar bile onlara güvenme.

 

7 Evimi terk ettim, Mirasımı reddettim, Sevgilimi düşmanlarının eline verdim.

 

8 Mirasım karşımda Ormandaki aslan gibi oldu; Kükreyip üzerime saldırdı. Bu yüzden ondan nefret ediyorum.

 

9 Mirasım sırtlan ya da yırtıcı kuş mu oldu karşımda? Çevresindeki yırtıcı kuşlar saldırıyor ona. Gidin, bütün yabanıl hayvanları toplayıp getirin, Yiyip bitirsinler onu.

 

10 Pek çok çoban bağımı bozdu, Tarlamı çiğnedi, Güzelim tarlamı ıssız çöle döndürdü.

 

11 Onu viraneye çevirdiler, Önümde viran olmuş ağlıyor; Bütün ülke viran olmuş, Yine de aldıran yok.

 

12 Çöldeki çıplak tepelere Yıkıcılar geldi. RAB'bin kılıcı ülkeyi Bir uçtan bir uca yiyip bitiriyor. Kimse kavuşmayacak esenliğe.

 

13 Halkım buğday ekip diken biçti, Emek verip yarar görmedi. RAB'bin kızgın öfkesi yüzünden Ürününüzden utanacaksınız."

 

14 RAB diyor ki, "Halkım İsrail'e verdiğim mülke el koyan bütün kötü komşularımı ülkelerinden söküp atacak, Yahuda halkını da atacağım.

 

15 Hepsini söküp attıktan sonra Yahuda'ya yine acıyacak, her birini kendi mülküne, kendi ülkesine geri getireceğim.

 

16 Halkıma Baal'ın adıyla ant içmeyi öğrettiler. Bunun gibi, halkımın yolunda yürümeyi ve 'RAB'bin varlığı hakkı için diyerek benim adımla ant içmeyi de iyice öğrenirlerse, halkımın arasında sağlam yerleri olacak.

 

17 Ama kulak asmayan her ulusu kökünden söküp atacak, yok edeceğim" diyor RAB.

 

Şimdi siz bütün okuyanlar, siz ateistler siz müslümanlar, ayetlerin bütününe bakan insanlar , siz söyleyin.. Bu insanlar bu işleri yapıyorlarsa, bunda ayetler mi suçlu? Ayetler tek başına okunmaz, biz ayet okumayız, sayfa sayfa parça parça sindire sindire Kitap okuruz. Şimdi Kutsal kitabın suçu ne?

 

""Bu sapık adet asırlardır bir kısım fanatik Yahudiler tarafından uygulanmaktadır. Bazı bağnaz Yahudi kolları, Tevrat'ın insan kanı içme ve insan boğazlama konusundaki emirleri doğrultusunda""

Bu nasıl bir iftiradır. Kan içmek haramdır insanoğluna,haram kalacak. Hayvanlara sunulan kan ve eti,insana diye çeviren kimler?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet, et ve kan ziyafetine vahşi yırtıcılar çağrılıyor. Ama bu çağrı öyle tasvir edilerek ayrıntılandırılıyor ki, bu sözlerin kinci ve öfkeli bir insanın sözleri olduğu, tanrı sözü olmadığı bas bas bağırıyor. Resmen bir insan kin ve nefretini saçmış. Bu sözlere tanrı sözü demek için bilemiyorum... Bir değerlendirmede bulunmasam daha iyi...

 

Bir sözüm de beri tarafa olacak: Gerçekten bu iğneli fıçı efsanesine inanmak bana çok tuhaf geliyor. Hayır yani, amaçları zavallı küçük bir çocuğa işkence etmekse bilemem. Ama kan almak ve içmek için bu kadar absürd bir yol seçmek? Hadi çocuk korku ve acıdan altına ne var ne yok bırakırsa, ki yapacaktır o durumda mutlaka? Daha aromalı kan mı olur? :lol:

 

Yani söylenen, dile getirilen düşünceler önce bir kendi mantık süzgecinden geçse de rasgele ortalığa saçılmasa diyorum?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet, et ve kan ziyafetine vahşi yırtıcılar çağrılıyor. Ama bu çağrı öyle tasvir edilerek ayrıntılandırılıyor ki, bu sözlerin kinci ve öfkeli bir insanın sözleri olduğu, tanrı sözü olmadığı bas bas bağırıyor. Resmen bir insan kin ve nefretini saçmış. Bu sözlere tanrı sözü demek için bilemiyorum... Bir değerlendirmede bulunmasam daha iyi...

 

Bir sözüm de beri tarafa olacak: Gerçekten bu iğneli fıçı efsanesine inanmak bana çok tuhaf geliyor. Hayır yani, amaçları zavallı küçük bir çocuğa işkence etmekse bilemem. Ama kan almak ve içmek için bu kadar absürd bir yol seçmek? Hadi çocuk korku ve acıdan altına ne var ne yok bırakırsa, ki yapacaktır o durumda mutlaka? Daha aromalı kan mı olur? :lol:

 

Yani söylenen, dile getirilen düşünceler önce bir kendi mantık süzgecinden geçse de rasgele ortalığa saçılmasa diyorum?

 

Sayin Demirefe, Cevat Rifat Atilhan'in "GIZLI DEVLET VE Fesad programi"adli kitabinda bu 'igneli fici olayi'verilmekte ve ayni zamanda bu olaya kaynak gösterilmektedir."LE MYSTERE DU SANG CHEZLES JUIF DE TOUS LES TEMPS"Türkcesi;"Bütün devirler boyunca Yahudilerde kanin esrari"isimli kitap ve Fransiz yazar "Alfred Lemede'nin"Israil'in cinayetleri" adli yapiti kaynak olarak verilmektedir.

Bunlarin ne kadar dogru ne kadar yanlis oldugu konusunda herhangi bir saglikli bilgiye sahip degilim.Bu igneli fici olayi 20 Mart 1911 yilinda Kief'de yasanmis.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet, et ve kan ziyafetine vahşi yırtıcılar çağrılıyor. Ama bu çağrı öyle tasvir edilerek ayrıntılandırılıyor ki, bu sözlerin kinci ve öfkeli bir insanın sözleri olduğu, tanrı sözü olmadığı bas bas bağırıyor. Resmen bir insan kin ve nefretini saçmış. Bu sözlere tanrı sözü demek için bilemiyorum... Bir değerlendirmede bulunmasam daha iyi...

 

Bir sözüm de beri tarafa olacak: Gerçekten bu iğneli fıçı efsanesine inanmak bana çok tuhaf geliyor. Hayır yani, amaçları zavallı küçük bir çocuğa işkence etmekse bilemem. Ama kan almak ve içmek için bu kadar absürd bir yol seçmek? Hadi çocuk korku ve acıdan altına ne var ne yok bırakırsa, ki yapacaktır o durumda mutlaka? Daha aromalı kan mı olur? :lol:

 

Yani söylenen, dile getirilen düşünceler önce bir kendi mantık süzgecinden geçse de rasgele ortalığa saçılmasa diyorum?

 

Tam terisne Tanrı sözü olduğu bas bas bağırıyor Sevgili Demirefe. Elbette ortada çok, hem de çok büyük, aklımızın alamayacağı kadar büyük bir sabır ,ve gerçektende ,o büyük sabırdan sonra gelebilecek,çok ama çok büyük bir öfke ve güç gösterisi ,bana çokta Tanrıca geliyor... Unutmamak gerek ki, hakimiyet O na ait, bütün güç O na ait..Ve sadece ve sadece ,helak olan kavimlerin özellikleri ile ,şu an günümüzde yaşayan insanların her sebebi bünyesinde bulunduruyor olması bile bence yeterli olabilecekleri beklemeye. Daha geçenlerde hatta,, ben gibi, o günlerin içinde bulunduğumuzu hisseden bir din kardeşimi izledim ekranlarda, ilk kez gördüm,ilk kez dinledim ve bu dedim,işte bu,, "Ömer Çelakıl". Öyle günler gelecek, öyle bir şekilde kafirlerin ardı arkası kesilinceye kadar olaylar gelişecek ki, siz ne Tevrat yazarına bunu yükleyebilirsiniz, ne İncil yazarına, ne Kuran yazarına. Biri öfkeliydi de diğerine ne oldu, biri birini kopya ederken, diğeride mi gelecek alemetlerini aynen aktardı. Hepsi tek bir Kaynaktandır ve hepsi Tanrımızdandır, bu yüzden de hepsi aynı anlamı bünyesinden bizlere ulaştırır.Günlük hayatımızda ki günlük hatalarımıza ve günlük günahlarımıza bile tenezzül edip bizi adeta cezalandırabilen ve ağır şekilde eğiten , sevdiğimiz kadar gazabından korkabileceğimiz bir Tanrı için, bence insanoğlunun beklentileri fazla ütopik..Herkesin kalbi merhametinden yana atıyor.. Halbu ki, merhametine bu derece tutunmuşken, sıradan dünyasal bir olguya sunulan saygının zerresini O na sunamazken, ne kadar da cüratkarız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tam terisne Tanrı sözü olduğu bas bas bağırıyor Sevgili Demirefe.

Sevgili Ftoyd, seninle bir noktaya geliyoruz ki tam 180 derece zıt konumda kalıyoruz. Ne 179, ne 181 derece... Ne diyeyim... :) Zıtlıklar dünyası. Zıtlıklardan doğarmış her şey... Gelgitler hayatın karaya yayılmasının anahtarıymış... Mevsimler canlıların çeşitlenmesinin... Gece gündüz, karanlık aydınlık, soğuk sıcak çarpışmasa, zıtlar karşılaşmasa her şey öyle tekdüze, öyle sıradan, öyle basit olacakmış ki, hiç bir şey ortaya çıkmayacakmış... Her şey zıttına muhtaç...

 

Tanrı bile şeytansız yapamamış ha, ne dersin?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu igneli fici olayi 20 Mart 1911 yilinda Kief'de yasanmis.

Eminim Annibal Leckter olayı da bir yerlerde yaşanmıştır. Determinizme göre, olası olan mutlaka en az bir kere gerçekleşir. İstisnaları yaşamak çok büyük bir şanssızlık olsa gerek...

 

Benim duyduğuma göre, Musevi dininde kurban kesimi günlükmüş, yani her gün kurban kesilmek zorundaymış ve kanlar toplanıp bir kazanda kaynatılırmış sürekli. Buharının tanrıya yükseldiğine inanılırmış. Ayrıca içyağını yemek insanlara harammış ve bu da yakılarak tanrıya sunulurmuş...

 

Yani yılda bir kurbanla yine iyi günlere gelmişiz ha! Halimize şükür mü etsek ne? :(

 

Yani Museviliği çok tanrılı dinlerden, tek tanrıya ilk geçiş olarak değerlendirince normal. Çok tanrılı dinlere göre devrim, ama tek tanrılı dinlerin en ilkel olanı...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eminim Annibal Leckter olayı da bir yerlerde yaşanmıştır. Determinizme göre, olası olan mutlaka en az bir kere gerçekleşir. İstisnaları yaşamak çok büyük bir şanssızlık olsa gerek...

 

Benim duyduğuma göre, Musevi dininde kurban kesimi günlükmüş, yani her gün kurban kesilmek zorundaymış ve kanlar toplanıp bir kazanda kaynatılırmış sürekli. Buharının tanrıya yükseldiğine inanılırmış. Ayrıca içyağını yemek insanlara harammış ve bu da yakılarak tanrıya sunulurmuş...

 

Yani yılda bir kurbanla yine iyi günlere gelmişiz ha! Halimize şükür mü etsek ne? :(

 

Yani Museviliği çok tanrılı dinlerden, tek tanrıya ilk geçiş olarak değerlendirince normal. Çok tanrılı dinlere göre devrim, ama tek tanrılı dinlerin en ilkel olanı...

 

Aslinda haklarinda en cok arastirma yapilan ve kitap yazilan toplum musevi toplumu.Burada Yahudi karsitligi yapmiyorum bundan kendimi sakinirim ama okudugum bircok kitap Yahudileri tamamen farkli bir konumda ele almis ve belgeleri ile de okuyucuya sunmuslar.Dedigim gibi bu konularda fazla bir görüs belirtme konumunda olmadigim icin daha derinlere inemiyorum.Siyonizm gercegi inkar edilemeyecek kadar somut bilgi ve belgelere dayanmaktadir ama bu kan icme söylemleri hakkinda bir görüs belirtemiyorum.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kardeşim iyi güzel koca bölümü yazmışsın güzel. gayretin beni çok sevindirdi. ama arkadaşlara şu cevabı verebilirmisin.

hezekiel olsun, yeremya olsun, daniel ve vahiy bölümü gibi derin bir esinlemede geçen kitaplar somutu değil soyutu anlatırlar bu kitapları bölüm bölüm değil anlamak için tüm bir kitap olarak okumak gerekir.. özellikle hezekiel ve vahiy kitabı aşırı benzetmeler ve sembollerle doludur. hezekiel kitabıda çok özeldir ve hezekielin tanrıya karşı bir yolcuğunu simgeler. oysa tevrat özellikle yasanın tekrarında somut olarak hükümleri koyduğunda kan içmenin eti çiğ yemenin *********liğinden bahseder. bu kitabı tam okuyan bir kişi adam gibi bir şeyi görür. anlatılanlar somut bahsedilenler bir nevi intikam gibidir. mitolojik olarak hezekielin olduğu zamanı ( m.ö 650 - 550 civarı ) okuyanlar bilirler ki ibranililerin eti ciğ ciğ yenildi kanları şarap kadehlerinde tüketildi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 yıl sonra...

Kan fici vs.dehset vahset bunu okuyan cocuklar kesin altina ederler,bu hikayeler ASILSIZDIR,tevrattaki kan vs. ayetler semboliktir,birde soyut somut seklinde incelemek lazim.Almnayada ikamet ediyorum,en yakin arkadaslarimdan biri  Haham,cok saygili,yardimsever,dininine tam bagli.Ben 10 yildir hamursuz bayraminda beraberde bulundum,ne fici gördüm ne kan ne vahset,Kökü yalan uydurma hikayeler.laughing.gifkahkaha.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.