Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

LONDRA TATİLİM... 2008 Kurban bayramıı Londra'da geçireceğim ve bunu mümkün olduğunca da sizlerle paylaşmak istiyorum... Herkese yürekten sevgiler...


DİPNOT

Önerilen İletiler

London Eye'den LONDRA manzaralarına devam... :)

 

14wr30n.jpg

zx19q8.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Stansted Havaalanina ucarsaniz daha ucuz biletler bulabilirsiniz eger herseyi planlarsiniz. Easyjet, Rynair ve Airberlin gibi sirketlerde internetten biletleri alirsaniz bazen gidis donus 100 Euronun altinda bile bulabilirsiniz ayrica Dipnot'un dedigi gibi trenle Liverpool St giderseniz Circle 1 de bulundugunuz icin ( sari cizgi) heryere yakin olursunuz gezerek bircok yeri gorursunuz fazla yukunuz yoksa :)

 

Katkı ve paylaşımların için çok çok teşekkürler sevgili nyx-fallen angel...

Sevgiler... :)

Gidebileceklerini düşünerek önemli diğer bilgileride sevgili okuyucularımıza vermemiz gerekiyor...

 

Önemli şehirleri : Londra, Manchester, Birmingham, Liverpool, Leeds

Uçuş süresi : 3 saat 30 dakika

Para birimi : Pound Sterling

Yüzölçümü : 244,820 kilometrekare

Saat farkı : Saatlerinizi 2 saat geri almayı unutmayın!

Resmi dil : İngilizce

Başkenti : Londra

Sıcaklık : Genelde ılıman bir iklime sahip. Yılın büyük kısmı yağışlı. Yazları ortalama sıcaklık 17 C°, kışları ise 6°.

Nüfus : Yaklaşık 60,095,000

Vize : Vize vermek için İngiliz hükümeti görüşme (interview) uygulaması yapmaktadır.

Nasıl telefon edilir : 00+90+alan kodu+telefon numarası, cep telefonları çalışmaktadır

Türk konsolosluğu : Rutland Lodge, Rutland Gardens, Knightsbridge, LONDON SW7 1BW,

Tel: 020 7591 6900,

Telefon kodu : 44 (Londra 0207/0208, Manchester 61, Liverpool 51)

Acil telefonlar : 999

 

LONDRA (Baskent)

İngiltere’nin başkenti; 7,5 milyon yaşayanıyla geleneklerine sıkı sıkıya bağlı kalmayı başarmış bir metropoldür. 18. ve 19. yüzyılın politik ve ekonomik açıdan dünyadaki en etkili şehri, tarihi ve eğlenceyi bir arada yaşatmak için sizi bekliyor.

 

MANCHESTER

Şehrin akla ilk getirdiği fabrikalar, gökyüzünü kaplayan duman ve Endüstri Devrimi’ne öncülük etmiş olduğudur. Fakat bu kent bunlardan çok daha fazlasına sahip. 1960’larda kuruluş aşamasını yaşayan The Bee Gees grubuna ev sahipliği yapması önemli bir özelliğidir. Futbol tutkunları için dünyaca ünlü takım Manchester United’ın Old Trafford Stadı'nı görmek, o büyülü spor atmosferini yerinde yaşamak için ideal bir seçenektir.

 

BİRMİNGHAM

Ülkenin Londra’dan sonra 2. büyük şehridir. Çok dinamik ve hareketli bu şehirde sakın monoton bir tatil beklemeyin!! Gece hayatı, aktiviteler, alışveriş ve dünya standartlarında bir kültür sahnesi sunuyor size. Batı Londra’dan sonra İngiltere’nin en iyi alışveriş bölgesi seçildi ve senede 22 milyon konuk ağırlıyor. Çevrenize baktığınızda yaklaşık 60 km uzunluğa ulaşan kanallar, Endüstri Devrimi’nde şehrin ana damarını oluşturmuş ama artık sadece zevk için kullanılıyor. Bu kanalların uzunluğu Venedik’ten bile fazla! Jewellery Bölgesi’nde 100den fazla kuyumcuyu bir arada bulabilirsiniz!

 

LİVERPOOL

Liverpool Liman Binası Ünlü müzik grubu the Beatles’ın doğum yeridir. Bu da şehrin turizm gelirlerini arttırıcı çok önemli bir özelliğidir. 2007 yılında 800. yaş gününü kutlayacak olan bu şehir, 2008 yılı için Avrupa Kültür Başkenti seçildi.

İki büyük katedralin gölgesini şehrin üstünde görebilirsiniz; Anglikan Katedrali – Britanya’nın en büyük katedrali ve Roman Katolik Katedrali. “Üç Zerafetler” olarak bilinen Liver Binası, Cunard Binası ve Liverpool Liman Binası tün dünyanın en güzel rıhtım manzaralarından birini oluşturuyor – ki yeni projelerle 4. bina da bu üçlüye eklenebilir. Japon sanatçı Taro Chiezo’nun modern eseri SuperLambBanana – yarı muz, yarı kuzu bir heykel – kentte simgeledikleriyle bir tartışma konusu ve görülmeye değer.

 

LEEDS

Şehrin yoğun öğrenci nüfusu, gece hayatının canlanmasının başlıca nedeni sayılıyor. Heykel severler için Henry Moore Enstitüsü ve Şehir Sanat Galerisi ilgi çekici olabilir. Victoria Bölgesi’nde alışveriş yapıp mola verip bir şeyler atıştırmak, Roundhay Parkı’nda bir göl turu yapmak önerebileceğimiz diğer seçeneklerdir.

Sherwood Ormanları

 

NOTTHINGHAM

Robin Hood efsanesinin doğduğu ve ölümsüzleştiği bir Rönesans kentidir. Ünlü Sherwood Ormanları kahramanının ayrı bir gizem kattığı bu şehrin bir diğer özelliği de canlı gece hayatıdır. Şehre bakışın en geniş açılarla yakalanabileceği Notthingham Kalesi ve geçmişte mahkumların hapsedildiği, idamlara ev sahipliği yapmış Adalet Galerisi ziyaret edilmesi gereken diğer yapılardan sayılabilir.

Ve vazgeçilmeniz olacak olan...

Londra Otobüs Haritanız... Buradan...

Londra Metro haritanız...

londrametroharitasou1.gif

 

Saygılar...

DİPNOT...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cok degerli arkadasim

 

 

umarim tatilin guzel anilarla gecer..iyi tatiller

 

Nede olsa londra :)

 

Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım Efendi Türkler...

Even inanılmaz bir Londra Tatiliydi benim için...

Dediğin gibi...

'Nede olsa Londra'... :)

 

Saygı ve Sevgiler...

DİPNOT...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tepe noktasına az kaldı.. :)

23kyft4.jpg

 

Ve Tepedeyim... :D

dsc3896sj1.jpg

 

Dogru söyleyin simdi Sayin Dipnot :) binmeden önce..

 

Ben binmeyim, kalsin vs.. gibi, bir düsünceniz oldu mu..

 

Binenler binsin ben beklerim, diye...

 

Dün aksam ben bu resimleri daha görür görmez, binmem dedim, o yüzden soruyorum..

 

 

Even inanılmaz bir Londra Tatiliydi benim için...

 

 

Yani bitti öylemi :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dogru söyleyin simdi Sayin Dipnot :) binmeden önce..

 

Ben binmeyim, kalsin vs.. gibi, bir düsünceniz oldu mu..

 

Binenler binsin ben beklerim, diye...

 

Dün aksam ben bu resimleri daha görür görmez, binmem dedim, o yüzden soruyorum..

 

Yani bitti öylemi :)

 

Tabiki oldu sevgili Birce, olmazmı... :):clover:

Düşünün bir kere 135 metre kadar çıkacaksınız ve yaklaşık aşağı yukarı (tahminen) 30 derecelik eğimle karşılıklı olmayan iki ayak üzerine yapılmış dev bir dönme dolap (aşağıdai resim)...

Evet teknolojik anlamda güveniyorsunuz tabiki ama...

Bu işi ya olursalarıda olmadı değil hani... :lol:

ild8hy.jpg

Bu arada evet yeni geldim sevgili birce... :)

Saygılar....

DİPNOT...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu arada lütfen dikkat!...

 

Banka ve Dükkanların Açık Olduğu Saatler:

Bankalar:... Hafta içi her gün 09:30-16:30. ATM makineleri bütün şehirlerde mevcuttur.

Müzeler:... 10:00-17:00. Birçok müze pazartesileri kapalıdır

Dükkanlar:... Pazarları hariç 09:00-19:30. Ancak Londra'da birçok mağaza pazar günleri de açıktır.

Elektriğe dikkat! aletleriniz prizlere uymayacaktır...: 220 Volt, ancak prizleri üçlü bu neden otellerde adaptör veriyorlar.

Londra'da KDV oranı...: Alışveriş. %17.5 vergi vardır. Lüks eşyalarda bu oran artmaktadır. Ancak büyük mağazalarda turistler tek seferde bir mağazadan 75 Sterlin ve üstünde alışveriş yaparlar: vergi iadesi alma hakkına sahip olunur. Bunun için mağazadan alacağınız makbuzu dönerken İngiltere' deki havaalanında tax-free officer' na onaylatmak gerekir. Küçük meblağlar alanda hemen ödenebildiği gibi bu vergi iadeleri kredi kartlarınıza bir süre sonra işlenir veya adresinize bir çek ile de yollanabilir.

Bahşişler...: Restoranlarda ve kafelerde genellikle ücretin %l0'u kadar bir Bahşiş hesaba dahildir. Eğer dahil değil ise sizin vermeniz beklenir. Sinema, tiyatro gibi yerlerde Bahşiş vermeniz beklenmez. Diğer yerlerde Bahşiş size aittir.

 

Londra Metro haritası...

9qvejm.gif

Londra şehir haritası...

2mmae6v.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Londra Sokaklarından birkaç fotoğraf...

Şehir içi turistik tur otobüsleri... :)

(umarım fotoğraflarım beğenilir...) :(

 

dsc3347gr5.jpg

 

dsc3318xe5.jpg

 

Londra saat kulesi...

23lzbwn.jpg

 

10wv7fn.jpg

 

(Devamı tabiki gelecek...) :)

 

Saygılar...

DİPNOT...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İngiltere'de limuzin keyfi yapan ve bizleri güler yüzle ve selamla karşılayanlar...

 

1zm1bo5.jpg

 

dsc3358rs3.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

londracu6.png

LONDRA'DA Sosyal Görüntü

Alış veriş: Alış verişi seviyorsanız Marble Arch, Oxford Circus ve Tottenham Court Road amacınıza ulaşabileceğiniz yerlerdir. Burada İngiltere’nin yüksek sınıfına ait tekstil mağazalarını ve daha fazlasını bulabilirsiniz. Knightsbridge’de Harvey Nichols ve Harrods de dahil olmak üzere birkaç zengin tasarımcı butiği ve dünyaca ünlü mağazalar vardır. Covent Garden’da birçok trendi mağaza, yemek yiyebileceğiniz yerler, kapalı pazar ve sokak çalgıcıları vardır.

Biraz sıra dışı bir şeyler yapmak için Greenwich, Camden or Portobello Road Market gibi başkentteki 70 pazardan birine gidin. Burada mükemmel alış veriş deneyimi kazanabilir ve antika eşyalardan elbiseye, eski ve yeni eşyalara, aksesuarlara ve mobilyalara kadar herşeyi satan birçok küçük dükkana uğrayabilirsiniz.

 

Gece yaşamı: Londra tüm saatlerde açıktır. Zevkiniz ne olursa olsun bu şehirde istediğinizi bulabilirsiniz. Şehirde yemek yiyebileceğiniz yüzlerce yer vardır, Afrika’dan Vietnam’a kadar dünyanın her yerinden yiyecek servisi yapmaktadırlar. Londra’yı ziyaret eden birçok kişi özel bir fırsatta Viktoria tarzı akşamüstü çayı içmek istemektedir. Bu olanağı The Ritz ve Claridge hotellerinde bulabilirsiniz, fakat dikkatli olun, ucuz değil! Başkentte müzik, komedi ve tiyatrı için sayısız yer vardır. Batı tarafındaki tiyatro sahası yeni prodüksiyonlar ve Billy Elliot, The Phantom of the Opera ve Guys and Dolls gibi uzun soluklu klasik müzikaller için dünyaca ünlü bir yerdir. Kulüpleşmeyi seviyorsanız burası için. Mükemmel bir gece için Fabric’i deneyin. Her hafta eğlencecilerin oluşturduğu mükemmel kalabalık hip hop, elektro ve davul-bas alanındaki büyük isimler tarafından eğlendirilmektedir. Ya da üç zemin üzerine kurulu hoş bir mekan olan Herbal gibi birçok DJ barından birini deneyin. Sizin için biraz çılgın gibi geliyorsa, Hampstead’de 1643 yılına kadar uzanan The Holly Bush gibi başkente dağılan binlerce İngiliz pub’undan birini neden denemiyorsunuz. İngiltere’deki birçok tipik tarihi pub gibi The Holly Bush da rahat bir ortam, gerçek ateş ve mükemmel biralar ve yiyecekler sunar.

 

 

Eğlence: Londra’da kesinlikle görmeniz gereken birçok atraksiyon vardır, bunları listelemek çok zordur. Doğru bir turist gibi şehri görmek için Trafalgar Meydanı, Westminster Abbey, Big Ben, St Paul's Katedrali, Buckingham Sarayı ve benzeri tüm atraksiyonları kapsayan birçok açık otobüs turundan birine neden katılmayasınız.Londra’nın bir numaralı turistik yeri London Eye’dır. 135 metre yüksekliktedir, dünyanın en uzun gezetleme çarkıdır ve Londra’daki dördüncü en uzun yapıdır. Açık bir günde tüm yönlerde Windsor Kalesine kadar 40 km görebilirsiniz! Her gezi çarkın tek bir yavaş dönüşü ile yapılır ve yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

 

Saygılar...

DİPNOT...

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Resimler harika tesekkurler bizlerle paylastigin icin :clover:

Beğenmenize çok sevindim sevgili nyx-fallen angel... :):clover:

Aslında bahsettiğim gibi 900'e yakın çekimim var...

Zamanım ölçüsünde bunları paylaşmak ve Londra'ya gidecekler için biraz ışık olabilecek tanıtımlarım da olacak...

Hayrıca bu geziye İlgili olmanıza ve sabrla takip etmenize hayrıca teşekkürler... :)

Saygı ve sevgiler...

DİPNOT...

Pazar günü SOKAK KAYKAYI yapan gruplara ait olmalı...

İşte onlardan birkaçı...

Eğlenceli, müzikli, özgür, mutlu ve tatlı anlardan... :)

 

2bs9b8.jpg

 

 

 

 

dsc3311tw1.jpg

 

3480ifo.jpg

Bir yerde ricam üzerin birkaç fotoğraf almama izin veren sevgili thomas'a sevgiler... :)

dsc3978xq7.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gece çekimlerim...

Tripotumu kuramazdım çünkü nehir turundayım...

E malum teknede tripot kuramazsınız... :)

 

dsc3731kr8.jpg

 

 

o0ruv8.jpg

 

dli2dv.jpg

 

dsc3646bi5.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 3 ay sonra...
bizlerle paylaştığın için teşekkürler sevgili dipnot :) çok güzel resimler ;)

 

 

Teşekkürler sevgili MINEU...

Saygı ve sevgiler... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 yıl sonra...
  • 11 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.