Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Florida


nyx-fallen angel

Önerilen İletiler

Florida'nın eyalet oluş tarihi: 3 Mart 1845

Florida Eyaleti, 140,098 km2'lik bir alan kaplamaktadır. Florida'nın güney kısmı genelde düzlüklerle kaplı iken, orta ve kuzey kısımları tepeliktir. Florida, altı tabii bölgeye ayrılabilir, bunlar: deniz kıyısının tümünü kapsayan Coastal Lowlands, Florida yarımadasının kuzey-batısında bulunan Western Highlands, yarımadanın orta-kuzey kısmında bulunan Marianna Lowlands, yarımadanın doğu kısmını kaplayan Tallahassee Hills bölgesi, Florida yarımadasının büyük bir kısmını işgal eden Big Cypress ve Everglades'in sazlık bölgesidir. Florida sahilinin Atlas Okyanusu kıyısındaki bölümü 933 km'lik bir alanda uzanırken, Meksika Körfezine kıyı olan bölümü 1,239 km'dir. St. John's, Apalachicola ve Suwannee, Florida'nın otuz-dört nehrinden sadece üçüdür. Florida'nın başkenti Tallahassee'dir. Jacksonville, Miami, Tampa, St. Petersburg, Hialeah ve Orlando eyaletin en kalabalık şehirleridir. Florida'da 13 milyondan fazla insan yaşamaktadır.

 

Genel Bilgiler

 

Başkent : Tallahassee

Eyalet kuşu: Mockingbird

Eyalet çiçeği: Orange Blossom

Eyalet Ağacı: Sabal Palm

 

 

Yüzölçüm: 140,098 km2

Nüfus : 13 milyon

Rakım: 105m-0m

Başlıca şehirler: Tallahassee / Miami

 

Mevsimlere göre ısı değişimleri

 

İlkbahar: 13°C / 26°C (Tallahassee)

Yaz: 22°C / 33°C (Tallahassee)

 

 

Sonbahar: 15°C / 27°C (Tallahassee)

Kış:-6°C / 18°C (Tallahassee)

 

 

Dinlenme

Florida, plajları, sıcak iklimi ve güneşli günleri ile bilinmektedir. Açık hava faaliyetleri arasında, tenis, golf, softball, su sporları, midye ve fosil toplama, balık ve yabani hayvan avcılığı, dağcılık ve yaban hayatı fotoğraflama sayılabilir. Eyaletin sınırları dahilinde, doksan iki eyalet parkı, tarihi anıt, dört eyalet ormanı, iki plaj ve yaban hayatı koruma milli parkı bulunmaktadır. Eyaletin neredeyse güney uç kesiminin tamamını kaplayan Everglades National Park, Kuzey Amerika'da yabanıl alanların en büyüğüdür.

 

 

Bunları biliyor muydunuz?

ABD'nin bir parçası olmadan önce, Fransızlar, İngilizler ve İspanyollar, Florida'yı almak istiyorlardı. İlk defa insanı Ay üzerine taşıyan Apollo 11 uzay gemisi, 1969 yılında Florida'daki Canaveral Burnu'ndan fırlatılmıştı. 1971'de, Walt Disney World Orlando'ya yakın bir yerde açılmıştı. Sidney Poitier (sanatçı), Chris Evert (tenis şampiyonu) ve Julian Adderley "Top güllesi" (caz müzisyeni) ünlü Floridalılardan bazılarıdır.

 

 

 

us-fl.gif ( Florida nin Bayragi )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Orlando, Florida

 

Etnik grup

 

Orlando şehrinin %61.10`u beyaz, %26.70`i Afrika uyruklu, %1.43 Asya uyruklu, %0.34 Avusturalya uyruklu, %25.82`i diğerleridir. 2000 yılında yapılan sayıma göre şehrin %75.43`ü İngiliz, %16.60`ı İspanyol, %1.93`ü Avrupa-Afrika karması, %1.33`ü Fransız ve %0.99`u Portekizlidir.

 

Diller

 

Şehirde İngilizce, İspanyolca, Fransızaca ve Portekizce konuşulmaktadır.

 

Sportif faliyetler

 

Şehirdeki en mühim spor klübü Orlando Magic basketbol klübüdur. Stadyumu ise New Orlando Magic Arena`dır. Kapasitesi 18,500`dür. Ayrıca 1995 yılında yapılan NBA Dünya Şampiyona Serisinin finali bu şehirde oynanmıştır.

 

1990`lı yıllardan itibaren buz hokeyi şehirde yaygınlaşmıştır.Orlando Solar Bears takımı;

 

* 3 kere Konferans şampiyonu,

* 1 kere Turner kupa şampiyonu,

* 1 kere Division şampiyonu olmuştur.

 

Şehirde Amerikan futbolunun yanı sıra Uluslararası futbol da yaygındır. FIFA World Cup '94 gibi bir organizasyonun burda yapılması bunu gösterir.

 

Orlando`da amerikan güreşi PPV`leri de yapılmaktadır. Daha önce 1990 Royal Rumble, 1994 Bash at the Beach ve WrestleMania XXIV gibi ppvler yapılmakla beraber TNA şirketinin haftalık şovlarıda burda yapılmaktadır.

 

(alinti: Vikepedi)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Walt Disney World'tu tanisdirmadan ilk kim bu fikrin arkasinda oldugunu taniyalim.

 

Walt Disney

 

Walter Ellas Disney (5 Aralık 1901 - 15 Aralık 1966), Amerikalı prodüktör, yönetmen, senarist, ses aktörü ve animatördü.

 

Flora Disney ve Elias Disney'in oğluydu ve 3 erkek ve 1 kız kardeşi vardı. Kardeşi Roy O. Disney ile Walt Disney Productions'ı kurdu ve şirketi dünyanın en ünlü film üreticilerinden biri oldu. Kurduğu şirket The Walt Disney Company, şu an yıllık 30 milyar dolar geliri olan bir medya devi haline geldi.

 

Walt Disney genelde bir film prodüktörü ve şovmen; ayrıca animasyon ve theme park (bir şeyle ilgili lunapark) tasarımlarıyla biliniyordu. 48 kez Oskar'a, 7 kez de Emmys'e aday oldu. Halen de en fazla Oskar'a aday olan şahıstır. Diane ve Sharon isimli iki kızı vardı. Walt Disney ve çalışanları; Dünya'nın en ünlü prodüksiyonlarını üretti. Disney'in iç kişiliği olarak görülen; farelerden korkmasına rağmen Mickey Mouse da başta olmak üzere; Disneyland ve Walt Disney Resort gibi mekanlar da o'nun eseriydi.

 

Walt Disney; Orlando, Florida'daki Walt Disney World açılmadan bir kaç yıl önce gırtlak kanserinden 15 Aralık 1966'da öldü. ( Alinti)

 

Disney World'ta giderseniz bir kac lunaparklar oldugu icin hepsine gitmenizi tavsi ederim.Disney Resort Otellerinde kaliyorsaniz yada yakin otellerde Otobus servesi bedava hizmet ediyor :)

Walt Disney World'de tam 4 tane theme park ( lunapark) var.

Magical Kingdom Park, Disney's Animal Kingdom, Epcot ve Disney's Hollywood Studios. ( 5 tane daha baska kucuk theme parklari var ben gitmedigim icin nasillar birsey diyemem: iki tanesi Waterpark, bir speedway, biri downtown Disney ve disney of sports du galba tam emin degillim.

Saydim Parklari tek tek biraz daha tanisdiracagim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ilk olarak Disney's Hollywood Studio sundan bazi resimleri yollicam ve aciklama yapcam :)

 

floridavacation058fc6.jpg

 

 

floridavacation063ns9.jpgHollywood'ta girdiniz gibi kenarda harita kartlari bulunuyor boylece herseyi kolayca bulabilirsiniz. Ilk Streets of America yolluna girmistik ve ilk showumuz: 3D Muppet Show suresi 25 dakika kucunden tut buyune kadar herkes eglenir mutlaka izleyin giderseniz. Ikinci olarak "Lights, Motirs, Action! Extreme Stunt Show" siradi ( saatlere dikkat edin ). Hizli arabalari ve Stunt lari sevenler icin kacirilmaz 33 dakikalik bir show. floridavacation085og8.jpg

 

floridavacation089hl7.jpg

 

Animation Courtyard yolunda gittigim yerler: Journey Into Narnia ya gittim ama gitmez olaydim =) 15 dakika sanki DVD bakiyorsun kamera arkasi ne olmus yani DVDsine evde bakarsan ayni ve daha uzun izleye bilirsiniz... "Voyage of the Little Mermaid " 17 dakikalik bir musical ve bence guzeldi hem buyukler hem kucukler icin. ( resim cekmek yazakti o yuzden gosteremicem nasil di diye ). En sevdigim yol 'Sunset Boulevard" yolluydu burda mutlaka "Rock' n' Roller Coaster starring Aerossmith" ze binin. Ilk Aerosmith le ilgi birsey gorup konusuluyor tam detaillara girmeyim cunku Disneye soz verdim yazarken bir kac suprizleri dememeye :)floridavacation051jx1.jpg ve binmis oldugum araba sekli floridavacation052lq1.jpgfloridavacation130so0.jpg

Burdan cikip direkt "The Twilight Zone Tower of Terror" ya gittik. Ben Ruhlari vs sevdim icin burayi cok merak etmistim. Otel gibi bir yerin icine giriyorsunuz bir seyleri goruyorsunuz ve sonra asonsor aciliyor siz asonserde dikmiyorsunuz :) oturuyorsunuz ve yavasca 13 e cikiyor veeee tabiki birsey oluyor ve siz 13 katdan yere dusuyor cikiyor camlar aciliyor neler oluyor neler :lol: cok eglenceli ama...

floridavacation268lt6.jpg, floridavacation269uz2.jpg

 

Aksam oldugunda'da galba 7 de "Fantasmic!" ke ugramadan gitmeyin. Laser, isik ve dans showu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Expedidition Everest ise en heycanli surusumdu floridavacation549as9.jpg

 

floridavacation526or9.jpg buyukler ve kucukler icin Festival of Lion King

 

Safari Tour da gercek Hayvanlari cok yakindan gore sansiniz vardi floridavacation487ec0.jpg ve floridavacation513ca9.jpg

 

Daha cok gezilcek yerleri var ama bunlar benim icin en guzelleriydi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.