Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İnternet Şarkıcıları


Önerilen İletiler

Eskiden biliriz, habire Unkapanı kurbanları falan çıkar ortaya. Bilmem kim şu kadar para kaptırda da kaseti olmadı. Sonra şu şu kadar para verdide kaseti tutmadı. Köyden tarlasını satıp gelen mi dersin, yoksa evini ocağını çıkaracağı bir albüme bağlayan mı dersin. Ne ararsan vardı piyasada...

 

Şimdilerde ise internet üzerinden, bilimum siteler aracılığı ile bir sürü yeni şarkıcımız var. Kimisi, hatta çoğu albüm, ufak barlarda konserler falan derken bir şekilde isimlerini duyurmayı başardılar. İlk önce telefon kayıtlarından çıkan, daha sonra aa çok güzelmiş denip bir dünya siteye yüklenen ses kayıtları ve amatör vidyolar...

 

Gelelim nasıl olduklarına. Genelde üniversite ortamlarında, ev odalarında, arkadaş toplantılarında ortaya çıkmış yapıtlar (!). Benim ilk bildiğim, İrem - Hayalet Sevgilim var. Bir üniversite ortamında, ortaya çıkmış bir parça. Solo olarak söylenmiş ve daha sonra da siteden siteye gezerek beğeni kazanmıştı. Hikâyesi bir albüm ile başlayıp yine bir albüm ile son buldu. Sanırım onun için sadece internette kalmak daha faydalı olacaktı. Fakat kısa yoldan şöhret olmak demek diye biz buna diyoruz ve İrem defterini uzun süreler boyunca kapatıyoruz....

 

Daha sonra Hacettepeliler.. Evrim geçirerek Grup 84 oldular. Meşhur parçaları ise Ölürüm Hasretinle'ydi.. Onlarda İrem'le aynı döneme denk geldiler. Biri başka kulvarda, biri başka kulvarda. Fakat hedef yine aynı. Onlarda bir albüm çalışması içerisine girdi ve yaptılarda. Bir kaç ay böyle iyi giderken sonra yine tepetaslak dönerek onlarında kaderi İrem gibi oldu. Şimdi neredeler? Yoklar...

 

Sonra, Gökçe Kırgız diye bir kızcağız çıktı meydana.. İlk duyduğumda telefonlarda çalıyordu, herkes birbirine buluğtut ile atıp duruyordu. Aaa kanka şu parçayı göndersene bana, çok güzel söylemiş kız edalarıyla.. Sonra internet sitelerine düştü. Artık favori parçamız Kalbime Gömerim O Zaman olmuştu. Pavırpointte oluşturulan kliplerde arka plan şarkısıydı artık.

 

Daha sonraları Gökhan Türkmen.. Büyük İnsan parçası ile tanıdık onu. Bu arkadaşımızın canlı müzik geçmişi de olup, bir çok organizasyonda da bulunmuş. Fakat yine de onu internet aracılığı ile daha fazla tanıdık. Şu anda iyi derecede bir hayran kitlesine sahip, bir çok forumda da kendine yer bulmaktadır. Henüz kendisini kaybetmedik, umarım diğerleri gibi sonuda hazin bitmez..

 

Bir süre önce yine karşıma çıkan bir isim daha var. Nezih isimli. Git diye bir parçası ile kendini tanıtmıştır. Onun hakkında pek fazla bilgiye sahip olmayıp, şu anda nelerle uğraştığınıda kestiremiyoruz. Fakat şarkısında ki sözler pek bir anlam taşıyor demeden geçmeyelim..

 

Sırada Evren & Caner ikilisi var. Yunus parçaları ile org eşliğinde bir çalışmaları var. Benim nazarımda tanıdık bir sima, bir arkadaşımın arkadaşı diyeyim. Onlarda bu parçadan sonra biraz tutuldular ve ikinci bir şarkı daha yazdılar. Ondan sonra onları ne gören oldu ne de duyan. Bulan arkadaşların en yakın internet sitesi ile ilişiğe girip duyurmaları rica olunur..

 

En sonra olarak Öykü & Berk ikilisini görüyoruz. Değişik bir çalışma ile karşımıza çıktılar. Bir türküyü İspanyol ezgiler ile birleştirip içine biraz da flamenco katıp karıştırmışlar. Hoş bir çalışma olmuş. Geçenlerde Beyaz Şov'da karşımıza çıktılar. Öykü & Berk - Evlerinin Önünde Boyalı Direk olarak bilimum forumlarda ve vidyo sitelerinde kendilerini bulabilirsiniz. Ayrıca yine kendilerine özgü bir internet siteleri var. Buradan 2007 yılında çıkardıkları bir albümlerinin parçaları var. Onları albüm olarak tanıyamadığımızdan, internette dinlemiş olduğumuzdan ve yine internet sayesinde programlara çıktığından bu kategoride yer veriyorum. Diliyoruz ki sonları kötü olmasın..

 

Aslında bu kadarla sınırlı değildir belki de. Ben sadece bildiklerimi veya gördüklerimi burada sizinle paylaştım. Eminim buna benzer daha onlarcası vardır. Bu arkadaşlarımız gibi daha ne nice (!) sesler vardır. Belki de hepsi bir köşede tutunmayı bekliyorlardır. Onlarada başarı dileklerimizi iletiyor ve vidyo sitelerinde en kısa sürede görmeyi hedefliyoruz..

 

İşte Türk müzik piyasası artık böyle dalgalanmalarla hayat bulmaya çalışıyor. Bir yanda yapımcılara soyunan bayan arkadaşlarımız, bir yanda dünya paralar ve dublajlarla ses yaratılan beylerimiz ve yine bayanlarımız. Bir yanda da internette ki vidyo sitelerinde kendilerini afişe eden arkadaşlarımız..

 

Sizler bu konu hakkından ne düşüyorsunuz merak ediyorum.. Sizce müzik piyasası böyle bir durumun içerisinde mi olmalı. Yoksa bu işi layığı ile yapan ve bir dünya okul okuduktan sonra bu işe atılmaya başlayan arkadaşlarımızla mı dolu olmalı...

 

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.