TAKLAMAKAN, 21-08-2008, 17:31 tarihinde, dedi ki:
Basit bir soru.
Kadiri mutlak neden bilinmek ister.
Iyi bir soru , ama seni tatmin edecek bir cevabim yok.Benim buna cevabim beni tatmin eder , seni etmeyebilir
Alıntı
Neden övülmek ister.
Neden salatu selam ıster.
Övülmesini seviyor anlasilan ... Ve övülmeye de layik yani ... Bir baksan muhtesem zenginlige , zerrelerden galaksilere kadar akil almaz seviyedeki dengeye ...
Bilim mühtis ilerledi , ilerledikce cevab yerine yeni onlarca sorularla karsilasiyor ...
Alıntı
Neden ihtiyacı olmadığı halde ıbadet edilmesini ister.
Benim icin basit bir yerde. Alemlere,kendime baktigim zaman "mekanik tesadüflerin" eseri oldugumuz imkansiz. Bilim de oraya dogru gidiyor aslinda ...
Mekanik tesadüflerin eseri olmadigima göre ,buna yürekten inandim, Soru bunun müsebibi kim ya da ne olabilir.
Saft maddecilik cok yavan ... Kaldi ki cok basit bir soru : mümkün olan en düsük "sicaklik" , gündelik hayatta "soguluk" denilir eksi 273,15 °C
Bundan düsügü yok ... Nedeni ise atomlarin titremesi , hareket halinde olmalari ... Peki bilimsel olarak milyarlarca sene var olmus olan maddeyi ne hala titrettiryor ...
Biliyorsunuz mutlaka ... Enerji kaybolmaz , sekil degistiri ... Isi olabildigi gibi harekete dönüstürebilinir enerji ...
Peki madde enerjisini nereden aliyor , milyarlarca yildan beri .... Iste "samed" sifati gectigi zaman bunlar aklima gelir ... O var , hic bir seye muhtac degil , bilakis her sey ona her an! muhtac.
Alıntı
Mantık bir türlü oturmuyor.
Saygılar.
Istemediginden

Bak biraz akaid bilgisi olsa "Iman" ve "Küfür" kisinin hangisini ihtiyar (secerse) ederse yaratilir ...
Mantigin almamasi istemediginden , baska bir sey degil ...