Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BUGÜN NE PİŞİRELİM?


sayman22

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 447
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

BAK VERİYOM TARİF_SANA DA Bİ KASTIM MI VARDIR NEDİR :P TAVUK :D KUŞ GRİBİ :unsure:

 

EPIŞIPS / Çerkes Tavuğu

malzemeler:

Tavuk: 1 Orta Boy

Ceviz içi: 1/2 KG

Kişniş: 1 Tatlı kaşığı

Acıka: 1 TK

Mısır Unu: 1 Su Bardağı

Buğday unu: 1 SB

Kırmızı kuru acı biber: 10-15 adet

Sarımsak: 2 diş

Tereyağı: 3 Yemek Kaşığı

Sıvı yağ: 1/2 SB

Kuru soğan: 2 Orta Boy

Kırmızı toz biber: 1 TK

 

Yapılışı

1- Temizlenmiş ve parçalara ayrılmış tavuk yağ soğanla kavrulur. İçine bol su konur ve haşlanır. Acıka ilave edilir.

2- Mısır unu ve buğday unu ile hamur haline getirilir, 6`ya bölünür, kaynayan tavuk suyuna atılır. Piştiğinde eti ayrı bir kaba, hamurlar ayrı bir kaba konur.

3- Kırmızı kuru biber suda kaynatılır, şişirilir, çekirdeklerinden ayrılır. Biberler, 1/2 kg ceviz içi, 2 diş sarmısak, kişniş ve hamurlar et makinasından 2-3 kere geçirilir.

4- Bu karışım tavuk suyu ile boza kıvamında inceltilir, makarna süzgecinden geçirilir. İçerisinde kırmızı biber kabuğu kalmaması sağlanır.

5- Bu karışım ateşte yavaş yavaş kaynatılır. Sulu ise eritip buğday unu ilave edilir, koyu ise et suyu konur.

6- Fokurdamaya başladığında etler konur, biraz daha kaynatılır.

7- Üzerine toz biber ilave edilmiş kızgın tereyağ gezdirilir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben acayip bulgur pilavı yaparım ahanda tarifi...

 

ilk önce 1 tane soğan,3-4 tane yeşil biber,750 gr kuşbaşı kuzu eti,1 tane havuç,bunları tereyağı ile bir güzel kavuracaz...efendime söliim bunlar iyice piştikten sonra bulgurumuzu da tenceremize koyarak hep berber kavurmaya başlıyacaz..(ağzım sulandı)içine biraz tuzot,aci biber,isot katacaz ki tat versin...ama kesinlikle tereyağıyla yapmamız lazım işin püf noktası orası esas tadı veren tereyağ..ondan sonra suyumuzu pilavın seviyesine kadar koyacaz ve suyunu çekmesini bekliyecez...suyunu çektikten sonra tane tane pilavımızı afiyetle yiyecez... :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kendi uydurduğum bi tarif vereyim :P madem karnı aç olan arkadaşlar var

 

bi tencere suyu kaynatın tuz ve limonla beraber kaynamakta olan suya bi parça kırmızı et atın mümkünse kemikli olsun

 

et piştikten sonra onu hemmen alın tencereden ve soğuduktan sonra ince ince didin

 

ayrı bir kapta bir kase yoğurt biraz un limon sarımsak ve sirke bunları karıştırın ve etsuyuna ilave edin

 

mümkünse mikser yardımıyla eğer yoksa el çırpıcısıyla kesilmesin diye sürekli karıştırın :sweatingbullets:

 

ve etleride içine ilave edin alın size yalancı işkembe çorbası :P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

aaa şuna bak yaa

 

biz dedikodu yaparız yemek te yaparız

 

 

önemli olan burda yazmak değil tamammı -_-

 

mutfakta göstermek lazım hünerleri

 

ama diyosan burası bir nevi mutfak

 

al sana bi tarif

 

alıyosun yarım ekmek

içine domates

peynir

 

yanınada cola

 

 

hımmm mis gibi yemek işte :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya ya ya şa şa şa şevval şevval çok yaşa... :)

 

 

yarın deniycem saol.. :clover:

 

aaa şuna bak yaa

 

biz dedikodu yaparız yemek te yaparız

önemli olan burda yazmak değil tamammı -_-

 

mutfakta göstermek lazım hünerleri

 

ama diyosan burası bir nevi mutfak

 

al sana bi tarif

 

alıyosun yarım ekmek

içine domates

peynir

 

yanınada cola

hımmm mis gibi yemek işte :D

 

biberde koyalım mı?

 

annen mutfakdayken sen ne yapıyon?

 

yazık işte yeni nesil :(

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evetttt akşam yaklaşmakta ve akşam yemeği için bişeyler yapmak lazım

 

ne yapalım

 

fırında bulgurlu köfte

 

4 kişilik olsun

 

250 gr kıymaya önceden çok az sıcak suyla ıslattığımız bir su bardağına yakın ince bulguru ekleyerek hamur yoğurur gibi yoğurucaz.sonra 1 tane orta boy soğanı rendeliyoruz onu da ekliyoruz karışıma.daha sonda baharatlar.bu isteğe bağlı tabii. ben kekik, kimyon, acı pul biber den yana tercih kullanıyorum.tuz eklemeyi de unutmayın bu arada.biraz da maydanoz.bunlarıda kıymaya ekleyerek bi güzel yoğurucaz.bi kenarda beklesin bu karşım şimdi.

 

iki patatesi kızartma yapıcakmışız gibi uzun uzun dilimler halinde kesiyoruz.2 tane de domatesi kabuklarını soyup halka halka kesiyoruz.

 

sonra büyük bir kasede salçalı su karışımı yapıyoruz 2 yemek kaşığı salça gerekli.su da sıcağa yakın olsun.

 

fırın tepsisini alıyoruz.bir iki yemek kaşığı yağ koyalım tepsiye.köfteleri de ince uzun uzun hazırlayalım.yoksa pişmez.tepsiye ilk önce biraz parates serpelim.sonra üzerine köfteleri sıralayalıçüzerine tektar biraz patates.ve en son domatesleri dizeli.biberde ekleyebiliriz varsa.üzerine de alçalı su karışımı dökelim.biraz daha tuz.biraz daha sıcak su eklicez tepsiye malzemelerin üzerini geçmicek şekilde.yaklaşık 40 dakika 200 derecede pişecek.

 

afiyet olsun.

 

yanına da siz bişeyler yapıverin artık :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet bir tarifte benden;Maksat pratik vede lezzetli yemek değilmidir gaye erkek arkadaşlarımda rahatlıkla yapabilsin

Yemeğimizin ismi etli bezelye

 

malzeme:

500 gr sote doğranmış dana eti,2 orta boy patates,1büyük havuc,500gr bezelye,(hazır olursadaha iyi),salça,kekik,karabiber,isot

Eti önceden bir tencerenin içinde yağsız vede susuz kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz o kendi suyunda pişedursun.Diğer tarafta patates vede havucu ufak küp şeklinde doğrayalım;iyice pişmekte olan etin içine çok az miktarda sıvı yağ ilave edelim,doğradığımız havucu vede patatesi pişmekte olan etin içine katalım 5 dk piştikten sonra bir yemek kaşığı salçayı ekleyelim 10 dk sonra yıkadığımız bezelyeleri katalım hiç karıştırmadan üzerine 1.5 su bardağı su ekleyelim kısık ateşte yaklaşık 30 dk pişirdikten sonra kekik karabiber vede isotumuzu ekleyelim.ve kapağını kapayıp 20 dk daha bekledikten sonra kapatalım ocağımızı

Afiyet olsun yemeğimiz hazır...

 

NOT:Mutlaka kısık ateşte pişirin yemeklerinizi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

eveet şimdi size karadeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden KUYMAK tarifi vericem çok basit...

 

yine tereyağ başrol oynuyor tabii ki..tereyağımızı bir tavada eritiyoruz...erittiğimiz tereyağın üstüne mısır unu'nu ilave ediyoruz...ondan sonracıma beyaz peynir yada kaşar ilave ederek karıştırıyoruz...3-4 dakika sonra servise hazır bir şekilde kıvama gelen kuymağımızı afiyetle yiyoruz... :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

walla içimden geldi hatta uzun zamandır da yemiyordum akşam eve gider gitmez pişiricem

 

anadoluya özgü bulgur pilavi tarifi vereyim size

 

kaynamakta olan sıcak suya bir yemek kaşığı tuz ve bulgurları ilave edelim

 

bulgurlar piştikten sonra tereyağını eritiyorsunuz ama az yanacak ve kokacak

 

sonra pişmiş bulgurun üzerine döküyorsunuz güzelce karıştırıyorsunuz

 

yoksul anadolu köylüleri tarladan döndüklerinde hergün bıkmadan yerlermiş bu pilavı

 

hem ekonomik hem pratik ama tek bi sorun var tereyağsız yenmiyor illlede tereyağ koyacaksınız

 

yanınada ayran ve söğüş salata tavsiye ederim

 

afiyet olsun :wub:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

walla içimden geldi hatta uzun zamandır da yemiyordum akşam eve gider gitmez pişiricem

 

anadoluya özgü bulgur pilavi tarifi vereyim size

 

kaynamakta olan sıcak suya bir yemek kaşığı tuz ve bulgurları ilave edelim

 

bulgurlar piştikten sonra tereyağını eritiyorsunuz ama az yanacak ve kokacak

 

sonra pişmiş bulgurun üzerine döküyorsunuz güzelce karıştırıyorsunuz

 

yoksul anadolu köylüleri tarladan döndüklerinde hergün bıkmadan yerlermiş bu pilavı

 

hem ekonomik hem pratik ama tek bi sorun var tereyağsız yenmiyor illlede tereyağ koyacaksınız

 

yanınada ayran ve söğüş salata tavsiye ederim

 

afiyet olsun :wub:

 

 

 

ya şevval ben tereyağı yemiyom benimki zeytinyağı olsun canım diğer türlü o akşam hatta o hafta benim için kötü geçiyor... ama tarifi aldım bugün ben yapacam.... :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.