Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

GTA 4 Resimli Tanıtım


LaRsiE_

Önerilen İletiler

Birçok oyun severin merakla beklediği Grand Theft Auto 4 ile ilgili haberler yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başladı. Rockstar'ın ketumluğu alışılmadık bir durum değil, fakat söz konusu olan GTA 4 olunca her nedense biraz daha ağırdan almış görünüyorlar. Kulislerde oyunun teknik özelliklerine karar verme aşamasının çok uzun sürmesi bu duruma sebep olarak gösteriliyor.

 

GTA serisi genel olarak güzel grafiklere sahip olsada, çıktığı zaman ki en iyi grafiklere sahip oyun olma iddiası taşımadı. Temiz ve akıcı grafikler yapımcıların büyük önceliğiydi. Fakat bu durum GTA 4 te tersine dönmüş gibi gözüküyor. Screenshot'lardan ve oyunun yayınlanmış tek resmi trailer'ından anladığımız kadarıyla, GTA bu sefer grafik/görsellik anlamında ağırılığını koyacak. Yeni nesil bir grafik motoru R.A.G.E. ([Rockstar Advanced Game Engine] Table Tennis oyunundan kullanıldı), bilinen fizik motorlarına verilecek destek görsel olarak oyunun kalitesi hakkında ipucu veriyor. Ses ise GTA serisi için sorun olan bir konu değil zaten. Gerek ses efektleri olsun, gerekse seslendirmeler olsun, son derece profesyonel kadrolarca hazırlanıyor, herhangi bir problem olması pek ihtimal dahilinde değil. Müzik ise tamamı ile ayrı bir konu, GTA mevzûbahis olunca. Her zevke hitap eden birçok radyo arasından seçim yapmak bazen oyunu oynamaktan bile zor olabiliyor :). Şarkıların tamamının da gerçekten "müzik" olması da cabası. Kısacası teknik olarak kuşku duymaya gerek yok.

 

Oyun GTA 3' te olduğu gibi, New York'un alternatif bir evrendeki birebir yansıması diyebileceğimiz Liberty City'de geçiyor. Bu sefer kahramanımız Niko Bellic (muhtemelen Sırp asıllı) isminde doğu Avrupalı bir göçmen. Bu da, artık kendi doğal ortamımızda değil, yabancı bir çevrede mafioso'luk yapacağız anlamına geliyor. Farklı bir tat katacağı kesin.

 

Oyun şimdilik sadece PS3 ve XBOX 360 için hazırlanıyor. Geçmiş deneyimlerimize dayanarak geçte olsa PC monitörlerimize de teşrif edeceğini söyleyebiliriz. Çıkış tarihi olarak 16 Ekim gösterilse de olası bir ertelemeye kendinizi hazırlamanızı öneririz.

 

adszlu5.png

gta4_london_skies_fake_1.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.