Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çin'de ölü sayısı 50 bini aşabilir...............


Yayamaz Kayımca

Önerilen İletiler

Çin'de 12 Mayıs'ta meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremin bilançosu ağırlaşıyor. Çin hükümeti ölü sayısının 50 bini aşabileceğini açıkladı. Depremde enkaz altında kalanlardan ümit kesiliyor...

 

Resmi rakamlara göre depremin merkez üssü Sichuan eyaletinde ölenlerin sayısı şu an için 19 bin 500. Onbinlerce kişi ise hala toprak altında.

 

Çin Bakanlar Kurulu kayıplarla da birlikte sadece bu eyalette ölü sayının 50 bine ulaşabileceğini açıkladı. Depremin 4'üncü gününde arama kurtarma çalışmalarına da hız verildi.

 

Arama kurtarma çalışmalarına takviye amaçlı 30 bin asker ve 90 helikopter gönderildi. Depremden 10 milyon kişinin etkilendiği tahmin ediliyor.

 

Yerle bir olan binaların çoğu devlete ait. İddialara göre bu binaların yapımındaki yolsuzluklar, binaların asgari koşullara sahip olmamasında etkili oldu.

 

Barajlarda yıkılma tehlikesi

 

Çin Su Kaynakları Bakanı Chen Lei, "Sichuan eyaletinde deprem bölgesindeki hidroelektrik santraller, barajlar ve diğer tesislerde ciddi güvenlik sorunlarıyla karşı karşıyayız" dedi.

 

Çin makamları, ülkenin güneybatısını vuran şiddetli depremin ardından 5 bölge ve özerk belediyede 400'den fazla su toplama alanı ve barajda güvenlik riski tespit etti.

 

Çin Sanayi ve Enformasyon Bakanlığı da internet sitesinde, deprem bölgesinde arama ve kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere her türlü alet ve malzeme bağışı yapılması çağrısında bulundu.

 

Çin makamları, yayımladıkları 31 kalemlik listede basit çekiçten şişme bota ve yeraltı arama cihazına kadar malzemeye acil gereksinim duyulduğunu belirtti.

 

Ümitler tükeniyor

 

Arama ve kurtarma konusunda uzman uluslararası bir STK olan ve merkezi İngiltere'de bulunan International Rescue Corps'un direktörü Willie McMartin de, deprem felaketinin üzerinden üç gün geçtiğini belirterek, enkaz altında canlı kalmayı başaranları bulmak için ümitlerin tükenmekte olduğunu söyledi.

 

İnsanların çoğunun enkaz altından 3 veya 4 gün sonra kurtarıldığını söyleyen McMartin, "İnsanların 15 gün yaşadığı da görülüyor, ama bu mucize olur ve mucizeler sıkça tekrarlanmaz" diye konuştu.

 

Yardım yağıyor

 

Tayvan'da da 30 kadar gönüllü deprem bölgesinde yardım çalışmalarına katılmak üzere bugün havayoluyla Çin'e gitti.

 

Tayvan'ın Tzu Chi Vakfı ve Dharma Drum Dağı adlı Budist örgütlerine bağlı hekimlerin çoğunlukta bulunduğu gönüllü ekibin yanı sıra bu ülkedeki yardım kuruluşlarınca Çin'deki deprem bölgesine yüzlerce ton acil yardım gönderildi.

 

Tayvan hükümeti de 26 milyon Amerikan doları tutarında acil yardım yapacağını açıkladı.

 

Güney Kore'nin dev şirketler grubu SK Group da Çinli depremzedelere 1.4 milyon dolar tutarında para ve malzeme yardımı yapacağını bildirdi. ABD'nin New York kenti ile California eyaletinde yaşayan Çin kökenlilerde, afetzedelere yardım için açılan banka hesaplarına binlerce dolar yatırarak, yardımlaşma örneği gösteriyor.

 

Hong Kong makamları da 20 uzmandan oluşan bir yardım ekibini deprem bölgesine gönderdi. Bir itfaiye müdürünün başkanlık ettiği ekipte, doktorlar, itfaiyeciler ve ambulans görevlileri bulunuyor.

 

 

 

Çin ordusu havadan yardım atmayı sürdürecek

 

Çin ordusu da, deprem bölgelerine havadan gıda ve yardım malzemesi atmayı sürdürecek. Yeni Çin ajansına göre, öncelikli yardıma gereksinim bulunan Beichuan ve Wenchuan atılacak yardım paketleri içinde kuru gıda, 25 bin çift kauçuk ayakkabı, 5 bin battaniye, 54 bin elbise ve günlük kullanım malzemesi bulunuyor.

 

Çin makamları, ayrıca deprem bölgesinde yardım faaliyetleri için 90 helikopter ile 30 bin asker daha gönderilmesini kararlaştırdı.

 

Çin Dışişleri Bakanlığı, Japonya'nın da deprem bölgesine acil müdahale ekibi gönderme teklifinin kabul edildiğini belirtti.

 

Şinhua haber ajansı, Wencuan ilçesinde depremden sonra dün öğle saatlerine kadar Richter ölçeğiyle 5 büyüklüğünde ve daha büyük 18 sarsıntı yaşandığını, bunların en şiddetlisinin 6.1 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

 

Yeni Çin ajansı, Qingchuan bölgesindeki Muyu Orta Okulu'nun 870 öğrencisinden, deprem felaketi sırasında yatakhanede uyumakta olan 270'inin yıkılan okul binasının içinde öldüğünü bildirdi. 857 öğrenci bulunan okuldan deprem sırasında 139 öğrenci kaçmayı başardı.

 

Çalışmalarını halen sürdüren 600 kişilik kurtarma ekibi şu ana kadar 84 öğrenciyi kurtardı. Enkaz altındaki öğrenci sayısı kesin olarak bilinmiyor.

 

33 yabancı turist Çengdu'ya getirildi

 

Bu arada, depremde panda koruma ve araştırma merkezinin bulunduğu Wolong bölgesinde mahsur kalan 33 yabancı turist, bu sabah helikopterle eyaletin merkezi Çengdu'ya getirildi.

 

İngiliz, Amerikan ve Fransız vatandaşı olan turistlerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

 

cnnturk

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kımse kusura bakmasın ınsan etı yıyen,ınegı canlı canlı et makınasına atan bır mıllet oldukları ıcın sadece o kucuk canlara acıdım baska hıc bırseye uzulmedım...

 

İnsan eti yemek??? Bu doğru değil sevgili Bursercan, ya bir yanlışın ya da eksiğin var... Hazır konu açılmışken şunu bir açıklığa kavuşturmakta da fayda var diye düşünüyorum... Bu internet hurafelerinin en geyiklerinden birisidir :) Aşağıdaki haberi okumanı tavsiye edeceğim, bu arada görüntüleri buraya yüklemek istemedim. İsteyen zaten google da bulur...

 

 

 

İngiliz Channel 4 televizyonunda önceki gece dokümantal bir belgesel içinde Çinli bir adamın yeni doğmuş bir bebeği yediğini gösteren fotoğrafların yer almasına izleyicilerden büyük tepki geldi.

 

Dehşete kapılan izleyiciler televizyon kanalı ve güvenlik birimlerinin telefonlarının kilitlenmesine sebep olurlarken, sözkonusu adamın yediği şeyin ördek olduğu ortaya çıktı. İzleyiciler, Çin'in neden sürekli olarak şok edici modern sanat yaptığının konu edildiği programda yer alan görüntülerin, sanat adına yapılmış olmasını kabul etmediler.

 

Kanalda yer alan görüntülerde bebek yiyen 32 yaşındaki Çinli Zhu Yu, aslında koyu bir Hıristiyan olduğunı ifade etti. Zhu, hiçbir dinde bebek yemenin ya da yamyamlığın yasaklanmadığına dikkat çekmek istediği için böyle bir şey yaptığını belirtti.

 

2000 yılında Şangay Sanat Festivali'nde çekilen fotoğrafta Zhu, gerçekten bir bebeği yiyor gibi görünüyor. Ancak, Zhu'nun yediği şey aslında kızartılmış bir ördek. Bebek başı ise oyuncak bir bebekten alınarak ördeğe monte edilmiş. Bu görüntülerden sonra Scotland Yard ve FBI, Zhu hakkında çok detaylı bir araştırma yaptı.

 

Hurriyet'ten alıntıdır.

 

Velevki senin dediğin gibi olsun, o zaman da kimse emin ol buna tepkisiz kalmazdı... Çoğu insanın bunu senin yazdıklarından ilk defa okuduğuna eminim, kesinlikle böyle birşeyin olabilme ihtimalinin dahi olmadığına eminim... İlla var diyorsak da fotoğraflar bunun kanıtı olamaz çünkü bunların gerçek olduğundansa fotomontaj olduklarını söyleyebilmek daha mantıklıdır...

 

*****

 

Diğer olaya gelince; yani canlı inek kıyma makinesi mevzusuna.... Oradaki inekler canlı değil, zaten kan falan da yok görüntülerde ve ilgili videonun başında da onların hastalıktan (muhtemelen deli dana hastalığı olma ihtiali var) ölmüş inekler olduğu yazılı, bu yöntem hastalıklı hayvanları imha etmek için kullanılan bir yöntem... Görüntülerde ineğe ait olduğu düşünülen sesler var ama inek hareket etmiyor, yani hayvan ölü ve ses de montaj...

 

 

*****

 

Tüm bunlardan sonra ben Çin'deki deprem konusuna dönmek istiyorum. Yaklaşık 9 yıl once buna benzer korkunç bir deprem yaşadık, binlerce insanımızı kaybettik ki yine de çok şanslıydık, bu deprem gecenin bir yarısı oldu ve insanlar işyerlerinde ya da çocuklar okullarda değildi... O zaman bu depremin açacağı kayıpların belki de sayılarla anlatılması bile güçleşecekti... Çin'deki depremle neredeyse bir kuşak okullarda yok oldu, 500 kişilik okullarda yaşayan öğrenci sayısı 100 ü geçmiyor ki onlardaki psikolojik hasar da sanırım korkunç yıpratıcı olacak. Kendi adıma bu olaya öyle çok üzülüyorum, kim olursa olsun, nerede olursa olsun, bu çok acı ve çok büyük bir kayıptır, umarım Çinliler yaralarını bir an once sararlar ve toparlanırlar... Hani bazen söyleyecek bir sözünüz kalmaz ya bu da onun gibi birşey, anlatılmaz, yaşanır denir ya öyle birşey işte... Söylenecek birşey yok, buna benzer acılar yaşanmamışsa empati kurmak çok zordur... Ben bu acıyı ta yüreğimin içinde hissettim... Sabırları bol olsun..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

glorıa bunu bılmıyordum.

ama ınek mevzusunda gercekten de ınekte ne kan cıktı nede hareketlılık haklısınız.

 

bu yazı ıcınde tesekkurler gercekten de bılmedıgım bırseydı.aydınlatıcı bır yazı olmus.

 

ha bu arada glorıa bu bocek yeme mevsusu hakkında bılgın var mı.cunku bunkar bocekte yıyorlar.

boceklerı yeme hakkında sunu bılıyorum mesela bır cekırge ıle tavugu baz alalım bunların proteın bakımından zengınlıgıne bakıldıgında cekırge tavuga nazaran kat kat proten sahıbıdırpekı bız neden tavuk yemege devam edıyoruz.cekırge yesek ya :) bu konuda da bızı bılgılendırmenı ısterım glorıa sımdıden tesekkurler :)

 

bu arada konu dısına cıkmısım. :)

bu konu hakkında son aldıgım habere gore 32 bın olmus ölu sayısı. ve gun gectıkce denız sevıyesının arttıgı gozlenmıstır.1.5 mılyon ınsan orayı terk etmeye baslamıstır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Böcek yemekle ya da neden yemiyor olmamızla ilgili sana bir alıntı:

 

Böcek yeme fikrinin insanda oluşturduğu tek duygu iğrenme duygusudur. İnsanların gıda tüketim alışkanlıklarını, kalori değerleri ve beslenme dengesi değil, dinler, gelenekler kısacası kültürler belirler. Günümüz insanları sadece birkaç omurgalı, yumuşakça ve kabukluları yemesine karşın, atalarımız böcek yiyici idi.

 

Böcekler bol miktarda protein ve yağsız sığır etinden daha az yağ içerirler, içlerinde bol miktarda kalsiyum, demir, çeşitli mineraller ve vitamin vardır.

 

Protein içeriği bakımından, çekirge yüzde 50-75, örümcek yüzde 64, karınca yüzde 24, tavuk yüzde 23, balık yüzde 21, sığır eti yüzde 20 ve kuzu eti yüzde 17 zengindir.

 

Avrupalılar böcek yemez ama Afrika'da değişik çekirge türleri ve iri kelebek tırtılları yenir. Tayland'da bir tür iri su böceği, Yeni Gine'de ağustos böceği, Japonya'da kızartılmış yaban arısı, yalnız veya diğer besin maddeleri ile veya soslarla karıştırılıp yenmektedir.

 

Halen dünyamızda, insan gıdası olarak 500 civarında böcek türü yenilmekte, bunun yüzde 40'ı Meksika'da tüketilmektedir.

İnsanların böcek yeme alışkanlığını kazanamamalarmın sebebi muhtemelen, böceklerin boyutlarının küçük, dolayısıyla tüketim için gerekli olan miktarın temininin zor olmasından kaynaklanmaktadır. Bundan sonra söyleyeceklerimiz, bizi dikkatli okuyan ve evlerindeki kalorifer böceğinin ekonomik değerini anlayan okurlara; Eğer böcek yemeye karar vermişseniz, onları sağlıklı olarak yakalamalı ve derhal işleme koymalısınız, çünkü ölü böcekler çok çabuk bozulurlar.

 

Karasinekler ve hamamböcekleri gibi böcekler çoğunlukla bakteri taşırlar, bunları yememek gerekir. Aslında öyle veya böyle bütün böcekler parazit taşıdıklarından, iyi bir pişirme gerekir. Tüylü böcekler boğazı tahriş eder, renkli böcekler ise çoğunlukla zehirlidir.

 

*****

 

Ve devamı benden;

 

Sevgili Bursercan, böcek yeme mevzusu eninde sonunda bizler için de kaçınılmaz bir mecburiyet haline gelecektir. Şöyle ki insan ömrü devamlı bir şekilde uzuyor ve nüfus son hızla artmaya devam ediyor. Yapılan araştırmalardan yola çıkarsak biliyorsun ki bir süre sonra yiyecek bulma sıkıntısı yaşamaya başlayacağız, (ekolojik dengenin bozulması yanı sıra küresel ısınma, artan nüfus vs. vs. sebepleriyle) kaynaklar gittikçe azalacak... Böceklerin birer protein deposu oluşları ve hem sayı olarak aynı anda çokça üremeleri hem de gerçekten hızlı bir şekilde üremeye devam etmeleri dediğim gibi bizim için eninde sonunda böcek yemeyi mecburiyet haline getirecektir. Dilerim o zamana daha çok vardır ama dünyanın bu nüfus fazlalığını taşıması sonsuza kadar mümkün değil... Açlık dünyanın çoğu yerinde baş göstermeye başladı bile... Ayrıca canını sıkma ıstakoz, karides, yengeç vs. vs. de biliyorsun ki birer böcek türüdür. Ve gerçekten de lezzetliler :)

 

Ve ayrıca;

 

Bir insanın yaşamı boyunca uykusu sırasında ortalama 70 böcek ve 10 örümcek yuttuğu söylenir. Kimvilir belki de bu insanlar için yeni beslenme ortamına uyum sağlamaları açısından bir hazırlama evresidir.

 

 

*****

 

Bu konuyu depremden alıp buralarqa kadar getirdik, Allahtan forum başlığı çevre bilimiyle ilgili :blushing: Neyse eğer devam edeceksek başka bir başlık açalım Bursercan :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Çin'de 12 mayısta meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar 68 bin insan öldü. 500 bine yakın ev yıkıldı

ve kullanılamaz hale geldi.

 

Depremde 10 milyon insan zarar gördü. Ama buna rağmen Cin depremin ilk gününden bu yana yaptığı organizasyonla

 

kaosun önüne geçmesini bildi. Çok kısa bir süre içinde kurduğu çadır kentlerde insanların günlük ihtiyaçlarını gidermesi

 

için su, elektrik gibi ihtiyaçlar giderildi. İnsanlara düzenli yemek dağıtıldı. Seyyar hastaneler kuruldu. Büyük doğal felakete

rağmen Cin yaralarını sarmaya başladı.

 

 

43329322ja2.png

 

 

16487541if4.png

 

 

66796377qh1.png

 

 

34062252xq6.png

 

 

68480279xk1.png

 

61616619mw9.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.