Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

GS TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL TAKIMI AVRUPA ŞAMPİYONU...


godzilla

Önerilen İletiler

Galatasaraylı futbolcular ajitasyonun en babasını yaptılar o yoktu şu yoktu bu yoktu?aşın bu engelleri aşın

 

Bakalım ne kadar prim verecekler.

---------------------------

 

 

 

 

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı. 04 Mayıs 2008 Pazar 19:39Sarı-kırmızılı takım, Şampiyonlar Ligi final maçında Almanya'nın RSV Lahn-Dill takımını 61-53 yenerek Avrupa şampiyonu oldu ve ilk kez katıldığı organizasyonda kupaya uzanarak, Türk spor tarihinde önemli bir başarıya imza attı.

 

 

İspanya'da yapılan final maçında, rakibi karşısında ilk periyotu 18-14 geride kapayan Galatasaray, ikinci periyotta üstünlüğü ele alarak ilk yarıyı 33-31 önde kapadı. Mücadelenin 3. periyotu büyük çekişmeye sahne olurken, sarı-kırmızılı takım, son periyota da 46-45 önde geçti. Son periyotta oyuna ağırlığını koyan Galatasaray, karşılaşmayı 61-53 kazandı ve tekerlekli sandalyede Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

 

 

Final maçında Galatasaray'da Justin Eveson 19 sayı, Petr Tucek 18 sayı, Hussein Haidari ise 9 sayı ve 14 asistle ile oynayarak şampiyonlukta büyük pay sahibi oldular.

 

 

Galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımını Avrupa şampiyonluğuna taşıyan antrenör Sedat İncesu, sevinçli ve gururlu olduklarını söyledi.

 

 

Şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür eden antrenör İncesu, bu kupanın Galatasaray camiasına ve tüm Türkiye'ye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 

 

Takımı kurdukları zaman Avrupa kupası hedefini önlerine koyduklarını vurgulayan İncesu, 'Daha takımı kurarken kendimize koyduğumuz hedefe bu kadar kısa sürede ulaşmak müthiş bir sevinç, mutluluk ve gurur yaşattı bize. Takımımızı kurarken eski başkanımız Özhan Canaydın ve Sinan Kalpakçıoğlu ile oturup konuştuğumuzda, bu hedefi kendimize koymuştuk. Galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımı olarak hem bu hedefe ulaşmak, hem sözümüzü tutmuş olmak bize müthiş bir sevinç ve gurur yaşattı' dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

Şimdi de bu adamlar gitti Kıtalararası Şampiyona’da birinci oldu .Allah Allah yaptıkları işe bak.

 

Hiç umursanacak bir durum değil.Hafife almalı bu konuyu.Zaten prim kesinlikle verilmemeli bu adamlara...Futbolcu değil ki bunlar.

 

---------------------

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza atarak Kıtalararası Şampiyona’da birinci oldu.

Japonya’nın Kitakyushu kentinde gerçekleştirilen organizasyonda başarılı maçlar çıkaran sarı-kırmızılı takım, şampiyonadaki bütün maçlarını kazanarak şampiyonluğa ulaştı ve tarihe geçti.

Organizasyonun ilk maçında Japonya’nın Miyagi Max takımını mağlup eden Galatasaray, daha sonra Avustralya’nın TWP Perth Wheelcats takımını 78-48 ve Kanada’nın British Columbia ekibini 67-53 mağlup etti.

Aldığı bu galibiyetlerle finale yükselen sarı-kırmızılı ekip, finalde bir kez daha British Columbia ile karşı karşıya geldi. British Columbia karşısında maça iyi başlayamayan Türk temsilcisi, Peter Tucek ile oyunda dengeyi kurmayı bildi ve 1. periyodu 12-11 önde geçti. Mücadelenin ikinci periyodu büyük çekişmeye sahne olurken, devre 32-31 Kanada temsilcisinin üstünlüğüyle sona erdi. Maçın ikinci yarısının ilk çeyreğinde rakip takımın oyuncusu Patrick Anderson sol elinin üstüne düşüp sakatlandı. Sol elinde kırık meydana gelen Anderson’ın devam edemediği maçın 3. periyodunu British Columbia 55-49 önde geçti. Galatasaray antrenörü Sedat İncesu, aldığı molayla rakibin hızını keserken, sarı-kırmızılı oyuncular son çeyrekte daha başarılı bir oyun sergiledi. Rakibiyle arasındaki farkı kapayan Galatasaray, karşılaşmayı 15 sayı farkla 77-62 kazanarak Kıtalararası Şampiyona’nın en büyüğü oldu ve Türkiye’ye büyük bir başarı yaşattı.

Karşılaşmada Peter Tucek 32 sayıyla final maçının en skorer ismi oldu.

Galatasaray, bu sonuçla Avrupa Şampiyonu olarak geldiği Japonya’dan, dünyanın bir numarası olarak dönme başarısı gösterdi.

Kıtalararası Şampiyona’da birinci olan sarı-kırmızılı takım, 2 Aralık Salı günü İstanbul’a dönecek.

 

RADİKAL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.