Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Galatasaraylılar...


Önerilen İletiler

LİSE yıllarından bu yana ilk kez "takım tutmak" geçti içimden.

 

Muhterem karıma haber verdim:

 

"İşte tutuyorum..."

 

O "Lütfen yapma..." dedi:

 

"Sen duygusalsın, top kenara kaçtı diye aşağı kapanıp keman çalmanı istemem... Ayrıca futboldan anlamıyorsun, durmadan kuzen Atilla’yı arayıp ’Şimdi ne oldu?’ demen hoş olmaz..."

 

*

 

Takım tutmaya karar vermemin sebebi, ilk kez bir futbol camiasına sempati duymam:

 

Galatasaray’a...

 

Fethullahçı Hakan Şükür, dini-imanı futbol ile karıştırıp dinci gazetelere "Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile derbi maçının önemi" üzerine demeçler verince, kulübün bilinçli-aklı başında taraftarları tepkilerini yüreklice gösterdiler.

 

Bilgisayarıma gelen genel mesaj ise şöyle:

 

"Galatasaray, Fethullah’ın tarikat evi değil. Laikliğin ve Atatürkçülüğün kalesini yıktırmayız. Atatürk’ü Galatasaray Lisesi’ne geldiğine pişman etmeyiz..."

 

*

 

Türkiye’nin birçok sanatçısı, gazetecisi, işadamı, edebiyatçısı, tarihçisi, akademisyeni dincilerin eteğine yapışmışken... Muhalefet yapan siyaset önderleri dahi eleştirdikleri sofralara koşup otururken... Galatasaray camiasının taraftar duygusallığını bile aşıp kendi futbolcularına tavır alarak Atatürk’e sahip çıkmaları, önce onları yüceltti gözümüzde.

 

Önemli olan; "din-iman" diyen, ama işine geldiğinde "gavur" takımlarının üniformasını giymekte bir sakınca görmeyen... Ya da 270 milyon maaşlı yoksul insanlar kazançlarının yarısını vergi olarak verirken, vergisiz trilyonları cebine indiren bir futbolcunun lafları değil...

 

Önemli olan; Galatasaraylıların kendi futbolcuları olsa dahi, önce laikliğe ve çağdaşlığa sahip çıkmaları.

 

*

 

Yoksa o tarikatçı futbolcuya anlatamazsınız zaten; Müslüman ülkeler içinde, dünya yeşil sahalarında top koşturanın niye sadece Türkiye olduğunu...

 

Ve o futbolcuların, Mustafa Kemal’in kurduğu modern Türkiye’nin yeşil sahalarında yetiştiğini...

 

Ama Galatasaray’ın aklı başında önderleri tüm Türkiye’ye bir şey anlatıyorlar:

 

Önce laik, çağdaş, aydınlık Türkiye...

 

O yoksa...

 

Kimse yok.

 

 

Bekir ÇOŞKUN/Hürriyet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çok güzel bir yazı. Buraya taşıdığınız için teşekkür ederim.Ben de bir galatasaraylı olarak ; bu tarikatçı futbolcuların, takım içinde kurdukları saltanatın , bir an önce kırılması gerektiğine inanıyorum.Galatasaray gibi bir camia ya bu tür futbolcuları veya sporcuları içinde barındırmak yakışmıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben de Galatasaray taraftariyim ve yenildigi zaman üzüntüden kahroluyorum. Ama bu bir yarismadir ve kaybetmekte var kazanmakta. Futbola dini ve siyaseti hic bir zaman sokmamaliyiz, hele hele cumhuriyet ve demokrasi düsmani seriatcilarin o güzelim gencleri kendi kötü emelleri icin kullanarak insanlari üzmelerine hic gerek yok. Hakan Sükür'ü bir taraftar olarak seviyorum ve sayiyorum, ama o da artik kendisine dikkat ederek seriatcilarin aleti olmaktan kurtulmasi gerek. Seriatcilar ülkeyi yeteri kadar kaosa götürüyorlar, buna Türkiye'nin en büyük futbol kulubü olan Galatasarayimizin da dogal olarak müsaade etmeyecegi cok aciktir. Bizler taraftar olarak oyuncularimizdan futbol görmek istiyoruz, seriat veya baska türlü kiskirtici demecler degil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Fenerbahçeyi hakladığınız için çoooooooooooook teşekkür ederim;vallaha arabam olsaydı sabaha kadar tüm kenti turlardım.Fenerbahçeye yazık oldu ama :D Geleceğe Sağlam ile SAĞLAM bir Beşiktaş ile görüşmek üzere...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cimbom çelengi

 

 

GS’li futbolcu Hakan Şükür’ün, Fenerbahçe maçı öncesi "Kutlu Doğum Haftası"yla ilgili sözlerinin camialarının ismini zedelediğini düşünen Galatasaraylılar Derneği üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti.

 

Sanatçı Candan Erçetin’in başkanlığını yaptığı derneğin Türkiye’nin dört bir yanından gelen üyeleri, Atatürk’ün mozalesine çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu. Erçetin, Anıtkabir özel defterine "Aziz Atam" başlığıyla yazdığı mesajda özetle şunları söyledi: "Sen rahat uyu, çünkü biz her ahval ve şerait içinde, vazifemizin bilincinde olarak bize çizdiğin laik ve çağdaş yoldan asla ayrılmayacağımız gibi, gaflet, delalet ve hıyanet içinde bulunma cüretini gösterenler karşısında ilke ve devrimlerinin her daim bekçisi olarak bizi bulacaklar."

 

Hürriyet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 yıl sonra...

 

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim,

Real Madrid  Galatasaray maçı öncesi

Wesley Sneijder ile birlikte kameralar karşısına geçti ve

                                              basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Terim'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Kura olarak Şampiyonlar Ligi'nin şampiyonluğunu hedefleyen bir takımı çektik. Real Madrid oyuncuları ve teknik direktörüyle dünyanın en önemli isimleri.

Ancak bizim de buraya gelene kadar saygın işler yaptığımızı düşünüyorum. Biz kimle oynadığımızı rakibimizin kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama özellikle Şampiyonlar Ligi'nde kendimizi ispat ettik.

Çekinmeksizin ve korkmaksızın mücadele edeceğiz. Sahaya çıkarken bir endişemiz yok. Sahaya her şeyi deneyeceğiz.




BASIN TOPLANTISINDA KONUŞAN SNEİJDER'İN SÖZLERİ

Tabii Real Madrid özellikle kendi sahasında etkili olan bir takım. Muhakak dünyanın en etkili oyuncularından biri olan Ronaldo ile bu resmi tamamlamak lazım. Biz çekilebilecek en zor kurayı çektik, bu bir gerçek. Diğer teknik direktörlerden biri olsam ben de Galatasaray'ın çıkmasını isterdim.

Mourinho ile eskiden kalma bir arkadaşlığımız var, Porto'dan kalma. Buraya geldiğimizde kendisiyle görüştük.

Takımıma ve oyuncularıma güveniyorum. Buraya Manchester'ın grubundan geldik ve Schalke'yi eledik. Bu maçta yüzde vermek çok doğru olmaz. Ama sahada iyi top oynamaya çalışan ve koşan bir Galatasaray olacak.

İstanbul'da oynayacağımız maç, buradakinden daha tehlikeli olabilir. Her iki maça da konsantre olmalıyız. Hiçbir maç öncesi teslim olmadık, olmaz, yapılmaz denilen şeyleri de yaptık.



KAYBEDERSEK DEĞİL, KAZANIRSAK SÜRPRİZ OLUR

Real Madrid ile sahasında oynamanın kolay olmadığını biliyoruz. Bu tip maçlar her şeye müsait maçlardır. Biz Real Madrid'e kaybedersek dünyada kimse için sürpriz olmaz ama biz kazanırsak herkes için sürpriz olur.

Yarınki maçta da kaybetmekten korkmamak felsefesiyle oynayacağız. Zaten buraya gelinceye kadar çok önemli başarılar elde etmiş durumdayız. Hedeflediğimiz yer daha da yüksekler. "

 

ASLANLARIMIZA BAŞARILAR!

 

Galatasaray.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.