Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

'Her ikisi de anti-demokratik'


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

'Her ikisi de anti-demokratik'

Erdoğan-Bin Ladin benzetmesine öfke!

230420081138279546036.jpg

 

TÜRKİYE'nin Sidney Başkonsolosu Renan Şekeroğlu, Avustralya'da bir gazetede yayımlanan köşe yazısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütü El Kaide lideri Usame Bin Ladin'e benzetilmesine tepki gösterdi.

 

Avustralyalı yazar Daniel Pipes'ın, Sidney kentinde yayınlanan `The Sydney Morning Herald' gazetesindeki köşesinde terörist Usame Bin Ladin ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında benzerlik kurmaya çalışması ve "Her ikisinin de anti demokratik bir düzen kurma amaçları olduğunu" iddia etmesi, bölgede yaşayan Türkler'in tepkisini çekti.

 

Sidney Başkonsolosu Renan Şekeroğlu, 14 Nisan'da yayımlanan `Give Muslims time to find democratic feet' (Demokrasiyi Bulmak İçin Müslümanlar'a Zaman Verin) başlıklı yazı nedeniyle bu gazeteye mektup göndererek tepkisini dile getirdi. Gazetenin bugünkü sayısında yer alan `Başkonsolos Şekeroğlu' imzalı yazıda, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile terörist Usame Bin Ladin'in bir tutulmasının `kesinlikle kabul edilemez' olduğunu belirtti. Avustralya'da yaşayan Türk toplumunun yazıdan sonra üzüntülerini kendisine ilettiğini belirten Başkonsolos Şekeroğlu, "Başbakan Erdoğan ile bir teröristi aynı kefeye koymak saygısızlıktan daha da öte bir şey" yorumunu yaptı.

 

Erdoğan'ın demokratik olarak gerçekleştirilen bir seçim ile Başbakan olduğunu hatırlatan Başkonsolos Şekeroğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün laik, demokratik ve toplumsal devlet yapısını kurduğunu ve 1923'te ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin bu yıl 85'inci yaşını kutlayacağını vurguladı. Şekeroğlu, "Daniel Pipes'ın Ortadoğu Forumu'nun idarecisi olma sıfatının diğer insanları yanlış yönlendirme hakkı verdiğine inanmıyorum" dedi.

 

Başkonsolos Renan Şekeroğlu, geçen ay da Marie Claire dergisinin PKK'lı bir kadın terörist ile yaptığı röportajda asılsız bilgiler verdiği ve teröristi öven yazılar dolayısı ile dergiye özür metni yayınlatmıştı.Muzaffer ÖZÇELİK/ MELBOURNE, (DHA)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.