Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AKP KAPATILACAK... Evet evet iddialıyım, bu partı kapatılacak...


DİPNOT

Önerilen İletiler

Kapitalizmin feodaliteyi yenişinden. Ve kendini bütün dünyaya yaymasından bahsedin. Osmanlı'nın artık kendisinden daha üstün hale gelen bu üretim biçimi karşısında teslim oluşundan bahsedin.

 

Batı islam ve türk korkusu ile bugünkü seviyesine geldi

osmanlının teslim alınmış hali türkiye cumhuriyetidir, bunda haklısınız, bizim söyledigimizde budur

yeni cumhuriyet belli sözler karşısında kurdurulmuşdur

bu sözlerin en önemlisi ''artık iddia sahibi olmayacagızdır, medeniyet iddiamızda vazgeçicez'' sözüdür.

sözde devrimler sence neye tekamül ediyor...

biz bu teslimiyetin kırılmasını istiyoruz, kendimiz olmak istiyoruz, kötü bir batı taklitçisi olmak istemiyoruz.

İslam gibi bitmez bir hazinemiz oldugunu hatırlamak istiyoruz, kapitalist medeniyete ancak İslam karşı durabilir, bunu tarihde biz gerçekleştirdik

bak nasılda aynı noktaya geldik

modern tarih türk kokrkusunun (islam) eseridir....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 252
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Batı islam ve türk korkusu ile bugünkü seviyesine geldi
bak nasılda aynı noktaya geldik

modern tarih türk kokrkusunun (islam) eseridir....

Aynı değil bambaşka yerlerdeyiz arkadaşım. Tarih herhangi bir kavim ya da din korkusu üzerine yaşanmaz ya da modern tarihin Türk (İslam) korkusu üzerine temellendiğini ileri sürmek kendini dev aynasında görme deyiminin karşılığı bir durumdan başka değildir. “Derin” tarih bilginizin bu idealist tez üzerine kurulmuş olması da aramızdaki derin ayrılığın bir göstergesidir.

 

 

osmanlının teslim alınmış hali türkiye cumhuriyetidir, bunda haklısınız, bizim söyledigimizde budur

yeni cumhuriyet belli sözler karşısında kurdurulmuşdur

bu sözlerin en önemlisi ''artık iddia sahibi olmayacagızdır, medeniyet iddiamızda vazgeçicez'' sözüdür.

Bu sözlerinizden “Osmanlı’nın islami medeniyet tezi vardı” sonucunu mu çıkaracağız. Ve buradan da milletlerin medeniyet tezleri vardır ve bu tezlerini gerçekleştirmek için tarih sahnesinde varolurlar alt fikri gizliden bize kabul ettirilmiş oluyor herhalde. Oysa tarihe baktığımızda egemenlerin ve sömürülenlerin mücadelesinden başka bir şey görmeyiz. Yani milletler sizin idealist tarih anlayışınızda olduğu gibi homojen değildirler. Milletlerin her bir ferdi aynı medeniyet tezi etrafında bir araya gelip kendilerince küffara karşı savaşmazlar. Ülkeler içinde de derin çıkar ayrılıkları ve sınıf kavgaları vardır. Ne Osmanlı ne de Türkiye Cumhuriyeti dünyanın bu durumundan muaf değildirler. “Osmanlı’nın medeniyet tezi vardı.” Önermesi de sizin deyiminizle size yutturulmuştur. Osmanlı egemenleri başka ülkeleri fetih için bundan daha iyi bir bahane bulamazlardı.

 

 

sözde devrimler sence neye tekamül ediyor...

Devlet kapitalizmi dediğimiz şey burjuva sınıfı olmayan ülkelerde gerçekleşir. Feodaliteden kapitalizme atlama çabasıdır bu. Milli bir burjuva yaratmak ve batının aldığı mesafeyi almak için hem ekonomik hem de sosyal değişimlere ihtiyaç vardır. Türkiye’de Avrupa’da olduğu gibi soylularla burjuva sınıfı arasında çatışma yaşanmadan kapitalizme geçiş görürüz. Avrupa sözde devrim dediklerini büyük çatışmalarla elde ederken Türkiye’de bütün bunlar denildiği gibi tepeden verilmeyle ve hiçbir çaba/kavga sarfedilmeden kazanılmıştır. Çarpıklık da buradan kaynaklanıyor zaten.

 

biz bu teslimiyetin kırılmasını istiyoruz, kendimiz olmak istiyoruz, kötü bir batı taklitçisi olmak istemiyoruz.

İslam gibi bitmez bir hazinemiz oldugunu hatırlamak istiyoruz, kapitalist medeniyete ancak İslam karşı durabilir, bunu tarihde biz gerçekleştirdik

Kapitalist medeniyete ancak İslam karşı durabilir tezine bakalım. Kapitalizm doğduğu günden bugüne kendini sürekli başka ülkelere ihraç etmekle kalmadı, eski feodal toplumda soylu olan ne varsa kirli piyasa ilişkilerinin içine aldı. Böylece her şeyi metalaştırdı. Bilim, kültür, sağlık, din içinde ne varsa bu metalaşmadan kurtulamadı. İşte bir zamanların devrimcisi Che nasıl bir meta haline geliyor ve tişört süsü oluyorsa tesettürün de bir meta haline geldiğini görüyoruz. Ya da dini içerikli yayınların.

İslamın ve İslamcıların kapitalizme karşı durabileceğini zannetmek bir slogandan öteye gidemez. Zira gerçek hayat bu dinci burjuva sınıfın kapitalizme göbeğinden bağlı olduğunu onunla bir derdi olmadığını göstermektedir. Bizim mobilya, bizim çerez, bizim sucuk, bizim araba ötekileştirmeyle kendi metasının hazır alıcısını oluşturmak da kolaylaşır. Daha herhangi bir cemaatin kapısından adımınızı atar atmaz size kendi gazetelerine aboneliği ve kendi yazarlarının kitaplarını takdim ederler. Emeğe karşı çıkarılmış bir yasanın protestosuna katılmamaları da şeyhin çıkarıyla emekçi olan kendi çıkarı arasında bir ayrım yapamamış bu iki zıt şeyi aynı zannetmiş olmalarının bir göstergesidir.

Ama tarihin bir medeniyetler çatışması olduğu tezini biz daha yeni duymadık. Bu tezin kaynağı da Amerika’dan başka bir yer değildir. Dünya üzerindeki köhnemiş düzende asıl konunun üzerini örtbas etmek ve emekçileri yanlış örgütlenmeler(cemaatleşme diyelim) altında etkisizleştirmek için yutturulmuş bir tezdir bu. Tüm bunlar aynı yerde durmadığımızı gösteriyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...

AKP, ikinci davadan zor kurtulur...

AKP’nin ikinci bir kapatma davasıyla karşı karşıya olduğu yabancı medya tarafından dünyaya duyuruldu

 

İngiliz Reuters haber ajansı, muhtemel ikinci kapatma davasının daha önce açılan ve Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilen birinci kapatma davasına nazaran başarıya ulaşma şansının daha çok olduğunu ve bu kez partinin kapatılabileceği yorumunda bulundu.

Ajans analizinde, ikinci davanın, siyasi istikrarsızlık korkusuyla Avrupa Birliği (AB) üyeliğine aday olan Türkiye’den yabancı yatırımcıların kaçışına neden olan geçen yılki ilk kapatma davasından daha ciddi bir şekilde ülke piyasasını vurabileceği tahminini öne sürdü. AKP’ye ikinci kapatma davası açılacağı yönünde iddiaların gazetelerde yoğunlaştığını belirten Reuters, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın AKP’nin Almanya kaynaklı Deniz Feneri skandalıyla ilgili bağlantısının olup olmadığını araştırdığını öne sürdü.

 

Deniz Feneri bağlantısı

Reuters ajansı, Anayasa Profesörü Ergun Özbudun’un laik yargının birçok üyesinin AKP’nin kapatılmasını istediğini ve ikinci bir kapatma davasının sürpriz olmayacağını söylediğini aktardı. Özbudun’un, Deniz Feneri skandalıyla bağlantının kanıtlanması halinde AKP’nin kapatılabileceğini ifade ettiği kaydedildi. Birinci kaptama davasıyla ilgili bilgileri, piyasaya olan olumsuz etkisi ve borsanın düşüşünü de aktaran Reuters, Başsavcı Yalçınkaya’nın ikinci kapatma davasının dosyasıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadığını da belirtti.

 

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=4&ArticleID=1103420&Date=06.06.2009&b=AKP,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.