Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TaTlıLaR!


wherthus

Önerilen İletiler

Yemek Adı : Acıbadem Tatlısı

Mutfak : Türk

 

 

 

 

MALZEMELER

1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)

2 su bardağı süt

yarım su bardağı toz şeker

yarım çubuk vanilya

200 gr acıbadem bisküvisi

yarım limon

3 yumurta

 

6 Kişilik

 

HAZIRLANIŞI

İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp

kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.

Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin.

18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir.

Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.

Dilerseniz süsleyip, servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yemek Adı : Acıbademli Muhallebi

Mutfak : Türk

 

 

 

 

MALZEMELER

2 su bardağı süt

4 yumurta sarısı

1 limon

bademyağı

25 gr toz jelatin

4/5 su bardağı toz şeker

3 kedi dili bisküvi

2 çorba kaşığı kuş üzümü

4/5 su bardağı toz şeker

100 gr sütlü çikolata

4/5 su bardağı çiğ krema

100 gr acıbadem bisküvisi

1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi

 

4 Kişilik

 

HAZIRLANIŞI

Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Mikserde toz şekeri ve yumurta

sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın.

Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin.

2 çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün. Bunu ılık kremaya katın. Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın.

Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin.

Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın.

Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...

arkadaşlar hazır tatlı topic açılmışken ve yeni yılı evinde geçirecek olanlar için basit ve ekonomik bi tatlı

 

tarifide benden gelsin

 

ayvaları soyuyorsunuz ortadan ikiye kesiyorsunuz ama temizlerken dikkat çekirdeklerini atmayınız onlar

 

lazım :P çekirdeklerini de ayırdıktan sonra geniş ve yayvan bir tencereye diziyorsunuz ayvaları ve üzerlerini

 

şekerle örtüyorsunuz (şeker ölçüsünü göz kararı yapabilirsiniz az tatlı yada çok tatlı zevkinize göre) ve

 

ayvanın çekirdeklerini tencereye serpiştiriyorsunuz kısık ateşte ayvalar kırmızılaşıncaya kadar pişiriyorsunuz

 

soğuduktan sonra kaymakla servis yapıyorsunuz

 

 

afiyet olsun :P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

ya napıyonuz siz ölüm orucuna başlıycam yakında ööle tatlı matlı demek yok :unsure:

2.bir emre kadar yasaklıyorum eyy halk :D

allahım yaaa şimdi ayva tatlısı olsa da yesek ooff offf :wub:

 

bende bi tarif veriyim o zaman. -_-

şu bildiğimiz cici bebe biskuvilerini bir kaba dökün.hiç kırmadan.dikdörtgen yada kare borcam olur.onda servis etceksiniz ona göre.

sonra hazır pasta kremaları var onu pişirin.kakaolu olsun ama.biskuvilerin oldugu kaba boşaltın.karıştırın kremayla biskuvileri.sogumasını bekleyin.üzerine de krem şanti yapıp yayın.dolaba koyun.1gece beklesin.akşamdan yapın ertesi gün yiyin.valla yerken parmaklarınızı da yiyosunuz ona göre :P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tatlı deyince dayanamaaaaaammm :)

 

Bi tarifte benden: Önce dikdörtgen bir tepsi yada borcam buluyosunuz, şu bildiğimiz ülkerin ya da etinin dikdörtgen petibör bisküvilerini borcama dikey olarak diziyorsunuz... Şimdi gelelim kremamızı yapmaya: 1 lt. süt , 2 yemek kaş. tepeleme un, 2 yemek kaş. nişasta, 1 yumurta, 1 su bar. toz şeker, 100gr. margarin ve 1 paket vanilyayı tencerede muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz... Sonra hazırladığımız kremayı bisküvileri tek tek açarak aralarına döküyoruz... Ve üstüne krem şantimizi yapıyoruz, afiyetle götürüyoruz midelere :D:D

 

AFİYET OLSUUUUNNN.....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşlar hazır tatlı topic açılmışken ve yeni yılı evinde geçirecek olanlar için basit ve ekonomik bi tatlı

 

tarifide benden gelsin

 

ayvaları soyuyorsunuz ortadan ikiye kesiyorsunuz ama temizlerken dikkat çekirdeklerini atmayınız onlar

 

lazım :P çekirdeklerini de ayırdıktan sonra geniş ve yayvan bir tencereye diziyorsunuz ayvaları ve üzerlerini

 

şekerle örtüyorsunuz (şeker ölçüsünü göz kararı yapabilirsiniz az tatlı yada çok tatlı zevkinize göre) ve

 

ayvanın çekirdeklerini tencereye serpiştiriyorsunuz kısık ateşte ayvalar kırmızılaşıncaya kadar pişiriyorsunuz

 

soğuduktan sonra kaymakla servis yapıyorsunuz

afiyet olsun :P

 

hocam akşama misafir var yapıcam mahcup olmayız inşallah...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.