Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Paskalya ile Türk turiste "ucuz İspanya"


Misafir RA_dya

Önerilen İletiler

Türkiye 19-23 Mart arasında Katoliklerin, İsa'nın dirilişini kutladıkları Paskalya'ya hazırlanıyor. Paskalya Türkiye'de otelcileri sevindirecek. Ancak Paskalya otelcilerin yanısıra her yıl olduğu gibi bu kez de Avrupa'ya ve özellikle İspanya'ya gitmek isteyen çok sayıda Türk turisti de sevindirecek. Etstur Yurtdışı Operasyon Müdürü İbrahim Okumuş'a göre Paskalya döneminde Türkiye'ye 10 bini İspanya'dan olmak üzere toplam 30 bin turist gelecek.

 

Şans kapıyı çalıyor

Paskalya döneminde en çok Katolik İspanyollar Türkiye'yi tercih ediyor. İspanyol akınıyla birlikte iki ülke arasındaki uçak seferlerinin sayısı artıyor. Devreye ilave seferler giriyor. İşte Türk turiste 'şans kapısı' bu noktada açılıyor. İlave uçaklar İstanbul'da yolcusunu indirdikten sonra İspanya'ya boş dönmemek için bilet fiyatları önemli oranda indiriliyor. Bu da yerli turiste yarıyor. Uçaklar boş döndükleri için yerli turist uygun fiyata İspanya'ya gidebiliyor. Etsturdaki paket turlar hakkında bilgi veren Okumuş şunları söyledi:

"19-23 Mart'ta Madrid , THY özel seferi ile gidiş dönüş, seçilen kategorideki otellerde oda-kahvaltı konaklama ve Türk rehberler eşliğinde şehir tanıtım turu, ayrıca çevre turlara katılma imkanı bulunan paketimizin fiyatları 179 avrodan başlıyor ancak bunların normal fiyatı 449 avroydu.

19-23 Mart'ta Porto -Lizbon 399 avro. Normal koşullarda bu turun fiyatı 600 avro civarındaydı. Normal fiyatı 599 avro olan 20-24 Mart Barcelona turumuz 329 avro. THY özel seferi ile gidiş dönüş, Türk rehberler eşliğinde şehir turu ve tanıtım turu ile 19-24 Mart arasındaki Madrid Barcelona turumuzu 299 avroya, 20-23 Mart Valencia- Madrid turumuzu da 159 avroya satıyoruz."

 

Paskalya için Barcelona, Madrid, Valencia turlarını hazırlayıp satışa sunduklarını belirten İbrahim Okumuş, "Satışa açtığımız tüm paketlerimize gösterilen ilgi ve yoğunluk çok iyi durumda. Paskalya'ya daha 20 gün olmasına rağmen paketlerimizde son yerlerimizi de satıyoruz" dedi.

 

Madrid'e büyük ilgi var

Paskalya dönemi için özelikle İspanya turlarının revaçta oldugunu söyleyen Jolly Tours Yurtdışı Operasyon Sorumlusu Mehmet Reisoğlu da, "Rezervasyonlarımız artıyor, özellikle Madrid turumuza katılım oldukça yüksek" dedi. İspanya'dan bu dönem için sekiz uçak beklediklerini ifade eden Reisoğlu, "Buradan uçakların karşı bacağını dolduruyoruz ve Türkiye'dekileri İspanya'ya davet ediyoruz" diye konuştu.

 

İstanbul'da da oteller dolacak

Paskalya ile İstanbul'da otellerin büyük oranda doluluk yaşayacağını belirten Okumuş, bu dönemde başta İspanya, Yunanistan, İtalya, Fransa, İngiltere olmak üzere Avrupalı turistlerin İstanbul'a geleceğini vurguladı. Okumuş ayrıca,bu dönemde İstanbul'a 30 bine yakın turist geleceğini tahmin ettiklerini söyledi. Okumuş, Avrupalıların Paskalya gibi bayramlarda,genellikle yurtdışı tatillerini tercih ettiklerini belirtiyor.

 

İtalyanlar geç kaldı

İspanyolların Paskalya tatili için özellikle İstanbul'u tercih ettiklerini söyleyen İbrahim Okumuş, "İtalyanların rezervasyonda geç kalmaları nedeniyle geçen yılki sayıya ulaşmayı beklemiyoruz. Fransızlar da Paskalya'da çok fazla yurtdışına çıkmaz. Onun için oradan da bir beklentimiz yok" dedi.

 

İspanya turlarındaki ucuz fiyatların gidenleri yanıltmaması gerektiğini belirten Jolly Tours Operasyon Sorumlusu Reisoğlu şöyle devam etti:

"Uçak bileti ucuzluyor. Otel kalitesi olarak da İspanya zaten bu konuda belli standardı yakalamıştır. Fiyatlar otellerin şehir merkezlerine mesafesiyle ilişkilidir. Koşullar uygun olduğu için fiyatlar da uygun. Fiyatlara uçak biletleri, gidiş dönüş rehberlik hizmetleri, oda ve kahvaltı ile konaklama dahildir. Ayrıca transferler de paket fiyat içindedir."

(Kaynak:Radikal Gazetesi)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.