Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tattoo Hakkında herşey


Misafir RA_dya

Önerilen İletiler

Şimdi yaza az kaldımı biz yarenle yapıştırma dövmelerin peşine düşeriz.

Özellikle bronzlaştınız mı daha bi hoş duruyor çünkü.

Aslında en çok istediğim şey kalıcı ufak bi dövme yaptırmak ama dini kaygılarım yüzünden hep vazgeçiyorum.

Bide yaşlanınca buruşuk bir tende nasıl duracağı da durduruyor beni.

Ama ennnnn çok babamdan korkumdan yaptıramıyorum :w00t:

Şimdi biz yarenle yaz gelince yapıştırıyoruz dövmeleri,onlara gittikmi, kolumuzdaysa kolumuzu saklıyoruz,ayakbileğimizdeyse,ayağımızı :D

Bir keresinde önce yarende gördü,sen nasıl annesin diye bana söylendi.

Tam sakinleşmiştiki benimkinide görmezmi :stuart:

-"40 yaşına geliyosun utanmıyonmu"dedi bana :yuvarlan:

Ama ben içimden bir şarkı söyledim tabi :islik:

 

Seviyorum işteeee varmı diyeceğinnnn :P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bende dövmeyi çok severim yazın ayak bileğime yaptırmak istemiştim ama babam izin vermedi :(

 

Geçici dövmeye bilemii -_-

Zeynepcim onunda kolayı var ablam ya.

Bak şimdi senin saçın uzun.Şöle ensene ufak bir kelebek kondursan,babanın yanında saçını salllsannnn :w00t:

Ayyyy ne ayıpp gençlere kötü örnek oluyorum mu neee :blushing:

Aman canımm alt tarafı ufacık bi kelebek :P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Geçici dövmeye bilemii -_-

Zeynepcim onunda kolayı var ablam ya.

Bak şimdi senin saçın uzun.Şöle ensene ufak bir kelebek kondursan,babanın yanında saçını salllsannnn :w00t:

Ayyyy ne ayıpp gençlere kötü örnek oluyorum mu neee :blushing:

Aman canımm alt tarafı ufacık bi kelebek :P

 

hayır onada izin vermito :angry:-_- ablacım çok güsel bi fikir :wub:

 

enseme bir kelebek :wub: ufacık... yaptırcam :lol: fikrin için saol ablacım :hug:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kalıcı :unsure: iyi fikir ablacım :P

 

yok kalıcı yaptırmam seninde dediğin gibi dini sebeplerden dolayı...ama geçici ufacık bi kelebek ensemde :wub:

Hııı tamamm :)

Aslında biçok yerde dini yönden sakıncası olmadığı yazıyor biliyomusun :unsure: Bak mesela:

 

Aşağıdaki yazı Prof. Dr. Süleyman Ateş tarafından köşe yazarlığı yaptığı Vatan gazatesinden 26 mayıs 2006 cuma günü yayımlanan sayısından alınmıştır. " bu yazıyıda lütfen dikkatlice okuyun.

 

" Dövme Kuran'da geçmiyor. Bunun günah olup olmadığını nasıl öğreneceğim ? yada bunu günah olduğu nerede yazıyor ? Eğer bunu kötü amaçla yaptırmadıysam, bundan sonra namazıma Kuran okumaya devam edemiyecekmiyim ? İnsanların bu konuda yanıldıklarını nasıl anlatacağım ?

 

Cevap:

Dövme Kuran'da geçmez. Kuran'da Allah'ın yaratışını, doğal durumu değiştirmenin şeytan işi oldu belirtilir. İşte bu doğalı değiştirme konusunda Kuran tefsircilerinin çeşitli yorumları vardır. Tefsirciler, Nisa süresindeki bu ayeti açıklarken bazı Hadis'ler ( Peygamber'e nispet edilen sözler ) aktarırlar. Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür. Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran'ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz. İbadette önemli olan gönülden Allah'a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz. İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yokyur. Peygamber'imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur.

 

Şimdi iki farklı görüş var peki bunlardan hagisi size mantıklı geliyor ? Bana mantıklı gelen İslam'ın dayatmalarla yer vermeyen ve özünde hoşgörünün temel olduğu bir din yapısına sahip oluşundan dolayı Sayın Süleyman Ateş'in yazısı çok daha mantıklı ve kabul edilebilir geliyor. Ama yinede dövme yaptırıp yaptırmama konusunda bilinçsizce; günah değil yada eve günahtır diyenlere kulak asıp kararlarınızı etkilemesine izin vermeyin ! Sonuçta bu karar sizin hayatınızla ilgili olduğu için, yine en doğru kararı vericek olan sizlersiziniz. Biz dövme günahtır demiyoruz ama günah değildir de demiyoruz. Sonuç itibari günahlarımın hesabını ben vericek olduktan sonra günah olup olmadığı bir başkasını bağlamaz bu benim hayatım, benim günahım, benim tercihim ve en nihayetinde benim vicdanım hal böyle iken hesabını vericek olanda yine benim.__________________

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi iki farklı görüş var peki bunlardan hagisi size mantıklı geliyor ? Bana mantıklı gelen İslam'ın dayatmalarla yer vermeyen ve özünde hoşgörünün temel olduğu bir din yapısına sahip oluşundan dolayı Sayın Süleyman Ateş'in yazısı çok daha mantıklı ve kabul edilebilir geliyor.

 

Bak sana bir kelebek buldum tam da tarif ettiğim gibi zeynep ;)

 

tattoofo5.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tattoo, tattoos, tattoo ...

 

Dövme Nedir?

 

Dövme Türk Dil Kurumumuzda "Vücut derisi üzerine iğne vb. sivri bir araçla çizilmek ve içine renk veren maddeler konulmak yoluyla yapılan yazı veya resim." olarak açıklanmıştır. Sözlükte dövme bu şekilde geçer fakat yeterli değildir.

 

Bizlere göre Dövme, vücuda uyumlu boya maddelerinin bu iş için üretilen cerrahi metal cihazlarla insan vücudu üzerine işlenen motif yada desendir.

tsxxnadelwerkfrank21if7.jpg

Dövme, kimi zaman bir harf, bir isim ya da bir sembol olarak karşımıza çıkar. İnsanların dövme yapma amacı belki duygularını dışa vurum belkide süs ya da gösteriş amaçlıdır. Ama dövmenin çok eski zamanlardan beri insanoğlunun kendini ifade etme sanatı ya da yöntemi olduğu kesin.

 

Dövme makinesi ve bütün parçaları paslanmaz cerrahi çelik olmak zorundadır. İğneler de aynı metaldan üretilmeli ve tek kullanımlık olmalıdır. Dövme yaparken kullanılan pota ve eldivenlerde tek kullanımlıktır. Gerçek dövme boyaları Dünya Sağlık Örgütünden (WHO) onaylı ve vücuda uyumluluğu test edilmiş ve onaylanmış boyalardır.

tsxxallstylenico17vx9.jpg

Bazı kendini dövme sanatçısı olarak adlandıran kişiler sağlıklı dövme boyası yerine rapido, dolmakalem mürekkepleri kullanırlar. Bunlardan kesinlikle uzak durmanız gerekmektedir. Dövme yaptırırken mutlaka hijyenik stüdyolar ile çalışılmalıdır.

ts16forceandfirebl8.jpg

Günümüzde yapılan kazı vb. çalışmalarda çok eski zamanlara ait insanların toprak altındaki kalıntılarında, vücutlarında dövme olduğu ortaya çıkmıştır çoğu kez. Örneğin: Mısır mumyalarında çoğu kez dövmeye rastlandığı belirtilmektedir. O dönemde insanlar dövmeyi bir statü sembolü olarak kullanmalarının yanı sıra, dövmenin onları kötü ruhlardan, hastalıklardan, büyülerden koruduğuna inanırlarmış. Günümüzde ise simgesellikten öte vücut estetiği olarak görülmektedir dövme.

 

Avrupa dilleri, dövme karşılığı olan tattoo sözcüğünü Tahiti dilindeki tautau’dan almıştır. Dövme 20. yüzyılın başlarından sonra, özellikle denizciler arasında yaygınlık kazandı. Romantik duyguları, yurtseverliği ya da dindarlığı belirtmek amacıyla dövme yaygın olarak kullanıldı...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aşağıdaki yazı Prof. Dr. Süleyman Ateş tarafından köşe yazarlığı yaptığı Vatan gazatesinden 26 mayıs 2006 cuma günü yayımlanan sayısından alınmıştır. " bu yazıyıda lütfen dikkatlice okuyun.

 

 

Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür.

ben bu noktaya takıldım.Kaşınızı , kılınızı , tüyünüzü almayın sakalla bıyıkla gezin böyle birşey düşünebilir mi? Ben öyle birini gördüğüm an ......... (yazmayayım buraya)

 

kltuytn8.jpg ne böyle osman tanburacı gibi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben bu noktaya takıldım.Kaşınızı , kılınızı , tüyünüzü almayın sakalla bıyıkla gezin böyle birşey düşünebilir mi? Ben öyle birini gördüğüm an ......... (yazmayayım buraya)

 

kltuytn8.jpg ne böyle osman tanburacı gibi

:blink::yuvarlan:

 

Yapma Godzillaaa orada bu söylemin rivayet olduğu yazıyor zaten :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.