Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

eski bir müridin kaleminden


vega5

Önerilen İletiler

Süleyman dediğin solomon eski israil kralıdır tevratta böyle yazıyor büyücü kraldır neden Allahınız o cin ordusunu muhammede vermemiş? neden isa gibi mucizeler vermemiş, çünkü yokmuş!

 

 

FTOYD Ayetleri tartışamazsın çünkü haksız çıkacağını biliyorsun, çünkü din afyonunu yutmuşsun cehennem riskinede girmek istemiyorsun, bunun içinde gerçekleri göremiyorsun.

 

 

BANA GÜNEŞİN BATTIĞI BALÇIKLI GÖZEYİ GÖSTERİN 1000 REKAT NAMAZ KILACAM 

NAMAZI BİZİM İÇİN KILMA BEN SANA GÖSTEREYİM-: - Diyanet İşleri: Güneşin battığı yere varınca, onu siyah balçıklı bir su gözesinde batar (gibi) buldu. Orada (kâfir) bir kavim gördü. “Ey Zülkarneyn! Ya (onları) cezalandırırsın ya da haklarında iyilik yolunu tutarsın” dedik. AYETİ ELEŞTİRİYLE DEĞERLENDİRİYORSUN  ÇİFT YÖNLÜ DEGERLENDİRİRSEN EN SAĞLAM HAKİKATE VE İMANA KAVUŞACAĞINA ŞÜPHE YOKTUR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 60
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

üstteki tefsir uydurma, yüzyıllar sonra güneşin çok büyük olduğu anlaşılınca sizi kandıran o ***** gurubu tarafından yazılmış..

Ayette gömülür GİBİ batıyordu yazmıyor, o gibileri, deki leri siz sonradan eklediniz, başka örneklerde verebilirim

 

Müteşabih ayetler var demişsin fakat başka ayetlerde bu kitap apaçık gönderildi yazıyor? İnanmak istiyorsan herşeye inanırsın.. yeterki kitapta yazsın dimi?

 

Atlas okyonusumu karadenizmi daha hangisi olduğunu bilmediğiniz halde neden yazıyorsunuz? Neden allahınızın ayeti üzerine ekleme yapıyorsunuz?

bismillahirrahmanirrahim.. arapça-türkçe dillerinin uyumsuzlugu ayet tercümelerinde (meallerinde) yorumu farz kılıyor ..çünkü dillerin yapısı farklı...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

üstteki tefsir uydurma, yüzyıllar sonra güneşin çok büyük olduğu anlaşılınca sizi kandıran o ***** gurubu tarafından yazılmış..

Ayette gömülür GİBİ batıyordu yazmıyor, o gibileri, deki leri siz sonradan eklediniz, başka örneklerde verebilirim

 

Müteşabih ayetler var demişsin fakat başka ayetlerde bu kitap apaçık gönderildi yazıyor? İnanmak istiyorsan herşeye inanırsın.. yeterki kitapta yazsın dimi?

 

Atlas okyonusumu karadenizmi daha hangisi olduğunu bilmediğiniz halde neden yazıyorsunuz? Neden allahınızın ayeti üzerine ekleme yapıyorsunuz?

arapça-türkçe çevirisinde ki güçlüğü tartışabiriz..gibi kelimesi gibi ekler''eklemeler'' meallerde vardır doğrudur..ANCAK KUR'AN IN aslı olan arapça okunusunda ve yazımında herhangi bir eklenti yoktur.Ayıca senin dinin sana benim dinim bana dır tartısmaya hacet yok

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
Misafir Kendini bilen ADAM
Yüce Yarabbim, Sonsuzlukların tek Efendisi.. ..Bildiğim, bilmediğim, bilebileceklerimin.. Varlığın , yokluğun, herşeyin tek sahibi.. Şeytandan ve şeytanın üzerinde hakim olup şeytanlaştırdığı ruhlardan ve o ruhların yönettiği insanlardan ve her türlü zarar verici canlıdan, cansızdan sana sığınırım. Sen ki , merhametlilerin en merhametlisi..  Seni asla anlamayacak kadar yoldan çıkmış olanlardan bizleri koru.. Biz çoğu kulun sütten çıkmış ak kaşıklar değiliz.. ama seni çok seviyoruz, doğru nedir biliyoruz ve hep senin o bizlere merhamet edipte gösterdiğin en güzel yollarda yürümek istiyoruz.  Ruhumuzu, nefsimizi, kaplerimizi, ufkumuzu arındırmak için bizlere her zaman en doğru yolu gösterip şeytan ve seytanın oyuncağı olmuşlardan bizleri koru.  Amin.

 

Uykumuz geldiğinde koynunda uyuruz O’nun,

Uyandığımızda O’nun elinde uyanırız.

Ağladığımızda yağmur dolar bulutları,

Güldüğümüzde yıldırımları oluruz O’nun.

...Kızıp öfkelendiğimiz zaman O’nun gazabına benzeriz,

Barıştığımızda sevgisiyiz O’nun.

Kimiz bu karmaşık dünyada? ...(Hz.Mevlana)...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

İnanmıyorum dıyorsan neden ınanmadıgın bır şey üzerinde tartısıyorsun ki örnekleri neden kuran ı kerim üzerinden veriyosun ozaman senın inandıgın din varsa ordan örnek ver yoksada milleti atayislige surukleme senın gıbılerının bilgisi cok cok arastırmaktan da kafayı yıyenler atayıs olanlar inkarcılar budısler halbuki gecmişte inacli neden boyle oluyolar bana göre herseyin asırısı ya azıtma ya sapıtma asırı yapmak istıyenler bu dunyadan işi olmayanlar bu dunyadan işim yok deyip son model arabaya bınenler yazlıgı kıslıgı ayrı zengını fakırı ayrı görenler zaten dunyalık için yasıyandır.Öyle insanlar varki aralarda kuytularda isimleri reklam olmamış sessızce kendı ufkunca yasayan gercekten komsusu acken kendı yatmayan insanlar var ama barmak sayısı kadar bu soyledıklerım öyle yatı katı murutlerı ayagını yıkayan lardan degıl namazını kılar orucunu tutar tesbıhını zıkırını yapar kımseye sunu ver bunu getır demez allah dosları tövbede allaahtan sıfada dertte dıye bılen kendını yucelt meyen insanları gezın bulun ne cubbelısı ne menzılı ne baskası sız sıze bekın allahın emrettıgı gıbı yasayın allaha inanmayanlara kurane ınanmayanlara muhammette ınanmayanlara soydegım teksey inanmadıgın bırseyden örnek vermeyin inandıgız neyse onun ustunden örnek verin cahıllerın kafasını celmeyım

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Allah kuluna yiter; Allah sebebleri yaratır sebeblerden rahmeti yaratır rahmetten bütün calılar istivade eder yağmur bile bulut olmadan yagmaz iken Allah ı tanıyan Allah dostuna intisab etmeden o kıt aklımla nasıl Allah a vasıl olabilirim ki tüm yorumlar siyah beyaz telefizyonda renkli filim izliyor tadı vermiş yani akıl var fikir var bu kötülemeler ve fesatlarınızla nereye varacaksınız tövbe edin ve düşünün dünya bile evrende mikrop kadar kalıyor ise sen varlığından bahsediyorsun acizliğini fakirliğini ve muhtaclığını itiraf etmiyorsun iyi düşünün. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...
  • 1 yıl sonra...
Misafir Mehmed Ademoğlu

bir çölde iki tuğlanın düzenli şekilde yerleştirilmiş halde görüp de bunlar kendiliğinde çok güzel düzenlenmiş diyemediğimiz halde, mesela bir odun parçadı (ağaç) tesadüfen miğdemizi bilip de elma gibi dilimize hitap eden bize barsağımızdan süzülüp enerji veren bir ürün üretmesini inanmamız mümkün değildir...

ALLAH C.C. bize açık açık her yaptığımız kötülükte bir şimşek gönderseydi imtihan nerde kalırdı.

Gardaşlar unutmayalımki imtihanın içindeyiz, imtihanın ne olduğunu bilirsek niye bağzı şeyler gizli olması gerektiğini anlarız.

Nefsimiz olmasa Ademoğlunu yaratma gereği yoktu çünkü melekleri zaten nefssiz yaratmışdı. onların günah işleme imkanı yoktur...

Ademoğlu içindeki nefsi tanırsa ve onun terbiyesi haramlardan uzak durmak ve farzları yerine getirmek tırki, ve terbiye edebilirse ancak o zaman gafletten uyanıp ALLAH C.C. yaklaşabilir, ve ona dünyanın ve ahiretin kapılarını ALLAH C.C. açar...

Gaflet (nefsin aklı ve ruhu rehin alması) insani türlü türlü yalanlarla meşkul eder.

bu dünyada uyanın, en geç sizi ölüm uyandıracaktır...

İslamiyeti yaşamaylan bu dünyada da kayıbınız yoktur çünkü hiç bir kötülük içermez. 

sizlere tavsiyem nefsin nasıl bir yaratık olduğunu öğrenmeniz.

Nefs den dolayı ALLAH C.C. bizi imtihan edip bize büyük imkan tanımışdır. bu dünyada 100 sene yaşasan nedirki cennetin sonsuzluğuna karşı. İslamiyete uyarak içinizde rahat olur. ALLAH C.C. yardımcısı olana kim bir şey yapabilir.

Ve hiç bir zaman unutmayın her insan içinde bu nefsi taşıyor onlara bakıp da İslamiyeti suçlamayın, bu gafletin en büyüğü olur,

unutmayın silahı insan müdafaya da kullanabilir katiliğe de bu silahın suçu değildir

ALLAH C.C. emanet olun

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Merhaba lar (Secde Suresi, 27) Görmüyorlar mı; Biz, suyu çorak toprağa sürüyoruz da onunla ekin bitiriyoruz; ondan hayvanları, kendileri yemektedir? Yine de görmüyorlar mı? Enbiya 16 Biz gök ile yeri ve aralarındaki şeyleri, boş bir eğlence için yaratmadık. 

Allah yoktur demek, Kainatın şuana kadar duyduğu en mantıksız iddiadır. gökte su oluşacak yerçekimiyle aşşağı düşecek, yerde toprak olacak, toprak suyu emecek, toprakta minareller vs olacak, bitki dediğimiz canlılar olacak büyüyüp olgunlaşacaklar hemde yüzbin çeşit farklı farklı, insan hayvan böcek denen yaratıklar olacak, yürüyüp sürünüp zıplayıp gelerek onları yiyecekler ve sindirim sistemi vs çalışmaya başlayacak, ve fayda görecekler. İhtiyaç dışı olanlarda boşaltım sistemi ile tekrar atılacak. Ve bütün bunların bilinçli bi varlık tarafından dizayn edilmediğini söyleyeceksin. Kusura bakma ama yaratıcıyı inkar etmek yerine ben yokum deyip kendinin varlığını inkar etmeyi ispatlamaya çalışsan daha inandırıcı olursun. Tam bir sonsuz mantıksızlık çelişkisi. Bilinçli bir yaratan / dizayn edip düzenleyici var ihtimalinde de sonuç : bu kadar sistemi insanlar yesin içsin tuvalete gitsin ve ölsün diye yaratması  var olan değerlere teşvik etmeyip / hesap sormaması yani hayvanlar ve bitkilerin sorumluluğu ve bilinci kadar sorumluluk yüklemeside harikulade bir mantıksızlık ve saçmalıktan ibarettir. O halde yaratıcı/dizayn edici düzenleyici olan varlığın yani bilinçli bir akılın, var olan diğer türlerden farklı olan insan türü için, doğru ve yanlış, iyi ve kötü ayrımını vicdan ve irade ile birlikte yüklemiş olması söz konusuysa, Bu yaratıcının hiç bi konuda insan türünden, iyi ve kötü seçimiyle alakalı hiçbir disiplin kuralı yaratmamış, bildirmemiş ve sözünü dahi etmemiş olmasıda mantıksız ve absürttür. Sonuç olarak  insan türü için var olan bir gerçek olan mesele, iyiyi kötüye yada kötüyü iyiye tercih etme meselesidir, Ve evreni tasarlayıp herşeyi bi ölçüye göre dizayn eden yaratıcının bu meseleyle yakından uzaktan hiçbir alakası olmadığını söylemekde mantıksızlığın zirvesidir.  Sorun bu disiplin tavsiye ve kurallar bütünü olan dinlerin orjinlerinde değil, onları tahrif eden veya ya tahrif etmeyip, yanlış yorumlayan, açgözlü, merhametsiz, adaletsiz ve zalim vb insanlardadır. Bu  tür insanlar mevcut bütün dinlerde ve din dışı oluşumlarda vardır.    
     

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.