Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ALPINA Rafting ile Köprüçay'ın üzerinde


Misafir famoustour

Önerilen İletiler

ALPINA Rafting ile Köprüçay'ın üzerinde

 

Rafting, son yılların en gözde spor aktivitelerinden. Can yeleklerini giymiş macera severlerin lastik botların içinde şelalelerin çılgın sularında yol almaya çalıştıkları bu spor dalının en büyük tutkunları, Ruslar, Almanlar, Fransızlar ve İngilizler.

Doğa sporları içinde en zevkli, hatta en eğlencelisi kuşkusuz rafting. Batı Torosların güney yamaçlarından kopup gelen pırıl pırıl kar sularından oluşan 120 km'lik Köprü ırmağında yapılan rafting, parkur boyunca doğa ve arkeolojik değerler arasında doyumsuz güzellikler yaşamanıza imkan veriyor. Köprülü Kanyon Milli Parkı'na, Antalya'dan Manavgat yönüne gidişte Belek'i geçtikten sonra Beşkonak tabelasını takip ederek ulaşılıyor. Rafting Köprüçay üzerine kurulu 3 bin yıllık antik köprü altından başlıyor. Genellikle Nisan ayında başlayıp, Kasım ayına kadar süren rafting sporu için, aslında mevsim yok.. ALPINA TURKEY RAFTING web sayfası üzerinden rezervasyon yaptırdığınızda yılın her günü rafting yapabilirsiniz.

Köprüçay'ın suları berrak ve masmavi. Nisan-Mayıs aylarında yağışlarla coşan ve bulanan su miktarı artınca, boyu 150-200 metreye ulaşan şelalaler meydana getiriyor ve bu şelaleler üzerinden geçişler, heyecanın doruğa çıkmasına neden oluyor.

Rafting sporunun baş müşterileri Ruslar. Onları Alman, Fransız ve İngilizler takip ediyor. Parkur boyunca tarihte yaşanan savaşların intikamını alırcasına turistler arasında şakayla karışık şiddetli su savaşları, ıslatmalar, bottan bota geçip devirme teşebbüsleri ve ani tanışmalara vesile olan su serpmelere tanık oluyorsunuz.

Kısaca raftinge katılanlar daha botlara biner binmez, birbirleriyle kaynaşıyorlar. Stres atmaya en elverişli spor dalı olan raftingte, şelalelere yaklaşırken gergin bekleyişler şelale üzerine gelindiğinde çığlıklar atılmasına neden olurken; devrilmeden geçenler bu kez doğaya karşı zafer kazanmanın sevincini haykırışlarla, kürekleri sulara vurup birbirlerini kutlayarak yapıyorlar.

Yaz aylarında yapılan raftinglerde ilk durak Büğrüm köprü. Buradaki tarihi köprüde mola verilip çevre geziliyor, çayda yüzülüp fotoğraflar çekiliyor ve tekrar botlara binenler küreklere asılarak öğlen yemeği için Köprüçay kıyılarına kurulu kır lokantamıza geliniyor. Parkurun yemek sonrası bölümünde çamur banyosu molası var. İrili ufaklı şelale akıntıları sevinç çığlıkları arasında tamamlanırken, parkurun son bölümlerine doğru tekrar nehir kıyısına çıkılıp bu defa rafting aktivitelerinden olan "kürek oyunu" başlıyor. Çember olup küreği düşürmeden yer değiştirme şeklinde oynanan oyunda, finale kalan son iki kişi kürek etrafında topaç gibi dönmeye başlıyor. Başı dönen elenirken, daha dayanıklı olanı birinci ilen ediliyor.

Aktivitelerin son bölümünde, Bodyraft yapılıyor. Botsuz yapılan bodyraft ta, can yelekli raftçılar tek sıra halinde birbirlerini can yeleklerinden tutarak akıntıya bırakıyorlar. Bu zincir bozulana kadar gidiliyor ve rafting bir başka köprüde son buluyor. İki köprü arası 22 şelale geçen raftingçiler, kendilerini bekleyen servis araçlarına binerek otellerine bırakılırken, rafting sırasında çekilen fotoğrafları da kendilerine yolculuk sırasında yetiştiriliyor.

Özel araçlarıyla gelenler, arzu ederlerse başlangıç noktasında bıraktıkları araçlarını finişte teslim alabiliyorlar...

Rafting incelikleri

 

* Raftinge katılanlar başlangıçta kendilerine verilen bilgilere uymalı.

* Şelale ve akıntı geçişlerinde sürekli kürek çekmeli ve bot üzerinde dengeli durmalı.

* Sağa sola kaymalarda devrilme riskine karşı botun burnu daima düz olmalı.

 

Eli kürek tutan herkes rafting yapabilir... zorluk açısından 2-3 olan Köprüçay'da Nisan-Mayıs aylarında yükselen suda daha dikkatli olmak gerekir ve daha çok kol kuvveti gereklidir....

Antalya ve çevrsindeki tatil köylerinden hergün günübirlik rafting turlarımıza katılmak için bizi arayabilirsiniz...

 

Alanya - Side - Mahmutlar - Manavgat - Belek - Antalya - Avsallar - incekum - Karaburun - Kemer - Tekirova - Olimpos -Kiriş - Çamyuva - Lara - Kundu - Kızılağaç - Kızılot - Konaklı - Kargıcak - Okurcalar - Boğazkent

international SMS & Call Center :00905357754132 - 00905386233796

Web: www.turkeyrafting.com - [email protected]

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.