Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

10 Milyon Kişi Bu Oyunun Peşinde!


LaRsiE_

Önerilen İletiler

game.jpg

 

Blizzard Entertainment'ın efsaneleşen oyunu World of Warcraft'ın geçtiğimiz salı gününden itibaren dünya üzerinde kayıtlı 10 milyon üyesi bulunmakta. MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Game) türünde yen bir çığır açan oyunun 7 ayrı dil seçeneği bulunuyor. 5.5 milyon oyuncu ile birinci sırada bulunan Asya kıtasını 2.5 milyondan fazla üyesi ile Kuzey Amerika takip ediyor. Avrupa ise 2 milyon kullanıcı ile üçüncü sırada.

 

Blizzard Entertainment'ın kurucularından ve CEO'su olan Mika Morhaime yaptığı açıklamada oyuncuların devamlılığını yitirmeyen heveslerinden ve desteklerinden dolayı çok memnun olduğunu belirtti. Kuzey Amerika'da 23 Kasım 2004'de çıkan oyun için geçtiğimiz sene The Burning Crusade adında bir ek paket yayınlanmıştı. Şu anda hazırlanmakta olan Wrath of the Lich King ek paketi ise 2008'in ilerleyen aylarında piyasada yerini bulacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Blizzard’ın 1994 yılında çıkardığı ilk Warcraft olan Orcs and Humans çok ses getirmiş ve milyonlarca kopya satmıştı. Bir yıl sonra Warcraft II’yi çıkartıp ilk online oyun denemesini de gerçekleştiren Blizzard, kısa zaman sonra Battle.net sistemini devreye sokarak iyice yaygınlaştı. Tabii bir yandan da Starcraft’ın yükselişi ile birlikte Warcraft III için hummalı bir çalışma yapıldı... Sonucunda ortaya çok iyi sayılan bir Warcraft III çıktı. Kısa süre önce Warcraft III: The Frozen Throne adlı genişleme paketini de piyasaya süren Blizzard, şimdi çalışmalarını tamamen World Of Warcraft’a (WoW) yöneltti.

 

World of Warcraft'ın konusu Warcraft III’teki savaşın bitmesinden 4 yıl sonra aynı topraklarda geçiyor ve büyük bir savaşın ardından toparlanmaya çalışan ırkların temsilcisi olacağımızı gösteriyor. En iddialı olduğu kısım ise şu: Genelde tüm online oyunlarda başarının gizli anahtarı çok oynamaktan geçer. Daha fazla zaman ayırarak karakterinizi hızla geliştirip bir yerlere gelebilirsiniz (ya da gelemeyebilirsiniz). Ama World of Warcraft programcıları bunun böyle olmayacağını iddia ediyor. Haftada birkaç kere bile giren oyuncuların çeşitli quest’lere (görev) katılabileceğini, arkadaşlarıyla birlikte görev alıp çalışabileceklerini, sonunda ödüllendirilecekleri 1-2 saatten bir haftaya kadar sürebilecek bir sürü quest olacağını, az oynayanın da çok oynayanın da keyif alacağını söylüyorlar.

 

Çok oyun, çok güçtür

 

Bense bunun tamamen palavra olduğunu düşünüyorum. Sebebine gelince, online oyunların hiçbir zaman değiştirilemeyecek bir kuralı olan “çok oyun = daha fazla güç” sistemini daha önce kırmaya çalışan başka oyunlar da görüldü, ama sonuç hep aynı yere bağlandı. Bu bir yanlışlık ya da hata değil, böyle olması gayet doğal. Ayrıca “az vaktim var, keyif alamaz mıyım?” sorusuna “tabii ki alırsınız, ama sizden daha iyileri daima etrafınızda olacaktır” cevabı verilebilir.

Diğer açıdan oyun dünyası konusunda çok ciddi planları olan WoW tasarımcıları, oyunun genel konusu içinde olan kıtaları (Warcraft serilerinde geçen topraklar) oyuna ekleyeceklerini, bunun yanı sıra bir sürü keşfedilmeyi bekleyen toprak olacağını belirtiyor. Yani çok geniş bir dünya bizi bekliyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

goruntu ıyı gıtmıs.valla bu oynlardan hıc anlamıyom kı. :blink: belkıde cok zevk veren oyunlardır ama benım oyle bır zamanım yokkı.neyse ben fıfa 08 oynamaya devam edeyım :)

 

 

bende anlamıyorum need for speed serisini kaçırmam ama :P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.