Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Huis Clos


crazy mom

Önerilen İletiler

RÉSUMÉ

 

Trois personnages se retrouvent à leur mort dans une même pièce. Il s'agit de Garcin, journaliste, Inès, employée des Postes et Estelle, une riche mondaine. Ils ne se connaissent pas, viennent de milieux très différents, ne partagent ni les mêmes convictions ni les mêmes goûts. Jean-Paul Sartre nous décrit ici « son Enfer » avec brio : « l'Enfer, c'est les autres », cette phrase qui a valu à Sartre les pires accusations explique seulement que la vie « se ressent, se perçoit » à travers les autres; rien ne vaut d'autre que les hommes qui nous font prendre conscience de nous-mêmes, de la triste réalité humaine, mais qui restent nécessaires pour se réaliser. Les trois protagonistes se débattent sans cesse pour échapper à leurs situations mais l'Enfer finit par reprendre le dessus. Cette pièce de théâtre est en un acte composé de cinq scènes, dont la dernière est hypertrophiée.

 

alinti wikipédia

 

Ceviri benden ama kellime kelime olmaz...

Olumlerinde uc kisi birbirlerini bir odada bulurlar.Karekterlerden Garcin,gazeteci,ines isci ve estelle bir zengini canlandiriyor.Birbirlerini tanimiyorlar,cok degisik yerlerden geliyorlar,ne ayni ozellikleri var nede ayni zevkleri.Jean Paul Sartre burada bize «cehenneme» baska bakis acisiyla bakmamizi sagliyor.«Cehennem,baskalariyla olmakta olabilir»,bu cumle bize Sartre'in hayatin baskalari uzerinde ne kadar etkili oldugunu,insanlarin bir birini nasil elestirdigini.

 

Son bir kac cumleyi ceviremedim je suis désolé (ozur dilerim)

 

ama kendi cumlelerimle anlatayim...

Sartre bu tiyatro eseriyle aslinda insanlarin cehenneme hangi gozle baktiklarini ve aslinda cehennemin yanimizda bazen yanimizdakinin gozlerini icine baktigimizda bile gordugumuzu gosteriyor...Bu 3 insanin hayatlarinin sonuna kadar yani sonsuzluk kadar bir zamanda bir oda icinde kalacak olmalari onlarin kendi cehennemlerini yaratiyor....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.