Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Antalya ATV Quad Safari Turları


Misafir famoustour

Önerilen İletiler

Antalya ATV Quad Safari Turları

 

( Antalya,alanya,side,manavgat,belek,kemer,kaş,fethiye,marmaris,bodrum,kuşadası,)

 

Son zamanlarda yazlık mekanlarda, trafikte sıkça rastlıyoruz onlara. Adı ATV; iki ve dört çekerli, dört tekerlekli, üstü açık, küçük arazi araçları. Kabaca dört tekerli motosiklet olarak tanımlamak mümkün. ATV’nin açılımı (All Terrain Vehicle) Türkçe’ye çevrildiğinde, tüm arazilerin aracı anlamına geliyor. Yabancılar Quat da diyor. Her türlü arazide ilerleyebildiği için bu adı almış. Çölde, karda, çamurda ve düz yollarda bu araçlarla seyahat keyifli.

ATV’leri kullanmak aslında oldukça basit. Motosiklet ya da bisikletlerde olduğu gibi önde iki elinizle kavrandığınız bir düzeneği var. Sağ elinizle kavradığınız kolun hemen alt bölümünde, ön, arka ve boş olmak üzere üç vitesi bulunuyor. Aynı kolun ön tarafında, baş parmağınızla aşağıya çekebildiğiniz bir gaz kolu var. Buraya uyguladığınız güç kadar hızınız artıyor. Sol elinizle tuttuğunuz kolun hemen altına ise bir fren mekanizması yerleştirilmiş. Bu fren ön tekerlekleri kilitliyor. Sağ ayağınızın altında, arka frenleri devreye sokan bir tür pedal var. Genellikle durmak veya yavaşlamak istediğinizde sol elinizin altındaki fren kolunu sıkmak yetiyor. Araçta, bunların dışında sizin hiç müdahale etmek zorunda kalmadığınız, yalnızca durunca ve yeniden çalıştırırken kullandığınız bir otomatik vites bölümü var.

 

SAFARİ EN AZ BİR SAAT SÜRÜYOR

Turizm şirketlerine , kongre gruplarına ve diğer tüm gruplara atv quad safari turları düzenliyor. Hepsi de günübirlik programlar. ATV’lere atlayıp tura çıkmadan önce, katılanlarla kısa bir bilgilendirme toplantısı yapılıyor. Ardından çamurdan koruyucu giysilerinizi ve kaskınızı giyiyorsunuz. Tura katılmak için ehliyet sahibi olmak veya daha önce ATV kullanmış olmak gerekmiyor. Küçük deneme turu sırasında aracı kullanmayı öğreniveriyorsunuz.

Turlar mutlaka rehberler eşliğinde yapılıyor. En az bir saat süreyle dağ ve orman yollarında dolaşıyorsunuz. Aracın hızı en fazla 30-40 kilometreye çıkıyor. Safari boyunca müşterilerimizin kullandığı ATV çamura batıyor, patinaj yapıyor,müşterilerimizde çamurlanıyor. Ama çamurlar içinde aracın debelenmesi size sıkıntı değil keyif veriyor. En önemlisi de heyecanlı bir aktivite ile tanışıyorsunuz. Safari sonunda temizlenmeniz için zaman veriyorlar, ardından hep birlikte yemek yeniyor.

Çölde, karda, kumda, asfaltta, çamurda, her zaman her yerde gidebilen bir araç ATV. Dört tekerlekli motosiklet olarak tanımlayabiliriz aslında. Özellikle haftasonları,şirketimiz ATV safariler düzenliyor. Gruplar halinde çıkıyorsunuz araziye, ormanda, dağda, bayırda çamur çimen gidiyorsunuz. Kah çamurda debeleniyorsunuz, kah sırılsıklam oluyorsunuz. Böyle anlatınca tuhaf geliyor, ama çok zevkli. ATV safarinin tek bir riski var, bağımlılık yapması. Katılanlara, safariye başlamadan önce kısa bir brifing veriliyor. Anlatılanlara ve rehberlerinizin uyarılarına kesinlikle uyduğunuz sürece güvende oluyorsunuz. Kaskınızı, dizliklerinizi asla çıkarmıyorsunuz.

YANINIZDA BULUNDURMANIZ GEREKENLER

Siz çamur ve su birikintileri içinden geçerken üzerinizdeki kıyafetler ıslanmasın diye koruyucu giysi veriyorlar. Ama bunlar genellikle kalın ve naylon ağırlıklı. Bu nedenle koruyucu kıyafetlerin altına giymek için uzun kollu tişört veya eşofman türü giysileriniz ve bunların yedekleri olmalı. Böylece, safari bittikten sonra terden sırılsıklam olan giysilerinizi değiştirebilirsiniz. şirketimiz tarafından lastik çizme de veriliyor. Yedek çorap almayı sakın unutmayın.

 

KİMLERE HİTAP EDİYOR

ATV safari, 16-17 yaştan itibaren herkesin katılabileceği, kolay bir aktivite. Ehliyet ya da otomobil, motosiklet gibi araçları kullanma tecrübesi aranmıyor. Zaten safari öncesi kısa bir toplantı yapıp, her türlü bilgiyi veriyorlar. Safari 1- 1,5 saat sürüyor. Parkurlar 15-20 kilometre uzunluğunda. ATV ile daha önce hiç tanışmamış bile olsanız birkaç kilometre sonra araca iyice alıştığınızı fark ediyorsunuz.

Parkur, bazı pistlerde geniş ama buraları da F-1 pisti zannetmeyin. Yollar bazen patika haline geliyor. Daracık çamurlu toprak yolda ilerlerken karşınıza traktör çıkma olasılığı var. Tabii ki trafik kurallarına göre patikada ya da arazide bile olsanız yol traktörlerin, bunu unutmayın, kenarda bekleyin.

 

ATV SAFARİ DÜZENLEYEN ŞİRKETLER

Heyecan dolu ve değişik bir aktiviteye katılmak isteyenler özellikle cumartesi-pazar günleri ATV parkurlarına akın ediyor. Hafta arasında yer bulmak kolay ama haftasonlarında rezervasyon şart. Parkurlar Antalya,Alanya,Side,Manavgat,Kemer civarında. Dileyenler kendi araçları ile parkurlara gidiyor. Dileyenler de bizim servis araçlarımızla ile buralara ulaşabiliyor. Ulaşım ücretsiz. Safari ücreti ise genellikle 40 -70 ytl arasında değişiyor.Yemek için de ekstra ücret ödemeniz gerekiyor,

 

Antalya quad atv safari turları günübirlik quad motor atv safari turları antalya safari günübirlik safari turları,atv quad safari turları exkursion excursie excursion tour tur antalya ATV quad safari

alanya, antalya, atv, atv safari, belek, gezi, gezileri, kemer, quad, quat, safari, safari turu, tur, turları quat safari kemer manavgat side avsallar mahmutlar incekum tekirova beldibi quat quad atv safari turları atv şirketi

 

Antalya - Lara - Kundu - Konyalatı - Manavgat - Side - Alanya - Kemer - Beldibi - Boğazkent - Göynük - Tekirova - Kumluca - Finike - Avsallar - İncekum - Fethiye - Marmaris - Kuşadası - Bodrum - Çeşme - İzmir - İstanbul - Mersin - Adana - Konya

SMS & Call Center : 00905326011645 - 00905357754132

Web: www.antalyaquad.com - E-mail : [email protected]

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Reklam kokan hareketler bunlar :) Cep numaraları filan, olmasa daha iyiymiş gibi. Arayan bulurdu bence... Neyse;

 

Hem ATV kullanıp hem rafting yapmak isteyen arkadaşlarımız için Köprülü Kanyon'u tavsiye edeceğim. Antalya'dan Manavgat'a giderken, 50.km'de Köprülü Kanyon sapağından sola döndükten takribi 40 km sonra herşey serbest :)

 

Eğer ki düzenli spor yapmıyorsanız, ertesi günkü kas ağrılarınız için şimdiden geçmiş olsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.