Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni doğan her bebek için "7 Ağaç"......


Yayamaz Kayımca

Önerilen İletiler

ÇEKÜL Vakfı, yeni doğan bebeklerin dünyaya gelişini kutlamak için "7 Ağaç" armağan seçeneği sunuyor. Yakınlarınızın bu özel ve en anlamlı anını, "7 Ağaç" armağanıyla kalıcı kılarken, mutluluklarını paylaşarak çoğaltabilirsiniz.

Doğa ve kültüre verdiği önemle 17 yıldır ülke çapında sayısız çalışma gerçekleştiren ÇEKÜL Vakfı, alışılagelmiş armağan seçeneklerinin dışına çıkarak, "7 Ağaç Ormanları" projesi ile yeni doğan bebeklere doğa dostu bir seçenek sunuyor.

Bebek dünyaya getiren yakınlarınıza "7 Ağaç" armağan ederek, hem onları hem de doğayı sevindirebilirsiniz. Armağan edeceğiniz her bir "7 Ağaç", ÇEKÜL'ün "7 Ağaç Ormanları"nda bebekle birlikte büyüyecek. "7 Ağaç" armağan seçenekleri yalnızca bununla sınırlı değil: www.cekulvakfi.org.tr adresindeki armağan köşesinde yer alan, doğa ve kültürü sembolize eden birbirinden şık ücretsiz e-kart'lardan da istediğiniz herkese gönderebilirsiniz.

 

Neden "7 Ağaç"?

Her birimiz günlük yaşamımızda tükettiğimiz kâğıt, kalem, mobilya, yakacak gibi olmazsa olmaz ihtiyaçlarımız için yılda ortalama "7 Ağaç"ın kesilmesine neden oluyoruz. Bir başka şekilde ifade etmek gerekirse, her yıl doğaya "7 Ağaç" borçlanıyoruz.

Bu noktadan hareketle yola çıkan ÇEKÜL Vakfı, 1993 yılından bu yana Türkiye'nin en geniş sivil katılımlı ağaçlandırma girişimlerinden biri olan "7 Ağaç Ormanları" projesine binlerce doğa dostunun desteğiyle hayat vermeye devam ediyor. ÇEKÜL Vakfı'nca yürütülen, Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen "7 Ağaç Ormanları" projesinin amacı; ülkemizin orman varlığını artırmak, yeni kent ormanları yaratmak, toprağı ve su havzalarını korumak, her bireyin, her yıl tükettiği kadar ağacı doğaya geri vermesini sağlamak.

Projeye, her yaş ve her kesimden birey destek verebiliyor. Yalnızca yeni doğumlar değil; doğum günü, Anneler Günü, evlilik yıldönümü, Sevgililer Günü, terfi, atama gibi özel durumlarda da özel olduğunu düşündüğünüz kişilere "7 Ağaç" armağan ederek yeni koruların oluşmasına katkıda bulunabilirsiniz.

"7 Ağaç Ormanları" projesine destek veren doğaseverler, her yıl kasım ve mart aylarında düzenlenen fidan dikim şenliklerinde bir araya geliyorlar. Ayrıca gelenekselleşen "7 Ağaç 7 Yaşında" etkinlikleri kapsamında da, 7 yaşına basan fidanların gelişimleri izlenerek katılımcılar bilgilendiriliyor. Adına "7 Ağaç" armağan edilenlere ÇEKÜL Vakfı tarafından özel olarak hazırlanmış sertifikalar gönderilerek kişiler durumdan haberdar ediliyorlar. Bu sertifikaya ek olarak dikim mevsimi sonunda, ağaçların cinsini ve nereye dikildiğini gösteren bir doğa kimliği gönderiliyor. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın gözetiminde dikilen fidanların bakımı, Bakanlığın ilgili birimlerince gerçekleştiriliyor.

 

 

"7 Ağaç" armağanı hakkında ayrıntılı bilgi için: Tel: (0212) 249 64 64

 

 

[email protected]

 

www.cekulvakfi.org.tr

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.