Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bana biri bu yasağı açıklasın...


ftoyd

Önerilen İletiler

YouTube'a günde 1 milyar tık

 

Dünyanın en büyük video paylaşım ağı YouTube'un bir günde aldığı hit sayısı 1 milyarı buldu.

YouTube'un kurucularından Chad Hurley, kişisel blogunda sitenin günlük hit sayısının 1 milyarı aştığını bildirdi. 2006 yılında Google tarafından satın alınan YouTube halen dünyanın en çok izlenen video paylaşım ağı niteliğini koruyor.

 

Hurley blogunda "bir kamera, bilgisayar ve internet bağlantısı sahibi olan herkesin hayatını, sanatını ve sesini paylaştığı bir ortam yaratmak istemiştik. Bu amaca ulaşmış görünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

YouTube, Chad Hurley, Steve Chen ve Jawed Karim tarafından 2004'te kuruldu ve kullanım kolaylığı sayesinde kısa zamanda çok popüler oldu. Özellikle yayımlanan bazı videoların telifli malzemeler olmasından dolayı sık sık müzik ve film örgütleriyle başı derde giren YouTube, yakın geçmişte videoların aldığı hit oranında sahiplerine para ödeme sistemini devreye sokmuş ve telif ihtilafını çözmüştü.

 

Serbest ifade platformu özelliği taşıyan YouTube'a yönelik siyasi eleştiri ve yasaklar da ulaştığı kitlenin büyüklüğüne paralel olarak arttı. Siteye erişim bugün Çin, İran, Kuzey Kore, Suudi Arabistan gibi bazı ülkelerde yasaklanmış durumda. Türkiye'de Atatürk'e hakaret içeren videoların yayımlandığı gerekçesiyle ilk kez Mart 2009'da uygulanmaya başlayan erişim engeli 2.5 yıl geçmesine karşın hala sürüyor.

 

ntvmsnbc

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

84735.jpg

 

 

Youtube bu kez engelleyen taraf oldu

 

 

Bu sefer de YouTube'un kendisi tarafından engellendi.Youtube, 2008 Temmuz'unda aldığı kararla siteyi API kullanarak tv üzerinden izleyen kullanıcılara kısıtlama getireceğini açıklamıştı.

 

2 Aralık itibarıyla bahsedilen bu kısıtlama başlayacak.

Bunun anlamı ise şu, Popcorn ve benzeri ürünler ile televizyonlarından Youtube izleyenler artık bu özelliği kullanamayacak.

 

2 Aralık tarihi ilk olarak Popcorn Hour blogunda bahsedildi. Blogda, 2 Aralık tarihinden itibaren

Popcorn Hour kullanıcılarının Youtube'dan yararlanamayacağı

ve bunun teknik bir aksaklık yüzünden değil Youtube'un aldığı kısıtlama kararı nedeniyle olduğu açıklandı.

 

 

Youtube ise yaptığı açıklamada, üreticilerle Youtube'un televizyonlar üzerinde kullanımı ile ilgili görüşmeler yaptıklarını ve bazı firmalarla anlaşmaya vardıklarını; TiVo, Sony, Panasonic ve PS3 cihazlarının bu kısıtlamalardan etkilenmeyeceğini belirtti.

 

 

Youtube şimdilik bu kısıtlamaya gitse de gelecekte aldığı bu kararla ilgili değişiklik yapma hakkına da sahip olduğunu belirtti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

 

Bilindiği gibi Ankara Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak Türkiye'de pek çok kişinin girdiği "youtube.com" sitesine erişimin engellenmesi talebinde bulunmuştu.

 

Sitede 'turko maymun' diyerek Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edildiğini ve yapılan yayının durdurulması isteğinin yerine getirilmediğini belirten savcı Kayral, siteye Türkiye'den erişimin yasaklanmasını istemişti.

 

Böylelikle Türkiye de ilk kez "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun"a muhalefet edildiği gerekçesiyle bir site yasaklanmış oldu.

saygılar ;)

 

Aciklamaniza tesekkurler. Mamafih, bu kararla Youtube daki sacma, saygisiz sozlere mantik disi reaksiyon gosterip, o sozlere deger vermis oluyorlar. Yani, youtube'da bilinmiyen bir insanin sozlerini, Turk Milletinin internet haklarindan dahada fazla degerlendiriyorlar.

 

Hayat bize ne olanla degilde, olana nasil tepki vermemizle degerlendirilir. Demekki, bu Turk haklarini kisitlamayi dogru bulanlar bu degerlendirmeyi ya anlamiyorlar - "Bir pire için bir yorgan yakılmaz"- , ya da youtub'u bahane olarak kullanip baska bir nedenden kapattilar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Youtube kullanamayan arkadaşlar aşağıdaki işlemleri yapsınlar:

 

Ağ bağlantılarınızı açın..

 

Hangi modemi kullanıyorsanız...

"Kablosuz Ağ Bağlantısı" ya da "Yerel Ağ Bağlantısı"na sağ tıklayın

 

Açılan pencereden "özellikleri" tıklayın

 

Açılan pencerede "ağ protokülüne" çift tıklayın ...

ya da ( Vista kullananlar_ ağ protokülü sürüm 4'e) çift tıklayın.

 

Açılan pencerede "aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan" ı işaretleyin.

 

Tercih edilen DNS sunucu adreslerini kullan bölümüne: [ 208-67-222-222 ]

Diğer DNS sunucu bölümüne : [ 208- 67- 220- 220 ] ..... yazın ...

 

Tamam deyip pencereleri kapatın...

 

Sorunsuz izleyin ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

Youtube yasağında son gelişme Video paylaşım sitesi Youtube ile ilgili krizden çıkış için yol haritası çıkarıldı.

 

 

106082.jpg

[/url]Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, (BTK) Atatürk'e hakaret, müstehcenlik ve fuhuş gibi yasaklı içeriklerin kaldırılmasının yanı sıra 23 ülkede gösterilen hassasiyetin Türkiye'de de gösterilmesini istedi. Sitenin 23 farklı ülkede uygulamakta olduğu yerel mevzuata uygun içeriklerden oluşan Türkiye yerel kopyasının faaliyete geçirilmesi talep edildi. Türkiye'ye özel anlaşmalar yapılması da gündemde. Toplumu ikiye bölen Youtube yasağında yeni bir gelişme yaşandı. Ulaştırma Bakanlığı ve BTK yetkilileri önümüzdeki hafta site yöneticileriyle bir araya gelmeye hazırlanıyor. Bu toplantıda site yetkililerine yasağın kaldırılması için çözüm önerilerini sunulacak. BTK, Youtube yasağını özetleyen bir dosya hazırladı. Dosyada, 5846 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlarla ilgili Kanun'a göre suç teşkil eden 10 adet video içeriği Youtube video paylaşım sitesinde yer aldığından, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 05 Mayıs 2008 tarih ve 2008/402 sayılı kararı gereğince Mayıs 2008'den bu yana Youtube video paylaşım sitesi erişime engelli olduğu hatırlatıldı. Youtube video paylaşım sitesi yetkililerinin bu 10 adet video görüntüsünden 6'sını kaldırdığı diğer 4 adet görüntünün ise halen sitede bulunduğu belirtildi.

 

IP'LER DEĞİŞTİKÇE, BTK MAHKEMEYE BİLDİRİYOR

 

Video paylaşım sitesinin zaman zaman erişilen IP numaralarını değiştirerek mahkeme kararını etkisiz hale getirmeye çalıştığına dikkat çekilen dosyada şu ifadelere yer verildi: "IP'ler değiştikçe mahkeme kararının uygulanabilirliği ortadan kalkmaktadır. Bu durum karşısında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı değişen bu IP numaralarını ilgili mahkemelere bildirerek mahkeme kararı vasıtası ile erişimi engellenen IP numaralarını güncellemektedir. Bu işlem ise mahkeme kararının uygulanabilirliğini sağlamaktadır."

 

3 BİN 728 SİTE KALDIRDIĞI İÇİN KAPANMADI

 

BTK'nın hazırladığı dosyada, uyar-kaldır yöntemine uyulduğu, herhangi bir işlem yapılmadan önce site yönetiminden içeriğin kaldırılmasının istendiği, içeriği kaldıran sitelerin karartılmadığı kaydedildi. Bu şekilde 3 bin 728 uyar-kaldır işlemi yapıldığı ifade edildi. Dosyada yer alan bilgilere göre Mayıs 2010'da Youtube'a da yasaklı içeriklere sahip olduğu için bu içerikleri çıkartmaları telefonla bildirildi. Ancak 05 Haziran 2010 tarihinde içeriklerin tamamının kaldırılmadığı tespit edildi.

 

Google'de yaşanan yavaşlamaya da değinilen BTK dosyasında "Video paylaşım sitesinin de sahibi olan Google (halen ilgili firmanın ülkemizde resmi bir muhatabı olmayıp ilişkiler telefon ile yürütülebilmektedir) başka google hizmetleri ( Google calendar, Google docs, Google Analytcs v.b.) için de Youtube tarafından kullanılan IP'leri tekraren kullandığından, ülkemizdeki internet kullanıcılarının ciddi mağduriyetine sebebiyet verilmiştir. Bu mağduriyeti düzeltecek de yine ilgili firmadır (Google). Yapılacak işlem yalnızca Youtube IP'leri ile diğer işlem IP'lerini birbirinden ayırmaktır." değerlendirmesi yapıldı.

 

Bugün

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.