Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

First Lady'den garip istek!


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

First Lady'den garip istek!

 

120120081040476868866.jpg

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte New York'ta bulunan Hayrünnisa Hanım, gittiği retoranlardaki talepleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül New York'ta temaslarda bulunurken, eşi Hayrünnisa Gül de New York'ta hem geziyor hem de alışveriş yapıyor.

 

odatv'nin haberine göre, Hayrünnisa Gül'ün New York'taki restaurantlarda garsonlardan ilginç bir isteği oluyor.

 

Gül New York'ta gittiği restoranlarda önce siparişini veriyor sonrasında ise istediği yemeğin piştiği tavada daha önce domuz eti pişip pişmediğini soruyor.

 

"Evet" yanıtını aldığında ise garsonlardan tavayı değiştirmelerini rica ediyor.

 

First lady Hayrünnisa Gül New York'ta bulunduğu sürede Türkiye'ye yeni bir polemik konusu daha kazandırmış oldu.

 

Domuz eti pişen tavadan Müslümanlar yemek yiyebilir mi?

 

Domuz etinin piştiği tavada pişen yemek caiz midir?

...............................

 

Arkadaslar inaninki bu yaziyi okudugumda şok oldum !!! simdiye kadar böyle benim bir soruyu sormak ve yahutda hic bir ortamda böyle soranla karsilasmadim..

 

evet bizler buralarda yasarken yetisirken kücüklügümüzde bu domuz etimi degilmi diye sorar inanin hatda onlar bize sormadan bu domuz eti diye domuz eti haric yemekleri mönüleri tavsiye ederlerdi.. neyse büyüdük neyin ne oldugunu ayirt ettigimiz icin ona göre siparis veriyoruz..

 

fakat böyle bir soru inanilir gibi degil cünkü bende kesinlikle domuz eti yemem yiyemem hem gelenek olsun hemde dini inanclarima ters geldigi icin sogukluk olmus vede zamanla domuz etininde sagliksiz oldugu icin bende kafamda yer etmis yiyemem!

 

ama tavanin degismesi evet ya bu cok ilginc? bizler burda hastanelerde herhangi konaklama yerlerde tavayi degistir diyecek sansimiz yok? o zaman gercekten bu saglik acisindan dini acidan ne gibi etkileri olabilir..vs . vs.. ben laik bir müslüman cocugu olarak bu durum beni biraz meyoş etti yani etkiledi...

 

bu konuyu derin düsüncelerinize birakiyorum..

 

:shuriken:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ekşi sözlükten ilgili başlığa uygun alıntılar :w00t:

 

 

Domuz Pişmemiş Tava başlığının devamında açılmış yeni başlıklardan örnekler:

 

(bkz: içki değmemiş bardak)

(bkz: sarhoş oturmamış koltuk)

(bkz: akıl değmemiş kafa)

(bkz: akıl fikir)

(bkz: helal tava ve tencere standardı)

(bkz: islami koşullarda üretilen teflon tava)

(bkz: hayati teflon tava modunda yasayan insan)

(bkz: domuz pişmemiş tava gibi helal)

(bkz: zina yapılmamıs yatak)

(bkz: kumar oynanmamış kahvehane)

(bkz: domuz prenses ve yedi tavalar)

(bkz: tava sıfır ama aşçı yahudi)

(bkz: kendi tavasini yaninda tasimak)(bkz: kendi tavasini yaninda tasimak)

(bkz: kaybolmayan sakız istiyorum)

(bkz: bunlar reklam kokan hareketler)

(bkz: tefal her seyi dusunuyor niye beni hic dusunmuyor)

 

Domuz Pişmemiş Tava başlığından seçmeceler:

 

"pek muhterem first lady'miz,hayrünisa hanımefendimizin new york kentinde gittiği restoranlarda yemek sipariş ederken garsonlara sorduğu sorunun ana konusu.

o tavada daha önce domuz piştimi, pişmedimi; yok piştiyse tavayı değiştirin. eğer yeni tava yoksa köşedeki wal-mart'dan yeni alın. orda da kalmamışsa köşedeki benzinliğe gidip depoyu fulleyin, promosyon olarak versinler. ne biliim yapın bişeler. hiç müslüman adam daha önce domuz eti pişmiş tavada yapılan yemeği yermi. töövbe töövbe.

güzeel. memleketime yeni polemik. artık daha ne yapsam mantıklı bürokrat kafasıyla yapılan müslümanlık. aferin devam edin."

 

***

 

"domuz pişmemiş tava, evlenmeden önce bakire olması şart koşulan kadınlar gibidir. kirletilmemiştir. evde kalmaz mesela bu tava. çünkü sapasağlam, tertemiz ve sıfır kilometredir. domuz hayvanı müslüman bir tavanın hayatında utanç ve tercih edilmeme göstergesidir."

 

***

 

"olaya başka bir açıdan aristo mantığı ile yaklaşırsak. bir tavanın domuzdan temizlenemeyeceğine inanan insanlar kendi kafalarının değiştiğine nasılda rahat inandırıyorlar şu milleti. gel de yanma."

 

***

 

"domuz eti pişmemiş bir tava, müslüman bir tavadır"

 

***

 

"ulaşabileceği boyutları görmek için bir enstantane için de kullanmak istediğimiz sıfat tamlamasıdır. olayın kahramanı, bu haberleri okuyan, kendisine rol model olarak hayrünnisa hanımı alan bir kişidir.

 

- menüyü alabilir miyim?

- buyrun efendim

- rica etsem siz tutun menüyü, muhtemelen alkol kullanan veya domuz eti yiyen birisi dokunmuştur menüye önceden

- elbete buyrun birinci sayfada ara sıcaklar var, seçiminiz?

- seçimden önce, aklıma takıldı da yemeği pişirdiğiniz kaplarda daha önce domuz eti pişirilmiş midir?

- evet ama makinada yıkanıyor, kaplarımız tertemiz, calgonit de katıyoruz içine soda da, tabaklar tavalar gıcır gıcır

- olsun, ben sizden tavayı, tencereyi ve tabağı değiştirmenizi istiyorum

- değiştirelim efendim

- ha bir de, aşçı var

- evet

- aşçı, daha önce alkol almış mıdır?

- çalışırken almaz efendim

- ama öncesinde almıştır ve domuz eti de yemiştir

- yememiştir diyemem efendim

- o zaman size zahmet olacak ama aşçıyı da kovun

- ...?

- mutfakta da daha önce domuz buharı çeken davlumbazı sökün, üzerinde domuz pişen ocağı atın

- doktor çağıralım mı?

- yoo hayır teşekkür ederim, çekaptan yeni çıktım."

 

***

 

"100 kisiye sorduk...

 

x: domuz pismemis tava istiyorum.

y: tribüne oynamayan müşteri istiyorum.

 

x: domuz pismemis tava istiyorum.

y: içinde senin olmadığın bir dünya istiyorum.

.

.

.

.

 

...ve 97'sinden dayak yedik."

 

***

 

"raflardaki yerini almıştır. bugün bir alışveriş merkezinde ucuz bir kalemle büyük harflerle yazılarak reklamı yapılmış, gördüm;

domuz pişmesi mümkün olmayan first leydili helal tavalarımız gelmiştir. hayırlı günlerde kullanınız, din, iman, kuran..."

 

***

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Domuz eti sevmiyorsaniz, bu sizin tadiniza bagli. Bende pek sevmem! Tartişma sona erer!

 

Mamafih, eger siz bazi iddialarda (Domuz eti saglikli degil, Dini ananclar gibi) bulunursaniz, o zaman dinleyelim sizleri:

 

1.Domuz eti saglikli degil:

 

Nerden biliyorsunuz bunu? Domuz eti yiyenler insanlarin ortalama omru, domuz eti yemeyen muslumanlardan daha mi kisa olur? Bunu destekleyen istatistikler varmi? Yok. Nitekim aksine, eger "1995-2000 Yillari Arasinda Ortalama Insan Omru" istatistiklerine bakarsaniz, Islam ulkelerinde insan omru, Hiristiyan ulkelerindeki insanlardan cok daha az.

 

Avrupa ve ABD gibi ulkelerdeki insanlara bakinca goruyoruzki, daha gelişmiş, daha saglam vucuda sahiptirler, daha uzun boyludurlar. Olimpik spor yarişmalarinda daha başarili olurlar. Beyinleri de daha iyi calişir, bilim-teknik, ekonomi alaninda daha ileridedirler. Yollari daha temizdir, evleri daha temizdir. Domuz etinin yabancilara bir zarari oldugundan eminmisiniz?

 

2.Dini Inanclariniza gore, Domuz eti yenmez:

 

"Allah size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa şüphesiz ki Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir." (16/115)

 

Domuz eti yenmesi, Yahudilikte daha once yasaklanmistir. Galiba, Muhammed, Kuran'i hazirlarken bu adeti, tipki erkeklerin sunnet edilmesi gibi aynen Yahudi'lerden almistir. "Neden" yasaktir Domuz eti yemek? Efendim, Kuranda bu aciklama yoktur.

 

3.Kendi Mantiginizdan eminmisiniz?

 

 

Temizlik! Tabii ki bu onemlidir. Temiz olmayan toplumlarda her turlu hastaliklar cikabilir. Fakat diger gida maddelerinde temiz olmasi lazim degilmidir? Sebzeler, tavuklar, baliklar, diger hayvanlar, vb. Demekki, ne olursa olsun, herseyin temiz olmasi lazim, saglik icin. Yalniz domuz degil. Niye bedene hastalik bulaştirici mikrop ve maddeler Domuz etinde olsun sadece?

 

 

Efendim, tavayı temizlemek çok kolay, fakat bu çesit inançlara sahip insanlarin kafalarını temizlemek çok daha zordur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tefal her seyi dusunuyor niye beni hic dusunmuyor

Gerisi değil buna koptum işte...

 

Yakında tefal çıkarır çıkarır, inanın bana bunu da düşünür. "Anti domuz proteini kaplamalı teflon tava" çıkarır, görürsünüz.

 

Çok değerli müslümanlar, domuz proteini ve yağını kendiliğinden yok eden tavalarımızı kullandığını vitrinindeki logomuzla belirten restoranlarda gönül rahatlığıyla helal İslami et yemeklerinizi yeyiniz!

 

Çin hükümeti de kendi takvimlerine göre domuz yılında ürünleri üzerinde domuz sembolleri kullanılmaması ve bu yüzden müslüman ülkelerdeki pazar payının düşmemesi için üretici firmalarını uyarmıştı.

 

Hayrünnisa hanımefendi de kendine petrol şeyhi el Yamani'yi örnek almış anlaşılan. O da kızının düğünü için içki değmemiş sıfır bardaklar sipariş etmişti. Ama tüh yaaa, acaba balayı dairesinde daha önce nikahları İslama göre yapılmamış bir çift kaldıysa?

 

Durumun farkına varan bi aile büyükleri Arabistan'a döndüklerinde laik Kemalist bir ülkede yapıldığı için neme lazım deyip nikahlarını tazelemiştir kesin...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir anım geldi aklıma geçen kış iş için uludağ'a gitmiştik dönüşü yemek yemek için bir resturanta girdik içki içmem baştan söyliyeyim :) servis yaptılar yemege başlıcaktık salgam suyu istedim bardagın içi içki kokuyordu kokusuda midemi bulandırır.. bardağı değiştirin demedimde yemegi yiyemedim midem bulanmıştı.. bunuda tartışalım mı ? :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir anım geldi aklıma geçen kış iş için uludağ'a gitmiştik dönüşü yemek yemek için bir resturanta girdik içki içmem baştan söyliyeyim :) servis yaptılar yemege başlıcaktık salgam suyu istedim bardagın içi içki kokuyordu kokusuda midemi bulandırır.. bardağı değiştirin demedimde yemegi yiyemedim midem bulanmıştı.. bunuda tartışalım mı ? :)

 

birkere senin anlatmak istedigin apayri konu! eyer bu konuda yardim istiyorsan ...birkac yardimci kelimem olucak bu karsilastigin olay .. heryerde nadirde olsa karsilasabilirsin...bu bardakla veya bardakda degil bir ibrikde olabilirdi bir resturanta degil bir caminin tuvaletindeki ibriklede olabilirdi bende tuvaletde su kullanmam istersen onuda tartisalim neyse benim öyle niyetim yok sadece latife olsun?

 

bu durum tutucu temizlige karsi asiri bir titiz Aile ortaminda dahi olur! yani evimizdede karsilasabiliriz illahin icki kokmasi sart degil ister elde yikansin ister bulasik makinasinda ister süper kullan ister cift katli calgonit kullan arada böyle fireler olur..

 

ne yapariz veya mantik olarak ne yapilir yenisinle degistirilir...ne yapilmaz onu kaldirip bir cins sekilde kirilip atilmaz tekrar yikanmaya alinir ,o bardak icki degilde yumurtada kokabilirdi ..mesir macunuda kokabilirdi...önemli olan ne kokdugu degil ne yapilmasidir bu durumda...

 

 

ama sayin bLeedinq_me sizin yapacaginiz keske kibarca bardagi degistirmek olsaydi herhalde daha yakisikli olurdu bazi seylerin olmazlari vardir tuvalet gibi... hayatin gerceklerini bilipte heryeri saldirmanin tabiki anlami yok...ben diyememki tuvaletlerde ibrik kaldirilsin islak mendille tuvalet kagidi konsun saglik ve üzerimize,derimize sinecek koku acisindan :D ..gerci parali yapabilirler ya neyse onlarin keselerine dokunmayalim ibrige devam...

 

 

:shuriken:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

birkere senin anlatmak istedigin apayri konu! eyer bu konuda yardim istiyorsan ...birkac yardimci kelimem olucak bu karsilastigin olay .. heryerde nadirde olsa karsilasabilirsin...bu bardakla veya bardakda degil bir ibrikde olabilirdi bir resturanta degil bir caminin tuvaletindeki ibriklede olabilirdi bende tuvaletde su kullanmam istersen onuda tartisalim neyse benim öyle niyetim yok sadece latife olsun?

 

bu durum tutucu temizlige karsi asiri bir titiz Aile ortaminda dahi olur! yani evimizdede karsilasabiliriz illahin icki kokmasi sart degil ister elde yikansin ister bulasik makinasinda ister süper kullan ister cift katli calgonit kullan arada böyle fireler olur..

 

ne yapariz veya mantik olarak ne yapilir yenisinle degistirilir...ne yapilmaz onu kaldirip bir cins sekilde kirilip atilmaz tekrar yikanmaya alinir ,o bardak icki degilde yumurtada kokabilirdi ..mesir macunuda kokabilirdi...önemli olan ne kokdugu degil ne yapilmasidir bu durumda...

 

 

ama sayin bLeedinq_me sizin yapacaginiz keske kibarca bardagi degistirmek olsaydi herhalde daha yakisikli olurdu bazi seylerin olmazlari vardir tuvalet gibi... hayatin gerceklerini bilipte heryeri saldirmanin tabiki anlami yok...ben diyememki tuvaletlerde ibrik kaldirilsin islak mendille tuvalet kagidi konsun ..gerci parali yapabilirler ya neyse onlarin keselerine dokunmayalim ibrige devam...

 

 

:shuriken:

teşekkür ederim :) aşırıya kaçmamak lazım yada gitmemek yada sizinde dediginiz gibi her yere saldırmamak bu şüphesiz abartılı ve aşırıcı bir davranış olur. daha çok belirtmek istedigim ince ve hassas davranıcagımız konuları pek abartmamak lazım benim karsılaştıgım konum temizlikli ve tiksindim. bazen abartırıyoruz bazende başka şey. neyse konuyu ben dagıtmıyayım :) ilginiz için tekrar teşekkür ederim :clover:

 

 

Saygılar :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

teşekkür ederim :) aşırıya kaçmamak lazım yada gitmemek yada sizinde dediginiz gibi her yere saldırmamak bu şüphesiz abartılı ve aşırıcı bir davranış olur. daha çok belirtmek istedigim ince ve hassas davranıcagımız konuları pek abartmamak lazım benim karsılaştıgım konum temizlikli ve tiksindim. bazen abartırıyoruz bazende başka şey. neyse konuyu ben dagıtmıyayım :) ilginiz için tekrar teşekkür ederim :clover:

 

 

Saygılar :clover:

:clover: :clover: :clover:

aşırıya kaçmak karsilikli eziyettir insanlari üzer... ben tesekkür ederim arkadasim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mevzuyu çözdüm arkadaşlar, Meğer Hayrünnisa Hanım'ın endişesi şu sebepten dolayıymış :)

 

Soru

Domuz derisinden yapılan elbise giyilebilirmi, domuza dokunmak haram mıdır?

 

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

Domuz derisinden yapılan elbise, ayakkabı vb. giyilmez. Bazı hayvanlar vardır ki, onların etinden, derisinden veya herhangi bir uvzundan istifade mümkün değildir. Şer’i ölçüler içinde öldürülse ve derisi tabaklansa bile yine de kullanılmaz. Çünkü o, necis bir hayvandır. Çünkü domuz “necisü’l-ayn”’dir. Yâni tamamen pistir. Örneğin necaset bulaşmış bir mendil düşünelim. Bu mendili yıkamakla temizlemiş oluruz. Ama necasetin kendisi örneğin bevlin veya gaitanın temizlenmesi nasıl olacak. İşte bunlara necisü'l-ayn denilir. Domuz da bunlar gibi olduğundan yıkamakla, tabaklamakla veya dezenfekte etmekle temizlenmez. Domuzun eti, derisi, kemigi hiçbir suretle temizlenmez, temizlik kabul etmez. Bu sebeple domuzun ölüsü söyle dursun, dirisi bile alınmaz, satılmaz. Insan tabiatı bundan nefret duyar.

 

Etiyle, kemigiyle, derisiyle pis olan bir mahlûku satmak, pisligi satmak demektir ki, bu da alan ve satan için câiz olmaz. Bu nedenle tabaklansa bile derisi temiz olmaycağından giymek caiz olmadığı gibi bununla namaz kılmak da caiz değildir.

Selam ve dua ile...

 

(Kendisi, bu bilgiyi alıntıladığım siteye üye olabilir mi ki acaba? :huh::unsure: )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

*****************

1- müslümanlar domuz ürünleri vs . yemediklerinin sebebi yasaklanmasıdır. yoksa ondaki zarar sebep değildir. yani yasak ve emirler fayda ve zarara göre değildir. fayda ve zararlar ancak birer hikmet olabilirler o yasak ve zararlara .

itekim Salih (a.s ) ın kavmine de deveyi kesmeleri yasaklanmıştı ama biz de deve kurbanı yasak değil. ve Musa(a.s) aı kavmine savaşa giderken yolları üzerindeki bir nehirden su içmeleri yasaklanmıştı. suda bir zarar yok . değil mi? bunlar imtihan içerisindeki emir ve yasaklar dır. ve kim bunlarda azami dikkat ederse o daha takva sahibidir.

 

2- sizin de bir inancınız var (ideolojiniz) ve bunlardan ötürü sizinle alay edilmesi ne kadar hoşunuza gidecekse başkalarına da o derece yaklaşınız.

 

siz hiç Hayrun Nisa hanımın cehenneme gitmeye namzetler için ohh canıma değsin dediğini ya da o ideolojileri ile alay ettiğini gördünüz mü?

 

aksine tüm müslümanlar kapasitelerince inanmayanlar da inansın diye uğraşırlar, ne mevki ne de makam beklerler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

***********

Domuz eti neden haram kılınmıştır? Çok basit... Pis bir hayvan olduğu için. Daha doğrusu pisliği içinde yaşayan bir hayvan olduğu için. Ben de soruyorum şimdi sizin yediğiniz hayvanlar arasında, başka pisliği içinde yaşayan yokmu?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

*********************

1- müslümanlar domuz ürünleri vs . yemediklerinin sebebi yasaklanmasıdır. yoksa ondaki zarar sebep değildir. yani yasak ve emirler fayda ve zarara göre değildir. fayda ve zararlar ancak birer hikmet olabilirler o yasak ve zararlara .

itekim Salih (a.s ) ın kavmine de deveyi kesmeleri yasaklanmıştı ama biz de deve kurbanı yasak değil. ve Musa(a.s) aı kavmine savaşa giderken yolları üzerindeki bir nehirden su içmeleri yasaklanmıştı. suda bir zarar yok . değil mi? bunlar imtihan içerisindeki emir ve yasaklar dır. ve kim bunlarda azami dikkat ederse o daha takva sahibidir.

 

2- sizin de bir inancınız var (ideolojiniz) ve bunlardan ötürü sizinle alay edilmesi ne kadar hoşunuza gidecekse başkalarına da o derece yaklaşınız.

 

siz hiç Hayrun Nisa hanımın cehenneme gitmeye namzetler için ohh canıma değsin dediğini ya da o ideolojileri ile alay ettiğini gördünüz mü?

 

aksine tüm müslümanlar kapasitelerince inanmayanlar da inansın diye uğraşırlar, ne mevki ne de makam beklerler.

******** ****** ******

Ha ayrıca, bu hanım çıkıp da ulu orta ohh canıma değsin demeyecekti herhalde ama, belki bir gün der, bilemeyiz. İHM ye gidip mevki, makam için vazcayandan herşey beklenir.

 

*************

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Peki o zaman ciddi olalım. "Bunlar reklam kokan hareketler Mike!" sloganı ya da "tribünlere oynamak" klişesi yeterince aydınlatıcı aslında, fazla söze gerek yok.

 

Fazla da ciddiye almamak lazım. Bir Yahudi grubu da kendi dini bayram tatillerinde İstanbul'da bir otelde kalmışlar ve inançlarına göre o bayramda teknolojik alet kullanmak yasak olduğu için asansörleri filan çalıştırtmamışlardı. Bunlara gülüp geçmekten başka yapacak bir şey yok. Adamlar teknolojinin hasını üretip gelip burda bize Tevrat havası basıyor iyi mi? Gözünüzü açın arkadaşlar, dünya böyle bir dünya! Şov dünyası, şov! Gerçeğin ne olduğunun değil, görüntünün nasıl yansıtıldığının önemli olduğu bir şov dünyasında yaşıyoruz.

 

Ben bu başörtüsü işinin başında da bunların kale alınmamasını, ciddiye alınmamasını salık vermiş, kendim de öyle yapmıştım. Zaten tartışma çıksın diye takıyorlar. Asıl ciddiye almayınca sinir oluyorlar. Tabii bir tek benim tavrımla olmuyor. Genel olarak ciddiye alınmamalıydı. Alındı ve inatlaşma ortaya çıktı. İnsanlar böyle nazar boncuğu, at nalı, dua, kutsal metin vs. gibi sembollere nedense sığınma ihtiyacı duyuyor işte, sembolik bir dünyada yaşıyoruz. (You know we're living in a symbolic world...) Bu cümleyi de şu an ben türettim.

 

Bireysel olarak hoşgörülü hareket edince de "tehdit edildi, sindi" yorumu ortaya çıkıyor. Tehdit de ediyorlar yani, şeriate giden yolda makyavelistlerden bile fazla her şey mübah bunlarda... Yani bir kuyuya bir delinin attığı taş örneği... Terör de budur. Bir yere bir bomba koyarsın, sonra ne olacak, ne karmaşa çıkacak artık bilmezsin, şansına... Stratejist olmaya gerek yok, sen koy bombayı da, gerisine karışma... Göle çalınan maya misali, tutarsa tutar, tutmazsa ölenlerin canı cehenneme... Terörün mantığı budur.

 

Bu başörtüyü de kimi takacak kimi takmayacak nasılsa, bir ayrım potansiyeli var. Sen "takmak farz, takmayan yanar" diye bastır da, tutarsa tutar, tutmazsa başka taş atarsın kuyuya... Ama ne yazık tutmuştur. Oyunun son perdesi anayasaya kılık kıyafetle ilgili madde koyma girişimi. Bunu başarırlarsa böyle dandik bir anayasaya sahip tek gülünç ülke olacağız dünyada. Anayasa ile kılık kıyefet düzenleyen bir toplum olmanın acı komikliğini yaşamaya mahkum etmeye çalışıyorlar bizi. Ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler. Anayasa ile kılık kıyafet düzenleyen bir toplum olma ayıbı ve utancına katlanacağımıza, "lanet olsun taksınlar ne takacaklarsa kafalarına!" dedirtmenin peşindeler. Bu işin tek çözümü bu hükümetin oyunu farketmesi ve iyi niyetliyse, sağduyuluysa bu oyuna gelmemesi... Oyunu oynayanın hükümetin ta kendisi olduğunu düşünmek bile istemiyorum. O zaman oyunu farkedip bozması gereken halk olacak, halktan beklentim fazla yüksek değil...

 

Bunlara gülüp geçecek düzeye gelmedikçe bu işler daha başımızı ağrıtmaya devam edecek. Binlere yıl önce bir kuyuya atılan taşların binlerce yılda binlerce akıllı tarafından çıkarılamaması çok tuhaf, değil mi?

 

NOT: Anayasa değişikliği paketinin diğer ayağında başbakanın aklı başına gelmiş gibi görünüyor. "Bir Kürtler mi canım, Lazlar, Çerkezler, Gürcüler, Boşnaklar, Çeçenler..." demeye başladı. Umarım dini sembollerdeki çıkmazı da görür. Oyunun etnik ayağı PKK nın ahmaklığı sayesinde bozuldu. Sen kalk koskaca Türk ordusunun itibarını zedeleyecek bir komploya kalkış... ABD senin yanında, ABD Türk hükümetini uyutunca hükümet de orduyu da uyutacak zannet!

 

Fakat dini ayağın bozulması o kadar kolay değil. Sembolleri çok ciddiye almamaktan geçiyor. Tıpkı cin gibi işte ya! Çarpar, yamultur bilmem ne yapar sandıkça kendi beyninin hayallerinin esiri olursun ya, aynı...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Domuz eti neden haram kılınmıştır? Çok basit... Pis bir hayvan olduğu için. Daha doğrusu pisliği içinde yaşayan bir hayvan olduğu için.

Domuzun tek "suçunun" bu olduğunu sanmıyorum. Karnivor bir hayvandır. Tıpkı bizler, ayı, şempanze gibi... Fakat domuz bu işi oldukça ileri götürmüş bir canlıdır. Kelimenin tam anlamıyla ne bulursa yer. Leş ve dışkı dahil.

 

Dinde haram denmesi ayrı konu. Bu tamamen geleneğin yazıma aktarımı. İnsanlar binlerce yıldır domuzu pis görmüş, bu da dini kayıtlara geçmiş, olay tamamen bu. Tavuk da serbest kalsa aynı şekilde beslenir. Fakat kafeste standart yemle besleyip etini yiyoruz. Domuzu da aynı şekilde beslerseniz etini içiniz alabilir, Batılıların yaptığı da bu. Fakat ayıyı ve şempanzeyi kafeste meyve ile besleyip etini yemiyoruz. Yiyenler var. Bu tamamen kabul sorunu. Bugün dünyada genel eğilim, vahşi hayvanların, bizon, ördek, kaz bile olsa etinin yenmemesi yönünde. Eğilim bu, yasak da konabiliyor duruma göre. Kuş gribi çıkar, kazı ördeği vurmayı yasaklarsın, budur. Bence yasaklanmalı da tamamen. Bu hayatları iyice zorlaşan nadide hayvancıklara namlu doğrultanı bana yetki verseler anasından doğduğuna pişman ederim. O namlularla onlara daha az zararlı bir işler yaparım, işlem sırasında tetiği çekmem yani en azından.

 

İlla her şey bir dini kurala bağlanacaksa, işin içinden çıkılmaz. Kur'an leş, kan, domuz eti ve Allah'tan başkasına kesilen eti haram saymış. Bunun dışında bir eti haram saymamış. Üstelik "Allah'ın haram kılmadığını haram kılan da kimmiş?" diye bir azarlama ayeti de vardır. Buna göre "köpek eti haramdır" diyemezsiniz. İçi kaldıran yer İslam'a göre. Peygamber haram kılmış da diyemezsiniz. Ayette "Allah ve Resulünün haram kıldığından başka..." demiyor. "Allah'ın haram kıldığından başka..." diyor.

 

Yani her konuyu dinde arar, dini bir hüküm getirmeye kalkarsanız karmaşa çıkar, içinden de çıkılmaz. Din sadece ağızların söylediği sözlerdir. İsteyen uygular. İnsanları yasalar, yönetmelikler, standartlar bağlar. Devlet gerek duyar, bir deli dana salgını çıkarsa dana etini de yasaklar. Buna da bilim kurulları karar verir, hocalara, ulemaya sorulmaz. Din ile bilim, demokrasi ile teokrasi birbirine karışırsa işin çivisi çıkar, benden söylemesi...

 

Bizim insanımız ayakkabı bağını düz mü çapraz mı bağlayacağını da müftüye sorar. Ülkemizde en saçma sorular cinsellik ve din konusunda sorulur. Bu da bilime değer ve kulak verilmeyişinden kaynaklanıyor. Hacdan önce birisi anlattı, ihramın üzerine kemer bağlanıp bağlanamayacağı hocalar arasında tartışma konusu olmuş! Koca koca sakallı hocalar yok bağlanır, yok bağlanmaz birbirine girmiş. O bitmiş, ayakkabı giyilir giyilmez başlamış. Talk şova ne gerek bu ülkede ki? Halkımız doğuştan komedyen! İzle izle, dinle dinle gül!

 

Bizans düşerken de papazlar meleklerin cinsiyetini tartışıyordu!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Valla bu konuda fetva veremiyceğim ama düşününce gerçekten insanın midesi ağzına geliyor :sick:

Siz domuz üretimini daha hala o çağlardaki üretim gibi düşünüyorsunuz da o yüzden mideniz kalkıyor herhalde.

 

Peki sizin bu manzaralar kaşısında mideniz ağzınıza gelmiyor mu?

 

huhnkz2.jpg

huhnkz1.jpg

 

Yoksa siz bütün tavukların böyle çayırlarda mutlu bir yaşam mı sürdürdüklerini sanıyorsunuz?

 

a_Huhner.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aman sevgili yersoy, istifra ettireceksin arkadaşları, yapma... ama, bence de denemeleri gerekir :)

 

:) sevgili muki,

Ben aslında mide bulandırıcı bir şey görmüyorum. Bu biraz da alışkanlıkla ilgili bir şey. Mesela çoğumuz balık yeriz ve hiç düşünmeyiz bu balık nerede yetişiyor ne yiyor nasıl besleniyor? Tavuk eti de yemeyenimiz yoktur ama tavukların köyde nasıl beslendiğini görmeyen bilmez. Aynı şekilde koyunlar için de geçerli. Daha bu hafta sonu bir arazi gezisiyndeydim. Köylerden birinde bir ağılı izledim. Çok müthişti anlatamam. Dha yeni dünyaya gelen ve yeni yürümeye başlamış kuzucukları görmeliydiniz.... O kadar müthişti ki!... Sonra koyunların saman yedikleri yemlikleri izledim. Samanlar orda duramıyor yarısından çoğu yere dökülüyordu. Yerde onlara ne mi oluyor? Kuzu ve koyunlar taradından yenmeden önce üzerinde gezen onca hayvan tarafından ıslatılıyor ve pisletiliyor. Ama koyun bu. Bunu ayırt edemez ki...

 

Her neyse, demek istediğim, yediğimiz bir çok hayvanın aslında domuzdan bir farkı yok. Sadece dini bir hurafe. Yemeyen yemesin, saygı duyarım ama, onlar da yiyenlere saygı duysun ve tavaları sorgulamasın gösteriş amaçlı...

 

Saygılarımla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 yıl sonra...

First Lady'den garip istek!

.

.

.

bu konuyu derin düsüncelerinize birakiyorum..

 

shuriken.gif

Bende Amerika Bostonda yasiyorum, domuz eti ve urunlerini  yiyen arkadaslarim var. Evin ortak tavasi oldugu icin onda pisiriyorlar eti. tavadan  ziyade ben onlarin kullandigi catal bicak kasigi bile kullanmiyorum. Bu durumla karsilastigim icin mecbur bende  kendi malzemelerimi aldim.. ama Hayrunisa Hanimin bu hassasiyeti yine gonlumu fethetti. cunku ayni  hassasiyet benim uzerimdede var.,. Bende  bir musluman olarak bunlara dikkat etme geregini ustume sarti gorev biliyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.