Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KENDİ CEHENNEMİNİ YARATAN TEK ORGANİZMA..


Önerilen İletiler

demem o ki..! bi hamaset..hamaset..herkez herşeyi anladığını söylüyor..ama değişim ,değişimsizlik..yada kötü ye gitmekte olan değişimler silsilesi..ne acıdır görüneni göremeyene anlatamamak..ne acıdır insanların dünyasında zamanla herşeyin düzenden düzensizliğe gidişi..etrafımdaki herkezin bir deli olduğunu düşünüyorum..doğa bizi içinde barındıran bir rahimse eğer..biz kendi rahmimizi deşiyoruz..hele helede savaşlar ve savaşlar sonucu yine doğada tahrip.. kimyasal etkiler..vs.

 

nasa yine bi açıklama yapıyor..4 yıl sonra kıyametimsi bir hal alacak dünyayı diye..ortalama sıcaklık bir derece daha artacakmış..falan mış..filanmış..masal gibi dimi..önceleri dünyamızda 150.000 yıl da oluşan değişimler..sanayi devrimiyle 150 yılda oluşmaya başladı..bozmak ve tahripte nasıl bir çabuklaştırma çabasındayız böyle..şaşırtıcı..

 

oksijen üreten tek canlıların yanılmıyorsam eğer bitkiler olduğunu biliyorum..ama bitkilerin halinide görüyorum..ankaradan -adanaya tek sefer yapan bir uçağın çıkardığı karbondioksit gazının tekrardan oksijene dönüştürülmesi için yetişkin iki ağacın bir yıl boyunca fotosentez yapması gerektiğini biliyormuydunuz..her yıl Türkiyede denize akıtılan kıbrıs büyüklüğündeki verimli topraklar..erozyon sonucu çölleştirilen kara parçaları..

 

--ve insan gerçeği..demiştim eski yazılarımda da..VAR-OL-MA-DI-ĞIN-DA EKOLOJİK SİSTEMİ BOZMAYACAK TEK CANLI İNSANDIR..diye..yıllar önce bir öğretim görevlisi demişti öğrencilerine..15-20 sonra oksijeni parayla içeceksiniz diye..tüm öğrencileri gülmüştü..evet aynı hoca suyuda gün gelecek parayla içeceksiniz dediğimde gülmüştünüz dedi..şimdilerde elma kokulu..kavun kokulu..vs..oksijen tüpleri satılmaya bazı şehirlerimizde başladı bile..nargile içer gibi içinize çekiyorsunuz..

 

Avrupa da bazılarınca hatta mecliste şu hadise tartışılmakta..TEKNOLOJİYİ HAYATIMIZDAN ÇIKARSAK MI..? ..ütopya gibi..

 

kabaca kelime anlamı iktisatın; sınırlı olan doğa kaynaklarıyla sınırsız olan insan istekleri arasında dengeyi sağlamaktır..malesef terazinin sınırsız insan istekliliği tarafı hep ağır basmakta..ve sanmayınki bizler ürettiklerimizi tüketiyoruz..artık doğayı tüketiyoruz..ve doğada geri dönülemez yaralar kötü kimyasal değişimler sergiliyoruz..

 

eskiden derlerdi her insan bir kitaptır..her insanın farklı bir dünyası vardır diyee..şimdilerde bunu pek göremiyorum..genelde insanlar aynı amacı düşünmeye ve peşinde koşmaya başladı..tektip düşünür oldular..paraya ,mala ,mülke, zevke ulaşma çabası..

 

artık geri dönülmesi ve önüne geçilmesi çok zor bir yola girmiştir insanoğlu..kendi elleriyle kendi cehennemini yaratmıştır..BENİDE ÇOK ŞAŞIRTAN Bİ DURUM MU DESEM BU..malesef şaşırtmıyor..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

aclik1.jpg

Dünyada 1 milyardan fazla insan aç

 

 

 

Gıda krizine küresel ekonomik bunalımın eklenmesi üzerine dünyada açlıkla ilgili bu yılın başında yapılan

 

ve çok ağır sonuçları ortaya koyan öngörüler gerçek oldu.

 

 

 

BM'ye bağlı Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Dünya Gıda Programı'na (WFP) göre, 2009 yılında 1 milyar 20 milyon kişi gıdasız kaldı.

 

Dünyada açlığa ilişkin yıllık raporda, 2009'da, bir önceki yıla göre yaklaşık 100 milyon kişinin daha aç kaldığı

 

ve bunun son 40 yıldaki en yüksek aç sayısı olduğu vurgulandı.

 

FAO Genel Sekreteri Jacques Diouf da yaptığı açıklamada, "Aç insanların sayısındaki artış tahammül edilemez noktada" dedi.

 

Diouf, açlığın sonsuza kadar yok edilmesi için daha güçlü siyasi irade ortaya konamadığını belirtti.

 

Raporda, açların sayısındaki artışın nedeninin "bereketsiz hasat" olmadığı,

 

özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki yüksek gıda fiyatlarından, gelirlerin azalmasından ve işten atılmalardan kaynaklandığı vurgulandı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.