Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünya'nın En iyi üniversiteleri


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dünyanın en iyi 200 üniversitesi arasında Türkiye yok

Türk üniversiteleri, dünyanın en iyi 200 üniversitesi sıralamasına giremedi.
The Times gazetesinin yüksek eğitim eki Times Higher Education tarafından yayımlanan dünyanın en iyi 200 üniversitesi sıralamasında Türkiye'den hiç bir üniversite yer almadı. Dünyanın en iyi 200 üniversitesi sıralamasında ilk 10 sırada 7 ABD'li, iki İngiliz, bir de İsviçre üniversitesi yer aldı. Bu üniversiteler sırasıyla şöyle:

1-Harvard.
2-California-Berkeley.
3-Massachusetts İns.Tec (MIT).
4-California Ins Tech.
5-Oxford.
6-Cambridge.
7-Stanford.
8-Yale
9-Princeton.
10-ETH Zurich

 

post-2-0-72424100-1381874236_thumb.jpg

 

LİSTEDE BİR BİZ YOKUZ
Bu arada, en iyi 200 üniversite arasında 164 ABD üniversitesi yer aldı. Ancak ilk 200 arasında en çok AB ülkelerinin üniversiteleri bulunuyor Türkiye'nin giremediği listede şu ülkelerin yer aldığı belirlendi: Kanada, Japonya, Avustralya, Norveç, İsviçre, Singapur, İsrail, Çin, Güney Kore, Meksika, Rusya, Brezilya, Hindistan, Yeni Zelanda, Arjantin, Güney Afrika ve Şili.

SIRALAMA NASIL YAPILDI?
Araştırma, 88 ülkede bin 300 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirildi.
Akademisyenlere kendi görev alanlarındaki en iyi eğitim kurumlarının ismi soruldu. Ayrıca, sıralama yapılırken öğretim üyeleri tarafından yayınlanan makaleler ve bilimsel araştırmaların sayısı, fakütle sayısının öğrenci sayısına oranı, yabancı öğrenciler için cazibeli olup olmadığı, uluslararası eğitim dünyasındaki şöhreti dikkate alındı.

Tam liste için eke bakınız...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Egitimi politik iktidarlarin entrikalarina ter eden ülkelerin üniversitelerinin hali acik.

 

türkiye üniversitelerinde

-Bilim yok,

-felsefe yok,

-arastirip inceleme yok,

-para yok,

-izin yok

 

Bilimde tek düsmanimiz, Darwin, felsefede Marx. :(

 

Daha ne bekliyoruz.

 

:excl: Ülke sorunlari üzerine konusan ögretim üyelerinin sorgulandigi bir ülkenin egitimi bu kadardir.

 

:excl: Ülke sorunlari icin ABD nin istegi ile darbe yapip, beyin göcüne neden olan bir ülke egitimi bu kadardir.

 

:excl: Üniversitelerden sürgün edilen Proflari tain etmek icin, dag basina acilmis binasindan büyük tabelasi olan üniversitesiteye sahipülkenin egitimi bu kadardir.

 

:excl: Zamani geldiginde susturulan (!) bilim adamlarinin ülkesine egitim bu kadardir.

 

:excl: Yasalar bu denli acik oldugu halde Türban ve sakal davasiyla oyalanan ülkenin egitimi bu kadardir

 

:excl: Dinin, egtimin üzerine cikartildigi bir ülkede egitim bu kadardir

 

:excl: Dinini Türkce ögrtetmaya kalkan ögretmenin sürülüp yurt disina kovalandigi bir ülkenin egitimi bu kadardir.

 

:excl: Köy entitülerini kapatip, yerine imam hatip ve kuran kurslari doldurulan ülkenin egitimi bu kadardir.

 

:excl: Cocuklarini, okula gitmek icin nehirler üzerinden tel ile bir kutu icinde karsi tarafa ceken, buna ramen köprü yerine cami yapan zihniyetin egitimi bu kadardir.

 

DÜNYANIN EN IYI ÜNIVERSITELERININ BULUSLARINDAN EN IYI BICIMDE YARARLANIP, BU NIMETLERI KENDI ÜLKE HALKINA COK GÖRENLER UTANSIN.....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

en iyi üniversteler arasında bizim ünilerimizin olmaması gayet doğal biz herşeyden önce toplum olarak eğitimin önemını hala kavramış değiliz.ben bunu bır örnekle açıklamak ıstıyorum.geçen yıl köyun bırtanesınde ilk öğretım mufettışlerı okulu denetlemeye gıtmışler okula varmışlar ne gorsunler okulda bır curcuna öğrencıler tabırı caızse bırbırını yıyor öğretmen ortalıklarda yok öğretmenı sormuş mufettışler aldıkları cevap ilgınç öğretmenın nerde olduğunu bılmıyoruz köylunun bırıne sormuşlar köylunun verdığı cevap daha da eshef verici işte verdığı cevap bızım köyun öğretmenı normalde veterınerdır köyun ılerısınde bır iş yeri açtı genelde köyun hayvanları ıle ılgılenir orda durur ara sıra okula gelır orayı bakın öğretmenı orda bulabılırsınız .evet 98 li yıllarda sanırım öğretmen açığını kapayabılmek için o zamankı ıktıdar tututkları boşatakı unı mezunlarını öğretmen yaptı zırat muhendıslerıne gelın ağaç yetıştırmk öğrencı yetıştırmeye benzer diyip onları öğretmen yaptılar veterinerlere gelın kardeşım hayvan yetıştırmek ınsan yetiştırmeye benzer dedıler onalrıda öğretmen yaptılar orman muhendıslerıne siz ne duruyorsunuz kutuk yontmak öğrencı yetıştırmeye benzer dedıler onalrıda öğretmen yaptılar ve diğer fakulte mezunlarınıda tabıkı ve sonuç ortada hazın bır tablo unıverste ımtıhanında 0 çekenler hıçte kucumsenecek bır rakam değil bu yetmemış gibi ımamhatıplerın onunu kapayabılme uğruna teknık eğitimi oldurduler bız eğitim sistemının butun sıstemelrın merkezını oluşturan guneş gıbı olduğunu eğitim sıstemı işlevını sağlayamadıktan sonra hukuk tıp turuzım vb. hiç bir sistemın işlemeyeceğını öğrenemedıkten ve sıstemımızde köklü değişiklikler yapmadıktan sonra 2. sınıf dunya ulkesı olmaya mahkumuz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Bu konuya farkli bir yorum yapmak gerekirse:

 

Ben yurtdisinda okuyorum, bundan memnunum. Yazin Turkiye'de Turk universitelerinde okuyan arkadaslarla sohbet ederken farkettim ki, universitelerde proje veren hoca sayisi yok denecek kadar az. Universitenin genelde insana verdigi "baskalariyla" beraber takip kurup, o insanlarla bir sekilde bir odev/projeyi bitirmektir. Insana verdigi yararlar, hem insani kominikasyonu arttirir, hem digerlerinin gorus acisini ogrenirsiniz, hemde tum yuk size kalmaz. Bundan daha guzel ne olabilir ki?

 

Ilk 500'e Turkiye girmedi! BU anlasmazlik cikardi hatirladigim kadariyla "yanlislik var" gibilerinden yorumlarla... Fakat aci gercek bu! Ilk 500 u haketmemisiz ki...

 

Universitelerin siralamaya girmesi bildigim kadariyla, o sene nekadar Doktora ogrencisinin kagit publish etmesine bagli. Eger her bolum yuksekse, digerlerine nazaran universite 1. seciliyor. Ne kadar basarili ise doktora ogrencisi bir okulun, okulun o derece rutbesi artiyor. Bu da diger gercegi gosteriyor ki, universitelerimizde pek arastirma yapilmiyor, veya olanak yok! Olanak-sans olmayinca insanlarin dogal olarak motivesi kiriliyor ve muhakkak arastirma hevesi o anda sonuyor ve dogal olarak universite ilk 100, ilk 200'e hatta ilk 500'e giremiyor.

 

Universite ne kadar isim yaparsa, bir sonraki donem icin o kadar aplikasyon aliyor!

 

Bizim universitelerimizin boyle bir sansi yoK! Ogrencinin application yapma gibi bir secenegi yok OSS ve hatta simdi OYS'ye girmekten baska....

 

 

Bu konu uzadikca uzar! Derler ki, zararin neresinden donulse kardir ama bide derlerki ne ekersen onu bicersin. Turkiye'nin egitim sistemi boyle gelmis, boyle gidiyor. Artik ne ortaya koysa da cok gec kalindigini dusnuyorum ozellikle cag teknoloji cagi iken...

 

Tum universitelilere basarilar. Sevkimizin kirilmasina izin vermeyelim!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...

arkadaşlar merhabalar

 

neden iyi üniversiteler bizde yok sorusuna cevap olarak şunları söyleye bilirim öncelikle ne yazıkki bizde ayrılan mali ödenekler komik rakamlardan geçmektedir.

 

Yurt Dışı Eğitim Danışmanı olarak benim görevim öğrencilere Yurt Dışındaki Üniversiteleri tanıtmak ve bilgi vermektir. Ancak bazen benimde aklıma gelen şu ki neden bizede sık bir şekilde yurt dışından öğrenci gelipte Akademik kariyerlerini Turkiyede yapmamaktadırlar.

 

Sebep açık ne yazkki ayrılan paralarla bu işler sanırım dönmez

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Egitimi politik iktidarlarin entrikalarina ter eden ülkelerin üniversitelerinin hali acik.

.

.

.

DÜNYANIN EN IYI ÜNIVERSITELERININ BULUSLARINDAN EN IYI BICIMDE YARARLANIP, BU NIMETLERI KENDI ÜLKE HALKINA COK GÖRENLER UTANSIN.....

 

bunun suçunu da dine attın ya..her defasında ve her konuda dine küfretmenin nedenini anlamış değilim, ne kadar uç bir insansın ya..Zihniyetsiz olan Darwincilersiniz..Körelmiş kalpler, görmeyen gözler..

 

nedir bu bilim karşıtı din söylemi sende!! Aşırı dogmatiksin, kabul etmesen de öylesin..

 

sende bilim düşmanlığı=din..

sizde bu zihniyet değişmedikçe ilerleyemeyiz merak etme..kapalıları okullara almadıkları sürece inaçlarından taviz vermek istemeyenler okula gitmeyecek...siz de eğitim yok..kız çocukları okula gitmiyo diye ağlıyacaksınız..Bu zihniyetle eğitimin düzelmesi biraz zor...Okullarda din dersi olmadığı zaman da ülkenin bölücü örgütlerce tehdit edilmesi kolaylaşır...

Keşke din her şeyin belirleyici olsa...

 

batıyı övmeye kalkmayın..maddiyata tutsak olmuş, her gün binlercesinin intihar ettiği, aspirin çağından çıkıp uyuşturucu çağına yakalanmış bir dünya..İcat ettikleri makinalar yakında kendilerine nefes alacak hava, barınacak toprak bırakmayacak, tabii bize de..Zaten teknoloji sonucu işsizler cabası..maneviyatsız yaşanmaz, psikologlar ne için var??..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Üniversitede eğitim yerine siyaset yapılırsa bu olur! öğrenciler dersten çok eyleme giderse bu olur!

Her zart her zurta eylem yaparlarsa bu olur!

Derse girip kendileini geliştirseler bakalım ne olucak!

Dersleri basıp zorla eylem yaptırmaya çalışmasalar, yok bugün 1 mayıs ders yapmayalım yok bugün che nin ayağına kıymık batışının yıl dönümü ders yapmayalım!

 

Okumak istyen öğrencileri tehditle eyleme götürmek isteyen zihniyet oldukça bizim üniversiteler gelişmez! Tüm suç üsttekilerde değil, alttakilerdede var! yani öğrencilerde! bende de var!

 

 

Soruyom ya böyle bir olay olabilirmi? Aynı üniversitenin farklı bir fakultesine sen diğer fakultesindensin diye içeriye girişi yasaklanabilirmi? evet böyle bişey var sebep ne? siyasi olaylar öğrencilerin birbirini yemesi! Eğitim peşinden koşmaktansa nasıl şu partiden olan grubu köşeye sıkıştırırızda döveriz derdi olması!

 

Neyse çok konuştum, sınavım var gitmem lazım! Acaba şimdi gittimmi okula alıcaklarmı bilmiyom? Belki yeni uygulama başlamıştır!

Olaylar yüzünden eğitim uzaktan yapılcak diye!!!!!!!!!!!

 

 

 

Saygılar!......

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:stuart:

Üniversitede eğitim yerine siyaset yapılırsa bu olur! öğrenciler dersten çok eyleme giderse bu olur!

Her zart her zurta eylem yaparlarsa bu olur!

Derse girip kendileini geliştirseler bakalım ne olucak!

Dersleri basıp zorla eylem yaptırmaya çalışmasalar, yok bugün 1 mayıs ders yapmayalım yok bugün che nin ayağına kıymık batışının yıl dönümü ders yapmayalım!

 

Okumak istyen öğrencileri tehditle eyleme götürmek isteyen zihniyet oldukça bizim üniversiteler gelişmez! Tüm suç üsttekilerde değil, alttakilerdede var! yani öğrencilerde! bende de var!

Soruyom ya böyle bir olay olabilirmi? Aynı üniversitenin farklı bir fakultesine sen diğer fakultesindensin diye içeriye girişi yasaklanabilirmi? evet böyle bişey var sebep ne? siyasi olaylar öğrencilerin birbirini yemesi! Eğitim peşinden koşmaktansa nasıl şu partiden olan grubu köşeye sıkıştırırızda döveriz derdi olması!

 

Neyse çok konuştum, sınavım var gitmem lazım! Acaba şimdi gittimmi okula alıcaklarmı bilmiyom? Belki yeni uygulama başlamıştır!

Olaylar yüzünden eğitim uzaktan yapılcak diye!!!!!!!!!!!

Saygılar!......

 

vay be..Bugün de oluyor mu eylem ayakları dev-gençlerin.. :unsure:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

yok bugün 1 mayıs ders yapmayalım yok bugün che nin ayağına kıymık batışının yıl dönümü ders yapmayalım!

bunu yazanda öğrenciymiş işte böyle öğrenciler yüzünden üniversiteler bu halde

böyle düşünenler

önce 1 Mayısın ne olduğunu doğru düzgün öğrensin

sonra insanların değer yargılarına dil uzatsın

1 mayısın tatil olması en az dini resmi tatiller kadar önemli

günde 12 saat çalışın hadi hasta izniniz ölüm izniniz olmasın siz emek harcayın sizi savunuyoruz sizi yönetiyoruz (sizi kandırıyoruz)diyerek emeğinizi yesinler

dine Che ye bir umut olan Mayısa suç bulanlar

amerikadan prof gelip konferans vereceği gün hülya avşarda fakülteye geliyorsa şarkıcıyı tercih edenlersiniz siz

üniversitelerin ( dediklerinizin aksine) asıl sorunu kişiliksiz rüzgarın götürdüğü yere giden hiç bir şeyi sorgulamayan takındığı dış görünüşün içini dolduramayan gençler

gerçekten dediğiniz gibi bişeyleri düşünüp anlayıp eylem yapacak öğrenciler gerçekten olsa barii

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evet doğru hergriliğin nedeni müslümanlardır değilmi?Farabı nın batıda büyük öğretmen diye anıldığını,Gazalı nın katkılarını ve saymakla bıtmeyecek musluman önderleri bilmiyorsunuz yada duymadınız ne acı

Osmanlı zamanında eğitim görmeye ulkemıze dığer ulkelerden gelındığını deunutmayın bı zahmet

düşünceler ne zaman amacından saparsa o zaman gerileşme olur....

ayrıca bırşeyde hata varsa fikir değil fikri yanlış yaşayanlar eleştirilmelidir :excl::excl:

şu anki eğitim sistemımızın geriliğinde tek neden var:

kimsenin işini düzgün yapmaması

bu piramıt en alttan başlar en ust kademeye yayılır :excl:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.