Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Gebelikte Dikkat edilmesi Gerekenler


Misafir gelincik

Önerilen İletiler

Hamilelik ,bir kadının hayatında dönüm noktasıdır.Bu nedenle kadın, hem bebeğin gelişimi,hem de kendi sağlığı açısından oldukça dikkat etmelidir. Dikkat edilecek şeylerin başında da beslenme gelir.

 

Anne adayı bebeğin yeterli glişimi için protein almalıdır.Bu miktar günlük 80 gramdır.Ayrıca gebelikte ve süt verme dönemlerinde kalsiyum alımı da çok önemlidir.Kalsiyum günlük ihtiyacı 1 gramdır .Ayrıca gebelik döneminde demir takviyesi de gereklidir.Bol sebze ve meyve tüketimi,hazır gıdalardan kaçınılması bol sıvı tüketimi de çok önemlidir.Hamilelik süresince; anne adayı 9-13 kilo arasında kilo almalıdır.Anne çok zayıfsa 1-2 kilo fazlası veya anne şişmansa 1-2 kilo daha az alması uygundur.

 

 

Hamilelikte sigara ve alkol kullanılmamalı, havasız yerlerde kalınmamalı,sıkı ve naylon kıyafetler tercih edilmemelidir.Eğer kanama ve ağrı durumu varsa ; fazla araba ve uçak yolculuğu yapılmamalıdır.

Gebelikte özellikle bebeğin ,sağlığı açısından , ilk ve son ay cinsel ilişki olmamalıdır.Ayrıca hamilelik nedeniyle ; hassaslaşan kadına yapılacak masajın da hem bebeğin ,hemde annenin rahatlaması açısından önemi büyüktür.

 

Hamile kalmadan üç ay önce ve hamileliğin ilk üç ayında yapılacak folik asit takviyesi de ,bebekte oluşabilecek bazı sakatlıkları % 50 oranında azaltır.

Bu nedenle doktor kontrolü oldukça önemlidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.