Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Aile Planlaması Yöntemleri


Misafir gelincik

Önerilen İletiler

Ülkemizde istenmeyen gebeliklerden ötürü anne ölümleri çok yüksek düzeydedir ve etkin koruma yöntemlerinin kullanılması ise;%38 ler düzeyindedir.

Başlıca aile planlaması yöntemlerini şöyle sıralamamız mümkün:

 

Doğum kontrol Hapları :Bu yöntem modern olarak adlandırılan yöntemlerden biridir.En önemli özelliği içinde bulunan amddelerin ,rahim sıvısını kalınlaştırarak spermlerin içeri girmesini önlemek ve yumurtlamayı engellemektir.Ancak bu yöntemin bazı yan etkileri de vardır.Örneğin ;sigara içen 35 yaş üstü kadınlarda bu yöntem tavsiye edilmemektedir.Bazı hapların şişmanlattığı da gözlenmektedir.Pıhtılaşma bozukluğu olan hastalarda da bu yöntemin kullanılmaması ,doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.Ancak bir de olumlu bir yanı vardır.Adet kanaması az olacağından kansızlık görülmez ve düzenli kullanımda rahim kanserlerinde % 50 düşüş görülmüştür.Ayrıca dış gebelik olayları ile memede görülen fibrokistlerdede azalmalar görülmüştür.

 

 

 

Prezervatif :Cinsel yollarla bulaşan hastalıklardan korunmak için ve birden fazla partner, söz konusu olduğunda doktorlar tarafından önerilir.Doğru kullanımda korunma oranı yüksektir.

 

Rahim İçi Araçlar :Ülkemizde kullanma oranı %17 yani yüksek.Bir yabancı cisim reaksiyonu olarak görev yaptığından,oluşan hücreler döllenmiş yumurtayı yerler.Güvenilir bir yöntemdir.Adet süresinde ve kanama miktarında artış görülebilir.

 

İğneler ,Hormon Kapsülleri :Kullanımı pek yaygın değil.Cilt altına yerleştirilen hormon kapsülleri veya 3 aylık iğneler yapılarak korunma sağlanabiliyor.Uzun süreli kanamalar veya kanama azlığı nedeniyle ruhsal sıkıntılar yaratabiliyor.

 

Acil Durum Paketi :Pek çok kadın tarafından bilinmez .Eğer korumasız bir ilişki söz konusu ve hamile kalma endişesi var ise; doğum kontrol hapı ,72 saat içinde , 2 tane birden alınır ve 12 saat sonra bir , 2 tane birden daha alınır.Bu işlem %80 oranında hamileliği engeller.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.